Fryst banan = Glass

 



Jag läste det i någon barntidning när Mary var liten, men har aldrig skrivit det i bloggen. Vet inte varför. Det är ju absoolut en smarrig sak som både svalkar och smakar gott för både barn och vuxna. Det jag talar om är fryst banan.

Man mossar bananen i en form eller på en tallrik. Det är själv upp till en hur man vill ha det upplagt. Låt den var i frysen tills den blir hård, eller förvara den där tills ni känner att ni behöver den. Servera sen som det är. Är en glass, fast i nyttigare form. Smaken påminner lite om pigelin faktiskt.

Andra tips jag hittat på nätet är att skära upp bananen i valfri form och lägga i frysen. Ta sen fram den och häll över smält chocklad över. Ett gott tilltugg. Eller vill ni ha en bananglass?
Med eller utan tillbehör?

Med tillbehör kan man mosa bananern i en så där behållare man gör sina egna isglassar med. Tada, och ni har en fruktig glass! Eller hugg av bananen på mitten, stoppa upp en glasspinne som ni sparat (annars finns det att köpa på panduro) och in i frysen. Bananan a la naturell.

Vill man däremot ha en lite onyttiggare form. Så gör samma sak. Ha en halv banan på en glasspinne, doppa den i smält chocklad och strö sedan krossade nötter över. In i frysen, och ni har en hemmagjord glass på frukt.

För de lite mindre barnen kan man även ta fruktpurerna de säljer i mataffären, och lägga i en glassform. Man har automatiskt en smarrig efterrätt.
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus