busy woman

Japp de är jag idag det.
Först ska vi srinag över till syrran och lämna lite saker.
Sen ska vi till centrum o klaka om mina skor, samt köpa hårförg till mig. Utväxten är ju pinsamt stor!
Samt lite smör och basicvaror till fruskosten.
HAde hoppats att de hade den på statiol igår, men då kom jag p att de bara har basic, och inga mjölkfria saker där inte.
Sen ska vi hem till tvättstugan och tvätta.

Problemet där?
Datorn har pajat där och man kan inte kboka tid. Så man kan få ställ sig i kö och tvätta med en maskin åt gången eller antagligen är det totm då folk blivir skrämda av den faktan. Hoppas på den sistnämda. I värsta fall får man nämna magsjuka högt i tvättstugan occh fråga om hon behöver spy. Så kanske folk älägger fötterna på ryggen och flyr. Haha

Nej sen ska vi hem o äta mat. Mumsigt gott! Blir hel kyckling idag med ris och någon sås till . Måste hitta någon fädig sås som inte innehåller mjölk, annars får jag sittaohc frestas i värsta fall. De där färdiga såserna är värsta laktos bomnberna. De å min mage att regaera inom 5 mminuter fårn att det hamnat i magen i princip(vilket jag lärde mig den hårda vägen i onsdags och magen är fortande knasig då jag envisas med att äta bröd med mjölk i, vilket i sig är dumt.). Så igår letade jag verkligen reda på mjölkfritt bröd....är trött mpå min kassa mage. Vill kunan träna på måndag, så då måste magen vara i trimmat skick. Inte stor och uppsvält och mullrande.

nej nu ska jag rusaiväg.....så att allt hinns med.
Ha det gott, nu i helgen!

Tele2 kan bjuda på sig själva ibland

Ja, tro det eller ej så är det möjligt!

Vad hände då kan man börja undra?
Jo, det damp ner ett brev idag om att mitt telefonnr(mitt gamla) hade startat igen.
Jaha, det där numret som jag drogs med i flera år, var allt jag kom ihåg.
Men som jag valde att hoppa mellan diverse operatörer tils jag tillslut fastnade hos Tele2.
Dessvärre fick vi en chockräkning på 2000 när vi var utomlands förut (och imed att folk lämnad medelanden så tickade räkningen iväg)och den stängde av när vi inte klarade av att betala. Så idag sattes den tydligen igång igen.
Så ringde ditt.

Tänkte avsluta det, men den var tydligen låst till Juli 2009.
Man har ju ingen lust att betala 169 /månad i 6 måanader för inget man använder, när man dessutom kommer tanka på med 200 på sitt andra kort hos dem. Blir en dyr histria.
Så han på andra sidan telefonlinjen, var så snäll att erbjuda sig föra över mitt nummer jag har nu hos dem, till abonemang. Så jag får behålla mitt nummer jag haft nu i ett tag, men ha det som abonemang.

Grejen med det hela?
Ja, jag slipper betala 200 kronor som det i normala fall kostar att byta över sådär.
Han skickar dessutom ett nytt simkort så att det blir giltigt med abonemang, även det kostnadsfritt.
Allt så att jag skulle slipa betala extra.
Saken är det abonemagn jag har nu inte finns längre, det abonamnget var för bra och billigt att ringa för dem. Jag får ringa grattis till alla. Endast 69 öre i uppkopplingsuppgift. Detta gäller till alla telefoner. Utan man betalar 69 öre per samtal. Oavsett om det blir 1 minut eller 1 timme.
Under de tre dagar som det tar att byta över numrena så skickar de ett extra kort som jag kan använda desa tre dagara, givetviss det oxå kostnadsfritt. Sen får jag slänga det.
För en som gärna kaklar på och börjar tycka att sms är jobbiga att skicka, passar det mig utmärkt. :-)Jag har fortfarand eöppet köp på abonemanget jag skrev up mig på, så ska ringa och säga upp det på måndag så att inte det startar också. Men då är dte bara 39/månad förej. Men iaf. Det är pengar dte oxå. :-)

Jag tycker iaf att jag ordnade det bra.
Eller vad säger ni?
(eller, nja han snarare fixade det)


Hur blir man av med doften?

Det är frågan....
Efter att ha tvättat hennes hår mitt i natten, så trodde jag det var borta tilsl jag luktade på det i morse.
Ännu en tvätt nyss + mängder med balsam. Fortfarande ligger den där doften där. Jag vill kunna kram henne när vi sitter och myser framför tv:n. Men det är ju stört omöjligt med den där fräna doften i håret. Håller andan och känner hu r det vänder sig i magen. Ska man spruta en hel parfymflaska ihåret på henne, elelr vad är det som krävs?
Alal fönster står vidöppna, så lukten där går ut iaf, men det där håret.....

Nej, nu ska jag titta vad jag får för roliga rabatter via csn.
Sen tänktevi våga oss ut på en promenad. SKa spana om de har tid til tvättstugan.....iaf nu till helgen. Annrs vet jag nte vad jag gör. Kan ju inte gå runt och frysa ihjäl hela helgen för att alla fönster måste stå uppe för att minsta smittrisken. Och den obehagliga doften.BIlden är från disney on ice för någon vecka sedan.

Sjukdag 1

Jaha, så inatt hände det jag fruktat hela hösten och vintern.
Magsjukan!
VAknade vid 02 av en ren slump, Mary gnäller. Förstajag märker innnan jag seg som jag är hinner få upp ögonen är den fräna doften. Då flyger ögonen upp, och jag möts av en nedspydd Mary i vår säng(ja, hon sov där  inatt), hoppar fort upp, lyckas undvika den enroma högen på golvet och drar med mig MAry i samma veva som täcket, kudden och den tuna madrassen hamnar i - nämligen badrummet. Där ser jag att hela hennes hår är fullt med spya, samt kläderna. In i duschen! Öppna badrumsfönstret(för att ha nedspydda sake dr inne gör inte doften där inne god precis), sen en heltvättning från topp till tå. Hämtar nya kläder och en kofta till henne. Sen bytte vi sängkläder. Öppnade
fönstret i sovrummet med.
Därav koftan. :-D

Kanske förklarar hennes fräna fisar hela kvällen igår. Luktade verkligen äggmk blandat med skit. Inte najs iaf.
Sen var det bara att slänga hne i säng där hon somnade omgående. BEhövd bara placera henne på kudden och hon somnade. För trött var hon när hon vaknade. Men hon har antagligen spytt i sömnen, och senlagt sig i det...hur annars får an det i håret?Me dont lika magsjuka. Andra gången Mry har magsjuka, JOnathan har klarat sig än så länge!
Men min mage börjar bubbla och jag börja känna efter om jag nite vart lite sjuk iaf.  Bara ordet framkalalr denna reaktion!

Nu har jag torkat av sänggaveln, nattduksbordet, bokhyllan, samt skurat golvet. Sen även duscha a hel mig. Jonathan vaknade mtti allt och gick i sömnen gnällande in till det sanerade rummet. Så fort jag avr färdig med mig själv hämtade jag han illa kvikt.Han ska inte sova i samma rum som Mary nu! Ska försöka undvika att bli smittad maximalt. Även om vi får gå i vinterkläder här hemam för att hålal värmen med alla öppna fönster.

För dagis får han inte komma till imorrn. Så idag ska jag försöka göra det sista av uppguften. 4 frågor kvar.
Därfr jag sitter upp nu mitt i natten I morgonbitti lär jag inte hinna.
Sitter och funderar på om jag ska gå till apotekt imorrn eller itne och köpa den där alkoholspriten att sppritta händern amed. Jag vil, men samtidigt vil jag inte smitat ner någon. Men jag måset ändå köpa vit bröd(ha bara fullkorn hemma), skorpor, blåbärssoppa och bananer. FÅr se hur MAry mår imorn, om jag kommer så långt som ut genom dörrren eller inte. FÖr mat måste de ha!

Mer mattips förutom dessa jag räknade upp?
PÅ tal om mattips.
Fick via sjukvårdsrådgivningen veta att cola inte ska drickas!
Det värsta man kan ta som magsjuk!
Jaha, alltid något nytt! :-)
Dock ska vätskeersättning tas. HUr lätt nu det slinker ner!
Är ju omöjligt attt få i Mary den vätskan!

Mora träsk....hahaha

HUr underbra är inte dom då?
Hahaha
Höll på att kissa på mig när jag såg detta.
En tanke som slog mig i slutet.
Hur många tagningar blev det?
Man kan inte sitta helt seriös och inte brytta ut i skratt däremellan, om man har allt rätt i skallen.

koko vava koko vava

"koko vava koko vava"

Ja, så låter det mest här  hemma nuförtiden. :-)

Amgad hade tröttnat på barnens prinsessa önskemål via Youtube, så han satt en kväll och vissade dem låtar han brukade sjunga til som liten. Typ en låt som vissades varje vecka via ett barnprogram.  Trotts att min man är född 80 så diggar han detta 70 tals-klipp hårt. Drömmer sig väl bort till den underbara tiden då han var barn. :-)

Ja, sen var det kört!
Mary och Jonathan vill bara ha "koko vava".
Efter lite letande hitade jag denna låt igen som förvirrat sig bland alla mina listor jag har på youtube.

Im in love with you!

Finns det en underbarare kärlekslåt eller?
Eller jo 1 finns det ju.
Men denna är helt underbar, en kärleksförklaring(från en underbart snygg karl).
Ni kanske minns an från eurovision från 2004 tror jag det var?
Sakis Rouvas, från Grekland.
Inte många engelska låtar han har, så jag njuter av de få engelska låtar han har, och resten får jag njuta av utav att förstå ett ord. :-)
Ja, det måste det ha varit, för det året var jag ju i Egypten, och det enda år jag missat det.Ja, den låt jag pratar om som är lika underbar som denna låt är denna:Ja, ni fattar säkert själva varför jag tycker denna låt är så underbar?
Intte nog med att karn tagit sig tid att skriva ner en låt till deras bröllopsdag, där han förklarar sig kärlek til henne. Vem skulel inte vilja ha något sådant? Låten är ju bra oxå!

Vad tycker ni om dessa låtar?
Och vilken är er favorit kärlekslåt om inte dessa då?

idetorka (eller mest en massa mummel och drummel)

Trodde aldrig den här dagen skulel komma, jag som alltid har huvudet fullt med ideer.
Det gör att jag inte kan konsentrera mig hundraprocetigt på något. Måste skriva ner det jag har i skallen innan jag kan ta tag i det jag ska göra. Hels tiden snurrar ideer till novellen jag håller på att skriva på,  ibland förlorar jag tråden när jag skriver på den för att jag kommer på en ide till slutet(ja är i början bara). För hur fan ska den sluta?
Ja det är ett ständigt problem....jag vet inte hur den ska sluta. Det ska vara ett wow slut. Men vilket av alla 5 olika slut ska jag välja...ja, jag vet. ynkliga problem, men för mig som lever för mitt skrivande och mår bra i själen av dessa. Så är det ett STORT problem!

Ja, jag har inte bara idetorka här på bloggen, nej jag vet inte hur jag ska formulera en mening. JAg kommer på standardformuleringar man använder till vardags, men jag skriver inte på vardagssråk. Det är en kärleksnovell! Där krävs lite smörjande! Jag kommer på 3 olika sätt att uttrcka mig, men dessa 3 duger inte heller. Det är inte perfekt. Och jag kan inte släppa tanken på att meningen inte är fulländad heller! Det går och gnager i en. Ibland har dte hänt att jag vaknat mitt i natten och kommit på meninge jag grubblat sååå länge på. OCh då lossnar ideerna! JObbigt värre!Då kan man sitta ner och skriva i dagar.  Nåt stycke här och där mellan alla måsten. För familje går trots allt i första hand.

Just nu sitter barnen ochl eker, med de tittar på narnia filmen. Hyrt den. Idag sak den tillbaka. Så de får tiitta en sista gång. Har en dvd i deras rum på så sätt är det tur att  de kan göra båda. :-)

Jag sitter här och skriver ner svar till den första frågan til uppgiften som ska in den på måndad. Totalt 7 analys frågor som ska lämnas in! HUr intressant är int det? Jag älskar såna frågor. Då får jag verkligen använda min kreativa sida. :-D
HUr kan det gå ihop? :-D Hsistoria med kreativitet!? Nog att historia är jäklligt kul och inttressant, alltid varit mitt favorit ämne i skolan. Men att man dessutom får analysera och vrida och vända på problemet är ju ännu roligare! istället för 10 blev det 10+ ooch detta efter 2 vckor in i kursen. Ä jag taggad för skolan eller vad?
Hoppas bara det blri så bra som jag hoppas. Siktar på ett vg, även om  G får duga också. Har altid haft som motto att bar man blir godkänd,så ska man vara glad. :-D
Då slipper man bli besviken om man får sämre än det man väntat sig!

Okej, kaske inte vart helt idetorka då. :-)
Lite fick jag ur hjärnan och den känds lite friare för att ta emot kunskap.
Så nu ska jag hämta lite vatten, sen skriva ner uppgift 1. Sen läsa visare. Ikväll har jagtydligen fått en arbetsuppgift av karn. Räkna rikskuponger på restaurangen. :-S
Vara lite sällskaplig och sen skriva ner en sida ur novellen in jag nattar. :-)
Just ja, lämna tillbaka filmerna också!

HA det så gott. Me, skriver inte ikväll. Imorrn då jag lämnat barnen på dagis, skriver jag kort här sen ska jag slänga mig över skolböckerna igen! Två ämnen att göra den här veckan! Histroia ska vaar färsigt den här veckan och företagsekonomi nästa. SEN TURAS DET OM SÅ. 

En sanningens låt!

Jag är inte den som diggar ken ring, men låten säger det som man själv tänkt så ofta.
Den otroligt grymma värld som vissa barn tyvärr får leva i.Jag såg en flicka här om dan som stod och tiggde efter mat
Jag satte mig bredvid och sa kom hit mitt lilla barn
Jag ska försöka förklara varför mamma hon är borta
Pappa han är död och ja du gråter allt för ofta
Jag vet att du tänker på den dagen då dom kom
I massa hellikoptrar allt du såg va ba en bomb
Du sprang ifrån lekparken rakt in i elden
Pappa han låg livlös på golven bredvid sängen
Under han låg lillebror som inte heller andas
Du sprang rakt ut och börja skrika efter mamma
Och nu är du här min svarta drottning på mitt knä
Står och tigger bröd, pengar i en tung misär
Önskar jag kunde torka bort din lilla tår
Ta dig hem till Sverige, ge en syster åt min son
Men tyvär har jag inge svar om varför dom försvann
Hon kliver ner från knäet och sträcker ut sin lilla hand

REF X2

(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(Kulspruta) Jag sjunger låten för barnen!

Jag vakna upp här om dan å jag befann mig i libanon
Satt vid en kille yo han var väl typ tretton
En arm, ett ben, han satt på trottoaren
Han satt där och titta på den bortsprängda staden
Visste inte vart hans familj var idag
Jag sträckte ut min hand och sa kom hit lilla barn
Försökte förklara varför han nu inte kunde
Sparka på en boll med dom andra där i slummen
Jag visste inte vad jag skulle säga för att trösta han
Bomberna dom kommer varför fan vill man döda han
Han är ju bara ett barn som föddes på fel plats
Med vredet från israel, USA får fet makt
George Bush skiter väl i grabben där i Beyrud
Står hällre på begravningen och gör en militär salut
Så FUCK USA OCH DERAS POLITIK!
Bomberna dom gjorde ba ett barn till invalid

REF X2

(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(Kulspruta) Jag sjunger låten för barnen!

Här om dan så såg jag ett spädbarn
Inlindad i en filt i Afghanistan
Jag plocka upp han bebisen han gav inte ett ljud
Hade ett anskikts utryck som om han nyss har sett gud
Jag tog upp han, tryckte han intill mitt bröst
Och hoppades att själen gick till himelen först
Med ett dött litet barn i min famn så gick jag vidare
Jag skrek ut -SNÄLLA KAN NI STOPPA DETTA LIDANDE!
Sluta droppa bomber (BOOM) barnen dom behöver fred
Istället för att skjuta skott, lägg mat på en sked
Ge barnen nått att tro på i livet
Å fuck politik vad vet dom om kriget
Jag håller upp ett dött barn så alla kan se
Exakt vad som hänt, exakt hur det e
Bomberna dom faller och barnet e i flamman
(Brinner) Jag pussar liket på pannan

REF X2

(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(BOOM) Det är så det låter för barnen!
(Kulspruta) Jag sjunger låten för barnen!

Vad som kommer från kossan enligt Jonathan

Fick höra idag när jaf kom för att hämta barnen, en rolig sak som Jonathan sagt idag på dagis.
Jag lämnade sent idag. Vid lunch först. JOnathan låg vaken många timmar mittt i natten och höll mig vaken, så vi behövde alla lite extra sömn. :-D Blev därför inget gym idag. Tänkte testa muskel på sats. Och jämföra bodypump som jag testade i tisdags. Vilken som är effektivast. Men det får jag ta nästa vecka.

Fröken Kristina hade frågat Jonathan medan de satt till bords och åt mellanmål.
Han äter ibland på nallen som är hans avdelning, och ibland äter han på stora avdelningen med storasyster.
Vilket kommer underlätta inskolningen av Jonathan sen när han börjar på Marys avdelning nu till hösten. Då blir han officiellt stor. :-)

"Vad kommer ur kossan när man mjölkar den?" Och hon hade använt kroppen för att vissa hur det gick till.
"Sprit" Hade Jonathan skrikit rakt ut. Tvärsäker på sin sak.

Behöver jag säga att alla fröknar skrattade gott?

Men var har han fått det ifrån?
Vi säger så fjantigt som vuxendricka.
Vem har lärt han ordet sprit?

En ny dag och torsdag

Nej, jag vaknade inte upp i tid idag. Men det skyller jag på JOnathan. HAha
Han vaknade nämligen vid 04 på natten av att han var kissnödig, jag gick med tröttasteg mot toaletten!
Så tände han lampan till badrumemt som en del av sin toalett cermoni, GUD, sncka om bright light. Kunde knappt ha ögonn öppna. Det bara stack i dem.
Jag är mörkrärdd, men på natten tänder man inte toalettlampan pga barmhärtighets själv mot ens ögon och huvud.

Nåja, bländad gick jag ut från badrummet.
Då vart han törtsig som vanlit. mEn han vile ha mjölk! Han vet om att det inte blir mjölk på natten, annars kissar han i sängen. "Jg vill ha te" bestämmer han sig för då!
Please, hinner fara genom min skalle.
"Snälla toto, det är mit i natten. Då dricker man inte te. Du får te."
"jag vill ha mjölk" och han sprinegr mot kylskåpet.
"nej ingen mjölk. Vatten"
Efter lite protester svalde han vattnet. OCh sen vaggade vi mot sängen båda två, eller jag snarare drog fötterna efter mig.
HAn ville leka. "nej, sov nu" minns jag att jag fick ur mig. HAn låg och hoppade runt i sängen rast lös som bara den. Kunde inte somna! Tillslut vid 05 somnade han! Finall, och då kunde jag äntligen somna om. Men då låg Mary på min mage så kunde knappt röra mig i gengälld(hon väger 18 kilo, så är inte så lite). Men är man trött så brukar man somna av utmattning tillslut. :-)

Så även denan morgon varrt panikartad.
Skulle ha fått till den sista lektionen på orienrteringskurrsen.
Men försov mig. Så gick till solariet där jag lovat att träffa lillsyrran. HOn vill inte sola där ensam, så jag hängde på som sällkskap. Kan knappast göra mer när ens skolbörcker inte kommit och man ahar läst påa lt som det går på hemsidan.
Men lillsyrran som r klockan själv kom sent! Tror nog det är första gången det hänt under hela hennes 24 åriga liv skulle jag tro. Haha Rätta mig om jag har fel?! :-D

Eftersom jag var lite tidig, så passade jag på att springa in til Resia och fråga när säsongen frör Sharm el Sheikh komme rigång. I slutet av oktober. Alttså , åker jag utomlands så vil jag inte ha fleecejacka på kvällen! Vilket man måst ha vid denna period. Men men.....kanske blir en sista minuten till hurgahad aiaf. :-( Nåja, bättre än ingenting iaf! Men det hade varit så roligt att se baren nrär de fick km efter km med restauranger, discotek och Neonljus så långt ögat kan nå!
MEn 9000/betalnde vuxen med hotel + flyg i 2 veckor är inte värt det!
Och man kunde inte boka endast flyg heller via resia. Vilket jag hade tänkt göra!
Nåja, får kolla på internet och se om de har nåt flyg till sharm i augusti. Okej, en massa italieranre och annat folk. Men det kommer iaf att vara varmt! Så alla italienare överlever man väl. MEn är alltid lika roligt att åa utomlands och barnen kansk efår nåt svenskt barn att leka med iaf! :-) Eller så åker jag innan april iaf så att jag får mitt sharm el sheikh. Billigt. Finsn ofast sista minuten ditt, billgt. JAg ska ditt! :-) Och i 2 veckor! :-D Hehe
Hurgahad vil jag absolut inte till! Billgt och smutsigt ohh bara en massa byggande! Nej, de som åker till egypten och åker till hurgada och sen bedöver egypten efter det har valt fel ställe. JAg älskar egypten, men det där stället var INTE fint!
Men som sagt först passen....till barnen! Men det blir i Februari!

Medan jag väntade på henne passade jag på att sola själv i solariet. :-) Fan, att folk utsätter sig för detta frivilligt. Svettigt värre! I somras när det var sol gick jag knappt ut  solen. Jag älskar solen, att vara på stranden, men mina ögon är så känsliga att det är sjukt! De blir torra och det känns som om de brinner och ögonen börjar rina! Sen kom hon indroppandes. Satt och pratade medan hon låg där och solade i detta ljus. Sen efter det skyndade jag till bussen, Skulel till gymmet och konditionsträna. BLev romaskinen eller vad den kallas i 15 minuter, nån springsak där man la fötterna på en pedal så man sprng rutn på den iatället för på ett löppband. Mildare för knäa om jag förstått det rätt. :-) Börja försiktigt som sagt! :-) Lite cykel och sen några sittupps. Tog 1 timmes pass + lite bastubadande. Sen spring mot bussen.
Skulle ju ttvätta klockan 15 och klockan var 14:45. Men hann gjorde jag. OCh jag hade intebehövt vara ororlig. För när jag kom ditt 15:20 så var tvättstufan tom. Så jag fick 8 maskiner för mig själv, vilket var skönt! Gick att tvätta på rekordfart!

Hämtade barnen, och sen tillbaka till tvättstugan för att ta ut kläderna ur torktumlaren. Sen hem och slänag av allt, sen till centrum för att hämta mina böcker! HAde äntligen kommit! Tog bara nästan 2 veckor.
Så imorrn kan jag börja läsa ur böckerna! :-)


I onsdags vart det fullt upp!

Dagen började med att jag vaknade med ett ryck klockan 9 på norgonen.
VAd gjorde vi fortfarande i sängen?
Flögg upp,och hoppade i kläderna i rekordfart innan jag började klä på barnen i  sömnen efter att ha misslyckats med att väcka dem. Då vart det lite liv i dem också. De sträckte på sig och drog sen fötterna efter sig. Jag insåg att jag inte skulle hinna lämna Jonathan till dagis och samtidigt hinna i tid till ögonläkaren med Mary. Så båda fick snällt följa med, vilket kändes som en överkurs nu i efterhand.

Så började den skumpiga vägen över den frysta snöblaksket från igår som var allt annat än jämt, men fram kom vi iaf. Även om jag undrade varför de envisades med att sitta i vagnen när de satt och hoppade loss där oxå.
Kom in till ögonläkaren precis när jag hörde han ropade ur dotterns namn, och förslökte klä av två barn som sprang som på speedade kaniner  fram och tillbaka. MEn 2 minuter senare sprang vi in i samma takt vi gått ner till ditt.
Kom in i ett litet rum, och satte oss ner i en varsn stol. Mary i min famn.

Hon fick säga vad några bilde föresttällde, och det var knappt så att läkaren hörde när hon sa vad allt var. Sen tog han fram nån glassgrej, höll tummen för det andra fingret och lös på det glasförsedda ögat, ja höll på så  någon minut utan ett ord. Jag satt mest som ett frågetecken. Gick sen ut med Mary, varv läkaren ropar till "glöm int sonen bara" men ser dödsallvarlig ut. "Ingen risk" ler jag tillbaka. Men jag råkar veta tt går jag framåt med Mary, följer han med utan ett ord. Speciellt när vi varit hos läkare. Okej att jag var trött, men glömma sina  barn gör man inte.

Hur det gick?
MAry har en bra syn, bara lite okoncentrerad! :-)

Eftersom vi inte hann äta frukost går vi till restaurangen och äter, de tar sina vanliga hammburgare och jag tsar en kalvgrya i dillsås. Supergott! Var nästan så att man satt och blundade när man åt! :-)  Men när jag skulle hämta läsken så satt två barn och slett i ett varsitt ben så att klacken halkade på kaklet till golv flera gånger. Varav jag röt till Mary att sluta annars fick hon ingen saft! De skulel de inte ha fått heller, för jag skulelha ramlat inna det hänt. Och JOnathan kunde gå och sätta sig på vår plats. Fyllde snabbt på tre glass saft, och sen tittade jag på vår plats. Ingen JOnathan. Ibland brukar han bäras in i köke utan ett ord, och man hör eller ser han innan man hinenr gripas av panik. Men inte nu. Helt puttsväsk. Jag får panik. Lilla godtroga JOnathan som  följer med alla som ber snällt, är borta! Tittar närmast alla hörn. Han går inte precis fort, så så långt kan han inte ha hunnit under 30 sekunder. Frågar de som jobba där om de sett honom eller om han är bak i köket med Amgad. Nej.
Nu syns det ganska uppenbart att jag har panik. Tänker precis springa längre bort när jag hör de i kassan hojta till.
Jonathan kommer gåendes från Toaletten, med Amgad.
Tydligen har han sprungit ditt istället för bordet. Och Amgad hade sett hono stå och hänga där inne. Nåväl han fick kissa iaf. MEn måste han springa ditt utan att säga till som han annars alltid gör?!

Går därifrån stresad av barnen. Då de  hällt ketchup på bordet och sen gegat runt det, harft svårt tt ssitta stilla. Så efter 30 minuter när de inte röt någon mat utan bara lekt med den går vi därifrån. Går mot öppna förskolan, som de ville gå till efter läkarbesöket. Men då var det lunchstängt. Så vid 13 när de öppnade igen gick vi in där.
Barne vart helt till sig! Visst inte vad de skulel göra riktigt. Var ett tag sen vi var där. Måsta ha varit precis när de öppnadei höstas. Mer hann vi inte vaar där, för sen blev jag sjuk. OCh sjuka är portförbjudna där, vilket är bra!
Leker om bäst där.Vid 14 när det blir sångsamling, så vägrar barnen att gå ut från lekrummet så jg säter mig i en fotölj och spnnar på alla barn under sångstunden. Brukar vara gansak så roligt.Visa barn shakar loss, andras itter som iglar på sina föräldrar, medan andra barn går runt till nadra föräldrar. Mitt i allt ser jag Emilia, syrrans dotter. VAd fan, har hon en dubblkopia hiner slåå mig innan jag efter någon sekund känner igen syrran.  Haha
Jag är inte van att se syrran så tillfixad, så var tvungen att blinka några gånger. ;-D Hehe

Men barnen vart glada när de såg sin lillkusin oc moster. Även om de till en början mest sprang och fnittrade runt så fort de såg henne. FÖrsta gången vi är där samtidigt! Och senare kom lillsyrran ditt också. Så vart en mini-syskonträff. Fattades bara äldsta storsyrran, sen skulle det varit komplett.
Kom överens om att syrrorna skulle hämta upp mig vig 16 tiden för att åka till gymmet.
Jag skulel träna med dem då ute på själva gymdelen och lyfta vikter.
Så skyndade oss hem.
Packade väskan och åt lite snabbt.
Sen kom de och hämtade oss.
VArt lite nervös att det inte skulle finnas plats på mini-sats till dem. Men det fanns de. Så drog en lättad suck.
Mot gymmet. Självklart fick syrrorna vänta på mig hela tiden. Först när jag skulel lämna barnen på mini-sats, sen när jag skulle dra kortet i kassan(kö), och sen när jag skulel hämta dem givetviss. Sen var det en pers att få dm till bilen från gymmet. :-)

Herre gud vad jobbigt att träna på den delen!
Skulel jag ha varit ensam skulel jag aldrig ha satt min fot där. :-D 
Men med sällskap vart det kul. Därför ska jag gå på mina klasser eller på delen där löppbanden finns. Mer min sak. Där kan man dessutom vara ensam! :-D
Och man blir vägled så det kan inte bli fel.

När vi väl kom 1 trappa upp så kunde man se in på mini-sats. Var kul att se hur barnenlekte. För jag satt och undrade det när manvar på klassen dagen innan. Men nu fick man se med egna ögon att de trivdes. MAry hade dessutom sin dagiskompis där igen, viklet var kul att se. Mary lekte dessutom med främmande barn. Pratade på med fröknarna, och kastade boll med en pojke. Innan hon tillsut sprang omkring i en prinsessa kläning tillsammans med 2 andra flickor. :-)

Kom hem och de var sååå trötta!
De somnade ganska snabbt efter det!
Hade varit en dag full av aktiviteter! Från 10 på morgonen tol 19 hade det fått i non-stop!

Själv hoppade jag in i duschen e nsnabbis inna Mga ville kola på en skräckfilm inna han somnade(vilket betyder att han kommer somna efter 20 minuter).  Han vilel att jag skulle duscha efter att jag kollat på den filmen. Glöm det! Såvida han vote vill sova i en lägenhet som är tänd 100% och musik å högt för att jag är livrädd! :-D
dessutom var själva skräckscenen utspelad i badrummet. DÅ skule jag hellre tha gått o lagt mig svetti g än duschat om jag lyssnat på han.


Mary och Jonathan tyckte iaf att det var kul att

ska träna igen

ska snart iväg igen!
träna. Så uppdaterar mer ikväll.
Om den händelsefulla dagen hos ögonläkaren där Mary var, öppna förskolan och en nästan syskonträff. :-)

Träningen gick bra

Ska först göra en kort resume av dagen, bortsett från det jag skrev tidigare!
(för som inte orkar läsa detta, hoppa ner till texten som kommer under strecket längre ner)

Jag vaknade efter en dålig natts sömn klocan 06:20. Tittade upp piggt....tills jag såg klockan!
Då vart jag supertrött helt plötsligt! Kunde ju inte gå upp inna klockan ringt! Haha....dumt jag vet, måste få den ideen bort från min skalle! Så rigde klokcan klockan 07d ja ganska preecis hunnit somna om och jag vart skitttött! KOm inte upp ur sängen förrän 09, då jag flög upp i panik. Barnen ska ju vara på dagis klockan 09. Upp och slängde ihop mackor till barnen, fiksade fram kläder till barnen och kläder på dem, borstade tänder ohc sen hoppad eman själv trött i kläderna.
Kom till dagis vid 10:30, efter bråk om varför de skulel borsta tänder, att de skulel till dagis, att strumpor måste på innan skorna. Ja, helt meningslösa "bråk", men för dem tydligen livsviktiga av en anledning!

Kom in är alla andra redan satt till bords och skulle börja äta snart. Vilket är den sämsta tillfället att lämna ett barn!
Brukar sluta i krokodiltårar hos Jonathan, och Mary brukar bli lite hängläppig.

Lämnade blev de iaf, även om Jonathans lämnaing för en gångs skulel ar under tårar. Annars brukar han säga åt mig att gå! Trevlig unge ma har va? Hehe. Klockan 15 hämtade jag dem idag då ja inte har något att plugga i direkt. Kan läsa lite material på hemsida, but thats it! Böckerna har  inte bahagat dyka upp än. Läraren sa att det tar max 5 dagar sen ska man ha dem. Imorrn är det dag 6! Kursen började i måndags, historian iaf! Jag försöker förtränga stressen! Blir jag stressad, blir jag nervös och blir jag nervös när jag ska stressa mig något och dessutom lämna in en uppgift så slutar det bara i kaos! Så försöker hålla en cool yta utåt, för det kommer gå bra! Det ska gå bra! Jag ska behålla mitt lugn!

Nåja när det mantrat är uppräknat så fortsätter vi.
Med mina nya skor, och lite ovan med klackar då jag i princip levt på flip-flops, gympadojjor, ballerina skor som alal är platta i ca 4 år så är de ovant med klack. Men jag ska gå trotts att mina hällar klagar! Haha
Fram tko jag iaf trotts allt slask som vart som hallt slime under ens fötter! Skulel ju köap gympakläder och det hittade jag ju som bekant på H&m. Byxorna, bh:n, och två tunna tröjor!  Men så ställde jag mig i kön. Klockan var  11 och vart kom alla människor ifrån? Nåväl var väl tur att det var kö, för började rotta fram kortet. Gone! Då kommer jag på det. Jag la den ju i väskan där den absolut inte ska ligga! Och vart är väksna då? Jo, nämligen hemma! Som tur har jag id-kortet på mig! Lägger undan kläderna och går sen mot Nordeas kontor, inne i centrum den också. Kommer ditt och  kontankten de har med nån server är helt död. Man kan inte ta ut pengar via deras kontor. Jag rekommenderas att gå till station till nordea kontoret där nere. Sagt och gjort, jag traskade ner. Elller snarare tippade ner på den tjocka slasken. Fram kom jag utan bruttna bem, vilket kan ses som ett stort plus. 15 minuter senare hade jag cashen i handen och började min återvandring mot centrum!

Fötterna värkte redan nu, hur dkulel det här sluta?hällsenan ska jag inte tala om. Men det beror på mitt fel i foten, inget annat. Men kom inte så långt, för bara några meter in i centrum blir jag påhoppad av en av dessa försäljare som har sina bord uppställda i centrum. Trodde jag skulle slippa undan om jag sa att jag hade tele2, vilket de kom ifrån. Men icke sa nicke. När han tänkte börja erbjuda abonemang började jag bli skeptisk. Sist någon idiot försökte få mig att skaffa det, kom han och påstod att mina 100 kronor jag laddar på varje månad inte var bra, iställe var deras abonemagnbättre är man betalde 300 kronor per månad + samtalskonstnader. Alltså, hur skulle jag tjäna på det? Såg jag så lättlurad och naiv ut eller? 

Men det han hade att erbjuda lätt okej. 49kronor i månaden i abonemang, sen grattsi ringa till tele2 och sms:a. So far, so good! Men så sa han at det kostade 99 öre att ringa till andra operatörer och 69 att skicka sms till andra operatörer. 
Där föll det. Jag vart inte längre ntreserad. Någonstans på vägen nämde jag att jag var student och  då sa han att han hade ett bättre erbjudande. 39 kronor/månad! 0 :- för alal sms oavsett operatör, ringa rattis till teel2, och 69 istället för 99 öre/minut till andra operatörer än tele2. Tele2 ringde man självklart grattis till. Jag skrev under. Med en försäkran om att jag hade min ångerrätt på min sida!
Försökte även praka på mig ett mbilit bredband, men utan en egen laptop är den till ingen nytta. Amgad har ju en, kan ju låna den! :-)

Sen mot H&M trodde jag.
Då hörde jag någon ropa "linda" bakom en.
Vem kunde ropa på mig! Amgad jobbade likaså hans brorsa. Efter någon sekund bestämde jag mig för att vända mig om trotts allt. Där fick Amgad och hans brorsa mycket riktigt. Tydligen varit ute på en rökpaus. Frågade om jag köpt abonemang. Ja vet, inte bra för mig som ringer för mycket. Men jag ska lägga en spärr det första jag gör på 200 kronor att ringa för när jag får kortet! och 39 /månad är okej. Men tanke att jag faktikt rnger folk med telia så blir dte lite för dyrt för mig med kontantkort. Nu kan jag sms hur mycket jag vill. Wiii. Ringa till alla tele 2 frattis dessutom! Haha
Blev inbjuden på lunch till restaurangen. Lovade att komma, men först skulle jag hämta ut mina kläder.  Klockan var nästan 1 nu och fortfarande samma kö. Hade inte folks lunch tagit slut än?
Honi kassan råkade göra håll i tröjan så fick halva priset och jag lovade att sy igen det minimala hålet annars skulel det bli större.
Så betalde det jag köpt, sen mot restaurangen. Tog en supergod pasta.
HAr fått en dille på allt från havet den senaste tiden. Jag villha musslor, kräftor, räkor,  t o m bläclfisk. och hur mycket jag längtar efter en sån fär typ smårgåstårta med baar skaldjur på ska jag inte ens nämna!
Hade turen på min sida idag.
De hade pasta(som jag för övrigt inte är så förtjust i) med musslor, räkor och bläckfisk i. Musslorna riktigt njöt jag va! :-D
Men pasat är mättande! Så jag fick bara i mig halva tallriken innan det sa stop. Se skulle jag hem en snabbis. Sy tröjan, packa en gymväska ocjh sen hämta barnen.

KOm ditt och båda barnen följde otroligt nog med utan att behöva jaga dem med ytterkläder. Behövde bara säga det magiska ordet "åka buss" och de var i kläderns på rekordfart. Haha
 Mot bussen och de var glada,  att få åka rutschkanna och gunga, som jag sagt att gymet hade till dem. Förklarade noga hela vägen till bussen, på bussen och på väg till gymmet den sista biten att de skulle vara ensama med två tjejer medan mamma tränade. Det  accepterades.Vi satte vår fot innanför gymmets dörrar vid 16:30, som jag fick rådet om så att jag skulle få en plats på barnpassningen. Men jag var den enda i kön och 2 bakom kassan(den nea var praktiskant dock) och jag fick vänta i 15 minuter. Hon som jobbade där satt i telefon och beställde varor och svarade i telefon. Hade god lust att säga något, men bet ihop. Nog att jag hade dålig erfrenhet av den personen, hon jobbade nämligen tidigare som gympalärare i min skola i högstadiet och hon var ingen trevlig person då inte. Men sen var inte klassen någo vidare trevlig till henne heller.

Fick min hjälp. Konstigt att de inte fblev galen på mig. Ropade med jämna mellanrum, nej rör inte skorna, nej akta hissen, lkeinte där det r farligt, nej vänta mamam är inte färdig än, vänta gungan kommer snart så gå inte upp än(ja denna mening upprepade jag minst 10 gånger...haha), trummade med fingrarna och puttade oskyldigt på läpparna meddan jag osyldigt tittade upp i taket(nej, jag försökte inte alls få uppmärksamhet, varför tror ni det?Haha) Men sen nr jag väl fick hjälp så fick jag förstaklassig hjälp. HOn hjälpte mig boka tid till ett pass, lånade ut lås till mig, berättade ALLT, och resarverade t o m två platser till mig upp på barnpassningen. Annars är det i mån av plats och man får hoppas på en ledig plats.

Så 16:23 efter att ha mattat barnen med banan och dricka så vart självklart Jonatahan kissnödig. Så upp till barnpassningen, och in till toaletten, men tydligen lite öfrsent....han kissade på sig iaf. Tur att man packade ner extrabyxor och kalsonger. Sen stannade jag i 15 minuter för att se att dom kom tillrätta. Sen smett jag iväg ner till mitt pass. Samma person som tidigare hjälpt mig med registreringen hade lovat att vissa mig var omklädningsrummet låg. Så trängde mig fram till den långa kön, och sa att jag bevde hjälp. Hon avslutade det hon hade och vissade sen mig till omklädningsrummet.

Vad jag valde för träningspass?
Bodypump. Fanns cykel och bodypump att välja klockan 17.
blev bodypump då cykel är en mer jobbig variant på det. LÄngre pass med högt tempo.
Nog vill jag känna att man levde, men jag villa inte ta ut mig totalt. Jag skulle hem sen också kommunalt.Och innan dess till barnens hus.

Bytte snabbt om, och sen mot salen. Gud, vad andra tittar på andra. VAd skäms folk över egentligen?
Vissa verkade titta på andra med osäkerhet, det syntes långväga!
Herre gud, folk ser olika ut. Nu vände jag mgi bort oxå försej, men det var för att jag hade brun utan sol rand på magen pinsamt nog. Annars skulla jag inte ha brytt mig!
Sist in, så hamnade längst fram.
En bra början, eller hur?  Haha
Inte gjorde det bättree av att han som höll passet finade till ibland när jag höll på att tappa balandnnär anskulel stå med fötterna framför varandra. JAg såg väl hyperkonsentrerad ut eller nåt. Hehe

Och tydligen den enda som var där första gången.
Han tyckte tyligen att jag skulel lägga på 1 kilo till.
Nej, glöm det. Jag har inte ansträngt mig på evigheter. Och mina muskler har förtvinat till noll existens. Efter 10 minuter (då lyfte ag 2 kilo i vikter..haha) började benen skaka. Men trotts det la jag på 2 mer kilo efter halva passet. Jags skulel ha kunnat ha haft på 4 kilo från början, men vill testa mig fram först.. Kan säga att jag kände muskler i magen jag trodde försvunnit i sammanband med två graviditeter. Smått svettig, och på skakiga barn sprang jag in till duschen och duschade snabbt av mig innan jag skulle hämta barnen. De satt så lungt och tittade på film när jag kom. Ville inte ens därifrån. Efter 10 minuters tjattande och muttande så km vi iaf därifrån, mor barnen hus för att köpa lillkusinens födelsedagspresent! De stängde ju om 20 minuter, och ja jag var stressad och trött(eller snarare skakig).
Men kanske inte så konstigt. De hade värsta lekrummet där! Och dessutom var Marys två dagiskompisar där!
Det klickade jag först när mamman hämtade barnen och ropade deras namn. Då var jag tvungen att fråga om de visst var rätt barn. :-D

Inne på barnens hus så hoppade Mary upp på rulltrappan och åkte upp själv som om hon inte gjort något annat.
Stod och gappade i någon sekund av beundran och förvåning innan jag  insåg att Jonathan var på väg åt samma håll. PAnik! Min snubelpojke som fastnar i allt och ramlar på allt, skulel ju bryta bnacken om  han ens försökte göra det där ensam!

Eller är jag bara överbeskyddande för att han är minstingen i familjen?
För jag behandlar honom bebisaktigt ibland. Behöver du hjälp jonathan? Medan man utgår från att MAry kan det mesta. HOn har ju alltid varit den ska SKA göra allt själv och oxå kunnat. Jonathan har aldrig vågat försöka, och han har blivit rädd och klamrat sig fast vid en, eller ramlat vid de flesta tillfällen och sen inte vågat gör om det igen. Nej, jag såg värst askräcksenariet framför mig när han var på väg uppför trappan!
Försökte släpp det och ville låta honom fösöka, men helt plötsligt fladrade alla bilder av barn som fastnat i rulltrappornas springor coch fått djupa sår, skor har fastnat och tårna nästan klämts ihjäl.....ja dessa bilder flashade förbi i rekordfart innan jag sprang efter honom med ömma muskler.
Fick bära in han skrikandes in i hissen, not funny!
I
Inne i affären så sprang de runt som två överspeedade barn och som båda var rejlt trötta!
Dock fastnade de vid hockeyspelet som vanligt och jag kunde lungt strossa runt och titta lite. Tillslut tyckte JOathan att Emilia skulel ha en giraff gossedjur, men den hade hon ju redan. Så han lämnade tillbaka den, och Mary ansåg att hon behövde en likadan med en inbyggd skallra i. Nåja, började titta runt. Inte kunde hon få en bebisleksak. Hittade en sak. MAry tyckte tydligen att den skulle Emila ha, och den var för rätt ålder oxå. BArn som kan gå.
Nåja, hon kan ju inte gå än, men snart så! De är bra nära!
Så den vart det!

Lola, gillar du inte presenten, får du skylla på Mary. Haha...jag avsäger mig allt ansvar. Blir dock inget i köksväg från vår sida. För så fort hon fått tag i den sprang hon mot kassan och ställde sig fint i kön som var. :-)
Har jag sagt att hon är duktig för sin ålder. Som en mini mamma. Hehe
Kan man anlita en 4-åring som barnvakt till en snart tre åring? ;-)

Sen mot bussen och mot burger king. Jag skulel inte få ro om hon fick sin hamburgare och jag var för trött för att bråka.
Musklkerna värkte, fötterna bultade, ja var som bambi på is då slasken förvandlade mina skor till snorrhala. Kanske får lov att sula om skorna med ordentliga gummisulor. ÄR som sagt höstskor som är fodrade. :-)

Upp på bussen. Såg med fassa de tre trappstegen! Hur fan skkulel dte här gå?
JAg med skakiga ben, Jnathan sov i vagnen.
Hoppades att chafföeen skulle hjälpa till. Men nej, han rörde inte en fena. Inte killen som pratade i telefon längst bak heller. Så med fnys och  "ahhhh" skrik (ja jag lätt typ som när man föder, iaf så fint som de låter på filmer)och sittandes på golvet medan jag drog upp vagnen för varje steg. Steg 1 fick på 30 sekunder, steg 2 tog ett antal försök och frustande och skrik för att få kraft att få upp den. Tredje höll jag på att ge upp. Hade försökt över 10 gånger. Skrikit rakt ut för att få extra kraft, borat ner de supersmala krackarna i golvet och satt mig ner på golvet. Tillsut så sat jag mig halv på golvet medan jag klanrade mig fast i vagnen. Skrek till rejält nu, den SKULLE upp!!!! Även om jag så tuppade av på kupen av brinnande muskler som skrek i protest! Nåja, jag skek nog tillräckligt högt som det var iaf på busen! Hahaha.

Men det får de fan leva med när de hör hur jag för kung och fosterland försöker få upp vagnen på bussen! Nåja, 3 minuters kamp senare åkte bussen iväg och jag frustade efter luft. Värre träning än själva bodypump i sig. Ingen match att lyfta en 25 kilos vagn uppför!!!  Därav mina plägade och agressaiva skrik i försöken att få upp den.
Hoppade av vid stationen nära burger king. KOm knappt uppför backen. Gled bakåt. Så med milimetesteg och borrade ner klacken som ett reserv iaf vagnen skulle dra bakåt så kom jag upp för den 2 meter branta backen. Mary hade då redan sprungit in i burger king. :-) Stod otåligt och väntade på mig därinne i värmen.

Blev varsin barnmeny.
Nyttigt att smälla i sig en hamburgare efter ett pass?
Nej, men jag firade att jag kom iväg på den första passet!
Sen efteråt(vid andra träningpass alltså) så ska jag äta en frukt om suget kommer. Sen mitt kvällsmål givetsvis.
PÅ väg hem höll jag på att halka och slå ihjäl mig flera gånger då vagnen fick eget liv (ta ALDRIG en sulky ut på vintern!!!), svängde ner i diken, ut mot bilväggen.....ja allt tänkbart man inte vill ska hända.
Samtidigt hade jag svårt att hålla mig på fötterna. 5 cm slask är inte bra!

Vad såg jag då på den avfart jag skulle in på? 
1 polisbil och en ambulans.
Båda skulle då samma håll , men ingen visste var de skulle.
Undrade vad som hänt?
De återvände hela tiden till tavlan som vissade området.
Nåja, man kan ju hoppas att ingen allvarligt sjuk behövde ambulans, för efter 15 minuters omkringkörande så måset ju en svårt skadad, eller AKUT fall avlidit.Jag skulle gladerligen gått fram till dem och hjälpt dem men då var jag tvungen att släppa vagnen och gå mot bilen. Nej, nog ska man vara hjälpsam, men jag riserar inte att bryta föttern aför en sån sak.
Får hoppas att de hittade ditt tillslut iaf.

Hemma så vart Amgad paff att jag vart och tränat. Tydligen visste han inte att de hade barnpassning på SATS, Men han gnällde iaf inte att jag slängde pengar i sjön. Har väl förstått att jag hatar min spinkiga kropp så mycket att jag behöver träna. Hoppas på bra resultat inom någon månad iaf. :-) Bättre med för långa mål och det går fortare att nå ditt. Då blir man inte besviken iaf. :-) Dessutom 335 för ett guldkort som annars kostar 600 per månad är ett bra pris. Och 250 istället för 850 kronor  i administrationsavgift. Nog slår man till då!

Jonathan vaknade lagom till det att vi kom hem, trött, ocg gnällig. Men efter 10 minuters gråt vaknade han till och fick äntligen fram vd han vilel. Då hade man gått runt och vaggat honom för att trösta honom. Han var hungrig! Jaha, bara och göra kvällsmål! OCh självklart  vart man hungrig när an kokade te, gjorde skorpor med smör och jordgubbskräm. Så jag gjorde en porttion till mig själv också! :-) Tog ett bad, jag och barnen.
Sen somnade barnen efter tandbortningen. Mary behövde bara lägga huvudet på kudden och hon sloknade som ett ljus. Jonathan hoppade runt som en rastlös sak och envisades med att inte somna. Nu ligger de i samma säng och trycker sig TÄT intill varandra. Snarkar ikapp och pratar i sömnen.
Eller som Amgad äger. Han kan inte sova så bra på nätterna då jag ligger och småsnarkar, och pratar i sömnen konstant, Och sen kommer barnen till vår säng mitt i natten. Där pratar de också på i sömnen.
Haha.....stackaren vad han får stå ut med på natten. :-)

Nu ska jag också hoppa i säng, för imorn ska Mary till ögonläkaren och titta på sina ögon.

köpte en ny outfit till gymet!

Imed att man ska till gymmet så behövs kläder.
Har inga mjukisbyxor alls! Sportbh äger jag inte heller, eller nåt neutralt linne.

Så till hm vart det idag och köpte ett set.Dessa vart det självklart. Det stod mellan dessa och harembyxorna. Men imed mina vrister så valde jag långbyxorna istället. :-) Annars skulle jag lätt ha köpt harem-träningsbyxorna. Hehe

Men vart de svarta byxorna, den gula bh:n.
Sen till det ett gult linne, basic.
Och en vit långärmad tröja att ha över det!
Supertunt båda tröjorna, men var tvungen att köpa linnet till för annar skulle man se bh:n under.
Och det vill jag. Skulle det bli för varmt kan man dessutom klä av sig den översta tröjan. :-)
Försökte hita en bild på denna, men fanns inte riktigt.
Supertjusiga var de iaf.
Skuell känan mig för naken i endast linnet på gymmet. Nu har jag inte planerat lyfta skrott, det är inte min grej.
Okej kanske löppban om de har, och trappmaskinen BUt thats it!
Nej, jag ska gå klasser jag!
Dansa, cykla, och andra roliga saker.

Nu måset jag bara hitta en present till Emilia, syrrans bebis som lir 1 imorgon.
vad ska jag köpa????
Smått panikslagen!
Kanske får gå efteråt och titta på barnens hus om jag hittar nåt so faller mig i smaken.
Köpa present till 1å åingar är det värsta! Eller vad säger ni?

vad var det jag sa?

Snön skulle vara borta idag!
Det är typiskt. Tur att jag inte sa till barnen att de skulle få åka pulka.
Annars skulle de ha blivit så ledsna!

Snart ska jag hämta barnen från dagis. Hämtar klockan 15 idag.
Sen direkt mot gymmet. En snäll nisse på gymmet sa att han skulle låta mig pröva på att träna idag inna jag bestämmer mig om jag vill träna eller inte.
Men det ska jag göra, passa på när medlemsavgiften ligger på 250 stället för 850, och månadsavgiften var 159 kr istället för 335.


Jag ser det snöar.....

Ja, tro det eller ej det snöar i Stockholm!
Wiii!
En kall vinter utan snö är hemsk. Antagligen ska det vara plusgrader och snöfritt  eller minus och med snö.
Nu har i princip hela vintern bestått av minusgrader och noll snö. Utan snö känns liksom vintern onödig!
Utan snö känns alla dessa kläder man bylsar på barnen önödiga!

Får se om det får vara kvar till imorgon? För imorgon ska de åka den första pulkafärden till dagis på hela vintern! :-)
De har tjattat hela tiden. Men imorn blir det av. :-)
Tihi!En annorlunda version av Rapunzel

En skön version som dottern hittade av Rapunsel, medan hon kllickade sig fram på youtube. :-)Enjoy!
Haha

VAd tycks om mitt nya hår?

Jag klippte mig ju förra veckan.
Såhär kommer resultatet, även den tagen med webbkamera!Vad tycks?

Men så fin är man inte framför datorn inte. :-)
Nej då ska glasögonen på, annars får jag huvudvärk!Min bibliotikarie look! Haha

Nu är håret inte fixat ordentligt, utan det vart en slarv fixning iorse, så det kan bli finare! :-)

Hittade ÄNTLIGEN vinterskor!

Vinternskorna jag använt sen hösten kom med kylan på 5+ är köpta 2004! Svart och fejk mocca material typ. Dessutom har spännet lossnat, så ett gem har ersatt dess plats så att jag kan stänga och öppna dragkedjan. På vissa ställen är tyget avnött och vid sidorna där tyg och sula möts ahr tyget släppt oså att snö läcker in o man hoppar ner i hög på 5 cm.
Kanska ska vara glad att dte inte vartit snö än så länge, eller det var men det varade någon dag max. och då hoppade jag runt i snön för barnen skull. Jag blev kall och blött om fötterna!  Blåser det, så blåser det dessuotom in i skon!
Not nice! Eller som morsan sa i  hlegen! "Kanske dags att skaffa dig en nya skor?"
Jag vet! HAr man letat hela hösten och fram till idag utan att hittat, så slår man till när man hittar!

HIttade på Bellas skor i Väsby självklart! VAr utförsäljning av allt!
Skorna som kotat 599 från började kostade nu 299 kronor.
Jag vill inte ha en ska med miilitär klack och stuk! Jag vill ha feminint! Men det  tycks vara omöjligt att hitta nu med skomodet som varit! Hoppas på bättre nu till våren, och sommaren!

Då kameran fått fötter igen får ni nöja er med en småsuddig webbkamerabild!
Skorna som enligt viss av mina bekant klassar som "invandarskor" är min still. Sexigt med stilrent och feminint!
Med det där lila extra på. :-) Men jag har denna still. Vissar lite hud, men på ett sexigt viss...det gillar jag! :-D
Desa skor har jag än så länge bara hittat i Egypten, men nu är vi ju inte där. Så därför min vilja att åka ditt! Åka till Kairo i 2-3 dagar och tokshoppa! :-D Hehe Slänga 3000 på kläder och framförallt skor!!!!!!Tjusiga va?
Jag vart kär! :-D Gjorde en u-sväng när jag såg att det var rea i butiken! Haha
Som student får man passa på när det reas ut!

Inte stannade jag där.
Jag och morsan har ofta pratat om att Mary är en hejdare på pussel.
Att man vill köpa pussel till henne  med jämt flödde så att hon uppmuntras och stumuleras använda sina kunskaper. Så svängde in på br -leksaker också. Rea där med, så tänkte att jag skuel hitta några kapp!
Mary var kanske int ett sånt där wow kapp. Normalpris på.

Hittade ett pussel med 104 bitar i normal size. Ville ha prinsessa tema på, men för att få det var jag tvungen att köpa pussel i maxi storlek(och det tycker ju hon är för lätt) så fick bli en blandad disney istället.
Ännu en suddig bild på väg.....Det vart det då!
En överraskning nu när hon kommer hem snart.
Lovade att spela med dem när de kom hem från dagis, och de vart jätteglada när vi skulel till dagis.
Inte ofta jag leker med dem. Inte min still. Är helt enkelt ingen lek mamma.

Jonathan fick också ett pussel. Men han är ingen hejdare på pussel, så letade efter ett lätt, och en bild som kunde vara lätt att lägga. Hittade ett kap där faktiskt. 8 pussel i en och samma låda till ett pris på 100 kronor istället för 200.
Av temat Cars. var det enda roliga som fanns i icke rosa färger, så fick bli den.Det negativa med denna?
Ja, alla pussel låg numrerat i 8 påsar, men alla hade samma färg baktill, så måste skriva numer på alla baktil inna han öppnar alla påsar!  Annars kommer det blandas ihop.
Så mit att göra innan jag hämtar barnen från dagis!

Detta var min shoppingtur idag.

Sen vart det avstickare till Coop också, köpa ost som är slut, mjölk och juice.en hem med denna 6 kilos påse. Vart lite tungt säger jag bara!

Ibland är skadeglädje bra!

Jag har mina bloggar jag besöker regelbundet. Lady Dahmer är en av dessa.
Det är också från henne jag tagit ideen, i det jag ska skriva nu.
Väckte nämligen gamla bitterljuva minne till liv. Haha


Ja, oftast är det fel att ha skadeglädje.
Tex när något hemskt hänt en person man är mindre förtjust i.
I tonåren skulle jag ha känt en sån "hon förtjänade det den bitchen" attityd.
Men nu tycker jag inte så illa om någon person att jag kan känna denna bittra sötma längre.
Vilket faktiskt är skönt, jag känner mig nöjdare med mig själv.

Men minnet som väcktes var när jag var i Egypten 2004.
Det var min första resa ner,och resan vart totalt 3 månader, men det ska jag skriva om i ett annat inlägg längre fram. Kan ta lite tid. Så mycket att skriva om. Så passar på att utfärda en varning i förväg om att dte kommer bli lååångt!

Men på denna långa trip som vi förvandlade till en långresa(och som blev vår bröllopsresa när vi ändå tvingades åka ner ditt, var vi i Kairo den största delen av tiden).
1 vecka i vackra Alexandria (men oxå en jobbig upplevelse med folket), och 1 vecka i Sharm el sheikh.

Denna vecka måste jag ha varit i vecka 10 - 15, nåt däremellan.
Spinkig som kära Benjamin, och med en lite småfett mage.
Fö er som känner mig vet att jag alltid haft en uberplatt mage, och iband insjunken i perioder för att jag blivit så small.
Men insjunken kan man drömma om nu, efter två bebismagar, slapphud som inte riktigt vill sjunka in.
Jag hade precis blivit frisk efter en 1½  månad av svår tursitdiarre.
JAg låg dubbelvikt i sängen och så fort jag drack en droppe eller åt mina mossade bananer och en lite kokt osaltad mossad potatis som man ju ska äta. JAg kved grätt, och sprang sen dubbelvikt till toaletten!
Kära svärmor var ororligare ju värre det vart. Dos ett av tabletter hjälpte inte.
Dos två med treangel på och INTE avsedd för gravida hjälpte!
Det fanns två altenativ. Skita på med rännskita i 9 månader konstant(för den infektion jag dragit på mig efter att dumt nog ha druckit kranvattnet dödades endast med stark antibiotika) och magsmärtor och rasa i vikt och förlora alla vitaminer i maten(inte bra för barnet oh kunde leda til missfall). Eller ta medcinen i 1 vecka, och hoppas på det bästa för bebisen i magen(medicinen kunde också leda til missfall). Bli frisk och kunna gå upp i vikt igen, och börja äta och drick utan problem. OCh bebisen skulel få i sig allt den behövde.

Efter denna hästkur, så åkte vi en 7 timmars busstur til sharm el sheikh!Tydligen denna mage som gjorde att jag ansågs "fett", och ja, min rumpa har alltid varit stor, men den var jag stolt över.Medan resten av mig såg ut såhär benigt "fint".
Men rasar man från 52 - 45 pga av sjukdom inte så myket att göra.
MEn trotts dett ansågs jag fett av denna person som jag ska berätta om nedan.
Då är frågan vad han anser är normal, och ännu värre vad han anser är smalt?!
Den fina foten nedtill tillhör min kära älskling. :-D


Nåväl, vi bodde på ett hotell 5 minuters bilväg utanför själva nama bay, ekller hur det nu stavas.
Vi åkte in varje kväll och bara var. Vi hade även all inclisive, så åt, frukost, lunch och middag där på hotellets restaurang. Snacka om förstaklassig mat! Men så var det ett 4:a stjärnigt hotell oxå, men finsmakande italienare till turister som gäster.

Så en kväll sattt jag,min man och hans 3 vänner som jobbade på hotellet och åt en middag. Även de egyptier.
Bakom oss satt de italienska arbetarna runt ett bord.
Min man som pratar italienska flyttande satt ibland och lyssnade när de pratade, så märkte att han vart lite irriterad vid ett tillfälle och han och ena kompisen började prata och titta konstogt mot det andra bordet. Jag försökte få ur dem vad som hände. Men jag märkte att min man gick och bar på något hle kvällen, en sån där obekväm tryckande känsla som kan ligga och puttra ibland om något obekvämt hänt.
Men vi hade kul den kvällen också!

Så följande dag så låg vi på stranden som vanligt!
Solade och stekte på trotts mina bränskador på fötterna som var i värsta klass. Blåsbildning! HUvudet ska vi inte oparat om, en trotyr att discha, coh brösten om gansk naturligt växt till dolly parton siza medan resten av jag hölls tunn.
Nja, nåt sånt skulle inte hindra mig! Haha

Så då berättar min man vad en blond italensk kille bakom oss sagt.
Jag hade tidigare tittat på honom och kommit fram till att han var denna typiska bild av en smörig sexgalen italienare.
Smörade för de anorektiska brudarna, skulle smörja in dem, samtidigt som han satt och spannade in nästa offer mm
I utbytte för sitt flörtand eoch smörande fik han sex av dem sålänge de var där.
Nåja, inte steg han i min bild iaf efter detta.

"Du vet den där killen där borta?"
"Det där slemiga äcklet i blont hår?" kom jag ihåg attjag uttryckte mig.
"Han sa att du var å tjock igår. Att du hade alldeles för stor mage"
"jaha var det därför ni vart så konstiga helt plötsligt?"
Det sjuka var att min man trodde att det inte märkts på han!
Haha...please, vi hade varit som klister i över 1 år på varandra. Då borde jag veta hur han funkar!

Så fort han kom till starnden där han tyktes bo på dagarna, så blängde jag ut honom. Vilket gjorde honom obekväm. Haha
Var riktgt skönt. Ingen kallar en gravid kvinna fett! Njöt när hans osäkerhet steg.
Så dagen innan vi åkte och vi låg på stranden en sista gång, vågade han inte titta på mig mer. Verkade skämmas.
Vad hade då hänt. Ja, fick det berättat för mig att Amgads kompis hade berättatt för dennna kille. Att jag var gravid och att ja visste om han skitsnack bakom ryggen. Det var därför han såg så plågad ut den sista dagen. :-D
Man kallar inte en underviktig kvinna fett!! Och framför allt  inte mig!
Behöver jag säga att jag drog lite extra på smillbanden, när jag hörde detta?!Bjuder på en sista bild av mitt andra hem!
Känner mig precis lika hemma där som i Sverige. :-)
Trevligare folk finns inte!

Vill resa NUUUU

Jag sitter just nu och torterar mig själv med att kolla på sista minuten resor.
Till var? Egypten, Sharm el Sheikh.
Jag kan tänka mig att boka flyg separat via sista minuten, och sen boka hotell själv.
Det värre är är att det endast kostar 1000 kronor 1 vecka/person endast flyg.
Och då betalde vi 700 kronor sist  vi var i Egypten för 4 nätter på ett 2 stjärnigt hotell. 
Så ja jag blir sugen. Bara lite sur att inte pengarna finns.

Nåja, ska börja spara nu i februari och hittar jag en billig i april, så åker jag och barnen!
Det smidiga är att skolan kan man fortfarande plugga från internet. De har många svenskar utomlands som pluggar via dem. Då provet kan göras via webbkamera! inlämningar sker via datorn.

Nej,  så hittar jag en lika billigt igen så ska jag som sagt boka! I februari ska jag fixa pass iaf så att man har det!
Eller redan nu i Januari kanske får se. Vore bra om barnen hade så att man slipper göra som sist.
Hittade en resa, bokade. Och 24 timmar senare skulle vi åka till Egypten...(4000 för 4 personer), så i rekordfart till Arland för att skaffa till barnen provisoriska....2000 kr på pass som kunde användas 1 gång! Nej, nu ska jag vara förbered! :-D
Ska hålla utkik efter sista minuten nu när man kan, och pluggar fram till juni. Passa på!
Skolan kan skötas från utomlandsresemålet som sagt!

Måste bara få Amgad att ta tid att följa med till polisstationen och skriva under så att barnen får sina pass!
 Om inte jag hiittar nåt till våren, så reser jag till senhösten isf om jag har fått ett sommarjobb!


Dagen som varit

På fredagen drog jag till centrum efter att jag hämtat barnen, skulle möta lillsyrran där.
Gick ditt, men vilka problem att få dem därifrån sen då.
Barnen vill inte hem, sen skulle jag prata med en fröken(har en annan fröken medelat), men hon visste inte svaret så jag fick prata med en annan istället. Ja, fick svar tillsut, men det tog sin lilla tid.

Sen sprang jag till centrum. Vilket är lättare sagt än gjort med en sulky i minusgrader. En syskon på längden dessutom, och stora tjejen sitter framme så den blri stört omöjli att svänga! Sveti som en gris kände jag mig när jg kom fram. Var det inte, men det kändes så iaf.


 

Men fick en glädjande nyhet av syrran. Hon funderar på att börja springa nu till våren! Wiiii!
JAg har tjattat ihjäl mig om att få springa med någon, men alla kommer med diverse ursäkter.
Tycker dte är tråkigt, inga fina kläderm dåligt väder(för varmt, för båsigt, för fuktigt. mm mm...ja dåliga ursäkter helt enkelt!). SÅ jag som velat springa lääänge nu, blev superglad. Nu måste vi bar hitta en tid som passar. Då jag pluggar distans kan jag ha tiden då barnen är på dagis, säg att du kan då??? *går ner på knäna och ber*

Men efter det skulle jag till affären, och eftersom jag så fint fårtt 25 kronor rabbat därifrån så gick jag tiil min såkallade affär jag ska bojkotta. Vart chips, dip, grädfil, chockladtårta, läsk, yoghurt, banan och äpple. Vad syrran köpte? En annanas! Snacka om att man kände sig onyttig bredvid henne. Haha
Men mitt eget fel. JAgkan vara nyttig om jag vill, men då blir jag en vandrande benjamin (ni minn det där skelettet i högstadiet). Så håller mig till min fett diet till dess jag börjat träna. Såg mer normal ut då när jag tränade för typ 7 år sen än nu.

Sen hem till föräldrarna. Åt hemmagjord pizza och drack läsk.
Sen chips med dip till "let's dance"

Blev kvar där över natten.
KÄnde nämligen redan på dagen när jag giick ut hur bihållorn blev värre av kylan. Så gåut klockan 23när det är ännu kallare var ite så lockande precis. GÅ hem skakande av köd, trött som en apa och med bultande och smärtsamma(smärtsamt blir det i kylan ja!) bihållor lockade med inte just då!
Amgad ringde däremot till mig och frågade om jag inte skulle komma hem och sova. Att jag kunde gå hem.
Han erbjöd sig att hämta oss, men då skulle vagnen bli kvar hos föräldrarna. Ingen plats i bilen
Jag skulle få gå ner till föräldrarna med två tröttta barn och jag är för trött och orkesklös för att ens orka bära dem.
Dålig ide helt enkelt!
Sa att vi kunde komma hem om han skutsade oss till föräldrarna dagen efter, sen kunde vi gå hem därifrån med vagnen.
Men det var tydligen inte populärt. Så han sa att ha nskulel återkomma.
Men jag visste redan att dte betyde, nej. Så när barne äntligen somnade vid tolvslaget så somnade jag oxå. Trött värre, med magen full av chips, dip och läsk oc mat. Och en ipren för natten.
Vet inte hur ni andra funkar, men har jag ont spänner jag käkarna och biter ihop tänderna HÅRT, så att jag vaknar med smärta o käkar + tänder förljande dag. Så den där tabletten är obligatorisk för mig för att vakna upp utan migrän följande morgon, samt kunna somna lungt och fint. :-)

Vaknade vid 8 ca på morgonen, känenr hur de rör på sig.
Sen hör man orden som får en att dra på leendet på morgonen. Skulled et ha varit kväll och jag inte så morgoseg som jag är så skulel jag troligen ha skrattat till. Men nu orkade jag som sagt bara le lite och tänka vila knasiga oc underbara barn man har. Haha

"Jonathan, är du vaken?"
"Nej"
"Vad gör du?"
"Jag sover"


Är de inte underbara ibland?
Var som sagt lite morgonseg i skallen, så kan ha slängt om de båda frågorna. :-D

Så upp, titta på Lattjo lajban.
Och då fick jag svar på en fråga.
Jag jobbade förut 1 månad för ett företag vid frihamnen.
OCh flera dagar i rad såg jag en " Lattjo lajban" bilutanför. Fattade nada vad den gjorde där.
Så idag såg jag det inslag som de spelade in då. Var väl ett tag sen. Ca 1 år sen.

När den var slut så ner till köket och äta frukost.
Duschade av Mary då hon bajsade på sig. Hände senast i vintras när hon var lite knassig i magen.
Vet ite vad som händer hos föräldrarna. Jonathan kissar på sig minst 1 gång om dagen där, och Bajsar på sig. Medan hemma händer det aldrig! Även utomhus säger han till om det, men inte hos dem inte. Klurigt det där.

Men medan vi äter färdigt tittar barnen på simpsons, och sen nrä den är slut så går morsan och bytter kanal. En hallåare säger något om att ett program är inställd då Joanthan är sjuk.
Varav JOnathan svarar:
"Nej, Jonathan är inte sjuk!"
Har tydligen svårt att först att det finns fler Jonathan i världen. Haha

Så vid 12 tiden började vi bege oss mot hemåt.
Jonathan somnar, och  Mary håller lådan som vanligt.
Men driver mig till vansinne med sitt "va?" Skriekr bokstavligen sne när jag pratar FOlk framför mig typ 4 meter hör vad jagsäger, men Mary bar ibland.
Jag vet att hon inte har fel på hörseln då den är testad!  Så varför allt detta va:ande?

Sen hände det inte så mycket.
Mary hoppade i badkarlet med Amgad. Jag gjorde något.
Jag hoppade u söng med två sovadne barn. Sov från 16 fram till 18. :-D
Mary vaknade vi 19 först.
Tur att jag planerat gör Tacos idag! Det gick å recordfart då Jonathan var hungrig och stod och dräglade över bordet, medan jag hackade allt. :-D 
Jag försökte ladda ner ett program för at göra bilder mindre, samt bytta format.
Efter 10 program som fick errro gav jag upp, lagom irriterad! Hittade ett nero grogram på datorn jag inte visst vi hade. 5 minuters joxande och formatet var bytt!
Så jag kunde lägga upp min mammablogg award här på bloggen.

Satte på Sailor moon till barnen, och de satt som små ljus. Efter 1 timme, då har AMgad suttit i samma rum och tittat på tv med barnen.
Jag ska ta ut skivan så Mary inte tittar längre iaf och Jonathan har somnat.
"MAmma, sätt på jag tittade faktiskt" slängrer hon ur sig då. Saken är den att hon sprungit runt och lekt i 30 minuter i andra rum. Ja, de kan ju försöka iaf. Men jag går inte p det där!
MEN, hittar inte fodralet till skivan. Blr rejält uppstresad. Fan, kommer på läpande barn och jag hyperventilerar nästan.
Inte min Sailormoon!
Frågar Amgad om han seet den, frå omformulera meningen flera gånger, inna han fattar.
Har jag världens sästa lyssnare till karl eller?
"har du sett skivans omslag? Omslaget til skivan har du sett den, saken skivorna ligger i, har du sett den? har barne tagit den?(kroppsspråk kommer in nu oxå)...aj typ 10 gånger får jag omfomulera såär hela tiden, men han lyssnar bara på 3 ord, sen sätnder han öronen inna han fattar att jag fortsatt prata med han. När han blir sådär dålig p att lyssna blir jag mer nervös och arg desutom. Nästan så att jag spottade av ilkan medan jag pratade. "nej, jg har inte sett den"

Efter 10 minuter....
"VAd letar du efter egentligen??"
Lider han av kort minne eller vill han baar göra mig mer arg?
Då har jag slängt mig på golvet och letat under soffan, dragit fram tvn för att känna om den är där bakom, kollat i kylskåp/frys, andra skåp för att se om Jonatah lagt den där.
"Var la du den sist då?"
"jag la den på tv,bänken. Barnen har inte rört den?"
"nej, jag har inte sett det"
30 minuter senare känns det som om jag inte kan andas, har en sån panik.
 Öppnar skåpet där vi har dvd skivor. Och när den öppnas klickar det till samt, den ligger där iaf. I min panik har jag missat den. Den ligger på fel plats. Inte konstigt att jag inte hittat den!
Och Amgad påstår atthan inte sett någon av barn komma bärande på den! De måset ju passera honom för att komam till skåpet! Nu vet man att man inte ska lita på honom att kolal efter saker iaf!
Även om barnen står och ritar ner hel väggen kommer han inte märka det.....bra att veta!

Så nu kan jag inte sova. Bihållorna börjar värka igen och jag är uppstressad öer att nästan ha tappat bort min älsklignsfilm! Vad gör man frör att varva ner?
Tänkte ät, brukar lugna ner mina nerver!
Men lär inte räcka nu, krävs mer!!!

Imorrn har jag lova att barnen ska få gå ut och gunga.
Så då får man snällt dra sig ut tyvärr!
Fryser baar jag tänker på det! :-)
VAör har jag int större lägenhet, då skulel en rutschkanna få plats inomhus! :-D

Sitter och kollar in träningspass

Ja, jag vill träna!
Så funderar på att ta friskis och svettis, men så har de ingen barnpassning.
Utan den kn jag inte träna. Eller jo kan träna dagtid. Men då har de bara 1 pass någon gång varje morgono och inte de pass jag vill ha! Men plusset är då 1150 i terminsavgift.

Sats tar 355/ånad....delvid 4200 per år.
Som studentrabbat som jag faktiakt är berättgad till. Men då får man bara träna fram till 17:00 på vardgar och hleger . OCh alla roliga utbud var ju efter 17:00. :-D

Så då ligger man på 500kr/månad. + 850 kronor den första månaden.
Ganska okej. men priset känns VÄLDIGT SAFTIGT!

Återstår att tänka på, kan inte börja förrän på i slutet av februari då.

 Nån som tips till en fattig student?
Vad ska jag göra?

Duktig kille

Vart så stolt idag över killen. Satt och pratade i köket, jag Amgad och Jonathan(Mary sov). eller vi låg/satt snarare alla på golvet. Det är mer vår still. Haha

Så han är törstig.
VÅra barn är tvåspråkiga.
Svenska med mig och mina sida av familjen, arabiska med Amgad och hans sida.
Och från de som pratar inget av det blir det ofyast engelska från Amgads sida. :-)
Men där säger de bye  bye iaf. :-)

Så han satt vid kylen precis.
Utropar helt plötsligt
"Maya" (okej, kanske stavar det fel, men det uttalas så som det läses iaf)
Vet inte vem av oss som vart mest stolta.
Nu kanske det inte vart helt korrekt. Han ville ha Juice, och Maya betyder vatten.
Men iaf.
Han kan!!!!

Marys första frisör besök...

För tro inte att det slutade med att jag hämtade Mary från dagis.
Där Mary dessutom högtidligt glatt berättade att honskulel kippa håret hos frisören.
En fröken lovadekomam förbi senare och komam ooch titta på hur fin hon blev.
Så får se om MAry blir osäker imorgon när mössans ka av, eller inte. :-)
Nej, kom ditt och Mary skriker rakt ut att hon vill klippa håret.
Jaha, det som hon så tvärt vägrade göra igår. Men men....
Tog turligt nog visitkortet från dem igår.
Så slog en pling  så fort barnen hoppat i kläderna och de hade en tid 1 timme senare.
Passade oss perfelt. Då kunde jag hinna till Ica IGEN, och hämta ut paketet.

Man kan ju tycka att en avi borde komma på morgonen, men nej!
Den låg så fint på golvet när vi kom hem efter dagis på eftermiddagen.
Saken är den att jag tog enkelvagnen till dagis och Mary fick stå på brädan.
Men hon var tydligen trött, och ville ha syskonvagnen. Ville sitta och läsa sin prinsessabok som hon köpte igår för 49 kronor. HAr jag sagt att jag gillar reor? :-D
Mer än halva priset, det är då jag köper barnböcker. JOnathan fick dessutom en faktabok om dinosaurier. Han tycker om faktaböcker. Bläddrar redan friskt i "så fungerar kroppen", val boken och nu denna.
Höll på att vricka tungan när han frågade vad alla dinosaurier hette, dessutom medan vagnen skumpade mot allt grus på marken.

Så hem och bytte vagn, hittade denna avi, Mot centrum i kylan. Sen mot den altid lika långa kön till Icas post!
Det spelar inte roll när mn kommer på dygnet, det är alltid lika lång kö! Dagarna innan jul var den kön läskigt lång.

Det var mina filmer som kommit iaf! :-D
Glada jag slet upp allt. Desvärre vill barnen hålla filmerna. Glöm att jag låter dem hålla dem trötta(=de tappar allt och man kanske inte hinner reagera och kör över dvd:n), inte specialköpta skivor inköpta i Japan. 5 års letande ska inte sluta på ett sånt tragiskt sätt. Jag skulle gråta krokodiltårar!
Allt detta kom i en fin rosa lite låda som hon själv köpt och lagt allt i antar jag.
Asken kan man spara till annat senare.
Självklart vart Jonathan helt hysterisk över att inte få bära en skiva och MAry över att inte få hålla en av mina Sailor moon skivor. FÖr enligt MArys teori var de hennes,  då de enligt henne var tecknat. Dags och lära henne skilnad mellan tecknat och manga kanske? :-D
Det är vuxenteckant only for me. Självklart får de titta, men de lär inte fatta mycket. Det pratas på japanska, ocj texten är på engelska. Fick även en bonusskiva. Nån barnmanga jag aldrig hört talas om förut. MenJOnathan tittade glatt på den hemma sen iaf.

Sen mot frisöen efter mycket tjatt från MAry.
"Mamma jag ska klipap mig, nu?"
"Ska vi gå nu?" och detta upprepades var 30:de sekund
Ja, hon ville klippa sig!
Det var hennes premiär på hårsalongen!
Såg det som något spännande.
Väl inne i salongen, växte nog hennes ögon en size.
Trotts att hon var med mig där igår och tittade när jag klippte mig vart hon nervös.
VI betalde 190 kronor som det kostade(för vuxna som barn), och sen kläddes alla hemska vinterkläder av. Mary gick nervöst till stolen. HOn fick sitta på en kudde på frisörstolen, sen ett speciellt skynke för barn med alla djungelns djur på.
Såg tydligt athon var förväntansfull och nervös, men samtidigt glad. Satt med ett blygt småleende på läpparna.
Men hon var trött redan innan, så kanske inte så bra att klippa sig då.

HOn ville a lugg, och håret klpptes 5 cm på längden. Var så slitet!
Först försökte vi med snedlugg, men det gick inte. ftersom hon klippt sig själv halva luggen innan julen så såg det fördjävligt ut. Så en rak lugg klipptes iaf.
Hon satt där och log stort när hon såg slutresultatet. OCh när håret började fönas, vart det leendet större.
Fram till dess att jag frågade om hon var nöjd.
Då började hon gnälla. Nej, hon ville inte ha!
Då hade hon ändå snällt suttit i stolen hela tiden och gjort allt frisören bett henne om. Hade nickat när jag frågar om hon inte ville ha kort lugg iaf.

Sa att hon hade likadant hår som G på dagis(en kompis), hon säger att hon inte vill ha somhenne.
"nähä, men frida har sånt här hår. Det är väl fint?"
"Nej, jag vill ha G's hår"
Jaha....G's hår var ju fullt typ 15 sekunder tidigare!
Jaja, inte så mycet att göra åt. Hela kvällen var hon sen tvärtemot. Så det humöret satte väl in i samma sväng.
Alla frisörer berömde Mary för att hon varit så duktig och dessutom var så fin.
Men klubban blev hon glad för iaf som hon fick av frisören.
På väg ut ruffsade hon till håret och sen var hon nöjd en stund iaf innan nästa gnäll kom.

Åt på restaurangen igen idag. Mary var sur i 1 timme. Ville inte krama pappa, pappa dum, andrew äcklig. Ja, jag vet inte allt hon slängde ur sig. Tills hon fick en leksaksbil av Amgad och då lev hon glad igen. De åt sin nalleburgare och jag tog en  fish and chips. Älskar såsen till. Den är guddomlig där! Därav mitt val! :-D
Sen hem, och Mary somnade i vagnen! Jonathan orkade håll lådan fram till 22, då han stupade för kvällen. Även om det var under gnäll.
Nus ka jag läsa mina standardbloggar, sensk jag stupa i säng jag med.
Supertrött!

Just ja, salvan...hur dte gick att ta den?
Ja, jag trykt ut salvan, samt maserade in den i ögat, medan AMgad höll fast han och höll hans ögon öppna så att insidan av underlocket vissades(där skulel salvan placeras). Som en person ser jag det omöjligt att klara av detta. VArje kväll tills det röda är borta....inte roligt. Samt ögonsskölj där det ocså krävs 2 personer.

ahr som sagt ingen bild p dottern. Kmeran la jag någonstans i veckan när jag städade. VAr???

VArför kan jag inte lägga in andra bilder jag har på datorn för???
gahhh!!!

Min dag än så länge

Dagen började med att jag drog mig upp ur sängen vi 7. Jonathan var vaken. Redan igår var han röd i ögonen och sa att han hade ont. Valde ändå at avvakta. Nu vaknade jag inte pga detta. Utan att han var helt nedkissad.
Sängen var inte så farligt blött, en liten pöl bara, medan hela ahan verkligen var blött. Snörat rutn i en volt medan han kissat eller väldigt åtsugande kläder?

Tog av alla kläder och sen började min dag. Fiksa till min nya kalufs och smink.
Vart impulsivt till frisören nämligen igår. Klippte lite kortare och en sned lugg. Så har en lite rockigare frisyr nu. :-)
Men lugg som stucker i ögonen då luggen går som kortast precis där ögonen är och som längst vid kindbenen. Lätt flumigt värre eller hur? :-)

Sen började jag ringa runt.
Först till dagis, frågde om han fått nåt i ögonen ute eller fått ett slag i ögat, men nej. Sen vårdguiden som sa att jag skulle avvakta, men att det kunde vara en ögoninfektion, och inte en början till ögoninflammation som jag trodde. RIngde vårdcentralen som ansåg att jag skulle skölja hans ögon först i 2 - 3 dagar. Hjälpte inte det skulle jag återkomma, eller åka in til S:t eriks ögonklinik om det var akut.
Så ringde skolan och medelade att jag kanske var tvungen att ta med sonen denna korta timme som hela lektionen tar. Är mer en genomgång av hur allt funkar. Men nu kunde jag vara hemma tyckte hon då det bara vart repetition iaf från gårdagen. Och jag hade dessutom gjort läxan som vi hade fått till idag. Den skickades in via webben, och min studieplan om hur jag vil ha kurserna upplagda gick dessutom igenom. Så jag kunde stanna hemma med gott samvete.

Så hopppade vi i kläderna, åt frukost, borstade tänderna och jagade barnen för att kamma deras hår. En daglig rutin jag inte alls är så förtjust i, av någon anledning. Haha
Sen ut genom dörren. Lämnade MAry på dagis. Sa hejdå inna jag gick in på Marys dagisoch skulle hämta ett papper.
Hennes kompisar som jag inte sett skymten av innan, och som jag bett henne leta upp  kom och springande mot henne så fort jag lämnade henne ensam på gården.
De bokstavliegn drog henne in mitt bland alla lek. 5 minuter senare vart jag iväg ovh då satt Mary och skrek och tjoade på gården som alla andra  barn. JOnathan satt och tjattade för sig själv att han inte skulle vara på dagis för att han hade ont i ögat. För att påminna sig själv eller vad? Haha
Mot bussen. Glöm att jag tänkte gå till centrum på 20 minuter i det här ruggigt kalla vädret! Väntade i 15 minuter innan en buss äntligen dök upp. Höll på att frysa ihjäl. I centrum sprang jag först till synsam och fiksade glasögonen. Pinnen skruvades fast på glassögonen, och 20 minuter senare var vi på väg därifrån. Mot nya mål. Apoteket. Skulle köpa nåt att skölja ur ögonen med, blev en med en kopp man tryckte mot ögat och han fick blinka i, och en salva mot infektion om han ha det. Tror ni det blir lätt att lägga i den salvan sen eller?
Köpte även munskölj, flourtabletter och tandttråd på en sån där pinne. Sen mot restaurangen.
För på väg mot apoteket blev vi stoppade av Amgad och han lovade en hamburgare till Jonathan. Så vi tog stegen ditt.
Åt lunch. Han tog sin vanliga nalle meal, med  hamburgare,pommes,leksak och en cola. Nåja, colan bytte jag lätt mot en äppeljuice. Jag tog en chilli co carne med gräddfil, nachos och lök. Givetviss ris till och en sprite att dricka. Mumsigt gott!

Sen mot ica, köpte mirakeltrassor, slaksak så att masn lipper ta upp alal matrester ur vasken ed händerna, diskvantar och toapapper. Just ja en penna och block till skolan oxå om jag inte skulle sitta vid datorn just då jag sitter och gör läxorna. Sen gick jag faktiskt hem. Ska hämta MAry klockan 15 från dagis, så snart är det dags att hämta henne. Lär vara svårt att få henne därifrån som vanligt.

Skulel gärna sätta in e bild, men lyckas inte lägga in en bild konstigt nog.

På kvällenska jag läsa lite ytterligare på intro kursen. Men de blir efter mateen när man har lite bränsle i sig

Leende potatisar

Japp, dessa roliga saker hittade jag på Willys igår! :-)
Har sett de på engelsk tv förut, av alla engelska dokumentärer som gått på tv.
Och det är ju en hel del, om man säger så.

Så igår hittade jag dessa roliga saker på Willys.


Denna bild är hämtad från en annan blogg.


Dessa är givetvis friterade eller vad de nu är.
Ska se om de är roligare att äta än vanliga pommes. :-)

Vad en mördbultad Linda ska göra idag!

Jag ska STÄDA!!!
Vart ni förvånade?

Nej, nu när man har en dammsugare blir det iaf ordentligt rent, sen ska det skuras, bytas sängkläder i gästrummet och sen ska badrummet/toaletten skuras skinande rent i varje vrå!

De är min roliga dag!
men jag komme att vara såååå nöjd sen på kvällen!

Trotts att jag vaknade upp med muskler som värkte något hemskt när jag vaknade imorse, så ska detta genomföras. Muttrara bara jag sätter min fot i badrummet och suckar i resten av lägenheten.

Amgad lyckades dessutom få tag på en tandläkartid. Hade tydligen inte sovit något alls inatt. Så ont hade han. Inte ens citadon hjälpte!

Just ja....nåt roligt ska jag faktiskt göra. Nämligen ta mig till Mxcdonalds.
Fick en Happy meal nedskickad i brevnedkastet. Så ska vandra ditt på skakiga ben sen.
Inte hela menyn alltså, för det skulle nog inte vara så fräscht! :-) Utan lådan bara. De bjuder på en barnmeny om man blir medlem. Sen får jag köpa till mig och Jonathan självklart.

Storhandlade mat igår + köpte en dammsugare!

Fick med mig mamma som chafför till Willys!
Jag har tröttnat på att få ett tomt kylksåp för 1000 kr, när man handlar på ica. Copp ligger ungefär i samma klass.
Så begav mig till Willys igen. Var ju evigheter sen jag var där.
Och framförallt, evigheter sen jag storhandlade.

Så jag, mamma och barnen begav oss till Willys.
Hade fått 500 kronor av Amgad innan. Vart han trodde att det skullle räcka har jag ingen aning om.
Men de använde jag till dammsugaren istället!

Blev en hel del för pengarna kan jag säga!
Hela 7 kassar blev det!
Både med bröd, pålägg, mat för 2 veckor framåt!
Frukostartiklar, tvättmedel, mat och grönt!
Hade lite tur att det var kampanj på vissa produkter.

Hokfilé(hade jag aldrig hört talas om, men morsan sa att det var gott, så då får man väl lita på det) kostade 2 st för 60 kronor. Istället för 50 kronor styck som Ica tar. Då passar man ju på. Älskar fisk, men köper inte för att man bli ruinerad om man handlar på ica.
4 liter juice av märket bravo för 25 kronor. Man får en för 25 på Ica.
 Storpack bacon för 25 kronor (400 gram)
2 färdiga lasange som såg sådär gott slemmiga ut på bilden, för 40 kronor.
Ja, jag tyckte om dessa kladdiga lassange som fanns i skolan....min favorit! :-)

En stor Milda margarin 22 kronor.

Sen vart det en sista minuten till ElGiganten.
De stänger 20 på vardagar, och jag vart där 5 minuter innan de stängde.
De började vissa mig dammsugare för över 1000 lappen, vilket var lite över min budget.
Vill bara ha en bilig dammsugare som funkar iaf i 1 år.
Så blev en Phillips.
Fick ett visning ex, med 300 kronor rabatt.Bilden är tagen från Elgiganten.se

Sen kom jag nöjd hem. :-)
Frysen tryckt jag bokstavligen in mat i. HAr en sån där liten skit, som baar rymmer 1 veckas mat typ.
Men nu packade jag bra och sen tvingade jag in småförpackningar på små utrymmen med våld. Så de fick plats även om morsan inte riktigt trodde det. Haha

Sen dammsugare jag gästrummet och hallen.
Kände mig riktigt lycklig!
HAr inte haft en fungerande dammsugare sne somaren, så jag var i sjunde himlen. Haha
Krävs inte mycket för att göra mig  glad, eller hur? :-D

Sen tog vi oss något att äta, och sen hoppade alla vi i säng trötta!
Kroppen värkte då lite redan....Hade ju bart 9 kilo kyckling till karns jobb från station till centum. Trodde min armar skulle trilla av! :-) Hoppa jag slipper göra om det där. :-)


Hamnade nästan i extas idag....

Över vad kan man då fråga sig?
Nämligen en STOR GIGANTISK burk med mandarinklyftor i sockerlag!
Me love itttt!!!!
JAg är tokig i dessa mandarinsaker.
JAg klarar inte av att äta mandarin med skal, men jag älskar det iaf.
Så glädjen över att ha dessa i afärrerna är för mig enorm!

Hur stor den var?
Håll i er!

HELA 2½ kilo!!!!!!
Jag ska äta tills jag spyr av dessa.
KOstade bara 35 kronor!
Såg nog ut som ett barn på julafton när jag kom bärande på den där burken. Haha
Kan säga såhär, för dessa 35 kronor får jag 3 dl av dessa mandariner på Ica!!!

Japp, jag ha nu officiellt nobbat Ica, tills de sänker priserna!
Så det  så!

VAr på upprop idag

Idag vart jag på upprop i skolan.
Hittade först inte.
MEn vi var tydligen fler som ite hittade.
Skolan låg ju mitt i ett bostadsområde!
Inte lätt att hitat då inte.
Samt en lite futtig skylt på pporten att de skulle finnas där.

MAn fick säga att man var där.
Sen lite basic info.
Även information om att man skulle infina sig där på onsdag, torsdag, samt fredag för mer information.
Bla hur vi vill lägga upp våra studier, och studieteknik.
Så bara att köpa alla 13 böcker till 8 kurser da. :-(
Hade hoppast få dela upp allt, men icke sa nicke!
Nåja, allt kan man inte få!

Shoppade lite

Efter uppropet var det dags för centrum.
Hade tänkt köpa Kanebos hudvårds serie när pengarna kom, och mycket riktigt gjorde jag det också.

Men först mot Hm. Skulle ha mitt puder, läppglans, nagelsax(7 vi köper på 5  år HOPPAS inte Amgad slavar bort den oxå! Då lackar jag ur!) och Mousse!

Först mitt älskade Lóreal True Match Puder.
Älskar det, det täcker min hud perfekt!Har dessvärre fått snåla innan och köpa hm's puder. Men den slår inte riktig min L'oreal.
Me love! Det är mitt favoritmärke när det kommer till smink!

Självklart köptes läppglansen i samma märke.
Det uppumpande läppglans som är nästbäst!
Det bästa är ett emerikanskt märke som pumpar upp lämpara rejält, men man tappa roxå käslen i dem en aning.
Not my thing. Vill ju ha kvar känseln åtminstone. Dessutom är 190 kr fö en färglös läppglans för mycket. För sen måste man ju köpa en läppglans tll som ger färg också. Och då är man vips upp i 300 kr. Nej tack....
Men köpte iaf Glam Shine, i färgen Moonlight.
Sen köpte jag en nagelsax av "guld", coh Got2be sexy hårmousse.

Sen vart det av från Hm.
Kändes underbart att få spender pengar. :-D
När köpte jag senast något till mig själv för 300 kronor??
Ja, måste ah varit i somras. Illa, illa.....

Mot Kicks kommer jag på att jag glömt köpa Jonathans vantar.
Han tappade ju vanten när vi var på väg till sjukgymnasten.
Så gjorde en U-sväng.
Och in på lindex.
Hittade ett par fina turkosa vantar.
Kommer att skrika om de vantarna, mot hans andra klädsel.
Men jag tog det som fanns kvar. Inte direkt så mycket att välja på nu när vårkläaderna och t o m bakdräkterna börjar komma. Lite tidigt enligt mig!
Det är fortfarande vinter och affärerna köper in vårkläder och baddräkter/bikinis.

Jonathan har ju brun vinterjacka, bruna täckbyxor till det, svarta klassiska skor, vit/svart ruttig palestina sjal till halsduk, och en svart mössa med nåt kummeliuigt i mörkgrönt på. Sen kommer då dessa turkosa och skriker i färg. :-)

Sen vart det iaf Kicks.
Mot Kanebo hyllan.
Orkade int leta själv vilket jag skulle ha så frågade hon som jobbade där.
Visste att jag skulle ha Step 1 och 2 + återfuktande i deas Serie, men fanns i flera sorter.
Tur att man kom på att det var i Milky soap serien rengöringen var och att den var vit. :-)
Då kunde hon i affären hjälpa mig.

Blev dessa iaf:Och det bra....fick steg 1 och 2 i ett paket.
Så istället för 450 kronor styck. Kostade det 450 för båda.
Okej, det var 75 ml istället för 150 ml. Men eftesom man behöver så lite så räcker de här längr iaf.

 

 


Sen återfuktaren självklart.
Hela tre att välja bland!
Tur att jag kom på vilken jag skulle ha. :-)

Utöver detta behövde jag även en peelig, och sminkborttagare för ögonen.Bad henne vissa mig en billig men bar peeling.
Då jag slog till stort med Kanebo serien(annasr lägger jag 100 kr på en hudkräm), ville jag ha en lite billigare peeling.
Behövs med min fnoskiga hud. All död hud ska bort.
Ikväll börjar det.Köpte även denna. Hatar att hålla på med en flaska och sen häll på en bomullstus. Nej bättre med denna som dessutom återfuktar.

Fick även snällt med testflaskor från kicks. Små 7 ml's flaskor, en i varje jag serie jag redan köpt. Samt en kräm av silke att smörja in innan fuktkrämmen, så att de suger upp bättre.
Får se om jag köper den också tids nog.

Där kan man prata om bra hjälp!
På Åhlens kosmetiakavdelning får man ingen hjälp!
Men här var det förstaklassig hjälp.

Vad kallaset gick på?

1270 hos kicks( men det skulle ha blivit 500 kr dyrare om jag köpt de ordinarie flaskorna, så lite sparade jag där)
60 kronor på Lindex
343 hos Hm.

Nu har jag allt jag behöver hela våren. :-)

Ja, jag köpte filmen

Slog till iaf.
Har grubblat hela dagen.
Fösökte vinna samma version på dvd fö 1 år sen. Förlorade och ångrade att jag inte var inne den där sista minutern och slog till! Så ikväll slog jag till! Valde KÖP NU.

Prisskillnaden var ju inte direkt sådär jättestor.
1268 för varje bud man la på auktionen(och det höjdes med 1 krona varje gång)
1269 om man tog köp nu. Så valde den helt enkelt.

Porto vart försej på 77 kronor.

Men jag kommer att ångra mig rejält om jag inte slår til nu!
Har velat ha den sen jag var 16/17 år.
Är idag 25, så är u ett tag nu.
Manga tycks bli alltmer populärt dessutom, så får passa på innan fler hittar den! :-)
Och priset stiger!
Snart har jag den hemma. :-)
Min älskade Sailormoon! :-D
Sen kan jag sitta och sucka åt "röda rosen" och Serenitys kärlek. TihiSailor moon R - 1st & 2nd season


Languages: Japanese
Subtitles: English
Episodes 1-89end


Sailormoon S - 3rd season

Languages: Japanese / English
Subtitles: English
Episodes 90-127end


Sailormoon Super S - 4th season

Languages: Japanese / English
Subtitles: English
Episodes 128-166end


Sailormoon Sailor Stars - 5th season

Languages: Japanese
Subtitles: English
Episodes 167-200end


Sailormoon the movie collection (3 movies)
Consist of 3 complete & uncut movies.


Sailor Moon R The Movie: Promise of the Rose
Aka Is this alien and flower evil? Can Sailor Moon save Tuxedo Kamen? Usagi fears her relationship with Mamoru is going downhill after Mamoru runs into an odd old friend from his childhood, Fiore. Ami suggests Mamoru and Fiore are lovers, but that is ridiculous. A flower is planted on Earth. The next day, walking home from school, they are attacked by a flower. Sailor Moon destroys it, but all of her friends are badly injured. Mamoru is abducted by Fiore. The Sailor Team teleport to an odd planet and destroy several evil creatures formed from flowers. The other soldiers are held captive by Fiore also. Sailor Moon is able to defeat Fiore, but the power she used (The Silver Crystal) also kills her. Fiore brings her back with some kind of nectar. Mamoru and Usagi share a kiss, and the movie closes with a song.


Sailor Moon S The Movie: Hearts In Ice
Aka Sailor Moon vs. the Ice Queen! Luna's Love. After a man saves Luna from a car death, she falls in love. He becomes ill and Luna tries to remain the unloved guide of Sailor Moon. She does everything she can to cure her love, she even changes human for him. In the end, she returns to Luna and the Ice Queen that froze the world dies.


Sailor Moon Super S The Movie: Black Dream Hole
Aka The Nine Sailor Senshi Gather! The Miracle in the Black Dream Hole! The Magical Dream Vortex! Sailor Soldiers, please save the children's dreams! The wicked Badiyanu has come to capture all the children to gain enough power to absorb the earth into her Black Dream Hole. The Black Dream Hole is located in the center of Badiyanu's castle and absorbs all the dream energy from the children. The more children Badiyanu kidnaps, the larger the dream hole gets. Once it reaches a certain size it will be large enough to swallow the planet, sentencing all the people to eternal sleep in evil dream boxes! When Badiyanu finds out Mini Moon has an enormous power that will greatly assist her in her quest, she kidnaps Mini Moon along with the other children. Will Sailor Moon and the Sailor Scouts reach Mini Moon and the Children in time? Or will Bdiyanu prevail in drawing the earth into the eternal Dream vortex?


Regioncode 0. DVD'n ska gå spela på alla dvd spelare. 

Total 21 dvds skivor in 5 boxes!Hur många timmar har jag framför mig nu tro? Hehe

Varje avsnitt är ca 30 minuter gånger 200 avsnitt = 60 timmar serier.
Sen kan man lägga på 3 timmar film på detta också.
Tänker man så så blir det faktiskt inte såå himla dyrt.
Är iaf vad jag försöker intala mig själv. :-D
Kommer kännas imorgon när jag köper den....svida rejält i plånboken!

Hoppas bara att kvaliteten inte är alltför dålig!
Och att jag slipper den engelska dubbningen i ett avsnitt, de låter sååå snobbiga i den att man vill spy.
Håll tummarna nu att filmerna kommer fram (posten är duktiga på att slarva bort brev till mig)och att jag skulle bli VÄLDIGT besviken om den kom bort!!! För att inte nämna arg!

Vart ingen skogspromenad idag heller!

Nej, jag var dödare än död!
Trött och näsan rann ännu mer. Kroppen och huvudet ska jag inte prata om.
KOm upp ur sängen klockan 12 odag. efter att ha försökt få kroppen att lyssna till min hjärnas signaler om att kliva upp.
Tillslut kom jag upp.
men ögonen är fortfarande lika mördbultade. Debulta och är torra.
Även ont vid ögonbrynen.
Ännu en bihålleinfektion på g?'Jag skule linte bli förvånad iaf. Den kommer alltid tillsut smygande efter minst 1 veckas förkylning. Men kan ju inte komma än....för tidigt. :-D
Den ska ju följa sin vanliga mall. Haha

VAd Jonathan fick göra för träning istället?
HAn fick hoppa i gästsängen, ska tydligen bygga upp mucklerna och balansen.
Så han hoppade glatt på med storsyrran. :-)

Nej, måste nog göra lite mat!
Sen får man se när Amgad kommer hem.
Efter maten troligen....hög på kåvepenin(inflammtion i tandkött) och citadon(mot smärtan) för att han en helvetes tandvärk. Varför har folktandvården stängt på helger för?

Lets dance

Ja, jag erkänner, jag såg inte hela "Lets Dance".
Jag som hade sett fram emot det så mycket. 
Orkade inte röra mig ur stolen här framför datorn. VAr alltför jobbigt att röra mig.
Lovade mig själv på kvällen att jag skulle se 3 deltagare absolut, bara för att inte missa mina förtippade favoriter!


1. Mojje!
Ja, han är hunkvarning! Säga vad ni vill!
Jag har sett han i verkligheten i somras och han var snyggare där än på tv. :-)
KAn det vara möjligt?!
Ja, gllar killar med den längden på håret! :-D
Eller som programledaren sa: "Föll ni för Mojjes barnsliga charm. Röst!" Nog föll jag! :-)


2. Hasse Aro!
Tycker han är störtskön. Älskar hans röst framförallt.
Min myssgubbe.
Varför tror ni jag kollar på "Efterlyst"?
"Efterlyst" utan Hasse Aro, är som "Kalle Anka på julafton" utan Arne Weisse!


3. Morgan!
ÄLskar han som skådespelare och som komiker!
Sen att han förvånade en med otroligt bra dans var ju bara ett plus!Har fått titta på tv4.se nu i efterhand, för att göra den bedömning jag nu ska göra.
Missade som sagt halva tävlingen!

Hasse Aro

Han försökte iaf, det måste han ändå få en guldstjärna för. :-)
Men speciellt mycket cha-cha kan jag inte påstå att det var.
Better luck next time!

Magdalena Graaf


Vals är den värsta dansen genom hela tävligen!
Kanske därför jag inte kände mig så sugen att titta i fredags. Who knows?!
Men hon dansade okej. MEn tyckte mest hennes dans bestod av en massa lyft och Daniel (som jag för övrigt tycker är äckligt slemmig)som gjorde en massa snörr så att hon svävade fint. Vackert! Men inte mycket dans som sagt.
Mojje

Ja, han dansade bra.
Trodde först han pratade med sin danspartner.
Men så tuggade han tuggummi! Hm...
Att stackaren svimmade efteråt...stackaren som var så nervös!

Laila BAgge

Hot! Hot! Hot!
Ja, det var jävligt bra!
Fart! Sexigt!
Inga bevis på att hon har ont någonstans inte.
Men har hon silicon eller vad?
Ja, jag kunde inte sluta stirra på hennes bobbies.

Elisabeth Höglund

Zzzzz.....ja så roligt var det att titta på.
Vals är snark och hon likaså.
Morgan

Vart wow!
Kunde bara stirra på hans höfter!
Fan, karn kan ju röra på dem!
Jag vart trollbunden!
Spela på dansviss kunde han dessutom!
En klar 10 från mig iaf! :-D
Linda Haglund

Who? Ja, jag har ingen aning om vem hon är.
Men sen hatar jag alla sommarsporter. Iaf att titta på dem.
Men Vals har jag noll koll på, så totalt intressant.
Så om hon var bra eller inte kan jag inte bedömma faktiskt.
George Scott

Ja, han var som Ali på dansgolvet.
Skrattade bara jag läste det. HAhaha
Men han kunde röra på sig iaf, vilket jag inte trodde om en boxare.
Blondinbella

Ja, känns konstigt att säga Isabella, hon är helt enkelt Blondbella i mina ögon.
Det kändes så spelat.
Eller som hon skrev på  "lets dance" blogg.
Hon ser ut som en snäll 12--årig hästtjej.
Att få en sådan att att bli sexig är svår.
Och allt var så tillspelat och falskt.
Carl- Jan

Han hade inte direkt rörelserna. Haha
Men han är så charmig att han kommer undan med det.
HAn hade elegansen, men det var allt!
Kitty

Ja, hon såg verkligen vilse och felplacerad ut.
Saknade rörelserna, eller så var dte osäkrhet. Jag vet inte vad det var.
För något vart så fel. Förutom det stela då.
Hoppas hon lycka bättre nästa gång, för gillar henne som person!
Magnus

Ja, Vals igen.
Inget proffs som sagt.
Men det kunde inte bli värre än Carl-Jans dans iaf. :-)

Det var mina tankar och tycken om fredagens dans.
Ser redan fram emot nästa fredag!


KÖP NU på tradera. Säkert?

Funderar på att köpa en film (eller nja, tre boxar av en serie i ett paket) vid tradera!
Köparen har 96 % bra omdömmen.De som gett negativt har klagart på pixlar i en 10 år gammal animera film.
Jag vet att fixlarna inte är sådär jättebra i orginalet, varför skulle det vara det i en kopia?

Nåväl...någon som köpt på tradera via denna funktion?
Help me!!!!!!!

Så kom förkylningen

Amgad hade den för någon vecka sen.
OCh vi slapp undan alla andra.
Men idag vaknade jag upp helt off vid 10 (11 hade jag  tvättstuga), bara upp med tungt huvud. Kändes typ som om jag hade snorr i hela huvudet. Vilket inte var så trevligt i sig. Gjorde frukost till barnen, och medan de åt packade jag ner alla kläder i en påse, för att slänga in 2 maskiner.
Amgad låg kvar i sängen fortfarande, så han fick hålal koll medan jag sprang över till tvättstugan och tryckte in tvätten.
Sen hem igen och åt min frukost innan jag och barnen begav oss till tvättstugan.
Hade ju tvättstuga mellan 11- 15, och det var premiär för den nya delan av tvättstugan.
HAde förberet mig för ännu ett kaos i tvättstugan.
KOm ditt 11:05 och det var TOMT!
Fattade nada.
Alal andra har väl som jag tröttnat på bråket i tvättstugan och köpt egen. :-)
JAg och Amgad är dock på g att köpa egen. Letat i en vecka nu redan!
Så det tog bara 3 timmar att tvätta och torka allt.
Eftersom bara jag och en tant som kom senare var där.

Det sköna med de nya maskinerna var att man såg hur lång tid det var kvar på tvätttiden. Vilket de gamla saknade.
Lite lyxigt. :-)  Så efter det hem och äta ett sent mellis, sen fri lek inna maten.
VArt ingen skog idag. Tänkte ta det efter tvättstugan (som jag planerat igår).
Men då hade jag inte räknat med att jag skulle toknyssa, tungt huvud, tung kropp, huvudvärk samt snuva.
Får bli imorrn istället! Om jag inte  känner mig värre då....

Nej, ska spanna in  ett eventuellt köp på en film nu.
Titta på lite klipp på you-tube och sen bestämma om jag vska köpa den elle rinte.
Har ändå velat ha den i över 5 år!
Kanske dags att köpa.
Lite nojjig att slänga 1000kr i sjön, speciellt när det är en auction!
Altenativet är som sagt att åka till JApan och köpa den där...inte billigare precis.


känner mig nedstämd helt plötsligt

Tidigare idag vart jag så glad, jag hade fått hjälp för Jonathan! Lättnad!

Imed att jag kämpade LÄNGE med att få hjälp till MAry när hon var sjuk som bebis, och det vart en lång process efter det.
Spydde i 6 månader, fick äntligen hjälp efter att inte ha blivit trodd på bvc, vc och akuten. Hon åt inget, drack knappt, slö, ihålig under ögonen, rasade i vikt, och höll på att kvävas av sin spya flera gånger. Gick hos dietist i 6 månader totalt trror jag det var, tandläkare i 2 år och lagade ohc drog ut tänder på accord, vägde och vägde ständigt. Går i en ständig skräk att hon ska få bihålleinflmmation som hon hade fått då(som desutom bidrog till astman som vi är på utredning på fortfarande), i april förra året fick hon det igen och  det vart ambulansen in, dropp och att se sin lila älsling ligag där helt omedveten om världen gjorde ont. Jag vile skrika jakt ut, gråta. MEn tänk om hon vaknade och såg mig och jag skrämde upp henne, nrä hon redan var så dålig? Jag grätt som en tok tilll sjukhusetm då kunde ju inte hon se mig när jag satt där framme. MEn efter ett bett jag ihop. Ville gråta när läkare och sjuksköterdkor sprang på vc och försökte lägga dropp på henne medan hon låg där helt off. Orkde bara blinda och sova, uppsvullen, matt, 41 grader feber trotts alvedon, stel nacke, uttorkad och prickig. Men det kunde jag ju inte göra, jag var tvungen att vara stark för hennes skull.

Dottern vart precis 4 år, och hon gick till tandläkaren sista gången i höstas. Klar för nu!
Kunde slappan av, men rädslan att varje förkylning ska bli till en bihålleinflammtion är stor. Tredje gången gilt säger de, ja vad händer då? Hjärnhinneinfallamtion? Var bra nära sist!
Varje gång de får feber sår jag bered att ringa 112


Vet inte vad jag är rädd för egentligen.
Kanske likheten med mig själv.
Sneda fötter som en själv, blyg, lika utseendemässigt, försiktig.
To much of me.
Han var ju sååå duktig hos sjukgymnasten.
Men känslan av att han inte är frisk ligger där och mal.
Tänk om det blir värre?
Tänk om han får skoinlägg?
Hans fötter kommer aldrig att  bli raka och får ont i fötter, ryggproblem som jag har.

Att inte vara frisk, och mötta en ny miljö som ska hjälpa honom väcker dotterns sjukdomshistoria till liv.
Ännu en kontakt inom sjukvården!
Obearbetade känslor, som ligger långt bak och bara är. Kommer fram ibland när allt blir jobbigt eller för likt situationen.
Samtidigt är jag medveten om hans korthet....att han har samma kläder som han hade som 1 åring!
Tröjan nedanför kan han fortfarande ha!
Byxorna likaså!
Folk påpekar det, och jag tar inte illa upp!
Bara jag som börja grubbla ibland och vända ut och in på mig själv.
JAg vill ju bara att mina barn ska ha det bra, att det ska vara precis som alla andra.
Men ändå unika på ett bra sätt! Han var runt 8 månader på denna bild.

Jonathan vart till sjukgymnasten idag.

Vart en aning nervös att jag skulle missa tiden, så man sov inte så gott idag. Följden av den nu är en exploderande huvudvärk och värk i käkben samt nacke. Men men,...bara och ta en alvedon för att kunna slappna av, och sen Bada och sova. Innan dess.
Ta det lungt! :-)

Hade tid hos sjukgymnasten klockan 09:45.
Låg precis vid Rotebro station. Så vart lite tidpress från det att bussen kom in på andra sidan järnvägen kl 42, spring ner i tunneln, och över till andra sidan. Väl fär förstår jag inte riktigt åt vilket håll jag ska. Snacka omm hjärnsläpp! HUr många gånger har man inte åkt förbi där och sett vart allt ligger? Men väl på marken så tycktes man tappa minnet tydligen. Efter några sekunders spannande så känner jag faktiskt igen huset där vårdcentralen är, och huset där även sjukgymnasten ska vara.
Men det faktum att hon sa tredje våningen, och huset bara har två våningar förvirrar en lite. Men trotts detta går jag emot huset. HAr hon sagt i samma hus som vårdcentralen så är det antagligen samma hus.
Mycket riktigt finns det på plan två. Efter lite problem med hissen(hur ska man kunna veta att man ska trycka på knappen i 5 sekunder skithårt för att ens få den att funka?). Då vi är de enda där så blir vi insläppta på en gång.
Skönt, då jag oftast fått vänta på andra ställen trotts att jag haf en bokad tid.

Det första testet hon ville göra är att ha ska ta kort och posta dem i en brevlåda(leka fram), men han vägrade.
Han vart väl lite blyg då han var tvungen att ta av byxorna, + strumpor så att hon skulle kunna se hans fotvrister och hur han använde musklerna i benen. Nåja, han vägrade och klamrade sig fast vid en. Så  efter 5 minuter försökte hon sig på en ny lek.
En grej bestående av två mjuka plankor, med ett mellanrum på. Han skulle gå på dem och fiska upp 5 fiskar med hjälp av ett "fiskespö"(pekpinne med manget på, och fiskarna var utklippta fiskar ur disktrasor som de lagt gem på). Jag fick gå först, och han höll mig i fickan, Bakom honom höll sjukgymnasten i Jonathan lätt i koftan.
Ja, han behövde det.
han tyckte dte var jätteroligt att fiska, även om han ramlade av hela tiden.
Så det testet fick han inte riktigt godkänt på.

Test 3 bestod av att gå uppför en step bräda man har till arobics. Skulle "mata" en kanin medleksaksmat.
Kaninen var placerad på ett bord. Så han var tvungen att gå upp för step up brädan för att komma ditt upp.
Kan säga att han först försökte ta hjälp av handen. Men när han inte fick det vart det svårare på en gång. Knäna näsatn vek sig under honom. Men kul hade han, och stoltare vart han för att han varit så duktig.

Jag fattade inte varför hon gjorde alla dessa lekar. VAd kunde de ha för nytta?
Men hon förklarade att hon ville se hur hans balans var, samt vilkn fot han använde först när han klev upp för något.
Den fot han använde först, alla 10 gånger han fick ge en ny grönsak till kaninen var högerfot.
Det tydde på att hans högerfot var starkare än hans vänstra.
Medan hon sen skulle klämma på hans fotvrister och titta på dem, så fick Jonathan sitta och lägga demi en sån där låda. Cirkel i ett cirkel-hål osv. Funkae faktiskt. Trodde han skulel göra som Mary, lyfta på locket och slänga i dem så. Men han satt där snällt och la var sak i sitt håll.

Hon bad mig även böja handleden och fårga om jag kände styrkan i den. Nje, men det är inte så kontigt med tanke på at jag har försvagade handleder. :-) Så la hon fingrarna runt och höll hårt. BAd mig röra på hadnleden då. FÖrst då kände jag musklerna. Hon fröklarade att det var så en sko funkade som hade bra spänen. Och det var bra spännen på stöveln, och den spände åt rätt så skulle han bli mer medveten om hur musklerna arbetade i foten, eller iaf känna av det.

Undersökningen vissade:

1. Hans högra vrist/ben är starkare än hans vänstra. Han litar med på att orka med det benet.
2. Muskeln eller senan(kommer inte ihåg vilket) var sned. Istället för att följa benet i hälen, så går den snett vid sidan om.
3. Hans muskler är allmänt svaga i benen, tack vare den sneda senan/musklen.
4.Han är efter i utvecklingen på balans och styrka i benet, tak vare den där sneda saken.
5. Han har överrörliga leder i foten.

Var kanske inte så roligt att höra allt detta.
Men det var också något jag märkt av.
Han snubblar mer, kan inte gå baklänges eller upp för trappan utan att hålla i sig(men det krävs ju övning, så här ska ha gå i trappan i trappen varje dag). Just snubblandet kan vara ett tecken på överrörliga leder som hon sa.

Sa att det var bra att jag kom.
Frågade om bv skickade mig.
Sa att hon inte ville skicka mig först. JAg krävde en tid.
Sen sa hon också att yvärr är inte alla bvc så hum på detta område.
Tru att jag lärt mig stå på mig, säger jag bara!

Fick även tips på vad jag skulle göra för att bygga upp hans muskler i fötter, ben, vrist.
Men det tar jag i inlägget efter det här.

Just ja glömde nästan.
Han fick även testa en sparkcykel! Med tre hjul självklart.
Och han kunde först inte. Ramlade hela tiden!
Men efter 5 minuter då han faktiskt lyckats ställa sig på den utan att ramla alltför fort vill han ha den.
"Jag vill ha den hem" Sa han bestämt, min gullunge. :-)
Och var på äg ut med den...haha.
Nej, hans ska få en til våren.
Då hon rekommenderade den i utvecklande syfte. Speciellt om man har svårt med balans, är det en bra övning.

Hon trodde dessutom han var 1½ Istället för nästan 3. Kan ni tänka er min lilla bebsi blir 3 nu i Mars?! :-O
Storlek 86/92 i kläder och kort, och snart 3. :-)
Men jag klandrar henne inte...han är kort. Han kan misstas för att vara mindre. :-)

Totalt tog besöket 1 timme.
Trodde det skulle ta 30 minuter.
Men ibland kan man ha fel.
Hon skickade även en remiss till en ortoped.
Som ska bedömma om han behöver skoinlägg eller inte.
Får se när det dimper ner.

Så nu ska nåt av alla tips tränas 1 gång om dan minst i lekform.
Idag tog vi trappan. Gick sådär.
Han ville hela tiden hålla i räcket. Men det fick han inte. Rumpan nudade nästan trappsteget varje gång han kämpade sig upp för trappan. Men en början iaf. :-)

Den 24:e Mars ska han ditt igen.
Se hur han utvecklats. Om han gjort några framsteg eller inte.
Men till dess får vi träna hemma.

Tipsen vi fick av sjukgymnasten

 1. Kliva upp på en pall utan att hålla i sig.

Så runt detta ska vi hitta på lekar i vardagssyssklorna.
Bara att börja använda fantasin!
Samt inköpa en babybjörn pall näsa gång vi åker till barnenhus eller babyland.

2. Gå på öjämt underlag (typ skogen)

Då får han anstränga sig för att hålla vristerna raka och använda sina muskler där.
Så imorrn ska jag och barnen ut i skogen! :-)

3. Gå balansgång på sandlådskant eller trottoar.

JApp, det finns gympa på lekplatsen oxå! :-) Eller trottoarkanter. :-D
Snacka om lekstuga det kommer bli ute. Haha

4. Klättra!

Bygg stegviss. Tex ska han hjälpa till att diska, lägg en pall under stolen så tt han får ta sig upp på pallen först, sen upp p stolen  i typ som en trappa. På så sätt tränar han också när han hjälper till att diska.

5. Gå i sängen/mjuk madrass eller annat mjukt underlagg (hoppborg)

Ja, hon sa åt mig att lägga leksaker i vår gästsängen som de faktiskt får hoppa i. :-)
Sen skulle han gå fram till den, ta den och lägga den i en låda där han kom ifrån.
Så fort jag såg en hoppborg skulle jag springa ditt och få han att gå där, det tränade också upp hans balans + leder.
Hon sa att varje borde ha en hoppborg hemma, det är den bästa träningen!
Men så långt går jag inte och slänger upp en hoppborg på vår allmäna gräsplätt där alls får vara. Nej, ska köpa en hoppmatta istället. En mellanstor som man kan rulla in i garderoben och som får plats i nåt av all avlånga rummen. :-D
Så får han träna där istället. :-)

6. Kliva över saker

Göra en hinderbana hemma, och "tvinga" han att kliva över dem, också träning.
Skoge är också detta bra att träna i. Kliva över rötter och stenar.
(vågar jag gå så långt? tänk om de tamlar och slår sig?? på de halla?)

7. STADIGA SKOR!

En rem över foten, en över tristen eller  lite högre.
Men viktigast var att hällen avr stenhård, och att skon hade hård sula samt att man kunde böja framdelen där tån är bara. Det var en bra sko!

8 . SPARKCYKEL

Tror ni man hittar en nu på den här tiden på året? :-D
Nej, men hon sa tt dte var utmärkt för honom att träna balsnsen.

Men också att utan muskler i benen, som han ju har lite utav (a v sina naturliga anledningar), kan inte balansen inte bli bättre. Så bygga trappor och träna trappor är viktigast nu. Och så fort snön smälter så ska jag köpa en sparkcykel med tre hjul!

Barnen sa föresten få en varsin! :-)

 Disney on ice videoklipp

Försökte lägga upp videoklippet i ett tag nu, luckades äntligen. :-)

Så här kommer början av showen, det vart bättre än själva korten. Hade jag vetat  det hade jag filmat allt. :-)
Kommer mer klipp här nedanför, från en annan användare:

Det var detta jag nämde i mitt inlägg innan. Texten var ju fel. Lyssna själva!
Är krabban Sebastian och Ariel. 
Ännu mera Ariel. När hon förvandlas från sjöjungfru till människa.
De 7 dvärgarna får globen att leva upp.Mössen ur askungen sjunget lite.Sen den fantastiska askungenvagnen.Min favorit. :-)
Mulan....satt som fascinerad. Glömde ta kort t o m, och när jag väl kom på mig själv så var det så mycket strålkastare. :-)

Fint va?

Ryssland bråkar visst med USA. Vad sysslar de annars med?

JApp i inlägget nedan så skrev jag kort om Ryssland och Usas indirekta krig.

"Vem tror ni dessutom är på Ukarinas sida av bråket?
Usa självklart!
Min man påstår att Ryssland omch Usa inte bråkar längre. Men nog gör de det!
Baar inte lika öppet längre.
VArför stöder Usa Ukriana i sbråket mot Ryssland?
Usa står på Vitrysslands sida mot Ryssland.
I Afganistan står usa på  motståndröreslens sida.
Ryssland i sin tur ger pengar och vapen till Afganistan.
Som de givetvis krigar med mot Usas sida, fast i det landet.

Så nog krigar de fortfarande, men tyst, och om makt istället."

För att nämna Vitryssland, Ryssland har varit på dem ganska rejält.
Int nog med att 1½ av landet är obebott pga av träsk, desutom är viss delar av landet inte okej att bo i då tjernobil olyckan förgiftade dess marker. Ett fattigt land har inte mycket emot en makt som Ryssland. Varför ge sig på dem?

Jag och min man kan diskutera detta ämne i evigheter, och vi kommer aldrig överens. :-)
Han anser att Ryssland och Usa inte bråkar. De skänker bara pengar til olika projekt de stöder.
Men hur kommer det sig då att de alltid är på samma land och projekt och stöder olika sidor av det?
Nog handlar det väl ändå om mer än pengar?
Det är iaf vad jag tror!

Dessutom slutade de bråka om vem som var stört, bäst och mest rik när Sovjet bytte namn till Ryssland.
Alltså ursäkta, inte för att tala illa om sin andra hälft. Men vad fan dillar han om?
Tror han verkligen att de sålde sin kommistiska anda och köpte sig en ny imed att de bytte namn på sitt land?
För mig har de fortfarande samma anda. De förspråkar vapen, krimaniliteten är hög i landet(och för mig är det lika med låg moral),  stöder länder med vapen eller pengar, som de flesta demokratiska länder inte skulle stödja för 5 öre.
Visst de har bytt ut sin diktator mot en presedent.
MEn vad gör de för skillnad?
När de var kommunister led folk i landet, istället ör utanför mer.
Nu lider de gamla rysktalande länderna mer än folket i själva Ryssland.
De orsakar fortfaradne lidande även om det är på olika plan.
Så säg mig, har folk ändrat sina tankessätt?
För ledarna är faktiskt en del av folket.
Även om ledare alltid står en bit utanför när de väl fått ledningen.

Vem kommer inte ihåg utbåten som sjönk för några år sen, med män inne i utåbten.
Hela världen stod bereda att hjälpa till. MEn cägrades inträdde. Ryssland skule ta tag i det själv!
Medan besättningen fortfarande levde, så vägrade de hjälp från utomstående.
Anledningen?
Ja, de hade haft fuffens för sig.
Viken där ubåten låg, var full av gamla vapen.
Men det kom fram med hjälp av lite grävande, och först då släpptes några dykare in.
Hela besättningen dog givetvis. De som dog i smällen hade tur kan jag säga. De som överlevde smällen och sen kvädes då luften tog slut hade det inte.
Hela rysak folket bad om hjälp, men regeringen vägrade.

Jag grät den dagen, och det gjorde ont inom mig den dagen jag läste om olyckan. Jag visste att Ryssland skule llåta dem dö. Det är så de högre makterna funkar där tyvärr!

Ja, jag är ingen Ryssland vän, men inte heller en USa vän.
MEn ändå vill jag ditt. Iaf till deras slott.  Sen fort hem.

Det kalla kriget, mellan då Sovjet och USA, pågår fortfarande enligt mig, den har bara ändrat inriktning. Nu tävlar de inte om vem som skjuter upp den första raketten, elelr sånt. Det handlar om annat istället.

Eller för att citera Wikipedia:
"Ryssland har sedan kommunismens kollaps, som den största forna Sovjetdelstaten, försökt ta upp Sovjetunionens roll som supermakt, vilket har hindrats av landets svåra ekonomiska, sociala och militära problem"
Kunde inte stämma bättre!

"President Putins politik har kritiserats för att underminera demokratin och kringskära mediernas frihet, främst från internationellt håll. Hans popularitet, demonstrationer till trots, fortsätter dock att vara den högsta för någon politiker i Ryssland."
Kanske för att de är rädda?
Hitler var väldit populär ockås, men folk var rädda för honom.
Därav hans populäritet på papper.

Vad tycker ni om Ryssland?
Och deras politik?
Ni vet min nu iaf.

Rekordkallt och Ryssland stänger av elen!

Ja, jag blir inte förvånad iaf.

Är ju inte första gången de bråkar direkt.
Hur länge har de bråkat egentligen?
Hur många gånger har de inte hottat att stänga av elen för Ukraina?
MEn Ukraina är inte det enda land som Ryssland bråkar med.
Dessutom 10 andra länder har rapporterat att Ryssland vägrat skicka naturgas till dem.
Utan den ingen värme och el.
Tror de att de är gudar eller?

Det som fick mig att börja tänka på detta problem igen, var artikeln i aftonbladet från IGÅR.
Men då var jag för trött för att skriva om det, så gör det idag istället när barnen är på dagis.

Värmen är ett måste speciellt nu i vintertiden.

Vem tror ni dessutom är på Ukarinas sida av bråket?
Usa självklart!
Min man påstår att Ryssland och Usa inte bråkar längre. Men nog gör de det!
Bara inte lika öppet längre.
VArför stöder Usa Ukriana i bråket mot Ryssland?
Usa står på Vitrysslands sida mot Ryssland.
I Afganistan står usa på  motståndröreslens sida.
Ryssland i sin tur ger pengar och vapen till Afganistan.
Som de givetvis krigar med mot Usas sida, fast i det landet.

Så nog krigar de fortfarande, men tyst, och om makt istället.

Undrar vad de vill ha ut av sin fejd?
Få dem tillbaka till Rysk regi igen eller?

poliser och första dagen på dagis

-10 och jag frös röven av mig när jag lämnade barnen på  dagis.
Första dagen för dem sen de lämnade dagis i December.

Lite försiktiga, men inte bråkiga vid påklädningen.
Även om bestyret att fakatiskt få dem ur sängen, tog lite tid.

"nej mamma, in dagis nu. Trött" kom det ur mamma lite gnälligt från Jonathan.
"Nej mamma. Jag är trööööött! Sluta nu!" Kom de argt från Mary. Lätt som en ilsken tonåring so tröttnat på sin morsas tjatt om att gå upp på morgonen. Börjar det redan? Haha

Men iväg kom vi. Jag med håret åt alla håll. Kanske ska vara glad att det är hårtvättningsdag för min del. Det betyder att håret inte blir rirsigt, utan det är en dag innan håret blir flottigt. Så håret har ganska bra glans och volym och inga rymmande fjun som förstör frisyren.

Jonathan lockade jag med polisbilen som stod parkerad utanför vår gård.
vad den gjorde här igen har jag ingen anning om.
Förut att man hörde en mumlande kvinan och två poliser inne i bilen.
Kanske hon som pajat en stora julgranen utanför? :-)
Alla lampor är nedrykta och sladden ligger på marken, och alla lampor är i sin tur bortskruvade.
Nån som hade lampbrist hemma kanske?

Inte en tår(men det har knappast funnits med i bilden?) eller gnäll.
Är man bortskämd som mamma?!
Då  t o m inskolningen gick utan tårar.

Men MAry sa lite sött innan jag skulle lämna Jonathan.
"mamma, du glömmer inte bort mig?"
Har jag någonsin glömt bort att hämta henne på dagis? Nej!
MEn lite ont gjorde det  hjärtat att se henne så ynklig.
Kunde inte annat än pussa på henne lite extra. :-)

Hon är inte min kompis, hon har äcklig rumpa!

Frågade idag om barnen tyckte det var kul att gå till dagis imorgon,
och sina kompisar.

Svaret från Mary?
"Jag är inte hennes kompis, hon är dum. Hon har äcklig rumpa"

Jaha, väljer man kompisar efter rumpa nu eller?Blev lite bildfattigt, så ni får en glad Jonathan istället.

virrpannan jag och kyrkobesöket igår

Ja, jag har ingen koll på dagarna längre.
Innan visste man iaf att mellan tisdag och torsdag gick barnen på förskolan.
Men nu har de varit hemma från dagis sen den 19:e, och det är inte bra för mitt virriga minne. :-)
Men imorgon då ska de gå, och då ska jag plock undan allt. Så de komemr hem till ett fint hem.

Men virrpannan och barnen drog ner till centrum iaf. VAr där klockan 17:30.
Varför är centrum stängt?
Hahaha....ja, svaret fick jag på det sen när jag kom hem som ett frågetecken.
Nämligen att det är röd dag. :-D
ja, det dåliga minnet kan ställa till med både det ena och det andra. 
Men jag gick till ica iaf.
Köpte mitt och sen hem igen.
Trött, och hungrig.
Jag som hade tänkt äta på restaurangen, men tji fick jag. 
De planerna gick liksom lite åt skogen, om man säger så.

Hem och gör mat.
Sms terroriserar Amgad.
Mary har tjattat hela dagen om kyrkan, att jag bara vill ha ett svar när vi ska åka.
Så att jag kan ge henne ett svar.
Inga svar. Inte förrän 18, två timmar efter första sms:et så får jag svar.
Han vet inte om Mary får plats i bilen.

Japp, jag lackade ur.
Blev så där kall i rösten som jag blir när jag bara vill slå något i skallen på honom.
Han hade lovat Mary dagen innan, och hon hade blivit överlycklig. Skrikit rakt ut och hoppat runt.
Jag svara bara "jaha", "mmm" på allt han säger.
Så glad vart jag.
Fuck hans kusiner hade jag lust att säga.
Anledningen till att Mary kanske inte skulle få plats var den att hans kusiner ville följa med till kyrkan också.
Saken är att dessa två kusner + hans brorsa bor under samma tak. Och kusen har en bil, ett körkort!
Inte nog med att han svek för att kunna ta med sina kusiner. Vilket är snällt.
Men han sätter sina kusiner framför sina barn.
Ett löfte till en vuxen är så mycket mer betydelsefullt än till en vuxen.
Eller vad säger ni?

10 minuter senare ringer han igen.
Ja, vi får plats i bilen.
De tar kusinens bil.
Tur för dem, annars skulle både Amgad och dom ha fått höra på annat. :-)

Mary hade redan när vi vaknat väljt ut en kjol och en tröja som matchade.
Kjolen var rosa med paljetter på, tröjn rosa med glitter. Till det nya vita strumpbyxor.
OCh hon ville ha toffsar dagen till ära!
Oftast får jag tjatta mig till det! Fastän hon inte vill ha det.
Hon var spänd, lika spänd som på julafton och dagen vi gick till disney on ice.

Han kommer hem, fixar sig fin.
Nya kläder, duchar, samt sprayar sig med lite för mycket parfym.
Sen iväg!Till detta ett par höga stövlar, så fint kläd var jag. :-)
Även om jag tror att jag var den enda tjejen som hade jeans på mig.Sen en präktig håruppsättning och sminkning. :-)


Men vi ska till hans släkt 2 minuter bort först. Visst vi kan gå och var där på 5 minuter, men dumt då vi ändå ska åka till kyrkan sen. Så vi kommer ditt. Hela släkten är där, farbror med fru och barn, ännu en farbror med fru och barn, vänner till dem alla, och sen familjen ditt vi kom givetvis. Svärmor til någon. Ja, kanske 20 pers i en tre. Barn som springer runt, vuxna som pratar och skrattar ikapp.

Åt lite mat, meze...supergott! :-D
Men Mary strejkade. Rörde inte en tugga dessvärre.
Japp, sen vart jag välkommen in i familjen nu som svatskalle. :-)
De har ju inte sett min nya hårfärg. Utan jag har varit den enda blondinen i gänget tidigare. :-)
Eller som hans kusin undrade när hon såg hela gänget komma gående.
Vem har Amgad med sig nu? :-D
Vi stannade inte länge där.
Max 1 timme. Pratade lite med familjen, åt lite, gullade lite med deras nya kattunge.
Sen mot kyrkan.

Mary sprang hela vägen.
MEdan Jonathan nöjd trapatsade malligt och manligt (benen isär och brett...haha). Han var så malig för sin glass att han inte såg trottoarkanten. :-) Rakt på nässan, men inte en min rörde han inte. upp på föttern igen och han forsatte äta sin glass som om inget hänt. :-)

Körde mot Hägersten där kyrkan ligger. Tar ju nära 40 minuter enkelväg med bilen.
Kom ditt vid 21. Det var smokat redan då. Fick inte plats. Mannen trängde sig in i kyrkan med barnen, coh kusinerna och lillbrorsan efter sig. Jag gick upp en trappa  och stod där och lyssnade, och läste på en storbildsskärm de sattupp i kyrkan vad som sades.

Prästen pratade på koptiska, och det fanns översättning på både arabiska och svenska på denna enorma skärm.
Tydligen många unga som inte förstår koptiska, samt de ingifta icke koptiska från början.
TYdligen exploderat stort de senaste åren.
Finns inte bara egyptier som innan.
Nu var det en bra balndning av syrianer, svenskar, engelska och egyptier. Även mer nationaliteter som jag inte vet om.
Kan säga att det var första gången jag faktiskt hängde med i mässan. Innan har jag fattat noll. :-)
Kändes ju skönt.
Std själv på minsida av kyrkan, då kvinnorna är på den högre bänksidan, i mitten är det blandat, men där är det omöjligt att få plats om man inte står och skakar dörr.  Till vänster står männen. Barnen får givetvis vara llite där dom vill. Springa runt, sitta på vilken sida de vill osv. Upp är även där blandat. Men det är kört där på platser också. 1 trapp ner i "källaren" som jag kallar det, där hade de lagt upp en storbilds skärm också så var smokat där nere också! Men där villa inte jag stå.

Så när jag såg att extrastolar bars in till själva planen, så manglade jag mig in där. :-)
Det är så man får plats där. :-) Artigt manglande. Haha
Vid 23 skrek månag småbarn i skyrkan. Jonathan  som kommit till mig precis somnade i mina armar.
Det var varmt som en ugn, och barnen "sprang" runt i kyrkan mellan aal ä människor som stod i bänkraderna, raderna mellan kyrkan. Och hela tiden kom det mer folk!

Kanske ska säga at dte får vara max 230 personer i kyrkan. MEn kan säga tt dte var bara 230 personer innannför dörrarna till själva planen där bänkraderna var. Upep minst 100 till och nere lika många. Utanför dörrarnastod det liak måmga och lyssnade. Tänkte tyst för mig själv hur dte skulel bli när alal skulel upp och få bröd och vin.
Men så långt hann vi inte. :-)
Vid 23 kom Amgad ut till mig och Jonathan som stid utanför för att vi höll på att krevera av värmen inne i sardinburken. Stod där och svalkade oss med andra mammor som höll sina svettiga och trötta barn i sina armar. Ohch försökte låta bli att ramla in i en vagn. :-) Då kom Amgad ut, med Mary och sitt följdetåg. Mary var trött och Amgad var trött och ville hem.
Så kissade och hoppade sen i kläderna, sen hemåt.
Vi kom därifrån vid 23, och mässan var fortfarande inte slut!
Den började 20 då, och slutar 01!
Men vi orkade med 2 timmar iaf.

Jonathan gick trött och höll vår hand, medan Mary sprang/studsade fram som en studsboll. :-)
Mary som sagt att hon varit trött, pratade på och lattjade gott i baksättet hela vägen hem.
Medan Jonathan somnade så fort bilen rörde på sig!

Men hemma skulle hon inte sova, nej.
Så under protester fick man tvinga en trött tjej i sängen.
Hon var mörk under ögonen av trötthet, det borde väl säga något. Men så fort hon somnade sen då. 5 minuter max och hon sov! Varför har barn så svårt att erkänna att de är trötta???Trött kille somnade med voven i handen. :-)Hon upptäckte att huvan på overallen kunde rivas loss, och vad roligt man faktiskt kunde ha åt den. :-)

Synkontrollen gick inte så bra

Precis hemkommen från centrum.
Synkontrollen gick inte så bra. :-(

Kom ditt 5 minuter innan vi hade tid.
Men så kom ja inte ur skorna. Hade glömt min gaffel för tt få upp stövlarna.
Hade totalt glömt bort skoförbjudet där. :-)
Fick ett gem av min snälla barnmorska så att jag skulle kunna få upp skon. :-)

Herre gud, vart kom allt folk ifrån!
Var ju smokat.
Vagnarna fick knappt plats, och alla sittplatser var upptagna.
Tur man hade en tid då. Annars skulle man väl ha fått sätta sig på golvet i värsta fall. Haha
Men är väl så det brukar vara när det är första dagen efter långstängt!

Hon verkade otålig när hon kom in.
Och flög upp på stolen så fort hon fick den framdragen.
Hon pekade glatt, tills hon kom till det högra ögar den här gången.
Pekade vilt, verkade inte riktigt koncentrerad.
O gissade hon rätt på hela tiden, samt H. Men V och T var kört.

Så ännu en tid för återbesök.
Bvc tanten visste inte om det berodde på att hon var smått okoncentrerad.
Eller om hon fakktiskt inte såg. Inte jag heller faktiskt. Andra gången i mitt liv jag gjorde det totalt som åskådare.
Isf är hon större proffs på det området, måste ha haft hundratals genom åren. :-)
Hon frågade om Mary skelade, men det gör hon ju inte. Eller hur?
Måste ju ändå jag märkt som varit hemma med henne i 4 år.
 Annars är det illa.

Så den 21:a ska Mary tillbaka till bvc, men då kommer en ortoped ditt också.
Ortopen är väl läkare på skelett?
Det har iaf jag för mig, om jag inte minns helt fel.
Sen tycktes även hon bli förvirrad efter att hon slängt det ur sig.
Eller såg såg jag så förvirrad ut. Kunde liksom inte koppla ihop ögon + ortoped med ögonläkare.
Så hon bytte snabbt till ögonläkare.
Vilket lätt mer vettigt i mina öron. :-)

JApp kollade upp det nu.
Ortoped är skeletläkare.
Borde jag komma ihåg, som sprang konstant med min scoliois under tonåren till diverse
sjukhus för undersökningar och röntgen för att hålla det under uppsikt.
HAr jag inte sagt i tidigare inlägg att hon är ute på hall is när det kommer till sjukdomar och tillstånd som är utöver det normala?!

Ska kolla ögonen.
Hon måste väl ändå

Så efter att vi varit där gick vi och åt på restaurangen.
Jag åt en sjömansbiff, medan Mary och Jonathan fick barnhamburgare ohc pommes.
Jonathan lockade jag med saft, men Mary skulle bestämt ha sin cola.

Sen börjde jag titta i skoaffärerna.
Din sko gick ganska bra. HIttade ett par kanske skor.
Eller två.
Men den ena skon kostade 900 kr, därför inte värt det! Speciellt int när det är  DIn sko. :-)
Ett par andra par för 500. Hade samma fina klack. Och finare detaljer dessutom.
Kanske blir den!
Får se hur det blir.

Men så hittade jag ett par mycket finare skor på skopunkten, nu när jag surfade runt.
Dessutom billigare. Alltid ett plus. :-)
Problemet....hur man kommer ditt!
Någon som har lust att köra mig ditt?
Flirtar lite med syrran kanske? ;-)
Hehe

Hemkommen och Jonathan sover, Mary sitter just nu och leker  frisör med mitt hår. Gör tovor av mitt hår(hjälp). samt lägger hundra hårspännen i håret av alla möjliga regnbågens färger. :-)

Ska snart till bvc för återkontroll

Mary var inte så konsentrerad på sin förr kontroll, iaf inte på slutet.
Så synkontrollen som självklart är på slutet gick inte så bra.
Så snart beger vi oss ner för att titta på hennes syn på vänsteröga igen.
Barnen ska bara bada, sen springer vi ner. :-)

Wish us goodluck!


 


Marys fina tekningar och kort

Idag har barnen suttit och ritat ner i lugn och ro. Kan ni tänka er?
Laddar väl batterierna för ett eventuellt kyrkobesök. :-)

Så ni får lite smakprov på hennes fina fantasi.Vad föreställer det tror ni?

Barnen kollade "världarnas krig" med sin pappa.
De där fyrkantiga är ett hus fullt med folk, den röda gubben är pappan i filmen och den där "roten" som kommer från det röda sträcket är invaderarna som  går och skjuter sönder folk samt suger upp deras blod. skallen ska tydligen föreställa en människa från filmen. Då det bara är ett huvud, vet jag inte hur jag ska tolka det.

Jag satt mest och irriterade sig på Tom Cruise hela filmen igenom. :-)
Tål inte honom, så dåligt spelat genom hela filmen, sprang dessutom som om han skitigt på sig. *hulk*Detta ska förestälal en prickig morfar. :-DVAd detta föresteälller?
Den där svarta krumeluren är ett kors, och sträcken är kyrkan med en massa människor inne i, samt bänkar.

MItt i allt ritande, börjde hon rita kort till folk.
Som hon tydligen sa besöka imorgon, utan att ha frågat mig om något.Denna är till  Kusin Linnea.Till kusinen EmiliaTill MormorTill Kusin MArtinTill moster CarolineTill OlofTill Hanna. :-D Sorry du fick en trasig. Hehe
Men du får se det såhär....du fick siffror medan alla andra fick bokstäver.Sen till Moster Carola

Sen vart vissa kort hon ritade men son dessvärre vart sönderknöglade ganska omgående. :-D
Vilket hon gör med allt hon ritar i princip. Men dessa lät hon vara konstigt nog.

Ja, de över p bokstäver och siffror på förskolan, så hon är inne i en sån period. Roligt att skriva de i snön dessutom.

Marys/Jonathans saker från Disney on Ice

Nu har jag lagt up bilder på sakerna barnen fick från Disney on Ice.

Mary ville självklart ha ännu en väska.Tjusig?Jonathans svärd som blinkar.....

Syrran och jag är inte riktigt överens.
Jag säger att det är prins Philips svärd från Törnrosa, som dräper draken/styvmodern.
Syrran påstår det är mulan(tanken bakom vet jag inte).
Vad säger ni? Någon teori?En plansch av alla prinsessor från showen. Bara Mulan som fattas. Men hon passade väl inte in i alla stora pampiga kläningar.

Muggen tar jag bild på senare. Måste få på locket, på nåt viss. :-D


Men nog tar Disney betalt för sitt märke allt!
Sjukt, eller vad?

Snart är det julafton!

Så God Jul på er alla igen!  :-)Ja, jag menar allvar...haha.
Men nu snackar jag  inte om den julen ni är vana vid här i Sverige.

Jag är gift med en Egyptier, som är Ortodox-koptisk.
De firar sin julafton den 7:e Januari.
Så idag blir det kyrkan. Iaf enligt min man.
Men han är ingen vidare bra lyssnare när han är trött, och det var då jag frågade. :-D
Många timmar att lyssna på den koptiska kyrkans egna språk.

Nu får Mary äntligen gå till kyrkan, om min man som är sjuk(ni vet ju hur ynkliga karlar blir när de är sjuka?!) orkar sig knappt upp ur sängen. :-D Hon har tjattat öronen ur sig om att få gå till kyrkan, men jag tar inte två barn själv till telefonplanen där man kan hoppa av för att komma till kyrkan. (Mini)Hissen rymmer inte syskonvagnen, och Mary är för trötta för att ens stå på brädan klockan 7 på morgonen. :-S Tar ju 1 timme kommunalt enkelväg....så nej tack. Fattar inte ett jotta dessutom av vad de säger.. :-D VAd jag ska göra när, och vad.
Kan försej leta upp en tjej i kyrkan jag brukar småprata med, men jag tänker inte toksprinag över hela kyrkans två plan för att hitta henne för att få lite hjälp.

Så god jul på er alla andra 1 dag i förväg, alla andra kopter!

Vill ha....

Har jag sagt att jag vill ha en ny dammsugare?
Nej, tror inte det....men jag säger det nu istället.

GE MIG EN DAMMSUGARe NU!
(och medan vi ändå är på den biten, en ny mopp också som inte lossnar hela tiden)

Har varit utan dammsugare i ett bra tag nu.
Och idag fick jag nog!
Fatta vad mycket tid man sparar på att dammsuga. Istället för att först soppa mattor, och sen soppa golven?!

Nej, det är det första jag ska skaffa när pengarna kommer i veckan!
 Om de komer i veckan?! (csn)
Men det  måste de väl då jag börjar plugga den 12:e?


Barnvagnstokig!

Japp, jag tillhör denna grupp människor som älskar barnvagnar.
Har haft en del sen dottern föddes för ganska precis 4 år sen.

Vagn Uno

Köpte min första vagn, en begagad vagn, av nåt märke. Kommer inte ihåg.
Den ar blå och minst 10 år gammal...om inte äldre.
Men det var vad jag hade råd med då.
Om jag inte minns helt fel pungade jag ut max 800 kr. Men den höll inte länge.
Liggdelen lossnade en dag när vi var ute och gick.Ganska tjusig va? :-) Letade faktiskt eftre något liknande nu, men hittade inget.

Vagn 2

Bytte då ut den mot extravagnen jag fått av min morebror.
Den var hemsk.....men den fick duga tills jag hittade en vagn jag gillade.
Den vagnen var blå,gul,röd,grön,svart. Och en var ruttig!
VAgne var minst 15 mår gammal.
Helt gräslig. Men den hade skönt gung iaf, om man nu ska leta något positivt med den. :-D

Vagn 3

Då köpte jag en trehjuling.
En Quinny freestyle XL3 vagn. AMrin blå. Medan vagn två också ramlade ihop, så ringde jag och terrorosterade företaget för att min vagn var 3 veckor försenad. Tydligen fastnat i tyskland. Glädjen när det ringde på dörren och vagnen var hos mig var enorm! :-) Det är den bästa enkelvagn jag haft än idag. :-) Saknar.....men slänger inte ut 4000 kr på en vagmn ny, och 3500 för en 2 år gammal vagn av samma model. Too much money!Vagn 4

JAg sålde vagnen för att ha en syskonvagn.
 Alla andra gjorde ju det, varför inte jag?
Köpte en Babytravel syskonvagn.
Alla hade ju sagt att den var så bra.
Köpte den.....tror jag hade den i 2 månader innan jag sålde den.
Var för bred!
Barnen satt som sardiner.
Framjulen fastnade i varandra, då det var svängbara.
Ja, det sista prblemet var nog det värsta. Dessutom hatade lillkillen vagnen.
Han skrek och skrek som en galning.
Han ville bara bli buren, och vara nära!Kände då en snäll bekant som kunde tänka sig att sälja sin vagn till mig tills jag fått min såld.
Sagt och gjort......Vagn 5

Hämtade vagnen hos henne, en city elite.
Med separat sittdel och separat liggdel.
Sittdelen var röd, liggdelen var turkos.
En bra vagn i alla lägen(även om den inte slog Quinnyn).
Förutom när man kom tilll lössnö och lösgrus. Då fick man lyfta bort vagnen. Småhjulen framtill fastnade.
Med dottern i vagnen, och Jonathan i Selen så var det liiite jobbigt.
Vagnen var dessuotm kort, men det passade mig, men även liggdelen var för kort för lilla mig.
Dessutom så gled Mary ner om man skulle ner för en trottoarkant bara. Så hon var tvungen att sitta fastspänd, och hon hattade det.
SittdelenLiggdelen

Så medan Mary satt i vagnen, satt Jonathan i Ergon. Ibland kunde byta. Men det hände inte speciellt ofta så, Jonathan åkte inte vagn förrän vid 8 månaders ålder.Här satt min lilla apaunge som jag kallade han då fram till han blev 8 månader, konstant. :-)
HAn hängde ju på en som en....så då kunde han väl kallas det ibland. Hehe


Vagn 6

Tro de eller ej.
 Men när han vart 8 månader och jag bar på han i genomsnitt 8 timmar om dan i den där selen, hemma som ute.
Så började faktiskt min rygg säga ifrån.
Ergon är bra! För bra! Men med scolios, försvagade ryggmuskler, och ett konstant bärande utan pauser på ett kramigt barn. Tog den ut sin rätt. Eller började komma smygande.

Började då spanna efter en ny syskonvagn,
Det stod mellan City elite syskonvagn som var skitsnygg(och dessuotm inte släpptes förrän om 2 månader), och Inglesina syskonvagn. Det vart en Inglesina. Den vart inte bara billigare utan small och praktisk!Såhär satt de i början.Sen vart det såhär. :-)Men man kan även sitta såhär!

Är numer två på min lista över bästa vagnar.
Den är lättstyrd! Lätt!
man kan slänga om sittsarna.
Hjulen är luftdäck, så de var lätta att köra i snön.
Bara en enda dålig sak med vagnen, korgen under!
Hatar korgar av stål. Det ska vara tyg!

Men detta var inte min sista vagn.  Icke sa nicke.
Nej, jag bytte min kära syskonvagn till en enkelvagn.

Vagn 7

En Carena Free -08, modell. Ljusblå.
Bra vagn, men lite bred när den är ihopvikt samt att det är jobbigare att köra med plasthjul i snö.
Men annars e jag toppennöjd.
Bytte ut min 4-5 år gamla syskonvagn (som faktiskt inte går att köpa här i Sverige) till en 6 månader gammal Carena. :-)

Det bästa med köpet?

Jag köpte min syskonvagn för 1200(kvinnan jag köpte av var väl desperat att bli av med den, då den varit till salu i över 6 månader), sålde den för 3500 kr! Fick Carenan för 800 kr! Så jag fick mellanskillnadspengar av kvinnan som försökte pressa ner till 1500!! Drev hon med mig?! En vagn som endast kan köpas i usa,/italien, och möjligen england, och som finns i få begagnade exemplar här i sverige. Ha! Hon kunde ju hoppa iväg och köpa sina nya vagn för 9 000 om hon ville!
Så jag tjänade en slant på den här affären!
Men de försvann dessvärre till mat, räkningar och en ståbräda till dottern!

Vissar årets bild på vagnen.
Den är nästan likadan som min. Bara annorlunda färg!
Vagn 8


Jag trodde själv att det skulle sluta med förra vagnen.
Men nej.
1 vecka senare fick min man en inglesina syskonvagn av sin vän. Barnen hade slutat använda sin, och vi fick ta över.
Kändes ju skönt. Då hade man en extravagn.

Så nu dras vi med Carenan, samt Ingesina duo.
Nöjd med båda. :-)
Denna har dessutom en enorm varukorg under....vilket jag uppskattar.
För mig är en bra varukorg mycket på en vagn.
Bra att ha på längre utflykter, vilket man knappt gör längre.

Trodde du att jag var färdig nu?
no, no, no.....HAHA
Utöver detta har jag haft 1 sulky.
Nalle Puh Sulkyn.
Hade den ungefär från det att Mary var 8 månader till i höstas då den totalpajade!Bilden är inte min.
Den är lånad från blocket.
Bra virke till lite pengar alltså!
Så vill ni ha denna vagn, finns den HÄR.

Men lagom till dess att Nalle Puh vagnen pajade fick Amgad ännu en vagn från en bekant.
Vagnen är nog äldre än Mary, men den funkar. Även om det är en tidsfråga innan den också pajar.
Det är en Carena den också, sulky.

Vi har en blå/grå.Totalt sett har vi ägt/äger fortfarande, 10 vagnar!
Inte illa pinkat va? På en period av 4 år!

Det får räcka för mig.
Jonthan blir snart 3 år och han behöver max vagnen i 1½ år till.
Dumt och köpa något nytt nu.

Vilken tycker ni har varit min finaste vagn?

Tankar om Gaza (eller mest förbannelser)

Isreal har funnits i 50 år nu.
 Den skapades alltså 1948. Blir 51 år gammal nu iår.
Länderna runtomkring vägrade acceptera staten.

Sen dess har det mer eller mindre varit krig i det landet.
Nu pågår det värre än någonsin.
Tusentals skadade och döda.

JAg som till en började hoppades att Palestinierna skulle vinna, då man jämt i början läste på nyheterna om självmordsbombare som kom till Palestinerna  och döda alla i sin väg.
Alltid var det en Isreal som orsakade skada. Palestinierna svarade tillbaka i hämnd.

Nu vet jag inte längre vad jag ska tycka! Eller jo egentligen gör jag det!
Israel brött en vapenvila de hade. Och de gjorde det stort.
Rena slakten kan man rent utsagt säga!

FN ta tillbaka det land ni erkände.
Israel förtjänar inte sitt land!
De har ett vackert land, och allt de gör är att förstöra!
Varför?

Och det som gjorde mig ännu mer iriterad var det faktum att någon idiot sa på nyheterna.
"Vi startade det inte"
Nähä, vem bryr sig?!
Men måste ni vara idioter som fortsätter då?
Bara ännu ett idiotiskt sätt att skylla ifrån sig allt ansvar.

Märks det att jag ä trött på det där satans kriget?

Baar att läsa på nyheterna vad som händer där nere.

Vi vadar i blod

Isreal hindrar hjälpen

Disney on ice igår!

Igår ägde det efterlängtade Disney On Ice rum.
Mary skulle få sin Prinsessa överdos!

På morgonen berättade jag redan då vad vi skulle göra.
Först skulle vi hem til mormor och morfar och lämna Jonathan där.
Sen skulle vi åka tåg, äta hamburgare, och sen skulle vi in i en stor boll och titta på prinsessorna.
Globen fattar inte Mary mycket utan, så att säga boll till den var enklare. :-)
MAry vart helt överlycklig.
Gick och tjattade om när vi skulle gå.

Klockan 4 åkte vi in. Morsan körde oss till tåget, medan JOnathan stannade hemma med morfar.
Krokodiltårar kom, när jag sa hejdå. Trotts at han glatt gått med på det innan då jag förklarat vad vi skulle göra. Samt att bara Jonathan och jag skulle hitta på något roligt tillsammans. Men sen när vi skulle gå vart det inte lika roligt längre tydligen. Vart bverklignhet då.

Hoppade på tåget, och kom ganska så precis ditt. 2 minuter fick vi vänta. Då hann man varva ner också.
Tågresan kändes som en evighet, ville ju till globen! :-)
Mary satt mest och låtsades sova hela vägen in, samt roa sig med att sparka på moster Hannas byxor så att hon fick putsa bort smuttsfläckar hela tiden.
TIll tunnelbanan, och sen kom vi fram.

Helt underbart! Nu kunde man varva ner. Nu var man på plats,nu kunde inget gå fel!
Vår tidsplans var pefekt. Skule äta ca 17, var det tänkt.
Haha....så fel man kunde ha.
Kom in till McDonalds.
Var som en tjock smett.
Efter nära 15 minuter trr jag det var, fick vi äntligen en plats.
Frågade om vi fick den efter personerna som åt.
Så vi hade vår plats tagen. Medan jag väntade på plats med Mary, samt spannade så fort  en stol blev ledig i närheten.
Gick syrran och beställde mat.När vi väl kom därifrån, gick alla mot globen, precis som vi.
Tänkte vara ute i tid.

Väl till souvenirbåset.
Mary vart så till sig att hon inte visste vad hon ville ha.
Ville ha allt helt plötsligt. :-D
Men tillslut efter mycket frågande och han bakom tog fram lite och vissade, så skulle Mary ha en handväska.
Vilken överraskning va? :-)
Jag och syrran hade helst sett att hon köpt en t-hirt.
De var väldigt fina, och dessutom drunknar hon i väskor redan.
Men ville hon ha väskan, så varför inte.
Blev även en  "glass", eller snarare en iskula med saft som de hält på. "glassen" var hon inte mycket för, men när det väl smält, så slurpade hon i sig. :-D
Vi satte oss, insåg jag att jag faktiskt ville ha en popcorn behållare iaf. :-) Kanske inte så dmt iaf. :-)
Fanns två att välja på. En plastbunke med popcorn i en helt sluten påsen (=inte färska popcorn), och popcorn i en prinsessa "kartong". Där var de iaf lite färskare.Mary satt och väntade innan showen. Dessutom den fina popcorn låtan.
Den la hon dessutom in i skåpet nu imorse för mer popcorn som hon sa. :-)Tog en bild på allt inan lamporna släcktes ner och showen började. Inte sådär knölfullt.
Lagom. MEn nästa år ska jag sitta långst fram med både Mary och Jonathan. :-)Alladin och Jasmin tar en flygtur på mattan, som faktiskt svävade.Törnrosa var härnest. Satt och undrade hur de skulle fixa så att klänningen byte färg i början, men det fixade de galant.HOn möter sin prins.....Det där håret skulel man ha va? :-)Sen var den sagan slut...och dags för nästa.Ariel, tyvärr den enda jag lyckades med. Var mycket neonljus, stactka ljus osv...svårt o ta med vår kamera.
Satt och försökte sjunga med till "havet är djupt" men de hade ändrat texten. Så fattade nada. :-D


Det här var den enda bild jag lyckades ta på "mulan", som jag för övrigt tyckte var bäst.
Me de hoppade runt, luftsparkade och mycket ljus så alla bilder blev bara ljusprickar. :-(Dvärgarna åt sinmiddag.
tydligen många barnsfavorit, då det klappades vilt till alla sånger de sjöng.Det ska förestälal häxan som ger snövit äpplet för er som inte ser det. :-)Mary hade en förtjusning till snövit och törnrosa (eller törnrosa fortfarande) ett tag, men när Snövit föll ihop så utbrister hon högt "Hon e död nu!". Jag har blivit ganska så vann vid dessa uttryck, men det är det inte alla som är.En utav de bättre bilderna jag fick på skönheten och odjureret.Odjurets tjusiga slott!Mitt i allt vart alla prinsessor uppe och dansade.

Sen vart det paus!
Mary thattade på om askungen. Hon hade ju sett hennes sko som långben visade upp, men sen blev det ljust och 20 minuters bensträckare. Då gick vi på toa igen. Mary skulle inte gå först, men mycket riktigt så kissade hon iaf när det väl var dags. Köpte en svärd till Jonathan, som lysste. Hanna köpte mer gott. Men när vi stod i kön till souvenirerna så hörde vi att musiken började igen. Hanna tog Mary med sig in, jag stannade kvar och sprang sen in när jag fått svärdet.Styvmamman, med sina två döttrar.  Mössen i ytterkanten.

Var väldigt rolig att se. 
De begav sig ut i publiken, Systrarna ramlade in i publiken bla...Den goda fen kommer neråkandes från taket...Försökte ta kort på askungens vagn, men det lyckads tyvärr inte så bra!
Den var verkligen jättefin!Askungen tappade sin sko, och självklart letade de reda på ägaren.
Först styvsystrarna, sen fick 3 barn i publiken äran att testa de.
Med den passade inte på någon utav dem. :-D

Sen kom finalen...Alla prinsar och prinsessor från alla sagor, dansade i vita machande kläder. Alla med glitter på förstås. :-)Lite sprak....Och ännu mera dans...Lite vinkande...De som hade tagit sig ner fick hälsa på prinsessorna.

Showen var jättefin!
Ska helt klart gå nästa år igen!
Men då ska Jonathan få följa med också!
Mary tyckte också att showen va jättefin, Hon sa inte så mcket., var väl mycket att svälja antar jag.
Sa helt plötsligt att hon tyckte det var kul/fint, när vi var vid tunnelbanan nästan.
Innan gick hon tyst och kramade sin mugg och väska krampaktigt. :-)
Såg så nöjd ut så.
Men inte undra på..........hon satt som förtrollad i 2 timmar, och ibland kom det något glädjetjutt. :-)

Tror vi väntade 5 minuter innan MAry vart kissnödig. Gå tillbaka till Mcdonalds och hoppas att det skulle vara öppet. Men nej, Hoppad ein i ett mörkt hörn och hon fick kossa där. Sen på med overallen igen, och mot station. Pappa skulle hämta upp oss. Och han stod mycket riktigt där när vi kom tillbaka. Köpte också en prinsessa plasch av någon försäljare därutanför.

Sen gav vi oss hemåt.
Mary somnade efter 5 minuter i bilen. Hade varit en lång dag då.
Vaknade inte ens när jag lyfte henne ur bilen. Kom hem, slängde henne i sängen, och syrran la Jonathan ni sängen.
Hoppade ur kläderna själv innan jag klädde av Mary och Jonathan.
Sen bums i säng! :-)Andra som även bloggat om denna händelse är:

PERLA


Therese med Anton och Wilmer

Vem har sagt att manga/animerat är tråkigt?

Vad är det första du tänker på när du hör ordet manga/animerat?
Troligtvis pokemon.
Men manga är så mycket mer.
Manga är inte bara våldsamt pokemon och monster.

Jag har själv blivit förälskad i flickmanga.
En manga som riktar sig till tonårsflickor. :-)
Men man måste ju börja någonstans! :-)
Fast försej, jag läser ju bara romantiska böcker, och ser helst romantiska filmer. :-)


Sailormoon
Är ett exempel. Hon är en vanlig 14 årig tjej som kämpar med skolan som hon inte ens tycker om, är kär i en kille (enligt min logik måste han vara 18 - 20 då han jobbar), men hon förvandlas till Sailormoon en hjältinna vid behov. Ja, inlägget nedan vissar mer. Hon och hennes andra Sailormoons slåss mot onda demoner och monster. Hennes drömprins, "toxido"/röda rosen kommer i många fall till undsättning. Späning och romans i ett. KAn det bli bättre?
Till amerikas stora skräck innehåller den lesbisk kärlek också, och det har därför klippts bort. Varför?
Sandybell


Ja, det är manga!
Manga är som sagt stort!
Finns att köpa på cdon.
"Sandybell växer upp i en vacker by i Skottland. Hon är en charmig och glad flicka som ständigt får vara med om spännande och roliga äventyr.

Sandybell bor ensam med sin pappa som är lärare i byn. När hon frågar sin pappa om sin mamma svarar han bara"Hon var en vacker kvinna." Men Sandybell vill veta mer, hon ger inte upp....

När Sandybell träffar en pojke som kallar sig för "blomsterprinsen" får hon problem. För den rika och bortskämda Kitty vill ha honom för sig själv.

Följ med i Sandybells spännande liv. Ständigt glad och positiv möter hon okuvligt livets alla motgångar. För vilka spratt och elakheter än Kitty utsätter henne för tappar hon aldrig modet eller sitt glada humör."


Candy Candy

Såg filmen en gång, och jag vart kär. :-)
Inte den lätaste att få tag i nu dock!
Eller jo, om du pungar ut 3000 kronor + tull och porto från usa. Som hittat va? :-)"Candy Candy är främst en kärlekshistoria, men berättar även hur Candy växer upp och hanterar olika situationer hon hamnar i. Candy är en föräldralös flicka som växer upp på landsbygden i Amerika. Hon är väldigt pojkaktig och blir ibland retad för både det och för sina fräknar, men så länge Candy har sin vän Annie är hon alltid glad. Dessvärre kommer den tiden då Annie bli adopterad och Candy lämnas kvar på barnhemmet förkrossad. Candy och Annie fortsätter att hålla kontakten, men en dag får Candy ett brev av sin vän där hon skriver att hon inte längre kan brevväxla med Candy eftersom hon inte vill förstöra sitt rykte. Candy börjar gråta i regnet, men plötsligt stöter hon på en pojke i kjol (kilt) som får henne på bättre humör. Pojken säger att Candy är vackrare när hon ler än när hon gråter, och efter ett mystiskt försvinnande lovar Candy sig själv att hon ska försöka att le, trots hur dåligt hon mår. Hon döper pojken till prins, och det är tack vare honom som Candy fortsätter sin färd mot vuxenlivet. Under berättelsens gång förälskar hon sig även Candy i olika män: prinsen, Anthony och Terry."


D.n Angel

Min klara favorit!
För tillfället!
Även den finns att köpa i Sverige än så länge!
Den finns på Cdon." När Daisuke Niwa fyller 14 år upptäcker han att han har ärvt en märklig uppsättning DNA som får alla av manligt kön i hans släkt att förvandlas till mästertjuven Dark när de blir förälskade. Dark är en snygg ung man med märkliga krafter, som har varit verksam i 400 år. För att inte bli förvandlad måste Daisuke hålla sig undan från sin stora kärlek Risa Harada. En av Daisukes klasskamrater, Satoshi Hiwatari, har kommit hemligheten på spåret och misstänker att det finns ett samband mellan Daisuke och Dark. Satoshi är, trots sin unga ålder, hemlig agent, och arbetar tillsammans med polisen för att gripa Dark. Satoshi har ett liknande problem som Daisuke, och han förvandlas till Krad - Darks motsats och dödsfiende. Dark har samma problem som Daisuke. När han träffar sin kärlek, Riku Harada (Risas tvillingsyster), förvandlas han till Daisuke. Det är med andra ord upplagt för en äventyrs- och kärlekshistoria med många komplikationer."
School rumble

En dvd samling som faktiskt säljs i Sverige!
Finns att köpas på cdon.
6 delar finns det, och jag har 3 än så länge. :-)
Del 4 -6 till ska skaffas innan årets slut. :-)

En rolig serie som får en att skratta titt som tätt."School Rumble handlar om eleverna på gymnasieskolan Yagamis dagliga liv. Den kvinnliga protagonisten är Tsukamoto Tenma, en klumpig tjej som inte är bra på varken sport, laga mat eller plugga och som är dödskär i Oji Karasuma, en uttryckslös och egen person. Komplikationer uppstår med Harima Kenji, den manliga protagonisten som å sin sida förälskat sig i Tenma. Båda två har problem att bekänna sin kärlek och deras försök är ständigt återkommande komiska inslag i serien.

Medan serien fortskrider utvecklar Harima sina relationer med Eri, Tenmas klasskamrat, och Yakumo, Tenmas lillasyster."Dessa är de filmer jag sett än så läneg i hela mitt liv.
Hoppas jag hittar fler filmer. :-)Finns en film jag vill se och det är:

The Rose Of Versailles, Lady Oscar

Den är också lite utav en romantisk historia. :-) Bildat på Marie Antionette, fast i animerad variant.För er som faktiskt kommit såhär långt!
Grattis! :-)

Nu följer lite fakta om Manga, då manga är oerhört stort!

Det finns olika genrer inom Manga, precis som det finns inom vanlig film.

Kodomo


Ordet betyder på japanska "barn". De här serierna och filmerna är som namnet betonar mest gjord för barn. Barn i största allmänhet då, pojkar som flickor och oberoende av social tillhörighet.

Exempel på animes inom denna genre: "Pokémon"(se bild 7, bildbilaga), "Hamtaro"


Mecha


Ordet kommer ursprungligen från engelskan "mechanical". Detta är en av de populäraste genrerna inom animen. Ordet används i Japan för allt mekaniskt och inom animen blir det mest stora robotar eller "mobilsuits" som är en form av "robotdräkter" som människor kan styra inifrån. Genren lämpar sig väl just för animerad form eftersom det är svårt och ovanligt att göra icke animerade filmer om robotar som flyger omkring och slåss.

De klassiska exemplen är "Mobile Suit Gundam" och även "Mazinger Z". Den modernare nytändningen för genren heter "Neon Genesis Evangelion". Serien förs till ett helt nytt plan, inte bara en massa mechastrider utan även en djupare och mer psykologisk nivå.

Exempel på animes inom denna genre: "Neon Genesis Evangelion", "Full Metal Panic" och de ovannämnda.


Hentai

[
Betyder bokstavligen "pervers" på japanska. Hentai är pornografi i animeform.


Shoujo


Shoujo eller shōjo betyder "ung kvinna" och riktas till unga kvinnor eller flickor. Man har ursprungligen i denna genre riktat sig till just det namnet syftar på. På senare tid har genren fått en bredare publik. Inte bara unga kvinnor ser på det utan även andra grupper utanför genrens gränser har sökt sig in. En shoujo-anime som har sänts i Sverige är serien "Sailor moon". Den är också en serie främst för barn men har även fått äldre tittare, flickor 8-14 år är medeltittarna.


Serien är främst riktad till barn men den har lyckats söka sig till äldre personer här i Sverige också. Serien har dock en helt annan målgrupp i Japan. Den har lyckats till viss mån att hitta till "rätt" tittare. Men målgruppen här i Sverige är bredare än så. Fast medeltittarna är 8-14 betyder det inte att det finns en stor spridning bland övriga. Den ses av både barn, ungdomar och till en viss del vuxna.

Det finns en del subgenrer från den här genren bland annat "magical girls", dit hör serien "Cardcaptor Sakura" som exempel. Genrens huvudfokus ligger främst på dialog, känslor, romantik, relationer och handlingen före strider. Serierna tar också upp ämnen som är känslosamma och ibland förekommer det tragiska och sorgliga händelser. Det blir ett djup och det märks riktigt att genrens namn stämmer.

Exempel på animes inom denna genre: "Sailor Moon", "Card Captor Sakura" "Candy candy" " Sandy bell", Magic Knight Rayearth, D.N. Angel, Lady Georgie och Kimi ga Nozomu Eien ("Evigheten du önskar").


Shounen


Ordet betyder "ung pojke", vilket syftar på den tänkta målgruppen. Serierna innehåller mycket action och humor. Målgruppsinruktningen är primärt cirka 8-14 år. Detta är den form av anime som mest frekvent ges ut i Europa och Nordamerika, eftersom klientelet för tecknade serier där mest består av unga, och eftersom den kulturella skillnaden inte blir lika tydlig som i mycken shōjo.


Exempel på animes inom denna genre: "Flame of Recca", Dragonball (1986-), Naruto (2002-), Full Metal Alchemist, Bleach, Photon och Shaman King.


Seinen

Betyder bokstavligen "ung man". Riktar sig till pojkar/yngre män över 18 år. Beteckningen beskriver inte innehållet eller handlingen, utan åldern på huvudmålgruppen.


Chibi


Detta är inte någon riktigt utan det är en förkortning på en konststil inom anime och manga. Konstsilen heter på engelska "Super Deformed" (SD.)Detta kännetecknas genom små animekaraktärer som är ihoptryckta för att se gulliga ut. De är oftast är små och lite knubbiga, med korta armar och ben och större huvuden. Denna form förekommer främst i komedier eller när det ska vara lite roligt. Även i barn-animes finns de med. Denna stil används mest när karaktärerna får en extra stark känsla, till exempel att de blir överdrivet glada eller överdrivet ledsna. I dessa sammanhang kan det också då förekomma överdrivet mycket hjärtan, blommor, tårar, osv.


Science fiction och fantasy


Anime är ofta starkt icke-realistisk, tillhörande genrer som science fiction och fantasy, delvis därför att animeringstekniken lämpar sig för sådana film- och TV-produktioner, då specialeffekterna smälter in i miljön på ett mer naturligt sätt och dessutom är billigare att framställa, då de kan tillåtas vara mer stiliserade än i spelfilm. Redan föregångaren Leiji Matsumotos filmer och TV-serier om rymdkryssaren Yamato (1974-) och Ginga Tetsudou Three-Nine ("Galaxy Express 999", 1978-) utspelade sig i yttre rymden och en fjärran framtid. Matsumoto torde vara mest känd för dagens svenska publik för att han gjorde musikvideorna till den franska houseduon Daft Punks skiva Discovery, även dessa med SF-tema, och samlade till en film med titeln Interstella 5555 (2003).


Anime fick sitt internationella genombrott mycket tack vare filmen Akira från 1988, regisserad av Ōtomo Katsuhiro, som porträtterar ett dystopiskt framtida samhälle i en stil som kännetecknar cyberpunken. När Ōtomo efter nio års arbete år 2004 släppte sitt senaste alster, Steamboy, hade cyberpunken bytts mot steampunk i ett fiktivt viktorianskt England. I samma fåra som Akira ligger däremot Mamoru Oshiis Kōkaku Kidōtai (ung. "Mobila Bepansrade Upploppspolisen", engelsk titel: "Ghost in the Shell") från 1995, vilken följts av såväl en TV-serie 2002, som en uppföljare med tillnamnet Innocence år 2004.


Den kanske mest berömda science fiction-serien inom anime torde vara Shinseiki Evangerion ("Det nya århundradets evangelium", på engelska används den grekiska översättningen Neon Genesis Evangelion) av Hideaki Anno. Serien är från 1995, men redan klassisk i sin beskrivning av tre fjortonåringar som tvingas manövrera de jättelika evangelionrobotarna för att rädda Jorden från att utplånas av de monstruösa "apostlarna". Handlingen kan tyckas mindre originell, men vinner på sin stora saklighet och karaktärsteckning. Under ytan bär alla de betydande karaktärerna på grava psykiska störningar, ett i anime ofta använt grepp för att ge djup åt karaktärsteckningen. Serien Paranoia Agent (ej SF/F) fokuserar uteslutande på detta.


Bemannade robotar är för övrigt något av en japansk specialitet. Olika former av "mecha" (termen är vanligare utanför än i Japan) kan sägas utgöra en helt egen genre inom anime, med Gundam och Macross som två huvudtitlar. Båda har till dags dato vardera ett halvdussin serier i bagaget.


I science fiction-genren förtjänar även TV-serien Cowboy Bebop från 1998 av Shin'ichirō Watanabe att nämnas. Samurai Champloo, ett slags uppföljare till Cowboy Bebop (fast förlagd till Edo-periodens Japan med ett soundtrack av hip-hop istället för jazz) började sändas 2004.


Fantasygenren har inte lett till lika många namnkunniga animeproduktioner som science fiction, även om Dungeons & Dragons-avkomman Lodoss-tou Senki (Record of the Lodoss War, 1990) och de därpå parodiska Slayers-serierna (1995-) kanske kan få tjäna som exempel.


Övriga framstående verk inom genren inkluderar bl.a. Berserk, Chrono Trigger, Elfen Lied, Hellsing, Last Exile, Witch Hunter Robin, Wolf's Rain och Zone of the Enders


Humoristisk anime


I animekomedier är som regel fantasyinslaget mindre än i äventyrsbetonad anime. Den typiskt skruvade japanska humorn tenderar dock att göra avkall på en del av realismen. Som exempel får tjäna den visuellt originella Kareshi Kanojo no Jijou ("Pojkvännens och Flickvännens Omständigheter", av ovan nämnde Hideaki Anno, 1998) och Azumanga Daiō.

I ännu extremare fall skruvas handlingen bortom det följbaras gräns, oförklarliga och oprovocerade händelser och utfall från karaktärernas sida är regel, och naturlagarna upphävs. Dessa extremfall karaktäriseras ibland som bakaanime eller "idiotanime". Exempel inkluderar: 'Excel Saga, FLCL ("Furi Kuri") och Jungle wa Itsumo Hale Nochi Guu (ung. "Djungeln var så vacker, sen kom Guu").


Shōnen no anime


Killarnas (shōnen) anime handlar framför allt om fajt, vapen och konkurrens. Detta är den form av anime som mest frekvent ges ut i Europa och Nordamerika, eftersom klientelet för tecknade serier där mest består av unga, och eftersom den kulturella skillnaden inte blir lika tydlig som i mycken shōjo. Dragonball (1986-) och Naruto (2002-).

Bland övriga verk inom genren kan nämnas Full Metal Alchemist, Bleach, Photon och Shaman King.


Realistisk anime


Socialrealism är svår att finna inom anime men filmen Tokyo Godfathers är ett exempel. Många produktioner utan fantasyinslag går dock att finna, och ofta är dessa historiskt förlagda. Den klassiska Versailles no Bara ("Versailles' Ros") från 1979 i regi av Osamu Dezaki utspelar sig under franska revolutionen vid hovet runt Marie Antoinette. Samurajserier finns det många, exempelvis Rurōni Kenshin (1996) och Shura no Toki (2004).

Thrillerserien Noir från 2001 är ett exempel på ett icke-historiskt verk i genren.


Pornografisk anime


När Manga Video började importera anime för vuxenpublik på 1990-talet var det ofta de mest våldsamma och pornografiska titlarna som det lades fokus på. Detta bidrog till en ensidig syn på anime bland de oinsatta. Urotsukidoji blev ett väldigt känt exempel i väst.

Ren pornografisk anime kallas för hentai, men det finns även varianter såsom yaoi (sexuellt mellan män) och yuri (sexuellt mellan kvinnor).

Jämför även de mildare varianterna ecchi, Shōnen Ai och Shōjo Ai.


Övriga genrer


Nästan varje genre inom spelfilm och dito TV-produktion är representerad inom den japanska animen. Det finns serier som fokuserar på idrott, på religion och såpoperor. Det finns även animerade matlagningsprogram.
Hoppas ni tyckte det var rolig läsning!
Eller att ni iaf lärde er något nytt! :-)

Sailormoon

Den första manga jag någonsin såg var "sailormoon". Gick på den tiden på 5:an.
Jag satt som klistrad! Jag satte t om klockan på ringning klockan 7 för att få se denna serie varje morgon. :-)

Lyssna bara på den här!
En låt jag älskar...bara ryser. Synd man inte får tag i den bara. :-(Och slutet får man inte glömma. :-)Men nog om intron.
Den har faktiskt en handling också! :-)

En flicka, kallad sailormoon när hon förvandlas till "hjälte", är 14 år gammal och gå i skolan som vanlig flicka under namnet Serenity.
Och på fritiden, räddar hon världen.
Men hon är förälskad i  "röda rosen".
Ja, jag fattar varför. :-)
En liten lovestory, med modiga tjejer.

Försökte kopiera in länken till en del av serien, där sailormoon är, + röda rosen och lite fight och lite kärlek. :-)
Alt i ett 7 minuters avsnitt.

klicka här för den som är intresserad. :-)

HÄR

Fobier

Alla lider av fobier! De som inte lider av det, har iaf en liten rädsla.

De som inte vill erkänna det, ljuger för sig själva. :-) 
Det är en otroligt sympatisk bild jag har målat upp,eller hur? :-)

Vad lider jag av för fobier?
Ja, jag har några!
Här följer en lite lista, inte i ordning, utan lite huller om buller.
Ideen fick jag från Lotta, som skrev om detta i sin blogg.

Mörker (skotofobi)

Jag har sen jag varit liten lidit av en extrem rädsla för mörker.
Att vara ute i mörkre är okej. Okej, kanske inte på ljusterö. Mitt ute i ödemarken, med noll gatubelysning och skog. Och ända vägen därifrån är en båt 15 minuters bilväg bort. Där är man inte kaxig. :-D Haha
Men utöver det, så blir jag inte rädd utomhus.
Det är inomhus rädslan kommer.
Jag får panik, hjärtat slår i hundra och jag är beredd på att se något jag inte vill se.
Har nog med barndoem natt göra. För enligt en studie så är fobier oftast anknyttna till en hemsk händelse.
Min var alla dessa iaktagelser av spöken.


Duscha/Bada ensam eller när alla sover

Jag vet, inga kommentarer! :-)
Men det har oxå samma anknyttning som ovanstående fobi.
JAg får helt enkelt panik!
För att göra en lång historia kort.
Som tonåring duschade jag ensam hemma, med låst dörr.
Dörren flyger upp, och handtaget trycks ner med ett ryck.Dörren flyger upp med en duns.
JAg är ensam hemma. Drapperiet är fördraget.

Nu klara jag inte av att duscha med stängd dörr om alla sover, ingen är hemma.
Att dessutom ha den fördragen, även när någon är hemma. Never ever!
Därav sitter jag ner när jg duschar! Då slipper man ett blött golv, men ändå blir man ren och man slipepr paniken över att ha den fördragen. :-) En lätt lösning, på ett jobbigt problem.

Höjdskräck

Detta har jag ocks lidit av länge. Sen barnsben.
Höjder får ens puls att slå maximalt, man får svårt att andas, panik, ont i magen, ångest, yrsel, illamående!
Ja, jag har försökt bota min rädsla. Åkt parishjulet (men att några ska leka tattjo,och snurra på hjulet, gunga gjorde att det blev värre), gått upp för tornet till stadshuset gjorde jag på dessa knarriga trä trappor(men väl uppe börjad jag må illa, och satt ihopkruppen precis intil ingången och försökte andas normalt och blundade i 15 minuter innan jag började gå ner igen). Ja. några fler försök har gjorts. Men inte har det blivit bättre för det.

Gettingfobi/bromsar

Gemensamt för dessa? De ger en smärta!
Anledning nog att få panik, släppa allt skrikande och springa sin väg.
Skyller på syrran Carro för det. ;-)
Kommer ihåg när vi var i Finland hos en släkting(kommer ihåg precis allt), och syrran kommer in. Skrikandes helt hysterisk. Hon har blivit stucken av en geting. Jag och syrran som själva låg nedbäddade och sjuka vagknade av detta.
Bara att se dessa äckliga saker på tv, bild gör att luftvägarna snörrar ihop sig, man får ont i bröstkorgen.
Surret ska man inte snacka om.
Tillslut springer man för minsta surr, skitsamam om det är en megastor husfluga, spyfluga.
Bara ljudet gör en livrädd och framkallar panik.

Sprutor

Ja, jag som utbildad undersköterska är rädd för sprutor!
När jag gick i skolan försökte jag titat på alla filmer om  sprutor, men huvudet rycktes bort per automatik!
Nu klara jag av att titta på det iaf, utan att få panik. MEn att få den i mig. NEj tack!
KAllsvettas, slutar andas, och vill inte vara med längre.
Så lite botad är jag, men inte helt!

Att förlora någon nära

JAg är livrädd för att förlora någon inom familjen. Föräldrar, syskon, syskonbarn, svågrar, barnen, mannen, mannens familj, vänner. MOrmor...ja de som man bryr sig om. Börjar gråta bara jag tänker tanken. jag vill inte.

Att kvävas till döds

Fråga mig inte varför jag har denna rädsla.
KAnske har med att jag höll på att kvävas av en korvbit som yngre. Fick verkligen ingen luft.

Dessa var mina fobier!
Vilka är dina?


"Det var guds straff"......

Jag läs inlägget nedan först innan du läser detta (tsunamins barn), så hajar du vad jag dillar om.

Saken tillhör den, att alltid när det händer en stor olycka/naturkatastroff, som arrangerar hela världen, så tycks det alltid finnas idioter med i bilden! Var fan kommer de ifrån? Hur kan man ens tänka som de gör?

saken är den att när tsunamin var ett känt faktum, och miljoner människor över hela världen sörjde, så hörde/läste (kommer inte riktigt ihåg, vart alltför lack) jag någon säga: "Tsunamin var guds vilja att göra sig av med alla syndfulla människor"
 VAd karn menade med detta? För att det var en man kommer jag otroligt nog ihåg.
wonder why? :-)

Jo, han menade att svenskar skaffars sig barn utan att vara gifta, de spelar och följer inte budorden.
Män åker ner till Thailand och köper sex av barn och kvinnor, vilket är fel.
Han menade att gud gjorde sig av med alla orena människorna, liksom Gud räddade Noak och världens alla djur, men dränkte resten av världen. Jag kunde bara gappa en stund. Fick inte fram ett ord.
Var han sann, eller ville han bara ha en reaktion?
Men ja, tyvärr han var sann! Han menade varenda ord!

Hur han kunde mena att av de 200 000 som totalt dog var 1/3 del barn som dog i denna flodvåg. De förtjänade det för att de syndat, har jag väldigt svårt att förstå. Det faktum att alla spädbarn som kom i flodvågens väg omkom, vad hade de gjort för fel?
De äldre barnen som passerat sin 1 års gräns, vad hade de gjort för fel?
Inget enligt mig(och majoriteten av befolkningen). De råkade tyvärr vara på fel plats vid fel tillfälle.
Att en sån idiot finns till med dessa rubbade synpunkter är för mig ett myserium.


Tror knappast han skulle säga samma sak om han varit där, eller förlorat en nära och kära.
Eller skulle han?

Tsunamins barn

Idag vågade jag mig till att titta på dokumentären  "Tsunamins barn" som kom på tv4 den 26:e December.
På 4 års dagen av Tsunamin. Dokumentären handlade om en familj, som förlorat sitt barn, Viggo bara 1½ år gammal.
Det värsta var att jag satt som de flesta och titta på direktsända  sändningar från detta dagen efter, med intevjuer med drabbade, och Viggo fastnade på min näthinna.  
Vet inte varför just han. Kanske för att de hade förlorat sitt enda barn, och själv satt jag med en några veckor gammal dotter i famnen. Jag grät som en tok under dessa sändningar. Vart inte bättre nu heller.
Fick riktigt ont i hjärtat. Men nu mådde jag inte illa som jag gjorde då.

Hur de faktiskt lyckats gå vidare, är för mig ett mirakel.
Som de själva sa, så sa de att de skulle dö om de förlorade sitt barn. Detta sa de innan tsunamin drog fram.
Men när de låg där  på sjukhuset, så gav de sig fan på att överleva.
Hur hjälplös man måste känna sig som förälder när ens barn glider ur ens armar, när man krampaktigt gör allt för att hålal dem kvar!
Vet inte om jag hade varit lika modig som denna familj!
Börjar gråta vid tanken på detta faktiskt hände.
 Nej, nu börjar en massa hemska tankar virvla i mitt huvud.
Tänker inte ens ta upp dem här.
Hoppas bara att alla dessa barn som omkom slapp lida alltför länge!

Att denna familj dessutom flera år senare tog med sina två småbarn till samam strand flera år senare.....
Det är modigt! Att behöva planera samma resa igen.
Jag skulle aldrig utsätta mig för en sån sak.
Men samtidigt verkade de så lugna!
Så harmoniska på ett sätt!

Samtidigt som det gjorde ont att se den, så insåg man faktiskt att livet kan gå vidare efter en sån sak.
Vilket faktiskt gör att det känns bättre.
Hoppas verkligen att alla familjer haft samma tur, att de fått tillbaka livslusten.

Här avrundar jag.
Finns så mycket man vill skriva.
Så många känslor inblandade.
Allt blir bara en enda röra!

Men orkar ni se denna dokumentär, är det bra!
Det får en förstå mer.
För mig var frågorna många.

Men glöm för allt i världen inte en stor hög toalettpapper.

Sjukstugan börjar

Japp idag börjar sjukstugan.

Amgad däckade igår.
Och som jag misstänkte så blev han kvar i sängen imorse.
Ligger där än och tycks inte kunna röra sig! Eller snarare orkar inte!

Ska nog gå och kramas lite!
Får passa på när han är hemma och har tid. :-)

Ciao ciao gott folk!

Dagens händelser den 2 december- Mary åt kött!!!

Mary som har fått för sig att kött är äckligt sen dess hon började äta, har alltid spottat och fräst som en tok så fort hon sett en köttbit. De gånger jag faktiskt köpt färdig  kalops, har hon velat smaka när hon inte vetat vad det är.
Och tryckt i sig det. Sen berättar man vad duktig hon var sen när hon sväljt ner allt, och att det var kött. Hon blir lika arg varje gång! "inte kött. KÖtt äckligt!" Skriekr hon ilsket.
Var har hon fått det ifrån?


 

Nå vad hände igår då?

Jag letade upp mina trasiga läsglasögon, där ena pinnen fattas på.
Kom på det efter igår då jag satt och klagade på morsan och farsans dator som är så liten.
Sa att jag hade svårt att se vad det stod. Notera att de har en vanlig size på sin skärm!
Bara jag som är bortskämt med en större.
Då påpekade hon att jag faktiskt har läsglasögon.
Just ja, fan det hade jag glömt bort helt! Haha
Bra minne...NOT!

Så idag plockade jag fram dem.
De satt kvar även om det var en balans.
Nästa vecka eller veckan efter det ska jag läma in dem på lagnin så att den ena pinne blir rak och den andra blir fastskruvad! :-) Blr nog lättare då!

Men guuud vilken skillnad på synen. JAg fick inte ont i ögonen längre! :-)
Ska nog användas mer! :-)
Istället för att ligga i skåpet och samla damm!Tjusigt värre va? Haha
Paparazzin Mary var i farten.

Medan jag satt och skrev, så låg en köttgrytta och puttrade.  3 timmar låg den och kokade i låg väme.Så att köttet skulle blir riktigt gott! Kött som hackats i småbitar, tomatsås(och sen vatten för att inte få så tjock konsistens.), salt peppar, rn krydda som är ett helt frönär det är helt(finns att köpa i invandrar livs, och doftar mums) och nån skvätt rödvin i. Vart supergott! Till det serverades ris. Här köper vi långkorningt ris! Gillar tuggmotståndet, samt det faktum att jag som inte kan koka jasminris utan att det ser ut som gröt. Misslyckas aldrig med de här risen. :-) Dessutom kan man soppa upp den här på en gågn utan att det fastnar överallt. Vilket faktiskt jasminris gör. Min tallrik med gårdagens mat.

Tänkte hinna ta kort medan de fortfarande låg i kastrullen, men icke! Barne lastade upp i världens fart.
"bara ris och sås. Kött är äckligt" säger Mary säkert.
"smaka köttet af, innan du säger att det är äckligt." säger jag som jag alltid gör.
Samtidigt lassar hon upp en portion til JOnathan.
Både kött och ris och tillbehörande sås.
När hon  insåg att köttet kunde delas med gaffel utan ansträngning så samakade hon faktiskt en bit, tveksamt när jag bad henne. Självklart fick hon välja en bit själv, annars tvärvägrar hon röra maten.Ja, Jonathan tyckte maten var god även om han såg ut som något annat på självaste bilden. :-)
Han åt mest av oss alla.Mary tittar tveksamt på den bit hon valt från sin tallrik. Vågar man äta??Efter att ha slickat bort såsen från köttbiten för att göra sig en uppfattning. Så tog hon en försiktig tugga. Som tydligen godkändes, för mer slank ner i en vädigt fart.


Mary som vägrat äta min mat i någon månads tid nu åt glatt!
Får väl börja göra mer storkok här, eller långkok menar jag. Eller mat som tar minst 1 timme att göra iaf.
Då verkar hon äta.
För mig som hatar att göra mat som ta lång tid får väl snällt bita ihop!

Efter maten vart det lek och sen slocknade de.
Amgad kom hem vid 12 slaget!
dunderförkyld! Hostar, ser levande död ut, blek och lite snorrig.
KOmmer nog inte kunna jobba imorgon.
Kommer han ens upp, så blir jag förvånad!
För han rörd sig i smärta vid varje steg!

Facebook raderar ammande bilder

Ja, hur sjukt är inte det?
Amning är i 99% av fallen väldigt diskret.
Man vissar knappt något!

Jag har ammat gåandes i en affär samtidigt som jag handlat. Med ena handen körde jag vagnen och plockade ner varor, i den andra höll jag Jonathan så att han kunde äta.
Knappt någon som reagerade, förrän de kom upp precis bakom en och de flesta log faktiskt, och tittade en gång extra!
Bor jag i en väldigt tolerant stad, eller var jag faktiskt så pass diskrett att ingen tog illa upp?
T o m en äldre tant som skrattande sa till mig medan hon gick förbi "Nu har jag VERKLIGEN sett allt!"
Jag har ofta suttit precis vid kassorna där de har stolar och ammat och folk har satt sig bredvid mig och pratat.
Jag har fått ammandes i selen, och folk har inte ens sett lillkullen. Notera, det här var rekord varma sommaren 2006!!! Man gick i princip i så lite kläder som möjligt, men folk trodde det var en ryggsäck.
Så ingen märkte ens att jag ammade.
Och gick jag ut så hade man ju amningsbh:n, ett lite över och en tröja över det!
Bh:n trogs åt sidan, vilket skedde under  tröjan, Sen drogs linnetinunder upp, Jonathan lass till rätta bara cm ifrån, och sen drogs tröjan ner. Då vissade jag inget. Var en process avrje amning, men jag kunde amam utan att vissa noll hud. Och hann aldrig vissa något.

Då undrar jag vad folk faktiskt stör sig på?
Vem blottar sig på stan?
Ingen! Man sitter inte och stoltserar med hela bröstet precis!
Eller så är folk bara VÄLDIGT känsliga där de andra har varit!

Varför jag dra upp allt detta när det ändå var ett tag då jag slutade att amma helt. Lite över ett år sen som jag la ner helt!
Men läste krönikan på Wendelas sida(som finns på aftonbladet, för er som missat det).
Väldigt bra läsning!
Krönikan kommer från artikeln, som finns att läsa HÄR.

VAd tycker ni om offentlig amning?
Äckligt, störade, eller naturligt?

Disney on Ice
Disney on ice, snart kommer vi!
Mary fick i julklapp biljetterna av mig och syrran.
Så på söndag åker vi!
Kom inte ihåg vilken tid bara! Haha
Måste nog höra med syrran om det där...hehe.
2 timmar av prinsessor, ska vi titta på!
Jonathan stannar antagligen hemma med pappa, eller är hos mina föräldrar.
Återstår att se, måste fråga imorgon. Han har nämligen inte kommit hem än.
När han väl kommer hem så lär jag sova i vilket fall som helst.


Vet inte vem som är mest till sig.
Jag, syrran eller Mary. Haha
Eller jo vänta föresten....Mary!
Jag berättade idag att vi skulle ditt, visade bilden här ovan.
Hon ville ditt på en gång! :-)
Inte nog att hos får åka både buss och tåg som hon älskar att göra!
Hon ska dessutom åka till ett nytt ställe där hon aldtig har varit, vilket hon också tycker om.
Sen ska hon se prinsessor sväva fram över isen!
Jag vet något som kommer vara i extras den dagen när hon vaknar!
Hon kommer tjatta öronen av mig.

Började redan tjatta när jag berättade hur vi skulle komma dit.
"Ska vi åka imorgon?"
Och följdes av ett "JAAAA"  och hopp!
Min först Dinsey on Ice!
Syrran vet varför......men det tar vi en annan gång. :-D
Hehehe 

Nyår och nyårsdagen!

Kom tippande ditt på mina allt för höga klackar och en alltför lågt handtag på barnvagnen. Ingen bra kombination. Skulle kunna höja, men då skulle jag antagligen klämma Mary som står på ståbrädan, och dessutom gå in i den!

Gick först till affären! Köpte skumpa från ica, ni vet den där med 0.7 %. Det räcker gott och väl för mig!
Köpte även chips iaf barnen ville ha. jonatah höll kramsaktigt i den, och ville inte släppa den.Två toffsfiorVad blev det till mat då?
Rostbiff med rödvinssås, och gratäng på potatis och kantareller. Mumsigt gott!
Med sallad och fettaost och bröd som tillbehör.
Just ja, det var varmrätten.
Glömde förrätten. :-)
Det vart två rosters lax. En torr och en slemmig.
Fråga mig inte deras riktiga namn det kommer jag aldrig ihåg. :-D
Så intressead är jag av mat. Haha

Skagenröra, romröra, potatis.
Tror  det vart allt.
Till det varierade morsan och farsan dryck i vad som passade maten.
Medan jag höll mig til min 2,25%:iga cider från ica. :-)
Ingen finsmakare här inte. Det fick duga för mig. Lagom sliskigt, lagom sött.
BArne åt kyckling och ris med sås till. 
Mary äter bara välgjort och mjukt kött, äter inte kött där det är minsat tuggmotstånd. Har aldrig gjort. Har tränat sen hon var 8 månader, men hon har satt i halsen varje gång. Så vi kör väl någon gång var tredje månad med kött. OCh det blir BARA fläskfile då stekt på en helbit för att sen delas i fina bitar. På annat sätt äter hon inte!
Sen varieras tillbehören till detta!

Åter till dagen!
Vi började äta vid 18 ca, sen var vi väl färdiga vid 19 något.
Elelr tog det längre tid?
Noll koll! Jag och tider är hoppösa, och måste jag inte passa några tider slipper jag gärna kolla på klockan.
Pratade och umgicks.

Under tiden vi åt hade Mary gått och lagt sig i föräldrarnas sovrum, som är precis intill köket, och där sov hon så gott i ca 2 timmar. Samlade väl energi till att titta på fyrverkeri eller nåt.Jonathan somnade vid 20 ca, och sov sig nästa genom hela natten.Vid 22 vaknade hon till med ett tjutt av att vi inte var kvar på nedre våningen, men hon var.
MEn hon blev snabbt sitt gamla jag och började räkna ner framför tv:n. ÄDr åt vi gott med chips och nötter. 
Vi fick vissa att när klockan var 12, då skulel vi ut och titat på fyrverkeri. Hon hade längtat hela dagen. Tittat ut genom fönstret hemma och velat se mer. Men de kommer ju inte på beställning.
Skålade i det vi hade i glassen för stunden vid det finska nyåret, klockan var då 23.
Mary trodde då det var dags att gå ut,. Men nej. Besviken vart hon iaf. :-)
2 timme kvar!

Men den timmen gick snabbt. För kvart i började vi plocka upp skor och ytterkläder och drycka och sånt för att förbereda!
Glädjen när vi väl skålade,och fyrverkerierna började var på topp! Och Mary var gladast av oss alla tror jag!
Sken som en sol, skrek ut glädjetjutt, och log genom hela fyrverkeriet! :-)
Synd att man inte hade kameran med sig!  :-)
Men hon vart rädd när en granne började skjuta precis intill. Då sprang hon in och vägrade gå ut. Då var de inte kul längre! :-)Såhär nyårsfin vart jag!

Sen inte kort efter dte somnade hon nöjd övrer att ha fått se sitt fyrverkeri.
Jag hoppade i säng vid 02, tror jag den var. Men trött var jag iaf. Skulle kunna ha suttit uppe i 2 timmar till, men då skulle jag inte kommit upp följande morgon. Sov hos föräldrarna.

Seg som bara den vaknade jag vid 10 av att två barn ville ha frukost. Lyckades övertala dem att vänta en stund till. Sen kom barnen i bullerbyn och där satt vi och tittade, sen gick vi ner för en sen frukost.
Dagen flött på. Man gjorde inget. Vid 13 somnade Jonatan däremot! Trött på kökssoffan!Åt lite pizza till middag!
40 minuter stod morsan och väntade, från beställningen var tagen till det att hon fick det i handen!
Nog att det skrivits om att det är den mest pizza aäätande dagen, men att det skulel vara så illa!
Men god vart den iaf! :-)
Åkte väl hem vid 19 något!

Sprang hem och barnen var glada över att träffa pappa igen! Samt prata med sin teta(farmor).

Jonathan ville bli plåtad med....

Jonathan ville i allt knäppande även han bli fotad, med ett föremål.
Vad för roligt är det han ville knäppas med?


Jo en sked!
Haha

En framtida datanörd?

JA, det kanske hon redan är?!
Med tanke på att hon som några månader gammal redan satt
och klappade på tagenbordet som max 3 månader gammal. :-)
Kommer inte ihåg hur gammal hon var precis.
Men att jag satt på familjeliv kommer jag ihåg däremot.
 Haha...Tasigt minne.


 
Satt hemma hos morsan och farsan och MAry ca 2 - 3 månader gammal fick lös på tagentbordet.
Det ni! Oh hon kan sitta med stöd redan! En stark tjej. :-)Så i veckan ville hon avacera lite.
Hon ville spela spel helt enkelt.
Sagt och gjort.

Gick in på spelo, och öppnade upp ett flickspel och där fastnade hon!
Satt upp mot 1 timme och spelade spelet om och om igen!
Startade nytt, gick tilllbaka!
Som självutnämd datafreak, så vart jag stort! Hehe

Och bara för 1 månad sen så vart jag helt förskräck när jag läste att gansak många 3 åringar satt på bolibompas hemsida och spelade spel. Nu sitter Mary som är 4 där själv, ast en annan sida dock. :-D
MEn hon får begransad tid självklart.
Inte bra för de små barnögonen annars.Här sitter hon superkoncentrerad för att lyckas.......och lyckan sen när hon lyckades. :-)

VAd resultaten blev?
Japp, spana in själv och bedöm!Första spelet..under spelets gång. Intressant va?
Nej, inte enligt mig!
Men för Mary var det väldigt kul!
Detta var slutresultatet en av många gånger hon spelade.


Tandställning

Satt och läste en artikel om tandställning idag!
För er som inte haft det kanske rycker på axlarna.
Men jag fick dras med den där hemska saker i högstadiet!

Innan kunde jag inte äta viss mat i perioder. Hade det för trångt i munnen och det gjorde så ont i munnen då för många tänder trängdes i munnen. Dessutom var de sneda! OCh en tand växte upp bakom en annan. Japp det var en enda stor oreda där inne. Så fick den till min glädje då. Jag ångrar det inte, men samtidgt var det inte kul att gå omkring med en silverfärgad tandställning i käften under den känsliga tonåren.
Dessutom gjorde det djävulskt on t i käften varje gång de spänt åt! Kunde knappt äta den dagen det gjordes!
Knappt vågade man le heller, utan satet handen framför munnen när man log.
Fick dessutom skavsår inne i munnen där metalplatorna skavde mot läppens inre hud. Fick något gummliknande att sätta på den metalbit som orsakade skavsår.Underbar sak!
Desutom fick en skoltrött tjej komma ifrån skolan varje gågn jag skulel till tandläkaren elle rvarje gågn en platta lossnade och behövdes klistras på. Som plus på detta fick man tänderna slippade  och de vart lite vitare när klistret skulel bort. :-)
Några års lidande var värt ett lite vitare och framförallt rakare leende. Och jag slapp ha ont i tänderna för attd te tryckte på. 

VAd de kom fram till i den intressanta artikeln?
Att räls som som sitter fast fungerar bättre än avtagbar. Jaha...måste ju ändå vara ganska så naturligt att det har den verkan! Men att påstå att båda hade lika ont..nja! Då den som sitter fastlimmad dras åt mer, än den lösa så måste det göra mer ont. Eller?


Mina drömmar (resemål mm)

När vi ändå är inne på drömmar, kan vi fortsätta på det temat!

Indien

Tänk er en 3 månader långt luffande i Indien. Man får se allt från bergtopparna av Kashmir(på avstånd givetvis, kom inte ditt för att  skjutas sönder),  new Delbi, bombay, sen Goa och låtsas flumma runt lite med alla andra, åka tåg med befolkning i deras låg budget tåg, se regnskogarna, se södra indien ful av stränder och snorkla. Indien är så mycket!
2 veckor räcker inte. Inte 2 månaderheller. Eller jo, man skulle nog hinna då! Men en himla stress. OCh semestrar ska ju inte vara stressiga!! At få se det rika, balndat med flummen! Bo ia ltl från lyxhotell till lägsta klass! Det kallar jag en resa! En nu 13 år gammal dröm sak slå in innan jag dör gammal och skruttig!


Bilden är lånad från Travel 2 India

Dubai

Här är det ingen snack om långresa!
Allt jag kräver(eller bara och bara) är att få bo på Burj al arab i en vecka!
Mer skulle jag inte ha råd med!
På tok för dyrt att bo där!
Det enda "sju stjärniga" hotellet kallas det oftast!
Tänk er rum i superlyx!
foaljeen i guld.
fontän inomhus.
Tennisban högst upp på hotelltaket!
Spa!
Undervattenrestaurang som kräver finklädsel!
Sen att de säger att man endast kommer ditt med hjälp av en Mini-ubåt har man ju hört!
Kan lika gärna vara ett rykte!Detta är ett exempel på landet. Det är Burj al arab ni ser i bakgrunden.

Disneyland

Ska ditt en vacker dag! Men bara ca 9000 för mig som vuxen för 2 dagar med hotell, inträde och flygbiljett känn lite mafigt!
Barnen ska ju med oxå! :-)
Är man ändå i PAris, ditt man troligt kommer åka så vill man ju till versailes, se paristornet, nothre dame och den där glaspyramiden mitt i ett torg, och all andra monument. Japp, det krävs e vecka där har jag räknat ut! Dyrt värre!Dessa är mina 3 största drömmar, som ganska naturligt kräver gansak så mycket pengar!!
Sen har jag givetviss drömmar om ett kontorsjobb, men normala arbetstider.
Att få en bok publicerad!

Vilka är era drömmar?
Drömresemål?


Hade en konstig dröm inatt

Men ändå var det en dröm dröm! Haha

Ibland undrar jag om det vill säga oss nåt.
Mina drömmar med barnen kanske säger åt mig att slappna av.
Eller så kommer mitt undermedvetna fram(ja, ni som läst psykologi hänger med), och rädslan.
Någon som vet?Men åter till drömmen.
Drömde att jag hade flyttat utomlands, och jobbade i en liten butik på stranden i Egypten.
Där jobbade jag medan barnen var med svärmor på stranden som barnvakt.
Kan en dröm bli bättre?
Värmen, trevliga och glada människor, stranden och havet.
OCh en liten bungalow liknande hus till butik. Där sålde vi mat.

Ja, jag vill åka ner och jobba i 3 - 6 månader i Egypten. Det är en dröm!
Ska man göra det, eller vad vill den ha sagt?
Men ett problem, elelr 2. KAnske 3 eller 4.

Problemo 1:
VArt ska barnen vara på dagarna?
Dagis(finns det ett internationellt dagis där), eller ska mananställa en bekant att vara au-air under tiden? (dessutom med vilka pengar?)

Problemo 2:
Är barnen lediga 3 månader från dagis i sträck, så förlorar de sin dagisplats.
Och Mary som precis fått  kompisar där. 
 
Möjligt problemo 3:
Amgad vil inte vill vara ifrån barnen i 3 mnader, och kan inte ta ledigt från jobbet.
Japp, det kan vara ett stort hinder!

Promblemo 4, som är ett stort kanske:
Familjen, som alltid tänker de värsta scenariet, börjar tänka på kidnappningar, terrorsiter ja...u name it och vill inte att vi åker.


Men det var underbart att få drömm iaf!
En dag kanske den drömmen blir sann. Även om så för 1 månad!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign pه www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus