Det är svårt att hitta information ibland

Det sägs att allt finns på internet, men ibland får man erfara att så inte är fallet. När det kommer till språkstörning är det så. Man har fått sitta i timmar och leta efter små bitar och lägga ihop. Hittade tillslut en organistation, och en blogg med en annan mammas erfarenheter. Ja där fick man den största infon. Beställde två blcker om ämnet och en film, men måste säga att jag inte vart klokare av dem. De behandlar bara isberget av problemet, det jag redan vet. Jag ville veta mer, ha en djupdykning i ämnet.

Vart hittade jag det tillslut?
Fick en länk skickad til mig via en grupp på facebook faktiskt. Är ett pdf dokument på 169 sidor om just språkstörning. Och en riktigt djupdykning med. Med förslag på hur man underlättar inlärningen inom alla ämnen, om andra språk påverkas. Vilka rättigheter man har. Det e fakta rakt igenom, blandat med exempel. Men riktigt intressant läsning. Ta själv och läs HÄR

 

Hittade även en bra blogg, om en mamma som har språkstörning. Den var också väldigt lärorik. Blandat information, med konkreta exempel. Sånt är alltid bra. Det behövs en spridning av detta, då jag tidigare inte hört talas om detta innamn dottern fick diagnosen.


Att tänka på när du språktränar:
  • Det inte är bra för ditt barns självförtroende om du hela tiden rättar, korrigerar eller härmar. Upprepa med svar så att ?korrigeringarna? blir en bekräftelse på att du hört och förstått. Det visar att du är intresserad och att det barnet har att säga är viktigt.
  •  

  • Att träna språk är väldigt påfrestande och kan kännas som ett misslyckande. Gör det när barnet minst av allt tänker på det. I affären, på väg hem från dagis/skola eller när ni leker och spelar.
  •  

  • Var tålmodig och förstående, låt det få ta tid att berätta något. Tänk själv om du hela tiden inte fick prata färdigt, då kanske barnet slutar försöka.
  •  

  • Det blir ofta svårt med kompiskontakter. Leka gärna och bjud på dig själv. är det något barn är bra på så är det att leka, men barn med språkstörning kan behöva göra det på sina villkor.
  •  

  • Fråga inte ut ditt barn om det är trött efter skolan. Det är väldigt tröttsamt att hela tiden anstränga sig för att förstå och bli förstådd. Tillåt vila - Sen kan man prata om skolan.
  •  

  • "Överös" ditt barn med korrekt språk när du språktränar - men inte med allt på en gång. Fokusera på ett område i taget och gör det roligt i lek och i vardagssituationer. Ex:
    - Prepositioner (på, under, bredvid osv.)
    - Personliga pronomen (hon, han, hennes, hans osv.)
    - Konjunktioner (och, men, eller, utan, för, när)
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus