Luciatåg på dagis och lite mer

Vi fick veta på föräldrarmötet i höstas att bara 5 åringarna skulle få delta i luciatåget. Antagligen utklädda till tomatar, tärnor, lucia, tomtar, stjärngossar, tomtemor, pepparkaksgubbar.  VArt en salig blandning idag av alla nöjliga typer.

Luciatåget som skulle hållas kl 15:30 ute på gården, var lika punktlig som de brukar vara. Vi kom ditt precis innan det började. Det första man såg var självklart alla föräldrar som fanns på gården. Sen såg jag alla barn. Det som genom mitt huvud var att det var många 5 åringar. Så tittade jag närmare, nog stod AMrys alla kompisar som var 4 år också! Alal utklädda. JAg hade tydligen glömt att informeras! :-(

Men Mary var inte ledsen för det. Hon tittade med stora ögon på när alla sjöng, och klamrade sig fast vid mig.
Vart rädd föralla människor. Så många människor hade hon nog aldrig sett förut på dagis. :-D
Jonathan vägrade att ens lämna vagnen. Satt där och tittade runt istället.

Sen efter 5 sånger, som var otrligt duktigt sjunget! Tänk er....de har övat tio gånger,  totalt 2 veckor. Alal 3½ - 5 åringar.. Och de sjöng samtidigt. Ingen fröken sjöng!!! JAg kunde bara stå och bli fascinerad av hur duktiga de var. Inte ska de väl kunna sånt redan så små??? Eller kan de det?

Sen var det dags för peparkakor, och varm saft. Safte var ingen hit hos mina barn iaf, även om andra barn glatt drack den. Är inget vi dricker hemma precis. Här dricks saften kall! Vi vuxna fick glögg, och jag märkte det var lite alkhol i. Jag som inte ens kan dricka ett glass vin utan att bli lulig. :-D

Så barnen tryckte i sig kakorna, och ville sen in och leka. Vi gick in, men att leka gick in. De skulel ju över till avdelningen krokodilen därde alltid är efter 16.De vilel följa med, men lovade dem att på måndag på deras lediga dag skule de få komam til dagis och leka innan lunch inan vi skule hem och äta lunch själva.
Det köpte de iaf.

Ja, vad har vi gjort mer idag?
Innan vi gick till dagis, städade jag undan bänken i köket där vi har vår mikro, brödrost, tekokare och all post.
Behövdes kan jag lova. VAr ett hel års smulor under mikron! Sen placerades en duk över mikron och pepparkakshuset där uppe. Superfint!

En röd löpare placerades på bordet inne i vardagsrummet.

Just ja, jesuskrubban plockades fram! Men den ligger fortfarande kvar i lådan. Den plockas nog upp imorgon först!

För snart börjar idol! OCh sen efter det brukar man inte ha någn lust att börja plocka.
Kanske måste läggga på bordsuken igen, som jag fick tvätta för hand imorse igen. Morsan tvättade den i veckan. La på den igår när barnen sov, och redan vid fruskosten spillde Mary ut te över hela duken. Ska nog tvätta plastduken vi har och slänag över också. Annars får man tävtta dukar dagligen! Inget jag har till intresse direkt.

Sen ska tvättade och vikta kläder plockas in i sina lådor. Tack mamam för att du tvättade kläderna!
Jobbigt som bara den när tvättstugan renoveras, 6 maskiner ist för 14, finns att användas, och 3 torktumlare ist för 3 torktumlare + 2 torkskåp. Dessutom står de med en jävla borr och borrar i cementen! Man blir ju döv på kuppen, och där kan man ju inte ha barnen! Ringer mina öronen,hur reagerar deras små öron då?
Men illa nog måste jag in där i veckan och tvätta mer!

Ska byta sängkläder imorgon, och då måste de tävttas bort med två nattkissande barn.

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


carola

köp sånt plastunderlägg man kan köpa från ikea.... superbilligt. kostar bara 50-lappen o en sån räcker till en säng (täcker inte sängen från topp till tå, men där som det krävs).

Vi har en sån i emilias säng, där den kan vikas under madrassen (så pass stor är den iaf)....

O då klarar sig alltid madrassen ifall någon olycka skulle hända....

»»»»»»»» 2008-12-15 | 19:12:17 | http://mynameislola.blogg.se/
carola

apropå det jag skrev om lakanen...som finns på ikea.. du lägger dem under de vanliga lakanen... de märks inte ens av.... som sagt 100 kr för 2 stycken.. spar många madrasser iaf.. :)

»»»»»»»» 2008-12-15 | 19:18:14 | http://mynameislola.blogg.se/

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus