Första skoldagen

Igår började dottern i första klass. Hon var nervös som alla andra i klassen. Och blyg som hon är så hamnade hon LÄNGST fram. Inte kanske det bästa, elller det kanske är det?! I dont know. Återstår att se om hon blir mer framåt eller inte. Läraren kan iaf ha bättre koll så att hon inte svävar bort någonannanstans. :-)

Igår skulle hon INTE ha på sig sina nya kläder, trotts att jag förklarade att alla kommer ha det. Anledning: alla skulle glo på henne. Hon skulle INTE cykla till skolan, varför vet jag inte. Hon vaknade på morgonen och helt plötsligt var ALLT oki. Vad hände?

Nåja, skoldagen gick bra. Schema delades ut, böcker inom matte och engelska, de fick egna färgpennor att ha i sin bänk. Ni vet de där vi hade i skolan, och ingen låda längst väggen och ett kontorsbord som många skolor kör med nuförtiden. Stolt tjej. Självklart ett nytt klassrum. Nu i färgerna rött, istället för lila som hon hade i förskoleklassen. Kom och hämtade henne och hon ville inte hem. Vissade mig stolt allt hon fått. Egna färgpennor hade alla elever fått, och en läsbok och en räknebok. Dessutom två nya elever. Vet inte om klassen e full än. Men får se.

Skoldagen gickbra, vi kom i tid. Jag behövde inte tjatta alltför mycket på barnen. Men kom på ming själv med att jag borde vara mer pedagogisk egentligen med tanke på dotterns diagnos.
"hoppa i kläderna då!" ja, jag är frustrerad då de står vid dörren i endast byxor, strumpr och tröja.
"Men jag e JU klädd"
Ja det är hon. Men hon förstår ju inte. Det e inte hennes fel. Jag som ttrycker mig fel.
"Jackan, skorna?"
"just ja."

Ja, borde verkligen lära mig. Men VAR är materialet jag beställde ang det?? Gått över en vecka nu från att jag beställde. Ja, jag är otålig. Men jag behöver kunskap, så att jag vet hur jag ska agera, vad jag ska tänka på.  Ja, helt enkelt lite redskap.

Enda jobbiga. Lillebror är INTE glad att gå upp, han ska ju inte till dagis, varför ska han behöva gå upp för??? Ja hårt liv, men lämnar inte en fem åring ensam hemma medan jag dumpar av dottern på skolan.
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


Pia

Det är speciellt med första skoldagen. Men jag förstår inte... Det var inte så länge sedan jag började skolan?! Hur har det gått till att mitt barn nu börjat? Skumt!



Sv: Nä, det är väl väldigt olika från skola till skola, hur man gör. Alla som börjar f-klassen får en medalj på första dagen. För att hälsa välkomna. Ettorna känner sig stora när de får vara med och bilda tunneln. :)

»»»»»»»» 2011-08-24 | 07:54:31 | http://engdam.blogspot.com

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus