Gyckarspel i Söderköping

Den 8:e till den 9:e åkte jag och barnen ner till Söderköping. Självklart i all lyx med SJs dubbeldeckare. Barnen som tidigare tagit 3 olika tåg till söderköping under sommaren, vart lika lyriska som jag över att få åka på detta tåg. Höll verkligen alla tumar och tår på att få åka den, och ibland slår ens önskningar in. Hade bokat plats på övre plan där jag spenaderade 1½ timme på att lyssna på en annan passagerares problem. Eller hon pratade i sin mobil med en kompis, men tycktes inte ta någon notis om alla andra på tåget hörde henne med.
Väl framme så var barnen trötta för en gångs skull. Alla tre ville bara gå och sova, men den fick det bli ändring p när vi väl kom fram. Hoppade bara ur bilen, och tog en snabbtitt i stan då faklor var utplacerade över hela staden. var riktigt mysigt med alla matstånd, utklädda medeltidsmänniskor och lukten av fotogen och gyklare som showade. Jag gillar sånt, och barnen med. Veckan innan var vi på gunnes gård på en marknad a la vikingatid, nu dennna. Efter den promenaden, traskade vi till sängen och sov. Sen nästa dag ut igen. Ute en stund, in och äta middag. Sen ut igen tills barnen ville hem. Söndagen samma sak. Mellan varven inomhus passade vi på att klamas lite. Eller bara vara, kanske är mer det rätta ordet. Hahaha Dottern var fotografen då hon tyckts ha växt samman med sin ipad sen hon fick den. Knappt så man får se på den, så illa är det.
 
 
Men vi kom inte ditt för att traska runt bland alla stånd, och mysa. Nej, målet var tornerspelen. Eftersom vi missade alla andra i närheten under sommaren, såg jag min chans. Och jag tror nog att sonen och jag njöt lika mycket av det. Vi kommer garanterat återkomma nästa år. Dottern låg mest i mitt knä och led av solen som höll på att steka oss levande.

 
Det som gjorde detta spel lite speciellt, var att det var mer barnanpassat. Medan det i vanliga fall brukar vara riddare som slåss till ära för kungen eller nåt bröllop eller liknande så hade de gjort det till en saga. Robin hood mot prins Richard och hans soldater. Vi avslutade söndgen med att klippa masker, gå till lekparken intill göra kanal och bestiga ett berg. Se på bilden så förstår ni varför höjdrädda jag fick för mig att gå upp för en smal stig i en mörk oupplyst stig. Men jag var inte ensam om det. Det roliga när vi väl var på väg tillbaka till sängen så hör jag Mary ropa: "där e Anders från Gunnes gård!" Trodde henne inte först. Menar hur STOR är chansen att någon från vår gata följer med till samma stad? Men tydligen var det han trotts allt.



Avslutar med ett bildspel från helgen som var. Ser ganska dött ut. Men fredagen och lördagen var det folk överallt. På söndagen var det mindre folk då själva eventet tog slut mitt på dagen. Då passade jag på att ta kort.

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus