HUr är en svensk?

Surfade in på Österns röda ros idag.
Och hon hade ett inlägg som stämde så precis på pricken.

Läs detta:

Hur är vi svenskar egentligen? Om man ska dra det till sin spets:


Svenskarna är konforma och rädda för att sticka ut (läs Jantelagen), politiskt korrekta på ett onyanserat sätt, utseendefixerade, rädda för främlingar och förändringar,  de ser upp till "experter" med en nästan skrattretande tilltro etc. etc. Om jag vill vara elak kan jag fortsätta en bra stund med att tillskriva svenskar negativa attribut men jag får hejda mig eftersom jag själv är svensk.


Konformitet: Kläder, åsikter you name it. Alla ska tycka likadant om allt och man vågar knappt säga sin åsikt om den avviker från mängden.

Säger någon att han/hon tycker att invandringen ska stoppas eller cannabis legaliseras så pang, nedskjuten (verbalt) på studs. I Sverige är en del åsikter förbjudna, se nedan.


Politisk korrekthet (PK): Sverige är det snällaste landet på jorden. Vi ska ta emot alla flyktingar, förbjuda alla droger, alla ska vara jämställda osv. Säger du "negerboll" är du politiskt inkorrekt. AJABAJA! Storebror smäller dig på fingrarna. (Men aga är ju förbjudet, eller?)


Utseendefixering: Svenskar följer gärna det senaste modet oavsett vilket mode det är. Vi är oerhört trendkänsliga om man jämför med många andra länder i Europa. När jag pluggade så gick jag på jympa och då kunde jag studera de svenska tjejernas kläder i jämförelse med tjejerna från Tyskland, Frankrike m.m. Svenskorna hade tajta kläder, de senaste och trendigaste topparna och de snyggaste skorna. Utbytesstudenterna hade fotbollsshorts eller mysbyxor samt en stor t-shirt. Hm.. Dessutom är svenskar väldigt hälsomedvetna, vilket kan vara bra, men också dåligt då det leder till en inre stress att aldrig slarva med mat, träning etc. Kolla danskarna, de mår säkert psykiskt bättre än vad vi svenskar gör.


Auktoritetstilltro: Svensken har en hög auktoritetstilltro och har stort förtroende för Folkhälsoinstitutet, Livsmedelsverket, Socialstyrelsen och alla andra allehanda statliga myndigheter som predikar levnadsvanor. Har en "expert" sagt så så är det så, punkt slut! Fler än tre öl i veckan är jättefarligt och glöm inte dina 4-6 grova brödskivor om dagen..


Främlingsrädsla: Svensken är t.o.m. rädd för grannen så inte konstigt att han är rädd för en person från ett land i Afrika eller Irak. Att sätta sig bredvid någon på bussen när det finns ett annat säte ledigt är en omöjlighet, likaså att småprata eller hälsa på en främling. I tunnelbanan är det djungelns lag om spetsigast armbågar som vinner. Inga "sorry" som i England utan mest lite grymtanden.



Nu har jag raljerat en stund om den typiske svensken och känner mig lite taskig. Mycket av detta stämmer in på mig också men jag är medveten om det och jobbar med mig själv. Hur är en typisk svensk?




Själv fick jag mig ett gott skratt!
Det var så rätt!

Konflikträdda och rädda för att sticka ut!
Det stämmer verkligen.
Ala går omkring som klonade tvillingar i likadana kläder.
Våga sticka ut människor!!
Bry er inte så mycket om vad andra tycker!

Och rädslan frå grannen.....så rätt!!!
Sjukt.

Kom ihåg när mn bodde på hasselgatan som liten. Så fort man öpnnade dörren eller skulel ut, så hörde man att grannen stängde dörren stängde dörren med rädsla för att se sian grannar. Hla huset var likadant. Ibland kunde man stå oc reta den persone och låsa upp dörren bara fö ratt se hur hon reagerade. :-D För liak rolgit så stängdde hon dörren varje gång man gjorde så...haha.

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


H (Österns röda ros)

Nu blir jag smickrad..:-)

»»»»»»»» 2009-02-10 | 14:19:40 | http://salombo.bloggagratis.se

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus