Hänt i Juni

Rensade rabatten

Med sommaren här och en unge hemma, och slippa stressen att hämta ett barn som inte vill hem från dagis så passade jag på att rensa mini rabaten framför balkongen. Jag hade stora planer för den. Och det blev gjort. Eller var egentligen inte så mycket som behövdes göras. Rensa upp allt ogräs, dra upp allt dött och se till att de döda grenarna på rosenbusken och att smultronplantorna kom fram. Så att inte allt ogräs tog all näring från smultronen. Det var det viktiga.

Efter år av försök att döda rosenbusken gav jag upp och började istället att försöka få ordning på den. Den var helt enklelt odödlig. Vad gör man då? Sen började jag lägga stenarna runt rabaten så att inte fastighetsägarna fick för sig att klippa ner smultronen. Nöjd den dagen med det jag lyckats åstakomma, och med en rygg som värkte rejält så sov man nöjt den natten kan jag säga.


Steninge slott och Sveriges nationaldag

På självaste Sveriges nationaldag, så lyckades jag övertala min mamma att driva oss till Steninge slott.  De hade ett barnens nationaldag där med studsmatta, fiskedamm, häst och vagn åkning mm. Vore kul för barnen, och med det i den vackra miljön är bara en bonus. Jag skulle fan kunne bostätta mig vid det där slottet. Så otroligt vackert både själva slottet och all dess omgivning. Känns som att kliva rätt in i en era som inte finns längre. Tyvärr så renoverade de slottet, så man kunde inte kliva in där. Men nästa år så, när allt e klart så kommer jag absolut att finnas där. Räkna med det! Ni e förvarnade. Haha

Dessa saker, fick barnen rida på. Till deras glädje. De har alltid sett häst och vagn inne i Stockholm och undrat varför de inte får rida. Men nu så fanns det en till hands, och de fick hoppa upp på denna. Självklart efter att ha hostat upp en slant. Konstigt vore det annars.

Bättre bild fick jag inte, då jag satt precis bredvid dem. Men lite nervösa var de, samtidigt som de såg fram emot det. Och sen när de for iväg, höll de i hårt. Grus, snabb fart och skarpa kurvor säger sitt. For rätt in i ett träd en gång. Under träden så att man fick ducka för alla träd. Sicksackade mellan träden så att barnen trött och tävlade mot den andra hästen en gång. De ville åka en gång till. Haha

 

Bara titta! Jag skulle kunna sätta mig här en hel dag, och bara glo. Med risk för att verka galen. Haha. Ska jag klart göra nästa sommar. Jag, en filt och ett anteckningsblock. :-) Ungarna kanske får följa med om de är snälla. Eller så får jag snällt åka en gång med ungarna och tigga om barnvakt en annan gång.

 

På väg mot fängelsehållorna, även om jag för allt i världen inte vet vad de gör på dessa marker. Helt hänförande vackert! Im in love!

 

 

Mer bilder på detta. Tog en massa bilder. Men de är inte aktuella till denna blogg, utan mer till min skirvarblogg. Där smådetaljer mer ältas än stoeheten. Riktigt vackert.

Vad mer gjordes det där borta? Barnen fick hoppa studsmatta, fick en godis påse och vi tittade på lite utemöbler i Sveriges elegantaste lada. Sjukt fin lada, och riktigt fina utemöbler i utställningen. Sen bar det hemåt i en bastu till bil.


Syrrans födelsedagsfest

 

Den 10:e fyllde syrran år igen. Ett år äldre, ett år virrigare. Eller klokare kanske det var?
Vilket fall som helst så kom vi ditt, och som vanligt hade syrran gjort smarrigt god mat som alltid. Solen sken och allt var bra.

 

 

Den sedvanliga bilden från toalettspgeln. Men jag kan inte slappna av framför en kamera. Så är bättre att själv ta kortet då, så att man slipper någon bakom kameran som stirrar på en. Här i en annan toalett. Festen var självklart riktigt rolig som alltid med familjen. Annat kan det inte bli.


Skolavslutning

 

Den 16:e var det dags för en väldigt sen skolavslutning tyckte jag, på dotterns skola. Det bäste vore ju att ta närmaste kyrka, men jag förstår deras tanke bakom att åka 30  minuter bort med buss. För de centrala kyrkorna här kan knappast kallas kyrka då de är moderna och hel gräsliga inuti. Istället vart avslutningen i Fresta kyrkan, en sån där riktigt vacker kyrka med valv och gamla träbänkar. Fina fönster och ett RIKTIGT kors längst fram.

 

 

Allt började med Idas sommarvisa. Sen var det dags för dottern att sjunga låten med sin klass. "Jag sitter på ett berg." Det var riktigt bra, en sex års klass som sjunger i två olika stämmor. Satt där med gråten nära. Så stolt över min lilla/stora tjej. Sen följdes det avluffarvisan som sjöngs av klasss 1 och 2. Hela kyrkan som sjöng "nu grönskar det", årskurs 4 som sjöng "en kväll i Juni". Följt av "pippis sommarvisa", "himlen är oskyldigt blå", "we are the world" och "den blomstertid nu kommer". Vacker precis som en avslutning ska vara.

Något som däremot gick emot det hela, var rektorns tal. Alla minns väl dessa sega tråkiga tal som höll på en evighet. I högstadiet brukade jag ta tid. 20 minuter brukade sluttalet pågå, medan eleverna bokstavligen hoppade i stolarna. Så var inte fallet nu. Det var kort och sa det viktigaste. Talet avslutades med orden: "Peace and give me five". Ingen möglig gammal rektor här inte.

 

 

Var tvungen att ta ett kort på det stolta barnet. Sen bar det av mot gräsmattan precis bredvid. För en fika.

 

 

Sen hem med bussen. Nu väntade ett långt sommarlov framför oss. Trotts att jag fasade att de skulle tycka att det var tråkigt att vara hemma och åka runt och bad så tycks det faktiskt inte ha blivit så.


Ännu en fest

 

Nu var det pappas tur att fylla år, och detta firades självklart stort på hemmaplan. Långbort, god hemlagad mat, en massa familj och vänner, och bra musik. Man fyller ändå bara jämt var tionde år, så då är det likabra att slå på stort.

 

Osmart som jag är så hade jag blusen klar. Men i övrigt visste jag inte vad jag skulle ha på mig. Så kl 11 när de öppnade, sprang jag ner till centrum. In till New Yorker, som är min favorit affär och roffsade åt mig en rejälv hög med kläder. Det blev tillslut denna kjol. Föll för den, och billig var den också. 99 kronor på rea. Det är sånt man gillar. Sen hem och fixa iordning oss alla. Alla skulle badas, jag skulle sminka mig. Och både jag och dottern skulle locka håret. Allt tog sin lilla tid. Klockan tre kom vi ditt. Festen började två, men det var drop in som gällde, så var ingen fara med det. Det åts, pratades. Och klockan 3 åkte vi hem rejält trötta. Men en kommentar jag kommer ihåg.

"Jonthan gillar Michael Jackson va?" frågade en bekant. Haha...jag t o m omedvetet lyckas få sonen att klä sig MJ inspererat. Det är inte fy skam måste jag säga. Eller vad säger ni? ;-) Dottern fick en massa beröm för att hon var sååå sött så. Med samma klänning som på avslutningen och det lockiga håret. Fick även lite mascara.

Det var ännu en lyckad fest, med korvgrillning nere på gånggatan mitt i natten. Haha...men är man hungrig så är man.

Dagen efter

Dagen efter festen så skulle jag någonstans. Kommer inte bara ihåg vart. Men håret var finare än dagen innan konstigt nog. Är precis så jag vill ha håret, men det kostar på tok mycket att fixa det hos frisören.

 

 

Spaljen

Jag har sprungit hos Rusta tre gånger, för att det enligt deras databas ska finnas inne spaljeer i pil. Men icke sa nicke, så har de inte funnits inne trotts att det står det i datorerna. Sista gången bad jag hon i kassan att vissa mig var de låg, för jag kunde inte hitta dem. Hon i kassan, sa säkert. "De ska finnas här". Men sen blev hon dessto tystare, de där 11 som skulle ligga i hyllan låg inte där. Tvingade henne att kolla i deras datasystem vilka mer inom Stockholm som kunde ha dem inne och hur många de hade. Memorerade och tänkte fråga föräldrarna om de kunde köra mig ditt. Men de hann förre och ringde i affären. De tog de tre sista. Med hjälp av grannen fick jag sen upp dem. Vart riktigt fint. Äntligen lite mer privacy. Måste köpa en till murgröna, men det kommer. :-)

 

 

Detta var innan, jag fixade om lite. Man kände sig som en apa i en bur. Så fort man satt ute så tittade folk som passerade. Och jag vill kunna sitta på min balkong utan att bli utstirrad.

 

 

Rosen som ser väldigt ynklig ut här, har självklart växt så att den täcker nästan ena halva sidan. Så nu har vi insynsskydd till hundra pricent från "motorvägen" utanför oss. Nästa år ska vi slutföra vår lummiga balkong. Lacka golvet i mörkt trä, nya möbler förhoppningsvis och ett tak till denna balkong.Samt köpa en till iten rosenbuske att lägga mitt i denna för att få denna fyllighet som jag gått miste om när jag fått den att klättra på spaljen.

 

 

Mer kommer i nästa inlägg. Enbart om Ålands semestern.

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus