Veckan som var

Förra veckan var allt annat än lugn, kände mig verkligen som en hamster i ett ekorrhjul. All rullade på i för hög fart. Bara veckan innan tittade jag i almenackan och fick panik över allt. Då är det illa.

Måndag
Det mest jobbiga för min del var på måndag. Jag skulle träffa kommunen för att reda ut vilka papper de mer behövde. de 10 papper som det redan känns att de fått, behövdes kompletteras. Mer bank papper, mer papper från försäkringskassan, mer papper från arbetsförmedlingen. Papper som gav dem rätt att ringa upp vissa ställen och ta reda på personskyddade uppgifter. Ja ni som påstår att man bara ligger på latsidan och är lätt att få socialbidrag, eller ekonimiskt som det heter mer fint. jag kan säga att jag skulle göra allt för att slippa det. Man måste blotta ut hela sig själv, och mer därtill. Maktlösheten dessutom över detta. Om det är bra för ens självkänska, nej inte alls. 

Strö lite salt i ett redan infektera sår är ungefär samma sak. Så ett tips till er där ute som är vannsigt förälskade.
Gå ALDRIG med på att ta hand om hushåll och barn heltid för att göra sin andra halva glad. För när du väl blir dumpad, så står du där utan någon som helst trygghet. Jag lärde mig den hårda vägen. Gör inte samma idiotiska misstag som jag. Men något gott förde det iaf med sig. Workcenter är som ams gamla grej. Man får under tre veckor gå fem dagar i veckan, mellan 8 till 16 ungefär och få vägledning i hur man söker jobb rätt, får en coach. Och har man itne fått ett jobb efter den tiden så sätts man i praktik. Som kan leda till ett arbete.

Tisdagen
Hade inget möte inbokat, en ledig dag som jag tillbringade med att söka arbeten.

Onsdagen
Två möten på arbetsförmedlingen var inbokad. Först klockan 10, för att min ansökan + cv skulle ses igenom. Brevet var tydligen bra. Cv:et var det inte. En himla massa fel som jag inte ens märkt. Men nu är det fixat.
Klockan två var det sen tid för inspirationsmötet, som tog 1½ timme. Så barnen som jag sa att jag skulle hämta klockan 16....ja det blev minst sagt stressigt. Gick så fort jag orkade och hämtade sonen först. Sen hämtade jag dottern. Ingen ville hem, de tyckte det var så kul att få vara länge på dagis och att få äta mellis var tydligen höjdpunkten. 

Passade på att slå ihjäl lite tid med att äta lunch i centrum, samt köpa ett spel för 29 kronor. Reor är bra, men det vissade sig vara mindre bra, då de mikrofoner vi har inte passar, utan vi måste köpa nya till.

Torsdagen
Hade ännu ett möte inbokat, men nu på morgonen vaknade Jonathan upp med feber. Så bara att ringa skola och säga att det inte blev något fritids för dottern, inga dagis för att säga att han blir hemma och mötet för att be dem omboka. Men det var inte allt som hände. Nej, eftersom Jonathan var sjuk så fick han åka vagn när vi skulle hämta dottern från skolan. Lämnade vagnen utanför skolan och vi gick upp och hämtade henne. 5 minuter senare kom vi ut och vagnen var borta. Inte ett spår av vagnen. Vagnen var knarrig, drog extremt åt höger, man fick slå på framhjulen då de låste sig hela tiden. Men det var akutvagnen för just såna här dagar då man behövde handla och hade en sjuk unge. Sen var den skön att ha till tvättstugan med. Men men.....hoppas tjuven svär lika mycket övr vagnen som jag gjorde. Enjoy it, så länge de håller. Snart faller den ihop utan förvarning.

Fredagen
Då hade granntjejen en mini bjudning. Så fika för dem. Men dottern var allt annat än munter. Hon var sur för att det inte blev fritids igen, och det humöret höll i sig tills hon la sig. Hon var arg, skrek och gjorde allt precis tvärtom. Hello tonårstjejen. Nej, men kändes nästan så. Att slita av sig sitt eget hår, var bra nära. :-)
Dagarna måste var slut, och två dagar att vila upp sig på. Behövdes kan jag säga efter den där veckan.
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus