Håltagning på bebisar/barn


Jag har aldrig förstått varför vissa föräldra blir helt förfärade över att bebisar har hål i öronen.

De drar upp att barnen pillar i öroen och att de kommer få infektioner, men den risken är som sagt inte stor. Man rengör bara med en tops och det går fort. Inget krångel! INgen jag känner pillade i örhängena, inte heller dottern.

De säger att man kan tappa dem.Visst bara att köpa nya då! För örhängena nuförtiden sttter pluppen så löst att de lossnar lätt om man mot nån förodan sen skulle fastna. Vet inte hur många gånger dottern gått för att sova, och vaknar följande morgon med att ett örhänge saknas. Så löst sitter dem, så hur kan då de slita upp hela örat som vissa säger?
Visst kan kan väl fastna om man har ringar i öronen, men hur man vågar sätta såna örhängen å ett barn förstår jag inte finns andra barn och de är nyfikna och pillar. Precis som andra barn går och pillar på andra barns toffsar och drar i en avnyfikenhet som bebisar.

 Inte förrän nu, 4 år gammal har hon fått ringar, varför? Hon vet hur man handskas med örhängena nu och är forsiktig.
Att de skulle fastna i halsen och fastna och kväva ett barn e ju likamed noll!!! Örhängena e ju så små! Vem har örhängen lika stora som en hotdog är bred? på ett späddbarn?? Det ser ju bara absurt!!! Men ändå är det ett argument som alla kör med, att de kan kvävas av ett örhänge. Ändå ger de sina barn ris, som är liak stora i storlek som barns örhängen. Men detta är inget som de förfäras av. OKej, nu kan man inte jämföra mat med smycken. Man ska inte äta smycken då de inte hör hemma i magen helt enkelt, men bara för att jämföra storleksmässigt.

Det man inte vet något om och som är främmande för ens kultur är oftast skrämmande. Och man ser de största farorna med det. Varför måste det vara så?

Jag har många gånger fått frågan från svenska föräldrar var vi gjort det. Men de har nästan skämts av att fråga. De börjar alltid prata runt annat försiktigt. Sen kommer det "ehh..föresten..." (medan de tittar runt för att se att ingen hör) nästan som om det skulle vara en dödssynd det de frågar. För enligt svensk tradition är det just vad det är.

VAd har ni för åsikter?


 



 

Inte ser det väl slampigt ut som vissa påstår att det gör?
Dessutom tycker jag att dte int syns så mycket. MEn kanske är ensam om det?


 



 
Tycker själv att örhängena knappt syns, och då har hon "ringar" som örhängen. 


 

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


Carolina

Jag har själv haft hål i öronen sen jag var 2,5 - och det är ingen som sagt något om det. Tycker själv bara det är gulligt på små tjejer, o vi är helsvenska i vår familj ;)

»»»»»»»» 2008-12-23 | 13:36:43 | http://carolina1979.blogg.se/
mikaela

jag tycker det är fint. mina framtida döttrar kanske oxå får örhängen i spädåldern. Många har kommit med argumentet att de själv måste få välja men då är de ju bara att ta bort dom isf. De läker ju supersnabbt. Har folk bestämt sig för en åsikt så går de nog tyvärr inte att försöka få dem att förstå. De VILL tro på ett enda sätt, tyvärr.

»»»»»»»» 2008-12-23 | 13:43:19 | http://gwendolenthegood.blogspot.com/
anniz

Tycker inte alls det är fel med örhängen på småbarn. Min systerdotter ville ha örhängen så mamman lät henne, dock så gick hon med ett örhänge ett bra tag innan det andra hålet gjordes. Så länge man kan se att barnet vill ha (och inte mamman tvingar barnet att ha örhängen) så är det helt ok. Och så länge de vet att man måste vara lite försiktig då risken att fastna finns.

»»»»»»»» 2009-05-14 | 19:15:32 | http://magyarisch.blogspot.com

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus