Igår blev han stora killen

Igår fyllde min lill-kille 4 år!
Han börjar bli stor, åldersmässigt då.
För klädmässigt har han samma storlek som när han var 2 - 3 år.

Så grattis Jonathan i efterskott!


Den vilda bebisen

Så har jag kommit till den 26:e Februari, den dagen blev dagen inte som planerat.
Hade planerat att ta det lungt. Men då ringde syrran(mer bilder), och frågade om vi ville hänga med på teater. Barnteter då, annars skulle väl barnen fatt noll. Sagt och gjort. Bara att hoppa in iduschen och börjafixa och trixa.
Vi skulle in till en barnteater som hetter Tittut. Barnen var helt till sig. Vi skulle hitta på något och träffa kusinen Emilia. Lilla Wilma gör ju inte så mycket än. Ligger mest där och sprattlar. Men hon e lika gullig för det.

Kom in till stan. Hönsmamma som man är, så vart man rädd att de där snörasen från taken skulle komma ner på en. Men det slapp man. Istället var det en tant som fick det över sig i form av slask. Och det var väl tur att det bara var det.Hade aldrig varit där trotts att att barnen är 5 och killen imorrn fyller 4 år. Så var lika kul för mig att hitta på nåt nytt. Mary och Jonathan hittade snabbt bokhörnan, bland alla bebisar. Var mest bebisar där då det var från 0 till tre år. Men tycker det passade även äldre barn. Minst lika roligt för Mary. Jag vet inte, men vad får en bebis som kryper runt ut av teater. Visst, de kanske har kul. MEN de kommer ju ha glömt det när nästa måltid serveras.
Visst lät jag positiv där? Haha Men tycker dessa är från +2, då de iaf kan uppskatta det de ser.

Jonathan riktigt tjött av skratt, han tyckte nog det var roligast. Men de andra satt de med och tyckte det var kul även om det inte syns på denna bild. Blir nog ett besök ditt och kollar på tuppen som de också har. Den skulle nog båda uppskatta. För äldre barn dessutom. Men vartsugen på den vilda bebisen, för den boken tycker barnen om och läser en hel del. Även om teatern är t o m tre så kan man nog få komma och titta om man frågar snällt.

Denna teater var knappast lång, det var en slags smakprov kan man säga på hur "den vilda bebisen" var.
Lite lek i rummet utanför, sen en blöt promenad mot tunnelbanan och leta pölar. Jag och barnen brukar alltid fika då vi vart i stan, eller äta på mcdonalds om det blir en heldag. Men sen åker vi inte in så ofta heller.
Så efter lite affärer så vart det en fika på åhlens. Ungarna orkade inte vänta och denna låg närmast.
Så där traskade vi in. Beställde kanelbulle, och chockladbulle till mig och barnen. Och läsk.
och en massa toalettspringande. Haha

Men det är som det är med två småbarn utan blöja. Detta eviga spannande eller frågande efter toalett.
Först Jonathan, och Mary var inte kissnödig då. Men så kommer man tillabaka och även hon behöver gå.
Snällt nog bjöd hon i kassan på toalettavgiften när jag kom den andra gången. Så sparade en tia iaf.
MEN då hade det hänt saker. Emilia och Jonathan hade fått en glass av cafeet, och Mary vart ledsen för att hon inte fått någon. Så på hemvägen fick jag lov att köpa en för att tänka på rättvisan.

Sen skulle fyra trötta barn hem. Och två stressade mammor. Haha
För dagen efter skulle vi på kryssningen.TIIIDIGT på morgonen.
Så tidigt har jag inte gått upp på många år.

En superrolig dag!

Sista gången jag hoppas se skiten

Milt sagt kan man säga att jag är VÄLDIGT trött på snö just nu. Det vart inte bättre av att man idag tvingades hämta en gråtande dotter på lekplatsen. Hon hade fått snö i skon. Så fick övertala henne att gå på egna fötter. För själv hoppade jag rätt ut i snödrivan för att hålla henne i handen ut, med flip flopps! Ja, ni läste rätt! Det vart djävulskt kallt kanske jag ska säga?

Så här kommer lite bilder jag hoppas få sen först i december och i mindre mängder. Det räcker så att man kan åka pulka och sånt kul. Man vill inte vada fram i skiten!Dessa enorma saker i taket har orsakat lite problem kan man säga, mer om detta i ett senare inlägg.
Hört talas om att man måste skota balkongtaken också, och inte bara taken varje gång?
Jaja...ingen fick det över sig iaf. Är väl det som är huvudsaken?!Har jag skrivit att Jonathan i denna enorma snömängd fastnade i snön?
Första gången skulle de leka på lekplatsen trotts mina ord om att det inte var möjligt. Snön som gick till knäna på mig, kom säkerligen till Marys midja och Till bröstkorgen på Jonathan. Turligt nog kom de ut därifrån. Även om de inte vågade gå ditt på ett tag igen. Gång två fastande Jonathan precis utanför balkongen och där var det turligt nog mindre snö. Hans sko fastnade i snön som var stenhård i övrigt. Men han hittade självklart en ficka att trampa i. Så Mary kom och hämtade mig, utanför vår balkong satt han på rumpan med ena foten skofri. För skon hade fastnat i snön. Den fick jag gräva fram. Säger ju att vintern varit katastrofal! På detta har Jonathan fått ha 6 lager byxor för att klara av att vara ute!!

Nej, nu längar vi till våren och den första blomman, den första fjärilen!

Snöstorm

Ni kommer ihåg den där snöstormen, eller den andra de varnade för.
Den första var jag ju mitt ute i. Haha

Den andra var jag smart nog att stanna inne vid. Likaså barnen. Men morgonen därpå skulle vi ut och glädjen var total för Jonathan när han såg att det var snö inne i trapen också. Glädjande nog kom det inte för mycket.Spännande värre

För en evighet sen, närmare sagt 25 Februari så fick ungarna Sailormoon feber igen.
Så i dagar tittade de på sailormoon. 4 avsnitt åt gången. Annars blir man galen. Haha
Introt är ihjälstressande enligt mig på japanska. På svenska är det riktigt bra, men japanskan är som sagt hemskt, precis som den engelska.De brukar titta mycket tysta under denna serie, men ibland undrar de ju. De kan ju inte förstå att hon är prinsessa över månen och han över jorden. Att de är fiender, men ändå älskar varandra. De glömmer ständigt, eller hjärntvättas ständigt till att glömma bort det. Att det finns olika fiender, och en boss över alla monster.

Eller i mitten av serien iännu en hjärntvätt, så mötter prinsessan sitt framtida jag.
Han sitt framtida jag....ja. Ditt har vi inte kommit än,ochdet är väl tur det.
Eller att deras framtida dotter kommer till dem i nutid.

Till skillnad mot dn angel så förstår de det flesta. Men i "dn angel" kan de inte pga åldern förstå att enligt legend ska alla 14-åriga pojkarförvandlas, och bli zero när ett förtrollat föremål måste snos och göras fri från sin förbannelse. Igengäld finns krad, den ljusa sidan som ska förhindra han. Dark är den mörka sidan.
Men de har skillts åt i enritual och kommer fortsätta kämpa mot varandra tills de blir ett igen återsluten.

Ja, de fattade inte varför prinsen anföll sin prinsessa. Det var väl det man fick förklara.
Deras uttyck när de tittade på denna del av hela serien?

Spännande värre. Haha

Cult of Michael Jackson. Vad tänker de med?Jag vet inte om ni hört talas in detta, men när jag hörde det visste jag varken om jag skulle skratta eller gråta.
För det faktum att det finns en kult i Usa, som tillber Michael Jackson som en gud, är sinnesjukt!

Nog att han var godheten själv, en förebild för mänskligheten, men han var bara en människa!
Även om han är ett snäpp över mänskligheten, glorifierad. Kalla det vad ni vill.
Så blir jag rädd när folk höjer han så högt över allt annat.

Han är min "gud", eller vad man nu ska kalla min dyrkan. Men inte tillber jag han. Jag lyssnar på musiken för att må bra, för att ge ork och mod om något känns tufft. Om jag är så glad att jag nästan håller på att spricka så lyssnar jag till han och dansar och hoppar runt. Ja, ni hajar. Han får en att må bra, själavård helt enkelt.
Det är hans förtjänst till att jag står här idag. MEN ska jag be, går jag till  kyrkan och tänder ett ljus och ber till Jesus och den rikitiga gud. Ber han ta hand om Michael alltid.

Men tro inte att denna kult gör det. Nej, istället har de ett altare med en bild. Nej, en ikon där Michael är med en ikon runt. Till detta har de tio skrattretande budord.

 1. You shall have no other pop gods or Kings before MJ.
 2. You shall strive to make for yourself an idol, wheater in the, form of anything, that is is heaven above, that is under the earth beneth, or that is in the water under the earth, you shall boogie and keep try, faith and strive to be all that you can be.
 3. You shall blame it on the boogie, knowin you are a dancin machine and scream thy name.
 4. Observe the nine to five day, And then all night you shall enjoy yourself, groove as the MJ commands you.
 5. Start with the man inte the mirror, make your father proud and your mother smile, love everyone, so that your days may be long and that it way go well with you in the land that thy idol MJ is commanding thee to be.
 6. You shall obey the rulle that nobody shall hurtanybody else.
 7. You shall not stop until you get enough.
 8. Nor shall you be a Smooth criminal, nor a macho man, and when in doubt just beat it.
 9. Nor shall you victimize or scheme, upon penalty of a scream. Be careful of what you do, becasue the lie become the thruth. Before you judge, try hard to love.
 10. Your girl is yours and mine girl is mine.Neither shall you be a Billie Jean or caase a scene. Do asyour mother says andbe careful ofwho you love.

Nu kanske ni säger att jag också lever till viss del efter Michaels budord. Det förnekar jag inte. Har ändåskrivit tidigare i bloggen om det. Men det finns en viss skillnad. Michael är min första kärlek, min enda stora idol genom tiderna, min milstolpe, min förebild, min "gud", min ängel.

Michael var kristen. Hans föräldrar tillhörde Jehovas, kanske de fortfarande gör. Bryr mig inte egentligen.
Men han tog avstånd från dem. Han har senare vissat intresse till islam och setts ha samma röda garnnystan som Madonna har. Men ingen vet vilken religion han tillhörde efter Jehovas.
Saken är den att han firade julen, det gjorde aldrig hans familj.
Hans ena bror konverterade till islam. De andra vet jag inget om.
Han kunde stod ofta med händerna utsträckta i slutet av ett framträdande. Kritiker sa att detvar för att symboliserad med Jesus påkorset. Men isf gör Will Smith likadant, det e hans grej i början när han entrar en scen.
Han hade änglar i framträdande, förespråkade kärlek och avvisade hat som man enligt kristendomen ska göra(och även andra religioner), han sa ofta att gud get honom hans gåva, han sa "god bless you" åt höger och vänster, han kämpade hårt för att få upp folks ögon för miljöproblmen långt innan al gore gjorde det till en trend. Han kämpade mot rasism och hjälpte sjuka. Skillnade mellan michael och exempelvis U2 är att U2 gick ut med alla pengar de skänkte. Michael bad omvärlden och fansen att hjälpa till i arbetet mot en bättre värld, på alla plan. Dels man skulle vara en god människa, och skänka pengar till välgörenhet. Men han skröta aldrig om vad han gav. Enda jag kan minnas är att alla pengar från "Dangerous" turnen gick till välgörenhet. Det e det offentliga jag minns.

Jag har lärt mig genom mina föräldrar och Michael hur man ska vara som person. Har även influerats mycket av indianernas tro på miljön och Dalai Lamas spirituella ideer. Det säger nog en hel del om hur jag försöker leva mitt liv.

 1. Man ska respektera alla levande varelser.Oavsett hudfärg, religion och bakgrund.
 2. Manhar rätt att vara annorlunda, man ska inte behöva taskit för det.
 3. Hjälp de svaga isamhälletoch gör det från hjärtat. Det är belöning nog.
 4. Man ska vara den bästa medmänniskan som finns, världen blir bättre då.
 5. Då menar jag respekt, empati,förståelse,kärlek, ödmjukhet....
 6. Ta hand om moder jord, det finns bara en.
 7. Ta hand om världens barn, de är svagare och behöver en.
 8. Behandla andra med respekt ochödmjukhet.
 9. Försök se det positiva i livet. Möts du av en motgång, kämpa emot den.
 10. Faller du, kryp fram. Men fall ALDRIG! Det är detsamma som att ge upp.
 11. Kämpa tillslut når duditt mål.
 12. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
 13. Man ska inte hata.
 14. Svordomar är dåliga, försök låta bli om du kan.
 15. VAr sann mot dig själv!
Till skillnad mot Michael, har jag lärt mig att barn kan vara annat än oskyldiga. Visst barn behöver vägledning och en bra förebild, och kärlek. De är som oskrivna blad. Inte guds,som han såg i deras ansikten. För jag kan inte påstå att barn som skriker hora efter andra, eller hånar andra är guds och oskyldiga. Dessa barn är inte oskydliga, de har hmant på fel stig. Nu menar jag inte att man är elak om man säger det en gång.
Utan om ett barn upprepar detta trotts att den får höra att det är fel. Tvärtom tycks njuta av det, då frågesättter jag renheten hos det barnet. Hoppas ni hänger med?!

Eller jag förstår vad han menar med atthan såg gud, när han såg ett barn. Barn är rena (eller ska vara om de fått förutsättningar till det), oskrivna blad. Skpade av gud, därför rena och fyllda av dygd.Hänger ni med?
De har inte syndat,inte felat. Imed att ettbarn på låt säga 1 år är lika goda som gud själv,så såg han gud i dem.
Så jag förstår, men jag håller inte med.

Men tillbaka till denna kult.Dehar en hemsida, en facebook grupp jagjoinat. Måste ju se hur dessa tänker.Dehar ettaltar dehar en liten bibel och berättelser utifrån Michael i vad som är rätt och fel. ÄR det bara jag som der det absurda i det? Det är precis lika sjukt som kulten Elvis har, eller andra artister för den delen med omdet finns fler.

Saken är den att jag acceperar, för alla e fria individer, och det ska man respektera.
MEN HUR KOMMER MAN PÅ TANKEN?

Han är som sagt en människa av mänskligt blod, hur mycket folk än letar i bibeln efter liknelser med Jesus.
Michael var inte nya messias, han var bara en otroligt god och kämpande människa.
Han hade blod i sina vener! Inte vatten som Jesus!
Han fick lida mycket, en martyr. Men vad bevisar det?
Det finns många som lider hela sitt liv, ska de också tillbes?

Vissa säger att han korsfästes av media mm, att det är mer bevis.
Fine, media hög han iryggen med sina lögner. De har makten att sprida kunskap, men inte ens det gjorde de.
Folk snackade skit om han, hånade honom. De trodde på medias lögner.

De säger att han försökte lära andra hur man skulle leva, som Jesus.
True, men kan man inte göra det utan att bli en ny profet?

Saken är den att jag höjer han över andra människor, men inte så långt som till nya messias.

Läs länken, ni kommer sätta maten i halsen.
Eller undra över skaparens psyke.
Eller undra över de otroligt dåligt photoshopade bilderna.

Ja, det går inte missa att Michaels huvud e klistrat på Forest gump, eller nån Tarzan. Och vad tänkte de när de la ihop hans ansikte med moder teresas kropp?? Ja, ni hajar. Sjuka bilder. Läs sen texten....

Kan inte vara lätt att leva medNi vet Sacha Baron Cohen, killen som spelar Bruno i filmen "Bruno". Men som även expremiterat med roller som Ali G och Borat. KOmikern som klär ut sig i sina roller. Jag kom att tänka på en sak, eller har gjort det länge men aldrig riktigt kommit till att skriva det här inlägget.

Förstå vad jobbigt det måste vara att leva ihop med en person som under flera års tid går in så bra i en roll.
Hörde att han under en tid researchar innan han börjar jobba sig in i sin roll. Det får mig att tänka på att han kommer hem, men han lägger inte spelandet åt sidan. Istället så fortsätter han det där. Eller?
Man kan ju hoppas att så inte är fallet. Annars tycker jag synd om hans fru. Att få bo under samma tak som personligheterna i Bruno, Ali G och Barot.Tänk er att leva med Ali G. En kaxig britisk pundare eller vad man ska kalla han. Eller en Boris...ja han var lika konstig han. Eller en extrem modedesigner, som slängde ut sig alt möjligt opassande. Till en början kan det nog vara roligt, sådär två veckor. Men sen skulle man nog ha god lust att be han fara åt......Ja.

Samma sak har  farit genom mitt huvud angående Jim Carey.

Men nog om han. Visste ni föresten att denna kille ovan har varit med i "Sweeney Todd" tillsammans med Johnny Depp? Eller att han hade rösten till den lite speciella lemuren i "Madagaskar"?
Den låten gav ryssningar i hela kroppen

Jag vet inte hur det är med er andra, som hörde Darins låt under melodifestivalen "you're out of my life".
Men jag började tokgråta. Han förmedlade låten med sån känsla.
Kanske för att jag kan relatera till den som den berörde så djupt också.We had a fight,
you cried and ran away
Now it’s late, 4am, can’t reach you
If I could turn back time and make you stay
Maybe then I would still be near you

You’re out of my life, it cuts me like a knife
I’m wounded and it hurts, it hurts, it hurts
Since I can’t tell you
You’re out of my life, but did you have to die?
And now it’s too late, too late, too late to say I’m sorry

It’s taken me across the universe
You were there when I was hurtful
And suddenly, one day you left this world
Now I’m lost, on my own, it’s over

You’re out of my life, it cuts me like a knife
I’m wounded and it hurts, it hurts, it hurts
Since I can’t tell you
You’re out of my life, but did you have to die?
And now it’s too late, too late, too late to say I’m sorry

Sorry… (Aah, aah, aah)

You’re out of my life, it cuts me like a knife
I’m wounded and it hurts, it hurts, it hurts
Since I can’t tell you
You’re out of my life, but did you have to die?
And now it’s too late, too late, too late to say I’m sorry

You’re out of my life…
(It hurts, it hurts, it hurts)
(It hurts, it hurts, it hurts)
It hurts, it hurts, it hurts
Since I can’t tell you I’m sorry

VILL HA!!

Det finns mycket man vill ha, i know.
MEN två ting e måsten just nu, utöver mina planer.

OPUS boken 3000, och STOR tavla 1500 (tryckt på canvas vore drömmen, men 4000 för en tavla e FÖR mycket).
Denna tavla, eller poster har jag totalt fastnat för iaf.Såg den och vart kär! Han omfanar världen i ren och skär glädje.
Den just renheten i bakgrunden, oc att den är svartvitt gör den oerhört vacker.
Ni vet en tavla som man kan stirra på LÄNGE och bara känna glädje, och bara titta på för att helheten, av hans kroppspråk, ansiktsuttyrkc, bakgrunden, färgen fängslar en så i ens helhel.

Den enorma jag vill ha kostar lite mer. Men det skulle bli sååå jäkla snyggt!!!!

Snart kommer tandfen på besök

Mary har dragit ut två tänder.
Idag så kom dottern springande mitt under matgörandet.
"Mamma, jag kan röra tanden framåt och bakåt", sa hon glatt.
Fick förklara att alla barn tappar sina tänder, så att de kan få riktiga.
Stackaren lyssnade inte riktigt noggrant första gången och trodde hon skulle bli tandlös.Men så illa är det inte riktigt, turligt nog.
Annars skulle det vara jobbigt att tugga, om inte annat.

Berättade om tandfen, för Mary och hon sken upp när jag berättade om den/det/ han/hon.
Ja, vad är det egentligen????
Allt man får hoppas är att tandfen ser lite mer änglalik än i filmen "The tooth fairy".


Andas Linda, andas!

Ja, det e sånt man ibland får påminna sig om när man stressar upp sig för inget.
Har sen tonåren fått härtslag som slår i 120 om man håller på att stressa ihjäl sig.
I skolan kunde man sitta framför soffan och hämta andan de där 20 minutrarna innan maten var färdig och sen visst man att man hade 2 läxor man hade fått de dagen som skulle göras till nästa dag och ett läxförhör. OCh kl 20 tex vart det veckans serie som kom. Sen läxa igen och kvällsmål. HJÄLP hur skulle man hinna med allt?!?!?!!!!!
Och hjärtat rusade iväg, såg ut som om den skulle hoppa ur brsötkorgen, och svårt att andas.

Ungefär så e det nu.
Håller på med maten. Väntar på att riset ska koka, slängt in kebaben på spett, rivit gurka, pressat vitlök, Salladen hackar ungarna samtidigt (=båda barnen vill ha hälp samtidigt), kollar jobb på ams som ska skrivas efter maten och disken.

Då kommer den där välkända andnöden och, hjärtat som slår hårt och fort, fingrarna domnar bort och i värsta fall kommer yrseln. Nu en lättare yrsel dock. Inget som hidrar en, och gör att man behöver sitta ner med huvudet mella benen. Bara bita ihop och sakta ner farten. Jag vet av vana att jag faktiskt inte kommer kvävas även om det känns som om det. Lugna djupa andetag! Andas lugnt kvinna!

Världen går inte under om schemat blir framskjutet!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign pه www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus