Pojkrum

Så kommer pojkrum, för att vara lite fyrkantig. Vet att det iaf skulle vara sonens drömrum. Sjötema och piratteman.Är han död eller inte??

Jag vet att det kan tyckas vara en onödig fråga, men det finns de som faktiskt tror att Michael lever än idag. Vad de bygger sin teori på? Jo, nämligen att han inte hade en öppen kista, och andra teorier. Jag vet inte vad jag ska säga. Att ens tänka den tanken är för mig främmande, det är svårt för stjärnor stora som Michael var att bara gömma sig. Alla vet vem han är. Enligt psykologins värld så kallas det förnekelse för att man inte orkar ta in sanningen. Man lever därför i en slags drömvärld, för att världen inte ska förlora sin skimmer. Inte hälsosamt med andra ord.

Det gick t o m rykten om att han skulle ha klätt ut sig under både minnesgudstjänsten 7 Juli och till Conrad Murray. Båda helt befängda, men antar att det finns bevis om man nu letar efter dem.  Skulle man tro andra så skulle Elvis och 2Pac leva med. Men så är ju inte fallet nu. Tyvärr finns döden, och det är inte annart än att acceptera den.


Battlefield 3

Jag tycker om skjutspel också, och ja jag är tjej. :-) Men detta spel har jag aldrig testat, men det såg riktigt roligt ut.
Men detta klipp fick mig faktikt att skratta. Lyssna på killen, så får ni själva avgöra.


Gratis tamponger

För en tid sen så anmälde jag mig för att få gratis tamponger, via Tampons for free. Idag damp den första lådan ner. I en fint packiterad låda dessutom. Med lite reklam för en hudkräm, ett tuggummi från  Vigo, som gör dig smartare. Omslaget till kartongen prydes av en film jag velat se nu i 2 veckors tid. Så den reklamen behövde de inte vissa mig, jag var redan inställd på att se den filmen. På bio eller dvd. Vilket som, vem vill inte se en film om vibratorns uppkomst. :-) Minst sagt udda, men verkar bra. Och att den gick vidare från filmfestivalens sortiment säger sitt. Tydligen finns det ett intresse i filmen.

 

Vill du också ha gratis tamponger? Anmäl dig då på länken ovanför. Det enda du behöver göra i gengälld är att varje månad svara på max 20 frågor om vad du tyckte om det mottagna paketet för att fortsätta motta nya paket med tamponger.Assassins Creed Revelations är släpptSå har den sista Assassins Creed delen släpps. Den enda del jag inte äger än så länge. Men den ska införskaffas utan tvekan. Ett måste, då spelen är helt perfekta från alla håll, eller första spelets karta suger rejält men bortsett från detta enda faktum så är det perfekt. Grafiken är toppen, historien ännu bättre osv

Till skillnad mot första spelet som är historiskt korrekt från tidsperiod till personer som levde då, och som dessutom utspelade sig under korståget 1191 i Jerusalem, Acre,  Damaskus och i Masyaf. I spelet tar man sig an rollen som Desmond Miles, en bartender som har ett släktträd av lönnmördare. Han har blivit tagen till ett komplex där han tvingas använda Animus, en maskin som tillåter honom att kunna se minnen från sin förfader. Desmond tar sig an rollen som Altaïr.

I del två "Assassins Creed II",  har vi flyttat oss till 1400-talets Italien. Ja, där är grafiken ännu bättre, och kartan läsbar. Alla kända landmärken i Florens och Venedig finns där riktigt bra gjorda. Även denna gång får vi följa Desmond Miles, men nu som hans anfäder
Ezio Auditore da Firenze. Han slåss för att hämnas de som dödat hans far och bror. Samma karaktär får man följa i Assassins Creed Brotherhood. Ett spel jag äger, men som jag inte hunnit spela.

Nu för bara några dagar sedan, släppte som sagt den sista delen, som nu år 1511 utspelar sig i Konstantinopel. I denna serie binds alla figurer samman för att Rädda Desmond som ligger i koma. Spelet har fått bra betyg från flera och tittar man på trailers från spelet så kan jag först det. Historien och grafiken verkar hålla lika hög standard. Första delen släpptes 2007, och nu 2011 kom den sista delen i ett spel som fått många anhängare genom de här åren.


Veckan som var

Förra veckan vart vi inte mycket hemma. Exempel sov vi borta tre dagar i rad. PÅ torsdagen hos föräldrarna, på fredagen hos syrran och på lördagen hos föräldrarna igen. Men den här veckan var lugnare. Då jag blev förkyld nu i veckan så har jag koncentrerat mig på att bli frisk. Sovit mycket, tagit det lugnt om dagarna och druckit och ätit så gott jag kan. Bloggat lite, i det som jag kom efter i från förra veckan  då jag var social. Skrivit väldigt lite, lekt lite med barnen och bara varit. Ibland behöver man sånt. Eller vad säger ni??


Barnrum för flick flickor

Jag är inte för att det finns, flick och pojkindelat. Men dessa rum jag kommer vissa är typiska flick rum med gulligull teman. So far har jag inte hört talas om någon pojke som faktiskt tycker om detta. Så här kommer flickrum i all dess rosahet och prinsessa drömmar. Finns självklart att köpa i landet Usa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Michael Jackson - the manEftersom det nu varje fredag kommer komma upp ett Michael Jackson inlägg, så tänkte jag börja med det mest basic, nämlien fakta. Då många inte tycks veta något om honom som person utan endast går på det tidningarna skriver hundraprocentigt, vilket man inte ska göra. De har ett vinstsyfte, det ska man aldrig glömma. Och inte ens journalisterna har rätt alltid, det har jag märkt ibland när man kollat på tv. man har sutttit och slölyssnt och sen vaknat till när de gjort en felsägning.

Namn: Michael Joseph Jackson
Född: 29 Augusti 1958 i Gary, Indiana.
Död: 25 Juni 2009, i L.A. (50 år gammal)
Familj: Pappa Joseph "Joe" Jackson 1929, Mamma Katherine Ester Jackson 1930. Syskonen Maureen Reillette "Rebbie" 1950, Sigmund Esco "Jackie" 1951, Toriano Adaryll "Tito" 1953, Jermaine Lajaune 1954, LaToya Yvonne 1956, Marlon David 1957, Brandon (Marlons tvillig) dog vid födseln, Steven "Randy" Randall 1961, Janet Damita Jo 1966. Joe fick även ett barn utanför äktenskapet, Joh' vonnie 1974.
Barnen: Michael Joseph "Prince" Jackson Jr. 1997, Paris Michael Katherine 1998. Och minstingen Prince Michael "Blanket" Jackson II 2002.  De två äldsta har mamma Debbie Rowe till mamma, den yngsta är en okänd surugatmamma.
Ex- fruar: Lisa Marie Presley 44 år och Debbie Row 50 år.
Religion: Okänd. Även om han växte upp med sina föräldrar som var Jehovas, så sas det att han övergav den tron(nej, Jehovas är ingen kristen tro, det är en sekt). Även om han hade kristna värderingar. Det märks på videoklipp där ord som: "may god be with you" och sådana uttal slängs fram höger om vänster. Vissa påstår att han är muslim, andra att han tillhör samma religion som Madonna då han har setts använda samma röda armband. Men som sagt ingen vet väl med alla säkerhet, förutom hans närmaste vänner och familj.

Detta var basic fakta som sagt, mer kommer nu följandande fredagar framöver.


Harry Potter skadad?

För några veckor sen låg jag sömnlös i sängen i väntan på att sömnen skulle komma till mig, låg jag och stirrade ut genom fönstret. Det var knappast en människa ute, då det var natt och klockan var strax efter tre. Dessutom var det dimm. Jag vet att jag iaf skulle hoppa in i en taxi hem om jag var ute och en tjock dimma var på väg. Det är som taget ur en skräckfilm, eller så är det bara jag som tänker så.

Mitt i allt stirrande ut på ingenting, medan jag lätt fantasin skena iväg så dök det upp en mansfigur på parkeringen 50 meter bort, framför sig hade han en kundvagn. Då jag läst 6 stycken Harry Potter på raken så började hjärnan tänka i just Harry Potter banor. Ni vet när de "teleporterar" eller vad det nu hetter kom jag att tänka på först. Nummer två var när de springer genom muren till perong 9 3/4. De springer in någonstans, och dyker upp någon annanstans. Ja jag var trött och ja jag hade läst för många av hans böcker på raken. Idag ska jag börja med den sista boken, självklart även den på engelska. Hade dessutom skrivit mycket på mitt manus den dagen, så fantasin var på topp. Ja, fantasin skenar lätt iväg med en då. Men nej, det var inte bara det som gjorde det. Han tycktes dyka upp från ingenstans (okej jag var TRÖTT och reflexerna = noll) och hade en sån där klänningsliknande dräkt som de har i Harry Potter, men även i arabtalande länder. Och i mitt trötta tillstånd så behövdes det inte mer. Eller så var det den plötsliga aktiviteten (dött i nästan halvtimmen innan), som satte spinn på allt. :-DTwilight Saga: Breaking Dawn part 1Så var det äntligen dax att se filmen som jag väntat på sen jag såg den förra delen. Ja, jag har avlidit, längtat mig blå och knappt stått ut ibland. Men i torsdags var det dax. Så glatt lämnade jag barnen hos föräldrararna innan jag halkade ner mot tåget. Skulle gå på biograf Saga, där filmen vissade runt 21. Det vart de fyra syskonen Soja som traskade iväg på bio, alla lika glada.

Och förväntningarna sänkte inte filmen, tvärtom levde den upp till dem. Filmen var precis lika bra som jag tänkt mig, även om jag saknade en del bitar från boken. Delar som fått mig att le, syrliga kommentarer från Jakob. Nej, han är annars inte min favorit, men i sista boken var han ganska skön.

Men tillbaka till filmen. De var inte alls som boken på många plan, precis som så många andra böcker som blir film så förlorar den delar ur boken. Filmen hade fortfarande grundideen kvar, men mycket hade som sagt ändrats. Skallats bort för att ge utrymme för annat. Relation, bröllop och graviditet var det filmen byggde på.
OCh ska jag var ärlig så fattar jag inte varför filmen sänktes till 11, den var helt klart en 15 års film. Ena syrran ryckte till flera gånger, det gjorde ont att se vissa scener och dottern som blir 7 skulle aldrig få gå och se den.
Skulle gärna ha sett filmen längre faktiskt. Struntsamma att filmen är 2 timmar redan, en halvtimme till hade inte varit helt fel. :-)

Ska inte avslöja mer för er som inte sett filmen, men den var verklgen toppen!!!  Helt klart 5 av 5.


Tack posten

Posten i all ära, men när de inte sköter sitt jobb så är det inte kul.
Det är inte första gången jag inte fått brev jag ska ha, och försäkringskassan inte fått brev de ska ha.
Nu senast var det ett brev från Arbetsförmedlingen om ett inplanerat möte. Kl 14 ringer handläggaren och frågar vart jag är, då vi hade ett planeringsamtal. Så tack posten för att jag missade detta viktiga möte. Jag söker jobb, jag behöver infinna mig hos dem när jag har tid hos dem. Men är lite svårt att veta när jag ska vara där om inte posten gör sitt jobb.! Dagen efter kom en av grannarna förbi med ett brev till mig med en räkning i. Vet inte vad som går fel, om det är krav på att breven ska sorteras snabbare eller nåt. Men något funkar tydligen inte i det här området för många gånger har jag fått grannarnas brev jag med.


Tack posten

Posten i all ära, men när de inte sköter sitt jobb så är det inte kul.
Det är inte första gången jag inte fått brev jag ska ha, och försäkringskassan inte fått brev de ska ha.
Nu senast var det ett brev från Arbetsförmedlingen om ett inplanerat möte. Kl 14 ringer handläggaren och frågar vart jag är, då vi hade ett planeringsamtal. Så tack posten för att jag missade detta viktiga möte. Jag söker jobb, jag behöver infinna mig hos dem när jag har tid hos dem. Men är lite svårt att veta när jag ska vara där om inte posten gör sitt jobb.! Dagen efter kom en av grannarna förbi med ett brev till mig med en räkning i. Vet inte vad som går fel, om det är krav på att breven ska sorteras snabbare eller nåt. Men något funkar tydligen inte i det här området för många gånger har jag fått grannarnas brev jag med.


Bomullsträdet

Varje dag när vi går till skolan så har vi en ganska vacker utsikt sista halvan av biten. Första delen är hus i överflöd, men de sista 5 minutrarna är träd och ängar. Är inte ovanligt att se harar och en gång hade barnen sett ett rådjur där. Så när gladen fallit av alla träd, och gräset blivit gult så upptäckte vi trädet som stod mitt i ängen. En liten busken med vita fjunniga bollar på alla grenar. Såg riktigt vackert ut där den stod. Hetter Jolster har jag fått veta nu, men gillar den. Har faktiskt aldrig sett en sådan tidigare.17 November - Logopeden

I torsdags var det dax för ännu ett logoped besök för dottern. Nu senare än vad vi egentligen brukar gå. I vanliga fall brukar vi stressa från dotterns skola, till bussen och sen in till Logopeden. Men nu hann vi tvärtom gå hem, äta och leka och klockan halv fem hade vi tid. Var riktigt skönt att komma den tiden faktiskt. Ingen stress och panik över att missa bussen. För missar man bussen är det kört och man får vänta 30 minuter till nästa buss. Man kan fösej gå, men det tar ca 45 minuter enkelväg med barnen. Själv traskar jag ner sick sackande på 20 minuter från dotterns skola.

Hon gjorde inget utöver det vanliga. Hon lekte en kortlek med ord. Brukar vara en häst, flera hästar. En sko, flera skor. Men då var det: hon SKA diska, hon diskar och hon HAR diskat. Så höll leken på i torsdags, och dottern satt lika glad som alltid och genomförde allt. Älskar att gå ditt, men i torsdags var hon en ANNING hoppig och uppvriden kanske man ska säga. Kunde inte sitta stilla i stolen och var ofokuserad. "åh, vilken stor tärning. Får jag testa?", "vad e det?" Men det gick bra, och det ännu mer positiva är att hon endast behöver gå varannan vecka istället för varje vecka. Hon behöver inte lika mycket hjälp med andra ord. Som de sa i början när vi började gå ditt var att vi skulle testa varje vecka först, och behövde hon inte så ofta så kunde vi minska ned till varannan. Och klarar hon det galant, så ännu tätare mellan besöken.  Känns skönt att det går framåt.


Bloggpaus

Ska ha bloggpaus fram till på måndag, då jag faktiskt har varit social den här veckan och kommer fortsätta vara det fram till på söndag. Så ses på måndag igen, fram till dess ha en riktigt underbar helg. Och kom ihåg, uppskatta det ni har och de nih ar omkring er. ♥

Jag ska gå på bio!!Äntligen, så jag har längtat. Förra delen såg vi sommaren 2010, och veckan efter vill jag desperat se fortsättningen. Jag menar verkligen DESPERAT!!! Så i somras såg jag den på dvd, och herre gud vad jag började toklängta igen, jag skojar inte när jag säger att jag har haft nedräkning sen juni. Man har ringt eller pratat med en annan Twilight frälst, och orden har varit få.
"Såg du Twilight trailern?"
"JAAA!!"
Man har i princip varit som två hoppiga bollar som ivrigt väntar på något gott.

Så imorgon är det äntligen dax. "Breaking Dawn, part 1" och glittrande vampyrer på bio. *suckar* Ja, jag får en sån där hjärtflurp och fjärilar i magen. Kan man bli kär i en film?? Ja tror jag är det. Nej, inte team Edward och jakob (även om jag hejar på Edward då Jakob är en omogen kille) här inte. Men själva historien, som en modern "Romeo och Juliet", fast med andra väsen än människor i också. :-) Ja jag gillar den filmen starkt med även om jag inte tål Leornado, och Titanic med. Men sliskigare kärleks sagor får man leta efter. Jag gillar sånt. :-D

Vissa borde låsas in, och sen svältas till döds

Jag vet hårda ord, som ingen förtjänar. Men det finns en på 10 miljoner som faktiskt gör det, och mannen jag pratar om förtjänar det verkligen. När man har spenderat nästan hela sitt liv i fängelse för brott som mord, våldtäkt på barn och narkotika så kan man gott slänga bort nyckeln. Världen skulle tvärtom må bra av att slipap han. Inga pengar spenderas på han, och han lär väl knappast bli saknad. Hårda ord jag vet, men läste artikeln och trodde knappt det var sant. HUR kan man döda två styckern kallblodigt. Ena dör omgående, den andra ber för sitt liv och om hjälp. Men han går och sover medan offret ligger och förblöder långsamt till döds. Då har man fan inget hjärta, och mår uppenbarligen inte bra. Nästa sak han gör är att våldta en 12 årig flicka grovt. Vad tänker människan med? Nr ett, hon är ett barn!! Nr 2, våldtäkter kan inte bara ge kvarstående fysiska men, men garanterat psykiska. Han ångrar uppenbarligen sig inte. Han påstår t o m att han är oskyldig, trotts att dna togs från flickans kläder och vissade på 4+ på skalan (4+ är det starkaste), så nekar han. Det finns bevis, vad finns det att neka till?

Artikeln jag pratar om är DENNA.

Youtube klipp - Battlefield 3

Jag är inte mycket för krigsspel, kanske för att jag har en bild av att de brukar vara ett enda stort dödande och brist på en story. Kan ha fel. Men jag vart riktigt sugen att spela när jag såg denna, ser ju kul ut. Spelade liknande spel i tonåren, men då var tekniken lite lättare än så här. Men snälla ha ljudet på, det var det bästa hahaha. Eller så har jag tråkig humor, upp till er bedömning. :-P


Det är väl ett tecken på att hon blir duktigare?

Så har jag valt att se det iaf, och det stämmer också. När hon började första klass och satt med sina första läsbok framför sig såg hon helt lost ut. Allt hon såg var en massa ord och bokstäver. Man såg verkligen hur hon kämpade, hon grät och visste inte riktigt HUR hon skulle knäcka läskoden. Hon kunde inte bokstäverna och då är det lite svårt att försöka läsa. Men nu efter några månader i skolan, sitter det där. Hon fick en lättare bok med bokstäver att lära sig och enkla ord att lära sig. Enklare meningar ska vi inte glömma. Första veckan var det: bara ord och fyra bokstäver. Och förra veckan var det fyra bokstäver till och 16 ord och 2 korta meningar i form av "Max är i ett hus" och "max är i en koja (koja följt av en bild på en koja).

Nu har hon fått hela 6 sidor, istället för endast 2! Det tyder på att hon lär sig mer och mer, och varje vecka får hon bra kommentarer av läraren i häftet som både hon och jag fyller i hur läxan går. Hon har fått en stjäna varje vecka hittills och hon behöver bara se orden som Max, moa, Mini, Isis (karaktärerna i läsboken), är, en, ett, i, på, du, jag, vi och säger dem utan att tveka. Hon har lärt sig dem. Idag tog läxan lite längre tid, men det berodde på att jag bad henne skriva ner orden hon haft i läxa veckorna innan, valde lite på måfå. Hon kunde de flesta orden. Men då ord med X kom in idag så vart det lite svårare. Hon visste inte hur hon skulle skriva sol längre, eller sax. Det låter trots allt som likadant i början och slutet av ordet sax. Det slutar nämligen med ljudningen s, och börjar med s. Men det är inget s i slutet bara. Kan vara förvirrande för vilket barn som helst.

Jag kanske kör lite hårdare med henne, då hon kan ljuda varenda bokstav i orden ur boken nu så brukar jag  försöka be henne skriva alla ord efter att hon läst dem. Första dagarna får hon titta i boken och skriva av. Sen efter några dagar brukar jag låta henne försöka skriva utan att titta. Då har vissa ord fastnat. Idag fick jag höra. "Men mamma, jag ska lära mig att läsa, inte skriva!" Eh ja, men det underlättar om man hör, gör och ser för att underlätta inlärningen. Speciellt för barn med generell språkstörning, underlättar det med dessa. Så med tanke på att de ska skriva nu egentligen också, så är det en snålskjuts kan man säga när hon väl  får komma in på det också. Men när hon väl kommer ditt, är hon redan en bit på vägen.

Som sagt, 6 sidor, och tvekade vid vissa ord. Men hon suger åt sig som en svamp av all ny kunskap. Man ser att hon verkligen VILL lära sig. På detta har de dessutom en engelska läxa, att lära sig fyra djur på engelska. Pig, horse, cow och Chicken. Pig och chicken sitter redan efter två dagar.Jag sa det förut...

Och idag blev det gjort. Nämligen planeringen av hur bloggen ska se ut. Jag gillar lite ordning och reda på bloggen, inte inlägg huller ombuller som det är nu (röd tråd). Ibland blogga, ibland inte. Men samtidigt vill man inte gå runt och fundera HELA tiden vad man dagligen ska blogga om. Och eftersom jag har några kategorier att vårda, så har jag tänkt göra så att ha en dag i vecka då jag tar upp ett ämne. Dagens självklart om det händer något, men det är inte alltid det gör något. Jag lever som sagt ett ganska stillsamt liv. Lite FÖR stillsamt ibland. Men medan jag låg i badet, så tänkte jag ut hur det ska läggas upp. So here it comes. En fem veckors planering. Vissa ämnen är så små att de kommer nämnas då och då bara. För med ett ganska brett ämnesval, så kan jag omöjligt skriva ett inlägg om något varje dag. Tv-spel t ex går inte att skriva om varje dag, en sån tv-spelsnörd är jag inte. Skriver när det kommer nåt intresant, Ur barnamun är samma sak. Skriver när de kläcker ur sig något. Egypten skriver jag om när lusten faller in, ja musik likaså. Jag lyssnar på musik dagligen, men tänker inte starta en musikblogg för det. Buzzar gör jag inte varje vecka, så därför kommer de inläggen allt eftersom jag får något. Ser jag en bra film, så recenserar jag det självklart. Ja lite så, men det är väl bara vettigt?!

Exempel: Asiatiska influenser kommer dela plats med alla dessa ovan, och några till. Ja, det kommer gå. Jag sitter som sagt inte vid datorn dygnet runt, eller mycket när barnen är i skolan/dagis (jobbsökande, bloggande och skriver på novellen) och allt händer inte på en gång. Så här kommer schemat:

Vecka 46
Idag: detta inlägg + en artikel + Jag ska gå på bio + Ny läxa + Youtube klipp + dagens
Torsdag: Tack Posten + Off and away + dottern har iaf inte svårt för att få nya vänner, trotts språket + Conrad Murray dokumentär
Fredag: Logoped + Biorecension + MJ (fakta) + dagens. + Ibland skenar fantasin iväg lite för långt.
Lördag: Världen i bilder - flickrum + Ska iväg
Söndag: Tankar & Funderingar - Religion + turkisk afton

Vecka 47
Måndag: Assassins creed har kommit ut + Japanskt mode
Tisdag: Presedentval i Egypten + dagens
Onsdag: Youtube klipp - battlefield 3 + dagens
Torsdag: Arbetssökandet + dagens
Fredag: MJ inlägg - Död eller levande
Lördag: Världen i bilder - pojkrum
Söndag: Tankar & Funderingar - Jehovas Vittnen

Vecka 48
Måndag: Asiatiska Influenser - Manga (Sailormoon)
Tisdag: Dagens + hänt i världen
Onsdag: Youtube klipp + dagens
Torsdag: Arbetssökandet + dagens
Fredag: MJ - Hatarna. + Dagens
Lördag: Världen i bilder - Sovrum
Söndag: Tankar & Funderingar - Islam

Vecka 49
Måndag: Asiatiska influenser - Hello Kitty + dagens
Tisdag: Hänt i världen + dagens
Onsdag: Youtube + dagens
Torsdag: Arbetssökandet + dagens
Fredag: MJ - fansen + dagens
Lördag: Världen i bilder - grottor
Söndag: Tankar & Funderingar - Judendomen

Vecka 50
Måndag: Nya tv-spel på G + dagens
Tisdag: Hänt i Världen + dagens
Onsdag: YouTube Klipp + dagens
Torsdag: Arbetssökandet + dagens
Fredag: MJ - Quote
Lördag: Världen i Bilder - annorlunda kontor
Söndag: Tankar & Funderingar - Kristendom

Den första engelska läxan

Så var en ny vecka här, och med det så började det med en aktivitet att komma ihåg i skolan. Böckerna som dottern lånat via skolan skulle tillbaka till biblioteket, ditt de gick igår. Och hon kom tillbaka med två böcker att läsa hemma, hon kom även hem med sin första engelska läxa. Fyra djur skulle färgläggas, och fyllas i efter prickade bokstäver.  Ett djur fastnade på en gång, nämligen Pig. Nu återstår bara att chicken, cow och horse ska fastna också. Sen efter alla läxor och sånt roligt gjorts, så kom dagens sista måste. Barnen skulle nämligen städa sitt rum, som såg ut som om en orkan dragit fram därinne. OCH golvet hade man inte sett på hela dagen. Så rummet skulle städas, det sista som gjordes. Ja, bilden säger väl sitt. Självklart med lite lekande emellan, så lyckades de tillslut.

Idag har vi mys på schemat. Bara jag och barnen, och inga kompisar. Bara vi! Får se vad barnen väljer att göra. Men idag är deras dag, så då får man vara lite anpassningsbar. :-) Lär väl börja på lekparken som jag lovade igår. Hoppas sen på lite filmmys.


Svammel

Ser nu när jag blädrar igenom min blogg att jag knappt skrivit något  om mitt liv, som bloggen egentigen ska handla om. Men vad gör man när ens liv är fyrkantigare än fyrkantingt? Alla dagar är likadana mer eller mindre. Barnen kan bjuda in kompisar ibland, och de kan gå till någon kompis. Men utöver det, så händer det inte så mycket. På ett sett är det skönt då hela sommaren bestod av en massa kompisar till barnen här konstant. Men jag orkar inte med det, och med för många barn under samma tak blir det bara kaos. Så max en kompis var får de ta hem åt gången. Barnen är gladare och det blir mindre bråk. Kunde inte vara bättre.

Sen satt och jag undrade. Var kom alla besökare ifrån? I onsdags var det 75 besökare. Rekord fan. Hahaa....Men ja det är så, jag har inget behov av en superpublik. Jag skriver för min egen skull, och ingen annans. Men vore endå kul att veta vad alla plötsligt läste den dagen, då jag knappast skrev om något som kunde få folk att reagera. Lama inlägg med andra ord, de senast dagarna, eller veckorna. Men funderar på att fixa nåt slagt schema somjag gjort med min andra blogg. 6 dagar i veckan bloggar jag på den, och på söndagar kom en recension av en bok. Funderar på att göra något liknande här, men måste tänka ut vad jag ska skriva om bara. Så att det kommer ett mer roligt inlägg i bloggen. Kan behövas. :-)


Fredag och.....

Idag är det fredag och Rajtan tajtan.
Eller kanske inte. Men två dagar av relaxaxa. :-)
En gammal arbetsgivare brukade säga så varje fredag. Brukar tycka att han var lite galen på skoj, men det är en annan femma. Det får man väl säga om en gammal bekant?! ;-)

Men blir inte så mycket rajtan tajtan. Utan snarare så att jag kommer köra ett spa i badkaret, skriva lite, softa till musik och sen sova. Vild kväll eller hur? ;-)

Och det sköna, för en som ständigt tänker på 10 saker att göra samtidigt som man gör en sak, är att hela helgen kommer vara en enda långtråkig klump helt av bara njuta och ta det lungt. Ja, jag ser fram emot det.

Vad har ni för planer för helgen???


Lek och bus är roligt


I måndags efter skolan drog jag och ungarna till "Lek och bus", för 3 timmars underhållning. Tänkte först att jag skulle sitta ner och njuta av lite lugn och ro medan ungarna sprang av sig. Men inte, eller en timme satt jag ner och relaxade. Sen blev jag uttråkad. Det fanns inga människor att glo på knappt. Var halvdött mer eller mindre. Max 50 personer med föräldrar inräknade då.  Innan när jag varit där på kalas tre gånger tidigare på helger har det varit som en levande sardinburk där inne. Men det var nu det roliga var, man kunde leka! :-) Eller oki det kan man innan också, men med en handväska med sig så kan man inte lämna ifrån sig den bara sådär. Det kunde man i måndags. Man hoppade hoppborg medan väskan låg på golvet, man hoppade ner i bollhavet och begravde sig själv. Hade god lust att gömma mig och skrika Bazinga, men ungarna skulle inte ha fattat det iaf. Så motstod den impulsen. För er som inte fattar hinten, så kolla på klippet nedan.

 

Så mellan bollhav där vi hade bollkrig, hoppborgen där vi lekte kull och jag fick träningsvärk frånhelvetet (ja, jag är otränad), och labyrinten där vi sprang runt och studsmattan där det kändes som om hela hjärnan höll på att förvandlas till något mixat så hade jag sjukt kul! Vem kunde tro det? Ja, jag ska ditt igen med ungarna på en vardag. Haha

Ungarna längtar, och jag med. Ungarna för att de tyckte det var kul när mamma för en gångs skulle lekte med dem . :-) Inte ofta man får chansen att leka av sig, men det behövs ibland. Eller vad säger ni? :-)


Mamma, vad är 11+ 6?

På väg till skolan för att hämta dottern i måndags, pratade sonen glatt på om allt mellan himmel och jord. Precis som dottern gillar han att fråga vad 1+1 är, 6 +1, 1000 + 1000. Ja sifferrelaterade ämnen. Så halva vägen till skolan hamnade vi där, han frågade, jag svarade. Trodde han frågade av nyfikenhet. För den siffra han frågade efter var ny, iaf av vad jag kan minnas.

"Mamma vad är 11+ 6?"
"ehmm...18."
"Fel!"
"va?"
Han har aldrig sagt så förut, utan bara fortsatt till nästa siffra. Så vart lite paff.
"Det är 17"
"Vad frågade du nu igen?" ja jag var lite trött den dagen efter ännu en sömnlös natt.
"11 + 6"
"Jaha, ja det är 17 det. Trodde du frågade 11+ 7."

Ja, nu får man tydligen vakta tungan. Lillebror vill lära sig alfabetet och räkna precis som storasyster gör. Och han kan några tal och bokstäver. Hoppas suger efter kunskap håller i sig fram till skolan börjar också.


"Doktor" Conrad Murray fälld!!Det kan knappast ha ungått någon, att det har pågått en rättegång mot Michael Jacksons privatläkare Conrad Murray. Även om han inte är mycket till läkare i mina ögon då han gjort så många fel som en läkare kan göra. Detta påpekade även flera vittnen med kunskap inom det medicinska. Man föröker in få igång hjärtat på mjukt underlag, det gör ingen nytta. man ska ha en ordentlig skärm som övervakar patentens hjärta och puls. Han hade sin klocka och en liten mättare  som rums i handen. Den billigaste som finns tillgänglig med andra ord. Han lämnade rummet i ett fall som kräver konstant övervakning och han var en man för lite.

För er som inte hängt med, dels inte läser tidningen eller följer nyheterna så vart han fälld! Annat skulle det inte ha varit rätt. Jag är självklart arg för att han dödade den person jag älskar liak mycket som mina egna barn. Men det är inte därför han ska buras in bakom galler. Nej, han gjorde fel som läkare! Det är det han ska buras in för! Och det var det han fick. Hurt länge beslutas inte förrän den 29:e November. Tyvärr är straffet max 4 år. Man tycker ju att ett liv borde vara värt mer. Men han kan iaf inte betala ut sig själv, under tiden. Han är fast i fängelset tills domen faller! Det är iaf en liten tröst. För det sjuka med rättssystmet är att brott som har med skatter och ekonomi rent generallt sett har högre straffskala. Det säger sin sak, pengar är värt mer en ett liv. Är det för mycket att hoppas på att de tappar bort hans cellnyckel?! :-D Och ja, jag gillar den där bilden. Jag är nog inte ensam om den biten. :-)

Tack David Wahlgren, för toppen jobbet du gjorde! Du var grym! Okey du fällde mördaren, men på sättet du gjorde det på! Du spöade skiten ut Öhhhmmm försvarets talare. Du satte in träff efter träff, och försvaret kunde bara titta på. Att han var något att vila ögonen på var bara en bonus. ;-)Eric Saade på inomhus turne


Eftersom vi har ett stort fan av Eric här i huset, så följer man med i vad som händer med han. När en ny skiva släpps, när han signerar något i närheten eller när han ska på turne. Nu senast fick jag veta att han ska ut på en inomhus turne. Så här ser planerna ut för hans turne:

TURNÉPLAN
30/3 19,00 HELSINGBORG, IDROTTENS HUS
31/3 19,00 MALMÖ, BALTISKA HALLEN
5/4 19,00 SKÖVDE, ARENA SKÖVDE
11/4 19,00 VÄXJÖ, TELEBORGSHALLEN
12/4 19,00 ÖREBRO, CONVENTUM
13/4 19,00 HALMSTAD, HALMSTAD ARENA
14/4 19,00 TROLLHÄTTAN, ÄLVHÖGSBORG
18/4 19,00 GÖTEBORG, LISEBERGSHALLEN
19/4 19,00 VÄSTERÅS, BOMBARDIER ARENA
20/4 19,00 RÄTTVIK, RÄTTVIK ARENA
21/4 19,00 UMEÅ, GAMMLIAHALLEN ARENAN
25/4 19,00 LINKÖPING, CLOETTA CENTER
26/4 19,00 KARLSKRONA, TELENOR ARENA
27/4 19,00 JÖNKÖPING, TIPSHALLEN
28/4 19,00 STOCKHOLM, ANNEXET


Så var höstlovet över igen

Ännu ett år och höstlovet har passerat. Vet inte vem av oss tre som var mest glad över att det lovet äntligen var här. Man får sovmorogn, inga måsten och bara var. Var tänkte från början att vi iaf skulle åka skridskor en gång och sen gå till ett lekrum. Men biljetterna vi har ditt gäller inte under lov, så fick ställa in det. Likaså med skridskorna, blev inte av av bekvämlighet. Men däremot kom vi iväg till Stockholm. Såg Eric Saade för tredje gången, och nu fick barnen ett varsitt ex av singeln signerad. Behöver jag säga att stackaren satt lite över 1  timmar och signerade? Jag och barnen och syrran hann t o m  gå och äta. Vi vart lite avskräckta av kön så vi avstod från signeringen. Kön var för lång!! Halv sex började han signera, och halv sju kom vi ditt och för att se om kön kanske minskat. För innan så hamnande vi utanför gallerian, och runt hörnet. Nej, det funkade inte. Men kön var då kort, och vi chansade.
Dottern som är ett stort fan av Eric vågade knappt titta fram bakom min rygg där hon tagit skydd. Hon vågade inte ens prata med han. :-) Sen bar det av mot nästa mål den dagen. Bio time! Skulle se "michael Jackson: the life of an icon". Barnen ville se Eric, eller jag också då. Men barnen mest, jag ville gå på bio. Så kl åtta då bion började, så fick vi biljetterna och klev in. Barnen vart mest glada över bordet som dukats fram me chips och läsk. De fick bara ta, och filmen började efter lite dans innan själva filmen. Dottern var helt tagen i dansen. "Mamma, är det Michael Jackson?" frågade hon med stora ögon. Hon vet att han är död, men satt och gapade bokstavligen. Speciellt över moonwalken, hon hoppade bokstavligen i stolen. Sonen låg redan då med hakan på bordet. "När börjar filmen?"

Halvvägs gick det bra, de kollade även om de turades om att springa på toaletten. har aldrig varit med om ett sånt springand epå toaletten, eller jo det har jag föresten. En kryssning för nåt år sen. Första 40 minuterna spenderades springande på toaletten med olika barn. Var lika illa nu. JOnathan skulel först bajsa, sen km vi tillbaka satte oss tillrätta och MAry vart bajsnödig. Sen satet vi oss ner igen och sonen vart kissnödig. KOm tillbaka och dottern vart kissnödig. Ja, ni hajar.....Men det jag fick se av filmen var bra. Riktigt bra, och fakta lass fram av vänner till Michael. Inget påhitt, bara fakta. Det mesta hade man listat ut genom åren, även om två händerlse kom som en chock. Den dvd:n ska jag helt klart köpa.

Vad hände sista timme med ungarna? Ja, de ville hem. De tyckte inte om filmen, förstår dem. Dokumentärer är väl inte direkt  barnvänligt. Men gjorde ett försök iaf. Sista 20 minutrarna hotade dottern att gå hem på egen hand om inte jag följde med henne på en gång. Haha. Men trött som hon var, så fick hon sitta fram i vagnen, till hennes glädje. Jonathan fick sitta på ryggstödet. Ibland får man helt enkelt använda fantasin när man har två trötta barn och endast en sittplats. Men hem kom vi även om jag fick leka lekledare på tåget för att lyckas hålla dem vakna. Skulle en somna, fine. Men skulle ett barn somna, vill barn två också sova och kommer klaga hela vägen på huurrrr orättvisst det är. Ja, men det gick. De köpte leken och satt och tjött av glädje ibland. Men never again, för sent säger jag bara. Min kropp orkar inte med det och inte barnens heller.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign pه www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus