16 Juli - Gröna lund, MS bounty och Max

Det var en sån där dag, då det inte vart direkt badväder. Soligt, moling me ändå behagligt varmt. För kallt för stranden, då det blåste ganska mycket. Men det var inte för kallt för kvartersbadet, 2 minuters walk och 10 kronor i inträdde kan ma n gott punga ut såna här dagar. man vet ju aldrig om det kommer en överraskande regnskur. Vi packade korgen och begav oss. Men hann inte stanna länge, för knappt hade barnen tagit sitt första iskalla dopp, så ringde det. Samtalet vi väntat på hela sommaren. Vi hade ju pratat om det redan i maj, att någon gång skulle alla syskon som har barn åka in till grönan och bara ha kul. 6 småbarn vågar mer än 2 syskon. Iaf hos oss är det så.
Barnen tog ett sista bad, letade upp kläder, kammade igenom håret och mot bussen för att komma till Grönan. 3 byten senare var vi framme, tydligen relativt fort enligt mina syskon som redan var där. Vi skulle till Gröna lund och ruinera oss. För billigt är det inte, vad tidningar och media än vill lura i en. 990 kronor senare för inträdde och tre åkband senare var vi inne efter att ha åkt buss, tåg och spårvagn. Men huvudsaken är att vi kommer fram, och dessutom blir det som ett äventyr för barnen att bara komma ditt. För Jonathan var det t o m premiär att åka, medan Mary åkt en gång tidigare med skolan. Sen vart det fullt ös hela dagen lång. Inte en lång stund. Ett evigt springande mellan alla barnkaruseller.

Som vanligt fastnade vi på barnsidan, som jag kallar det. Uppskjutet för barn som skrämde slag på mig i år igen. Fattar verkligen inte folk som FRIVILLIGT sätter sig i fritt fall. Jag får bara panik jag ser de störta mot marken. Skulle troligen bli gråhårig av skräck, om det ens är möjligt. :-) De sista 2 timmarna innan stängning gick vi över till den "vuxna" sidan, för att åka vidare. Åkte den gamla discodängan. T o m deras kusin på 1 år numera omdöpt till "stoneface", satt där och åkte helt oberörd. Hahaha...någon skulle ha filmat den ungen alltså! :-D

Medan ena halvan åkte insane (ännu fler galna människor), så åkte jag och syskonen den nya träbanan Twister. Riktigt roligt. Höll på att skrika lungorna av mig, men kul hade vi. Vad åkte vi mer?? Jag åkte krockbilarna med dottern, och herre gud. Två bilar körde på mig samtidigt. Dottern for rätt in i bilen och slog i läppen. Jag hade ont i nacken i FLERA veckor efteråt. Skojar inte! Never again den där saken. Förstår vad de som varit med om en bilolycka, vad de upplever, och då har de haft högre fart och självklart fått mer smärta. 

Tänkte åka det nya spöktåget, men den hade pajat, så fick stå över den gången. Till barnens besvikelse. Mary åkte även flygande mattan med syrran och hennes kar. Och hon tyckte det var kul! Syrran sa att jag såg ut att svälla av stolthet, men hur kan man låta bli? Ens 6 åring är ju inte rädd för såna läskiga saker! Jag vägrade gå p själv. Hela min magsäck kommer ju upp igen.

Klockan tio stängde de, då det var en söndag. Barnen ville inte hem, även om de var trötta. De spelade balla Alan, men det syntes på dem. Jonathan somnade i vagnen väl på båten, som vi tog hem. Ett fjärde färdmedel för dagen. Bägge tyckte det var kul, men Jonathan brukar inte orka så mycket. Hoppade av i slussen och började GÅ mot sation. Jag vet det är en bit att gå, men det var lugnt på gatorna och det gick fort när dottern satte upp på ryggstödet. Tycker om att gå längst kajen, då det sommartid oftast står större fartyg där. Den här dagen var inget undantag.

 

Där stod självaste piratfartyget från en av "pirates of the Caribean" filmerna. Självklart vaktad vakter. Ms Bounty hetter båten i övrigt. Den har även varit med i Svamp bob filmen. Har bägge hemma, men kan verklgen inte lägga på minnet att den är med där. Men får nog se julfilmen i veckan igen. Det är den värd. Den är SÅÅÅ rolig! Garvar faktiskt mer än barnen. De har inte fattat ironin i serien än. Bläckis är min idol! :-D Eller Bläckvard som han hetter (Edward?).

 

Men nog om det. Vi stod och stirrade en stund på båten, sen började vi en guppig tur mot kungsträdgården, för att ta oss mot tåget. MEN Mary såg Max, och då var det kört! Det är hennes nya favorit hamburgarställe. Så kom in och gjorde andra barnfamiljer sällskap. Jag tog en ny hamburgare, den goaste hamburgare jag ätit i hela mitt liv.
Satt och blundade när jag åt den. Såå god var den. Och nyttig också. Men jag byte ut ramlösa mot en läsk.

Efter det så bar det faktiskt hemmåt. Mot tåget. Men där började även dottern dåsa till. Så i panik sprang jag till en taxi precis vis station. Femte färdmedlet, och 100 kronor fattigare. Men hon orkade verkligen inte mer. Hon kom hem och somnade innan huvudet landade på kudden. Men hon var glad över att få åka taxi. Även om chaffören stank så starkt av svett att jag höll på att avlida i bilen. Jag som har nedsatt luktsinne, brukar inte var känslig, men nu luktade det verkligen INPYRD svett. Det var inte mysigt för fem öre.

Men hem kom vi. Trötta. Nästa dag nya tag!
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus