Hittade jordgubbsplantor i trädgården...

Denna upptäckt hittade jag i lördags när jag stod och grävde i rabatten.
Eftersom Jonathan är en smittbärare så fick han inte gå på sin kusins kalas. Mary följde ensam med sin mormor/morfar och moster ditt istället. Och det tyckte hon var superkul även om Jonathan avrt ledsen för att han inte fick följa med. Hade lite svårt att förstå varför han inte fick följa med.


Jag och sonen hade roligt på ett annat dags iaf medan dotten var på kalas med retsen av min familj.

Men vad hände mer denna dag förutom att vi var ute hela dagen? Efter väldigt lite sömn och huvudvärk så orkade jag inte proppsa på att stanna hemma då de troligen skulle bli väldigt jobbiga med skrik om att det var fint ute och varmt att alla andra var ute mm mm. Lägenheten är sådär mysigt varm redan på vintern, och så fort värmen kommer blir det riktigt varmt inomhus. Luften står liksom stilla. 

För ALLA var verkligen ute! Så vi gick ut, även om jag hade vagnen med mig till JOnathan så att ahn kunde villa mellan lekarna.

Så medan jag stod där i rabatten och drog upp maskrosor, och såna där taggiga växter, bränmässlor och gräs ur rabatten, så hittade jag jordgubbplantor i rabatten. JAg som trodde att hyresvärden hade dragit upp alla när de i höstas gick och rensade alla rabatter på ogräs utan att frååga om lov. Men så hittade jag dessa framför balkongen som hade överlevt. Då vart man riktigt glad kan jag säga! Nu gäller det bara att hålla liv i dem och se till att de får tillräkligt med vatten.

Men det var inte alla saker jag hittade i rabatten. Vi bor på en mark av lera och sten i princip, varje tionde år sjunker husen någon mm, men som om inte detta vore nog(och golven inte är riktigt raka pga detta lerproblem), så har alla i området problem med svartmyror som ibland invaderar ens hus om man inte städar varje dag med skurning och dammsugning. Men balkongen finns det myror, på gräsmattan kryllar det av dem. Lätt att gräva gångar i lera antar jag. Så medan jag höll på att rycka upp all skit ur jorden så höll mina barn + grannbarnet på med att vänta up på alla stenar som ska fungera som prydnad i trädgården, och ramma in rabetten. Mitt i detta, så vart svartmyrorna tvärilskna. Barnen hade hittat deras ingångar under två stenar. JA, så snart jag orkar ta mig tid att köpa myrgift så ska det placeras under dessa stenar. Snacka om att de ska dö. Hatar myror efter vår myrinvasion för 2 år sen i lägenheten. Ser riktigt svart när jag ser dessa odjur inne på balkongen eller i lägenheten. Men som sagt när myrorna t o m invaderar ens säng så är det inte svårt att börja hata dessa små saker.  

Så vid 20 tiden gick vi in igen. JAg var trött. Även barnen, även om de förnekade det. Men det faktum att de somnade så fort de la huvudet på kudden sa sitt.

Så bjuder på lite bilder från helgens utegång också.

Den1 Maj var vi ute och lekte på en lekplats jag och barnen.
Jonathan i sina nyinköpta tröjor.
Ett armlöst vitt linne och skjortan.
Tjusiga va?
Även ankan han vann på tivolit fick följa med ut.



Även dagen innan var vi ute i det fria och invaderade samma lekplats.
Jonathan hade premiär för en tröja han fick förra året.
MEn eftersom min lillkille växer väldigt sakta, ligger på -1 på tillväxtkurvan på allt så kunde han inte ha den förrän det här året. Även byxorna är inköpta förra året. Man behöver inte klaga på att han är dyr i drift på kläder direkt. 
Skorna fick jag låna av syrran som ett par extraskor. Tack syrran! Supersnällt verkligen!



Mary var mindre glad att vara med på kort, men sitter man fast i gungan så gör man.  Haha...snälla mamman.
MEn hon körde helt i rött igår då, den 30 April till ära. VAr  ute i väntan på att mina föräldrar skulle komma och hämta MAry hem till sig så att hon fick se brasan och äta korv och dricka sima hos dem.
MOrsan avr så snäll att hon lämnade en flaska simma hos oss och några munkar.
VAr meningen att jag skulel njut av eget valborgmässoafton firande, men orkade inte rikigt. :-)
Man måste även ta del av sitt finska arv. Siman örsvann fort, men munkarna är inte riktigt i magen än. Ligger fortfarande i frysen ch väntar. Kanske tar fram dem nu på fredag när AMgad kommer hem igen  fjällande, och rött varvat med brun. K
Komemr jag ens känsn igen de blejfis som lämnade Sverigeför nästan 1 vecka sen?
För er som undrar....han är i Egypten just nu.
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus