Nu blir det långledigt och det avslutas med en sockerchock

Japp, idag vart det den sista dagen på dagis, iaf för i år. Nu blir de långlediga t o m 7 Januari då de öppnar igen.
Dagen på dagis  var extra högtidlig då alla deltidsbarn gick sista  dagen.

Juldukar, tomtar på borden, levande ljus och JULMUST! Tänk er ett sockerfritt dagis bjuder på must! Jag trodde jag såg i syne först, men det var rätt. :-) Och alla barnen  hade glatt klunkat i sig av musten. :-) Kan jag tänka mig då de inte ens får ketchup på det dagiset. Men inte nog med detta. Nej, till mellis fick de glass med colasås till och SAFT!! Var rena kalaset där idag. Men då fyllde två barn år den helgen också! Så glassen var därför.

Så jag klev in genom dörrren. Och det första jag märker är att alla barn springer som uppvridna galningar. Hoppar runt, skriker, och ingen enda unge sitter lungt ner. Annars brukar mer än halva skalan sitta ner lungt och leka.Sennågra enstaka springa runt. Jag måste nog ha sett ganska chockad ut, för fröken varnade för en dotter som var hög på socker och skrattat sig genom hela  mellisen. :-) Så tassande på tå, och där satt Mary med sin nyfunna kompis Gabriella och hade någon sorts skratt tävling eller vad de nu sysslade med. :-)

Behövde bara vissa mig vid dörröppningen och hon skuttade glatt ner och sprang fram som en bulldozer och puttade barnen åt sidan som kom i hennes väg, för att komma till dörren som skiljer Marys och Jonathans avdelning åt.  Där var det svårare att övertala dem att gå därifrån. Stannade där i 10 minuter då Jonathan vägrade lämna sitt parkeringsbygge han höll på med för tillfället. och Mary började bygga ganska omgående hon med. Sen kom vi därifrån. Jonathan sa sitt arga  h-e-j-d-å! :-D Med andra ord. övervokabulerade varenda bokstav. Fröknarna bara skrattade. Sen fick man höra något som gjorde en "lite"(läs mycket) stolt! Jonathan är väldigt tydlig med bokstäverna när han pratar. HAn kan säga R och J som många barn i han ålder inte kan. Sträckte lite extra på ryggen då. :-)

Vi kom sluterligen ut från avdelningen och Jonathan kläddes på under protester. När jag väl var färdig upptäcker jag till min fassa att en unge fattas. Mary har gått upp som i rök. Går in till Marys avdelning och tittar efter i omklädningsrummet och där sitter hon och håller på att klä på sig själv. :-) Allt går i turbofart. Och medan jag plockar ner mössan till MAry hinner Jonathan springa in till avdelningen med skor och allt igen. Så hämtar en kille som protesterar och MAry e borta från rummet IGEN! Tittar ut och där ute står hon och hoppar och skriker. :-) Ivrig att ge sig iäg hem. :-) Har lockat med chockladkalendern som ligger hemma och ropar på dem. :-)

Så hem kommer vi på rekordfart. och de trycker i sig chockladen!

Barnen hade det riktigt festligt idag på dagis, med andra ord.
Hemma tog vi det bara lungt däremot. Jag bäddade sängar, soppade golv och plockade in kläder.
Samt åt lite tårta som amgad tog hem igår. var supergott! Inte ofta tårtbotten är sådär riktigt saftig när man går till conditorn. Den här tvärtom smälte i munnen. Och tårt hataren Jonathan t o m åt en halv liten bit!


Mary fick ett julkort från dagis, av fröknarna som som anligt suttit och pysslat ihop det själva!



Och detta stod i kortet!



Jonathans höstpussel fick tass hem nu. Tjusigt va? Detta har han sutttit och pysslat och limmat alldeles själv.



Och självklart hade de klistrat fast en bild på när han satt och pysslade. Glad kille, eller hur?



Jonathan fick ett lite enklare kort då! :-) Men lika glad var han för det!



Marys prinses chockladkalender. Dagens höjdpunkt nu under juletider!



Sen självklart denna som jag köpte i Finland, för 55 kronor! Och den smakar skit!



Jonathan har självklart sin egna kalender han också! Som han öppnar med iver. Men till skillnad miot Mary har har inte förstått 1 lucka varje dag. :-)



Och spiderman freaket har självklart fått en spiderman kalender. Men denna och BArbie sto syster yster för.

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus