Assassins creed som bok OCH film

Visste först inte vilken blogg jag skulle publicera detta inlägg i, då det berör tv-spel som faktiskt tas upp här, och böcker som tas upp i den  andra bloggen. Men fick bli denna, då Assassins creed nämnts tidigare. Jag vet inte om jag är ensam om att ha tänkt tanken här i vårt avlånga Sverige. Men någon har iaf tänkt tanken, och släppt tre böcker om Assassins creed.

Ja, hur går det till, det är ju bara ett spel kan ju en icke insatt tänka. Men det är som en film. Storyn finns där från start. Eller man sitter och stirrar ca 10 minuter då en film spelas upp hur allt började. Sen släpps man in i historien som blir mer och mer invecklad. Man dödar en kriminell, sen får man se en till filmbit. Så fungerar hela spelet. Det är helt enkelt ett spel och film i ett.

Man slåss som lönmördare, för den goda sidan för att döda the bad guys. För er som inte vet. Mitt i allt hittar man en hemlig kod, och man måste lösa ibland ömöjliga gåtor, hitta gömda föremål i en bild. Allt har självklart ett historiskt tema, och alla gåtor hänger ihop med spelets tema. Djupa saker, med andra ord. Men sen är själva spelet byggd på fakta, eller det minimala som finns. Assasiner fanns faktiskt, de var ungefär som islamens tempelriddare. Sen att grafiken är super är en annan femma, den är riktigt bra!!! Sånt gillar vi!

Boken
Men vi börjar med boken, som finns att köpa hos Science Fiction Bokhandeln bla. Finns säkert hos adlibris också, de har de flesta böckerna trotts allt. Böckerna finns i fyra delar, och skriva av Oliver Bowden.
Del 1, som självklart baserar sig på spel 1 heter "Assassins Creed:
Renaissance".
Del 2 "Assassins Creed: Brotherhood", är basserat på spelet "Assasins Creed: brotherhood(del 3)".
Del 3 "Assasins Creed: the secret crusade" är del 3 i serien. Utspelar sig i Italien (Assassins Creed 2).
Del 4 "Assassins Creed: Revelations" är sista delen som bygger på den sista delen i spelserien, som släpps nu i början av November.

Film

Det har redan släppts en serie som fått bra kritik, men nu håller ubisoft på att förhandla om en film. Vilket för mig vore riktigt kul. Jag älskar nämligen det här spelet. Återstår att se vem som vinner kontraktet, so far leder Sony budgivningen.


'I will seek Vengeance upon those who betrayed my family. I am Ezio Auditore da Firenze. I am an Assassin.'

Italien i bilder

Lovade förut att jag skulle lägga in bilder på Italien, och här kommer några. Fanns MÅNGA bilder, men kan knappast ha alla här. Så här kommer de jag fastnade för. Till de här ställena ska jag en dag!

 

 

 

 


2 miljoner lever i fuktskadade hus

Enligt boverket lever 2 miljoner i Sverige i hem som är antagligen fukt- eller mögelskadade. Det är väldigt mycket, då det endast bor ca 9,5 miljoner i Sverige. Ca 2 delar av 5 lever alltså i hem som kan göra en sjuk. Men det är ingen som vet om man blir sjuk av mögel eller inte. Även om man misstänker att mögel faktiskt kan ge näsa, hals och ögon problem så är det inte fastställt.

Själv lever jag i ett av dessa hem; badrumsdörren går inte att stänga, hela badrummet luktar mögel, tröskeln är som en upphävd båge och det är svart fläckar på kaklet. Ja, det är uppenbart. I två år har man levt med detta och inte får man någon hjälp av fastighetsägaren heller. :-/ Men får väl fortsätta att leva på mollipect och receptbelagd nässpray, tills vidare. Har ändå gjort det sen jag flyttade in hit. Svåra andningsbesvär är väl normalt att ha vid förkylningar? Nej, men det är det inte. Men vad ska man göra om inte ägaren gör något?
Suavemente i ny tappning

Jag älskar personligen Elvis Crespos låt. Eller älskar de tonerna överhuvudtaget, man vill bara upp och dansa.Sen finns det Pitbulls version av det hela. Lite mer modern, eller vad man nu ska säga det.Även om jag älskar pitbulll, så föredrar jag faktiskt orginalet i det här fallet.

Jag förstår jakten på en kniv

När jag läste recensioner av mobilen av andra användare så läste jag: lite seg att tänka till när man tryckt på den, och en evig jakt på ett vasst föremål för att få upp luckan för att kunna ladda mobilen. Jag skrattade gott, då jag fick upp en bild framför mig av människor som förvirrat sprang runt och letade efter knivar och pennor och liknande. Så kom jag själv ditt, skulle ladda eländet och fick INTE upp luckan. Kniv, var det första som dök upp i mitt huvud, och fruktkniven fick agera öppnare. Herre gud alltså haha.Ibland e man desperat

Ja, detta var jag idag. Jag brukar i vanliga fall inte traska ner till centrum som för övrigt ligger 10 minuter ner för att köpa EN tidning, men idag kände jag att jag var tvungen att göra det. Jag skulle bara ha tidningen Skriva, jag har ändå väntat in den i snart 1 månad. Äntligen en tidning för oss ord nördar, som älskar att leka med orden och fantasin. Letade upp på nätet var den fanns, och tog bussen ner för att ta mig till affären. Väl i affären så hittade jag den inte, men de var snälla nog att plocka upp en åt mig. Det uppskattades verkligen. Den scannades in och jag fick min tidning. Tyvärr ska de inte köpa in den mer, så får söka mig in till stor stockholm, till station eller arlanda om jag vill ha nästa nummer som släpps strax efter jul. :-/ Men jag ska ha den, så då har jag val inget val. Får väl göra en nöjestripp till Arlanda eller nåt. Alltid lika roligt att kolla på flygplan och stirra på folk. Haha

Och efter en snabb tit i tidningen kan jag bara säga att jag är nöjd med innehållet. Är just nu på repotage 1, då jag gärna vill varva ner efter att barnen somnat eller måste snarare. När man den senaste tiden vaknat i bröstsmärtor, och andningssvårigheter så är det kroppen som säger ifrån. Jag måste lära mig att inte stressa upp mig för småsaker. Jag dör inte om disken står kvar över natten, eller att jag inte hinner träna, skriva 1½ timme på det jag ska, + söka jobb + rengöra toaletten + 20 andra städbestyr. Enda som hände är väl att hushållsarbetet skjuts upp och det har inte skadat någon, förutom att det faktiskt gör mig lite mer lättirriterad för att jag  är besviken på mig själv. Ingen skada skedd.

Attack the block

Ibland kommer det filmer på bio med nya ideer, eller som är egna. Och denna film är sådan. I början visste jag inte om den var riktig eller inte, den verkade för speciell. Men den vart faktiskt riktigt bra. Vet inte vad det var, den där dialekten, känslan av en budgetfilm, de där aliens smile som var allt annat än vanliga eller själva storyn. Men den hade det DÄR som gör man man helt enkelt komme rihåg den oavsett avd man tycker om filmen i sig. Så se den om ni kan, helt klart värt ens tid. Ibland var de actionfyllda scenerna nästan skrattretande. Speciellt killen i soptunnan fick mig att skratta varje gång. Ja, ni förstår när ni ser filmen, och gör ni det inte så har jag väl konstig humor.  :-P
"Ett ungdomsgäng tar upp kampen mot illasinnade invaderande aliens. Ett slumområde blir ett sci-fi-slagfält. Ett hyreshus blir ett fort under belägring. Och en grupp tonårsligister blir oväntade hjältar."

Hänt i september

Trotts att jag tycker att jag for överallt, så hände inget som är värt att skriva om. Det har varit logopeden med dottern, en gång i veckan. Fotograferingar av barnen på daigis och skola, två besök hos tandläkaren med dottern och en massa läxläsande med dottern. Migrän från helvetet, familjerådgivning, kista gallerian, och barndisco.
Allt får kort och gott plats i ett enda inlägg, så så får det bli. Dock är endast två av relvans. Sen hem, söka jobb i 2 timmar, skriva på manuset, spara ansökningar till nästa dag, göra mat/mellis/kvällsmål, sköta barnen, leka lite med dem....ja jag går på 120. För få timmar på dygnet, men ändå ska ALLT in. :-/ ja, jag lider av stressen, men vad ska man göra? jag hinner inte varva ner. Jag vet att ffår jag bara ett arbete, blir det bättre. Man behöver inte städa lika mycket då man inte är hemma lika mycket. Jag får det bättre ekonomiskt, och jag kanske inte kommer hinna skriva ilka mycket, men dp får man ta det på hemredan från jobbet och till jobbet. Finns en lösning på allt. Konstig nog har jag varit mer avstressad när jag jobbat, vet inte varför. Men stressen över ens livssituation hjälper ju knappast till att göra en mer nedvarvad.

Logopeden

Mary har sen lite över 1 månad tillbaka börjat på hos en logoped. Hon får där öva på en/ett framför ord, samt meningsuppbyggnad. Om hon äter en kaka nu, vad hetter det om hon gjorde det igår??
Ja, allt leks självklart fram med hjälp av memory  och kort. Det ritas och det använda ord som; en häst och två hästar. Men vill ni veta det sjuka, man blir ju rädd att själv prata där. Man tänker sig för en extra gång innan man ens öppnar käften. :-D Set sitter ju proffset där framme och iaktar och lyssnar. :-D

Läxläsningen

Läxläsningen går nu som en dans. Hon fick lite lättare böcker och vips så hängde hon med. Innan kunde vi sitta 1 timme varje dag, och repetera och leka med ord. Nu behövs det max 25 minuter. Vi hinner under denna tid göra läxan och även rabbla alfabetet. Hon får lära sig under egna förutsättningar.

Det avr det som ens var värt att nämnas.....nu till oktober. :-D

Romantikens land??

Satt och googlade som bäst idag i jakt på lite info. Mitt i allt kommer en karta upp över städer i Italien. Det som fastande i mitt huvud var Asti. Är det där drickan är skapad?? Kanske, kanske inte. Alessandria lät väldigt likt Alexandria som ligger i Egypten och Prato sen. Där hade vi en helt del vackra byggnader!
Eller hela Italien svämmar över av vackra städer som man bara måste se. Ska skriva mer om det i veckan som kommer. Med bilder då självklart. Ännu ett land på måste listan att resa till.

"The woman in black" ännu en film att se 2012??

Snubblade över ännu en trailer på facebook, delat av en av många grupper jag är med i. Och den verkade riktigt bra. Jag är annars lite anti mot rysare, men denna påminde om "the others", som jag FAKTISKT gillade. Föredrar som sagt psykologiska rysare. Man hör, men ser inget. Det e fan mer skrämmande.Vad tycks? Jag vart förvånad att det faktiskt fanns ett snyggt ansikte bakom harry Potter rollen. :-D
Men det är en helt annan femma. Haha....men jag gillar filmer som utspelar sig under från andra epoker. Det är alltid ett stort plus.

1 September - tillbaka till dagis igen

Så började dagen som nog både jag och sonen längtat till. Efter att ha varit hemma sen 1 juni, då dagis kräver det för deltidsbarnen, så började vi bägge att bli lite trötta på varandra. Tror nog att han var mest trött på mig. Haha
Även om han när man väl väckte han, bad mig att låta han sova vidare. Han var minsann trött. Men upp kom han och väl på dagis så fick jag sitta där i en timme innan fröknarna tvingade han ifrån mig. Det var som en inskolning igen. När jag väl hämtade han sprang han mot en. Man var tydligen saknad. :-)

Sen har det bara gått framåt på den biten, nu vill han inte ens lämna dagis.

sanningens ord

Vissa saker stämmer så väl, och denna bild är en av dem.


27 Augusti - Danny och vattenflaskan

Den 27:e skulle jag vara barnvakt åt syrrans barn. Sagt och gjort, det gick bra! Tänker inte ens gå in längre på det. De var supersöta som alltid. Ingen skillnad mellan två och fyra barn. :-)

Men vi skulle till centrum iaf, och medan vi står i kön och väntar på att det ska bli vår tur att fiska lite godis, så ser och hör jag hur 2 tjejer kommer springande hysteriska mot kön och deras kompis som står där. "AHHHHHHHH!" och fäktade hystriskt med händerna. Ja det säger liksom sitt. Vad uppståndelsen berodde på? De hade fått veta att Danny glömt sin vattenflaska där vid bordet. "Och vi drack UR hans falska. AHHHHH!!" skriker de hoppandes upp och ner. Deras kompis i kön hänger med i hoppandet och skrikandet. Sen springer tre tjejer skrikandes i samma ton mot flaskan. De skulle minsann dricka den sista droppen ur flackan. Vatten blandat med Danny drägel. Haha Ser hur arrangören står där bak och flinnar. Själv var jag för mållös för att göra nåt. Haha

Det såg ganska komiskt ut, nästan så att man velat fånga det på film. Det får en sannerligen att le såhär i efterhand.  :-) Då vart jag mer mörkrädd för deras reaktion. Men sen kom jag på det....jag skulle också ha slagits över den där flaskan...om det varit en annan artist. Haha

25 Augusti - Eric Saade på gröna lund

Den 25 var det dax att åka in till Gröna Lund, dottern hade haft nedräkning sen sömmaren började. Trotts att det var en torsdag och mitt i veckan så åkte vi in. Dottern fick lova mig att hon skulle upp nästa morgon till skolan, annars var det sista gången vi hittade på nåt. Sagt och gjort så drog vi iväg. Kände egentligen inte för att trängas där, men ville dottern se sin idol, då åkte vi iväg. Nästa konsert blir väl Kiss, för Jonathans skull. Haha
Kommer avlida, men allt för barnens skull, right?? :-D

Nåväl, kom ditt vid 18 och betalade för våra åkband och allt. Den började vårt äventyr. Åkte lite. Barnen skulle åka deras spöktåg, och jag vart glad. Jag har aldrig fått med mig någon på den innan, så vi ställde oss i kö. Var nästan framme och en vagn med fyra översminkade tonårstjejer på max 15 kommer. De skriker så högt de bara kan. MAn ser att de spelar, för hon längst bak fnittrar till då och då mellan skriken. Men mina barn blir livrädda och börjar gråta, de vill inte åka. Så gå ur kön och till nästa karusell. De trodde på riktigt att det var så läskigt, så som de skrek. Men några saker hann vi åka iaf. Sen mot Scenen. Konserten skulle börja snart, det var inte förrän då jag märkte alla barnvagnar. Herre gud, var kom de ifrån? Hahaha

Nog hade jag med mig sulkyn jag med för sonen som jag visste skulle somna närsomhelst under konserten. Men tog en plats så långt fram vi kom utan att trängas, det vill säga vid kiosken som gör popcorn och sånt(långt bak). Men det var trångt där efter ett tag och vi kämpade 20 minuter med att försöka flytta oss rätt genom folkmassan som var packad. För kom varken bak, fram eller åt sidan. Som en bön sänd från ovan så vart ungarna hungriga. Så mot pizzerian bredvid spökhuset. Men det hade förvandlats till en levande sittplats. Folk satt där på uteserveringen och tittade. Så efter att ha gått ett varv och frågat om någon av platserna var lediga (nej, jag har inga problem med att slå mig ner bredvid en främling för att få äta).  Vet ni vad det sjuka var? Jag frågade flera som satt ensamma vid ett fyra mana bord, och de sa att vännerna skulle komma snart. De som sa detta, satt under 20 minuter ensam och bara tittade runt. Sen gick de!!! Jaha.....inga kommentarer säger jag. Men fick sitta bredvid en äldre man som var där med sitt barnbarn iaf. Jag och sonen fick dela på en stol, då många använde de extra stolarna bredvid dem som väskavlastare. Åt vår pizza och tittade på showen. Inte sådär jättenära, men bättre där än mitt i smeten.20 minuter kvar av showen gick vi mot bordet som sålde tshirts och sånt. Men ibland undrar man över folks moral. Jag stod först med barnen. Sonen låg utmattad i vagnen. Skulle betala en t-shirt, men de hade inte jämn växel. Så fick ställa oss på sidan och vänta. Under tiden försökte folk trycka sig framför en, hur nu det vore tekniskt möjligt. Vi slickade bokstavligen bordet. Detta var vuxna, som tonåringar. Hon bakom skrek och skrek att det fanns ett kösystem. När några ville fråga om man kunde köpa en och en, så avbrött hon dem tillslut (ja hon var väl lite frustrerad tillslut, vilket jag förstår) "kön går DÄR!!!" När trycket var för stort då många trodde att han skulle signera, så fångade jag tag i henne. Vagnen där Jonathan nu hade somnat i, höll på att bli omkullvällt och jag fick bre ut mig avsikligt för att inte folk skulle snubbla över vagnen (ja den är ju såååå liten att den inte syns*ironi*), "snällla, ge mig bara paket 1, sonen håller på att puttas ur vagnen.". 5 minuter senare när jag ser växeln komma och trycket e enormt, så slänger jag fram pengarna framför näsan. Vi har nu väntat 20 minuter på växeln. Skämtar inte. Sen backar jag bara. Skiter i om jag kör på någon, trampar någon på tårna. Vi måste ut, och folk backar smart nog undan. Ser väl att jag håller på att skrika av frustration om någon så mycket som ens försöker ramla ner i vagnen igen.  Jag kan inte ansvar för mina barns säkerhet längre, så jag ville bara UT. Jag gick innan showen var slut för att slippa detta. Men hamnade i detta iaf.
Nästa år går vi innan och köper, så hoppas vi slippa det. Eller vad säger ni? :-)

Jonathan sov och Mary ville åka en karusell med mig. Vad gör man då? Inte lyssnar man på dotterns förslag om att lämna Jonathan sovandes i vagnen iaf och åka ensam med henne. Haha Jo, man åker kärlekstunneln!
Så med Jonathan i famnen och Mary framför mig åkte vi den sista karusellen för kvällen. Eller blir den där slagtävlingen också, och hör och häpna, JAG VANN!! Jag var den som fick högst poäng av alla som slog så hårt de orkade. Jag vann en plasthammare. Hahaha Mary vart överlycklig och skulle bestämt bära den. :-)Men showen var riktigt bra! Även om folk tycker att han sjöng falskt och sånt. Ja,  försök att dansa och sjunga samtidigt större delen av showen så får jag se om ni sjunger lika bra som om ni står stilla och sjunger. Men hade likadan röst på skivan (tekniken har inte hjälpt till på traven), och allt var snyggt upplagt. Jonathan var väl inte sådär jätte imponerad haha...han ville hem. Mary tyckte det var trångt, men kul att vara där.
Men personligenvore globen nästa och en sittplats bättre. :-D Ska helt klart gå på nästa konsert. Ja, det är fler än dottern som tycker om hans musik i det här hushållet. :-)

Jag hade en dröm....

Började nästan undra om jag någonsin skulle få en dröm om mr M igen. Saknade det.  Att få se han, som i en film. Oki, inget kan slå den tidigare drömmen, som gjorde att man gick omkring småkåt i flera dagar efteråt. För att inte tala om glädjen. Haha

Igår var det ingen sexdröm (vilket inte vore helt fel),  utan mer av det sorgliga slaget, men ändå på något konstigt sätt vackert. Han var död nu. jag skrev  död. Jag har aldrig kunnat skriva det ordet tidigare. Kanske behövs den där rättegången för att få svar på alla frågor, kanske behövde jag se den där bilden på en död Michael liggandes på en sjukhussäng. Hur ont det än gjorde, hur mycket ångest jag än hade dagar efteråt och mådde piss så kanske det behövdes. Att verkligen få SE att det faktiskt är så. Svart på vitt, på något sätt.

Drömmen började pang och bom. Jag kommer in från ingenstans. Allt runtomkring är som i en dimma. Framför mig ligger en kista, den är stängd tror jag. För på något konstigt sätt är ena halvan öppen, men man ser inget. Nästan som om en osynlighetsmantel lagts över kroppen. Men framför kistan sitter dr murder(murray) med händerna på knäna och hakan placerad i den ena handen. Nästan som om han är koncentrerad på något framför sig. Som om han lyssnar intensivt på något. Står tyst och förbluffad och tittar en stund. Allt jag hinner tänka är "vad gör han här?!". jag känner ingen hat, bara ilska för han förtjänar inte att var där för det han gjorde. Han kan inte ens de grundläggande läkarkunskaperna. Ja, han har gjort många grundläggande fel det har flera andra kunniga vittnen sagt. Men nog talat om det. Jag står tyst och bara stirrar på han, tills han lägger märke till mig. Han tittar kort på mig, innan han kolar bort igen. "vad gör du här?" lyckas jag iaf få ur mig.
Jag får inget svar.

Sen helt plöstligt pratar vi, han om det han svamlat om i rätten. Att han är ledsen, och Michael Jackson var hans vän.  Jag tror inte å ett ord. Men innan jag hinner vädra mina åsikter blir jag medvdeten om något jag känt ända sen jag klev in i gravkammaren. Kylan som är runt just området. Murray nickar mot luften framför sig och MMar. 
har han blivit galen?? Sen börjar han prata, diskutera med det där tomma. Jag tittar på stolen framför han. Den e tom, men något är där. Hinner bara tänka att tänk om det är Michael, innan jag ser han. Suddigt framhävas. Han ler mot mig. Där han sitter med ena benet slängt över det andra knät och händerna knäppta framför sig i knätt. Iklädd svart kavaj och en lila slips och sitt långa hår a la 2005/2009 (rakt hår) så ser han otroligt stilligt ut. jag ler tillbaka fåraktigt. Skulle jag kunna kyssa han skulle jag göra det där och nu. Men man kan inte kyssa spöken. Det är tom luft bestående av energi, som inte går att ta på. Fakta.

Michael nickar till något Murray säger, men han släpper mig inte med blicken. Den är fäst på mig, fascinerat. Någon ser han! Hans mun rör sig, han tittar snabbt på Murray. Murray tittar på mig. Båda förundrat. Jag står kvar som fastvuxen, och stirrar chockat på det jag ser. Förvirringen är total! Ser gång på gång Michael säga nåt, men inget ljud kommer. Han ser frågande ut. Tittar intensivt på mig än, intresserad.
"Ser du Michael?" Frågar Murray mitt i allt.
Jag har fortfarande inte fått tillbaka talförmågan. Jag tittar på den genomskinliga bilden av min idol, resa sig och luta sig mot kistan.
"Ja" är allt jag lyckas få fram efter ett tag. Stirrar snabbt på Murray innan jag facinerat stirrar tillbaka på Michael. Han har nu hoppat upp på kistan och sitter och vinglar med benen barnsligt framför sig. jag kaninte låta bli att le. Det där är Michael! Den person vi alla älskade, med barnasinnet kvar. Som ett barn, i en vuxen mans kropp.
Jag ser de prata på igen. Eller jag hör Murrays röst, men ser endast Michaels mun röra sig.
"Kan du höra han med?"
"nej, jag har aldrig kunnat göra det." slinker det ur mig. Nu vet de att jag sett döda människor förut också. Bra gjort.
"Inte ens om du lyssnar riktigt riktigt noga?"
Jag skakar på huvudet. Men sanningen var den att jag hade det. Jag hade aldrig hört röster, men andra ljud runtomkrig. Hur kunde det hjäpa om jag lyssnade riktigt riktigt noga? Men föreställde mig hans röst. Hur lätt han? Den ljusa rösten var för mig inte Michael. Det var för mig den lite mörkare lågmärlda rösten man hört på koncerter, under invincible promoten. Jag tänker och försöker tänka mig in i minnena. Och mitt i allt hör jag ett tyst ljud som låter som om det skulle komma lngt ifrån. Den pratar på om MIG! Varför jag inte kunde höra han. han verkar ledsen. Jag var den första förrutom Murray som faktiskt såg och hörde han.
"jag hör dig" får jag fram försiktigt. Jag e osäker på om det är rätt att avbryta dem i deras diskussion.
Båda tittar på mig, Michael ler. Jagvet inte om det är för att jag föreställt mig hans verkliga röst, eller för att jag faktiskt kan höra han. Vilket som så verkar han glad.
Vi sitter och pratar, och jag kommer på mig själv med att önska att man kunde vidröra ett spöke. Smeka en kind, röra vid han. Krama om han.....Och han verkar faktiskt uppskatta ens sällskap. Jag är kär IGEN!

Jag märker inte ens när Murray avlägsnar sig från samtalet, och endast blir en tyst åskådare. Eller när någon annan kommit in i gravkammaren. Allt jag ser är Michael, i hela sin perfektionism. Kan en människa någonsin bli lika vacker igen??? Jag är så inne i att lyssna på hans prat om världen, om mänsklighetet och jorden. Jag får en kram. Mina ögon tigger om det, jag behöver det. Han reser sig upp, och jag gör likadant. Sen ger man mig en kram, och jag kan KÄNNA den!!! Jag är i tredje himlen, och kramar kramaktigt tillbaka. Med tårar av lycka strömmandes nedför kinderna. jag märker inte ens att vi har en åskådare, en enkelt klädd man frågar hur jag mår. Jag tittar bak och kommer på mig själv med att stirra in i 10 kameror som står vid valvets ingång. När hade de kommit? "berätta, om vad som verkligen hände" ber Michael mig. "berätta om vad jag sagt." Jag kan det inte. jag vill inte ha Michaels namn över alla massmedier igen. Hans namn behöver inte fläckas ner mer. Även om han ine gjort något, kommer media att vinkla det, och jag kan inte handskas med människor som är så falska. Men ja hinner inte svara.  "jag måste gå" hör jag han viska i mitt öra, innan han löses upp och försvinner. Känslan inombords är ihålig och smärtsam. Kom tillbaka. Jag flyr från kamerorna. Men de låter mig inte vara. De frågar ständigt vad jag höll på med, om jag sett Michael? Om jag är synsk. Jag orkar inte. Jag flyr till en ort långtbort. Men man kan inte gömma sig för evigt. Jag återvänder till L.A och ett mall. Hinner knappt sätta min fot där innan jag ser hans barn där. De är där med någon livvakt och sin farmor. Ännu ett knivhug av smärta. Han saknar sina barn så oerhört, och jag kommer att tänka på mina som ska komma nästa vecka och följa med mig på en Jackson trip runt USA. De stirrar på mig, hans mamma med. Prince är den som tillslut jagar ikapp mig när jag försöker gå därifrån lungt. "Jag såg dig på tv. Såg du verkligen pappa?"
Jag stirrar tårögt på Prince innan jag nickar. Tittar ner, skäms. TÄnk om han tror att jag är galen?
Han ler, tårögt tillbaka. Sen kommer mina barn springande glada mot mig, de är tidiga. De ville överraska mig. Prince försvinner medan jag kramar dem. De vet inget om vad som hänt. Jag har i alla år sagt att spöken inte finns. Vad ska jag säga nu? Hur ska jag förklara det här?

Jag går tillslut med på en intervju. De vill filma mig inne i kammaren. jag går motvliigt med på det. Kanske de lämnar mig ifred sen. jag går osäkert in, återigen sitter Murray där som en medlare. Var kom han ifrån?
Hinner bara gå in innan, jag hör hans röst. "så du kom tillbaka" han låter uppriktigt glad.
jag ler, med ryggen mot media. Vad hoppas de uppnå genom att filma det jag gör, spöken ska ju inte synas på film. Jag ler. Han stäcker ut armarna mot mig, och jag går emot han och ger han en kram tillbaka.  Murray tittar på mig: "varför hatar du mig inte?" han verkar förbryllad.
"jag hatar dig inte, då det är fel. Men vad du gjorde som läkare är grova tjänstefel. Du tog en människas liv, du tog Michaels liv. Det är inte min uppgift att döma, det är guds." Han nickar bara till svar. Sen är han borta. Michael kramr mig än, och jag vill inte släppa han. Jag kramar han hårt tillbaka. Tänker att det måste de absurt ut från en åskådares ögon. Jag märker inte hur reportrarna blivit tysta, de stirrar alla fascinerat på samma skärm. Den som fångar upp energier. Energierna är många. En massa står framför mig att vitt ljus och runtomkring flyger som små älvor. Nästa dag är det över alla nyheterna, Michael "lever" igen.


Det är svårt att hitta information ibland

Det sägs att allt finns på internet, men ibland får man erfara att så inte är fallet. När det kommer till språkstörning är det så. Man har fått sitta i timmar och leta efter små bitar och lägga ihop. Hittade tillslut en organistation, och en blogg med en annan mammas erfarenheter. Ja där fick man den största infon. Beställde två blcker om ämnet och en film, men måste säga att jag inte vart klokare av dem. De behandlar bara isberget av problemet, det jag redan vet. Jag ville veta mer, ha en djupdykning i ämnet.

Vart hittade jag det tillslut?
Fick en länk skickad til mig via en grupp på facebook faktiskt. Är ett pdf dokument på 169 sidor om just språkstörning. Och en riktigt djupdykning med. Med förslag på hur man underlättar inlärningen inom alla ämnen, om andra språk påverkas. Vilka rättigheter man har. Det e fakta rakt igenom, blandat med exempel. Men riktigt intressant läsning. Ta själv och läs HÄR

 

Hittade även en bra blogg, om en mamma som har språkstörning. Den var också väldigt lärorik. Blandat information, med konkreta exempel. Sånt är alltid bra. Det behövs en spridning av detta, då jag tidigare inte hört talas om detta innamn dottern fick diagnosen.


Att tänka på när du språktränar:
 • Det inte är bra för ditt barns självförtroende om du hela tiden rättar, korrigerar eller härmar. Upprepa med svar så att ?korrigeringarna? blir en bekräftelse på att du hört och förstått. Det visar att du är intresserad och att det barnet har att säga är viktigt.
 •  

 • Att träna språk är väldigt påfrestande och kan kännas som ett misslyckande. Gör det när barnet minst av allt tänker på det. I affären, på väg hem från dagis/skola eller när ni leker och spelar.
 •  

 • Var tålmodig och förstående, låt det få ta tid att berätta något. Tänk själv om du hela tiden inte fick prata färdigt, då kanske barnet slutar försöka.
 •  

 • Det blir ofta svårt med kompiskontakter. Leka gärna och bjud på dig själv. är det något barn är bra på så är det att leka, men barn med språkstörning kan behöva göra det på sina villkor.
 •  

 • Fråga inte ut ditt barn om det är trött efter skolan. Det är väldigt tröttsamt att hela tiden anstränga sig för att förstå och bli förstådd. Tillåt vila - Sen kan man prata om skolan.
 •  

 • "Överös" ditt barn med korrekt språk när du språktränar - men inte med allt på en gång. Fokusera på ett område i taget och gör det roligt i lek och i vardagssituationer. Ex:
  - Prepositioner (på, under, bredvid osv.)
  - Personliga pronomen (hon, han, hennes, hans osv.)
  - Konjunktioner (och, men, eller, utan, för, när)

Han HAR ett NAMN!!!

Vilket år var det "Skönheten och odjuret?" gick på bio?? Ja, många år sen var det iaf, jag var liten. Det säger liksom sitt! Men i veckan snubblade vi över den stora frågan som legat i mitt huvud så länge. Hans namn!! Han kallas odjuret i filmen, av de flesta. Men inget namn. Den enda Dinsey prinsen utan namn, det går bara inte! Och självklart satte sig den ideen i skallen och skavde. I veckan efter år av grubblande på den ganska så oviktiga frågan, hittade jag svaret. Han HAR ett NAMN! Adam, är det för övrigt. Prins Adam. Tack för den.Lucy in the sky VS clementine

Låg i badkaret för ett tag sen, och lyssnade på radio. Mitt i allt kom en låt som påminde starkt om en låt från min favoritskiva. Nämligen Mark Owens debutalbum som soloartist.

Ta först orinalet, Beatles. De är svåra att slå jag vet. Men när jag hörde denna låt, så började jag nyna på Mark Owens låt "Clementine". Vilket kanske inte riktigt var tanken när låten skulle spelas. Men sen påminner just hela Marks album om denna låt. Flower Power flum, kanske vi ska kalla det.  :-) Vilket jag var väldigt inne på under denna period. Kanske därför mina föräldrar undrade om jag tog droger eller inte. :-)Detta var orginalet, riktigt bra. Men sen kommer en ännu bättre version. Ingen cover, men melodin är väldigt snarlik. Välkommen till det glada 90 talet, gott folk. :-)Jag föredrar Mark Owen långa vägar framför Beatles.  Men det är min smak. Vilken tyckte ni var bäst??

När vi ändå är inne på gamla mobiler

Alla har vi haft otalamobiler genom åren. Jag är inget undantag. Totalt har jag haft 5 stycken mobiler som jag köpt nya, och fått låna 3 stycken andra medan jag letat efter nya(då de gamla pajat).

T20

Så den första mobilen jag köpte, köpte jag 2002, för lönen jag fått på sommarjobbet det året. Det var en Sony Ericsson T20i. Inte mycket för omvärlden nu, men då tyckte jag den var riktigt fin. Den mobil som gav mig brännsår på ena örat, eller var det strålningsskador? Pratar alltid med högeröra av någon anledning. Men när man efter nästan 2 till tre timmar om dagen med luren mot örat, så började det lämna sina spår. Rött och svullet öra som ömmade något enormt. Efter en rejäl nedskärning på telefonpratandet och började använda handsfree, så vart det bättre efter någon månad. Men den var rejäl. Jag hade den telenen fram till 2005 och den fungerade fortfarande perfekt då jag övergav den. Då hade den fått utstå regnskurar, tappat den i golvet mm. Bebisdräggel och det var inget fel på den. Tjock och sött telefon som var sådär gullig.  :-) Fick låna en  nokia telefon av modell 33 något....ja, herrre gud. Aldrig mer en Nokia. Testat fler efter det, och menyerna är inte ens logiska.

S700

2005 var det dax för nästa mobil, en större skärm framförallt. Blev en Sony Ericsson S700i. Denna gång på abonneamang. En Sony Ericsson S700, och jag kan ärligt säga att det var den bästa mobilen jag haft genom alla tiderna. Lika bra som den jag har nu. Men den var dessvärre ett måndagsexemplar och höll någon vecka efter att garantin gått ut. Ganska typiskt va? Men fin var den också.


K610

Så nästa modell blev snabbt köpt, en LG modell för 50 kr/månad. Men herre gud. Hade den i 2 dagar och sen klev jag in i affären och krävde en annan telefon. Den var inte ens användbar. Plastigare än en leksak. Blev en Sony Ericsson K610. Och den vart RIKTIGT dålig. Hade den innan för lagning 2 ggr under 2 år. Strullade jämt. Nej den ville jag inte ha igen. Tillslut självdog den trotts att jag verkligen behandlade den som om den vore gjord av glas.

Visst den var fin, fin färg. Men som sagt, programvaran var riktigt dålig.

 

 

W850

Eftersom den la av helt plötsligt, så fick jag ärva deras pappas gamal mobil. Även den en Sony Ericsson. Den var en toppenmobil. Hade den bra länge. Men eftersom den redan hade nåt år på nacken när jag fick den, så han jag ha den bra länge innan Jonathan tappade den i vattnet och dnen dog halvt. Man kunde svara i telefonen, men sen kunde man inte sätta på/skicka sms, gå upp, men inte åt andra håll. Det var en Walkman och den vart riktigt bra, kameran sådär.

 

 

W595

Nästa mobil, och den nästsenaste. Den vart bra, hade alla krav jag hade på funktioner. Timer/alarm/tidtagarur, bluetooth, mms, wap, walkman, kamera, radio. Nog den tunnaste mobil jag någonsin haft. :-) Var i desperat behov av en ny mobil så gick till ett av dessa bord som står mitt i centrum, sa att jag ville ha en Sony ericsson mobil och fick välja på två stycken. Så var ingen research. Tog bara en. Och den var som sagt en bra telefon. Gjorde det den skulle, ingen WOW telefon direkt. Men en bra kamera, och walkman som jag krävde.

Några månader senare kom guldverionen som jag suktar efter än. Så någon som vill ha en röd, så får jag din guld så är jag på. :-D

 

 

Xperia X8

Sen denna, eftersom jag alltid sagt att jag vill kunna läsa e böcker i mobilen och då är touchscreen ett måste, så hade jag inget val kan man säga.

 

 

Det var mina mobiler jag haft den 2002, då jag köpte den första. Hur många mobiler har ni haft?? Och vilken var er bästa/sämsta ni haft?


24 Augusti - En ny mobil

Jag vet, jag skiter inte pengar, men när ens gamla mobil börjar muppa sig, inte stänger av program, inte vill starta vissa andra saker, då vet man att det är dax att byta upp sig. Den förra började bette sig så och en dag dog den hux flux. Hade ingen mobil på flera veckor. Så ingen fick tag på en, jag fick inte tag på någon. Jag är en av dessa som valt bort hemtelefon, och istället endast har mobil. Så tänkte slå till innan samma sak händer igen. Man lär sig av sina misstag minsann. :-)

Hade sett att de reade ut Sony Ericsson Xperia X8, så slog till. 1000 kronor för en android telefon är ett bra pris. Jag KVÄVER märket Sony Ericsson på mobiler själv, så är lite begränsad när jag har en maxbudget på 1500 för en mobil med kontantkort. Så hoppade in i affären och kom hem som stolt ägare. Min tidigare telefon var en SE W595, men efter tre år så börjar den gradvis ge upp (ja den fungerar än otroligt nog).

Lite tjock som jag fick höra. Men det har aldrig hindrat mig tidigare. När jag satt och lekte med den telefonen så tyckte ungaran att skärmen var liten. De jämförde med deras pappas telefon som är kanske 1 cm större. Oki.....de kunde ha fått se telefonerna som fanns för 10 år sen då. INgen färg, en skärm på 1½ cm och inga roliga spelen ska inte ens nämna. HAhaha


Svar ang Sailormoon

Eftersom ingen blogg eller mail lämnades, så skriver jag här istället.


Sailor Moon kommer gå på bio den 8 Oktober i Kulturhuset (i Stockholm). Är ett anime/manga event. MEN tyvärr är biljettrna till Sailormoon slutsålda. Eller fanns en biljett kvar igår. Och jag vill inte gå ensam.

Now u know. :-)

22 Augusti - Första skoldagen

Så var dagen där som är en stor milstolpe i allas liv. Första skoldagen! Dottern började första klass. En stolt mamma lämnade en nervös tjej i skolan. Trotts att det var samma kompisar sen tidigare, så var hon inte riktigt på humör för att lära sig en massa nytt. Grät och ville var hemma. Men skolan hade gått bra även om hon vart riktigt blyg. 

Kör genom aka gräshoppslandet som jag kallar det. Hela fälten krylar av dem på sommaren. Under varma dagar bokstavligen tjutter det i öronen då alla ska spela fin musik. Men det e vackert! Känns som att vara ute på landet lite smått. Inga hus, bortsett från det där groterskt fula lagerhuset och skolan bakom det. Men självklart är vi ju mitt i allt. Med alla träd som de öppna fälten gör att det blir en egen liten värld, den här korta biten. :-)

Året 2012 och 2013 bjuder på många bra filmer

Jag vet att i år återstår några bra filmer till. Bla, Twilight sagan som är årets största höjspunkt för mig.Men 2012 blir ett minst lika bra år på filmfronten. De filmer som då går på bio är minst sagt många. Kommer bli en dyr affär. :-) Fast med det i tanken, jag är ändå medlem i SF's bioklubb, så lär väl komma upp i guldnivå åtminstone och åtminstone få en biljett betald. :-)

Mästerkatten i stövlar

Behöver knappast nämna att katten ur shrek har fått en egen film. Det kan inte bli annat än bra. Eller så lär jag bli sjukt besviken, som jag vart på filmen Rango. Nog den sämsta filme ever, på animerad/tecknad front. Men den här lär knappast bli sämre.Behöver knappast nämna att katten ur shrek har fått en egen film. Det kan inte bli annat än bra. Eller så lär jag bli sjukt besviken, som jag vart på filmen Rango. Nog den sämsta filme ever, på animerad/tecknad front. Men den här kan bara inte bli dålig. Har älskat han i alla filmer, so far.
Dark shadow

Johhny Deep och vampyr räcker för att locka mig. :-D Johnny Deep är en av de bästa skådespelarna genom tiderna. Hans roller är genialiska och tillsammans med Tim Burton brukar det bli magiskt.


Hansen and gretel: witch hunter

Ska jag vara ärlig har jag ingen anning om vad den handlar om, bortsett från at det handlar om Hans och Greta.
Men Hans och Greta, som Häxjägare låter det som. Gillar tvistar på kända sagor, så den kan var bra.

Titanic 3D

Den här gången ska jag INTE springa och kissa när båten sjunker, och tvingas sitta i trappan den sista halvtimmen. Titanic i 3D, det e grejer det!! Gillar att klassiker kommer på bio igen. Ja, jag är beredd att betala för det. :-)

Breaking Dawn, del 2

Sista samtidigt som jag ser fram emot filmen, så är det sogligt. Den sista delen i en underbar film serie tar slut! Den här gången ska jag se, alla delar i ett maraton, bara det kommer då.

The hobbit

Såg nästan alla tidigare Sagan om ringen delar på bio. Denna utspelar sig innan allt började. Den måste man ju bara se.

Warm bodies

Okej, denna är lite av en chansning. Vet inte ens om den kommer på bio eller ens släpps på dvd här i Sverige, men på något sätt ska jag få tag på den. Jag gillar zombie filmer och denna verkar annorlunda. Boken som är skriven av Isaac Marion, handlar om zombien R. Han tröttnar på deras meningslösa liv och vill ha något mer. Han blir kär i en av männsikorna. Ja, lite tvistar jag vet. Zombies brukar inte kunna prata, eller ens känna enligt tidigare filmer. Men det därför jag vill se denna. Den har något nytt, och sånt gillar vi. Boken har dessutom fått bra kritik av andra läsare, och av mig. Hahaha

Och sen finns det vissa kansken till 2012. Bla Lejonkungen 3D och Skönheten och odjuret 3D, som kanske kommer upp på bio här i Sverige. Håll tummar och tår att det går igenom. Jag vill se dem på bio!!!

Sen 2013 kommer ett år som verkligen passar mig. Jag älskar zombiefilmer och även spel. Och 2013 är det just vad man kan kalla ett zombieår inom filmens värld. :-)

Men in black

En av få filmer som faktiskt varit bra alla delar igenom. Återstår att se vad som händer i filmen bortsett från ailens och agenterna.

28 moth later

Har ni sett, 28 days later, 28 weeks later så vet ni vilken  film det här är. För er som inte vet det, så är det del tre i zombietrilogin. Nu 28 månader efter att världen blivit ett zombieland. Älskade del ett och två. De två bästa zombiefilmer jag sett genom alla år.

Zombieland 2

Ja, jag får sitta och skratta emellan spänningarna, nu förhoppningsvis på bion. Jag såg "zombieland" hemma när de precis släppts på dvd och höll på att dö av skratt genom större delen av filmen. Så JÄVLA bra var den! Sett den många gånger efter det.

Pride and Predjustice and zombies

Ja, det är precis som det låter. En Pride och Predjustice med en tvist av zombies. Boken har fått lyssande recensioner, och jag ska läsa den först. Men det finns gott om tid, filmen är redan efterlängtad av många trotts att den inte ens är färdig än.

Sen ännu en del ur Pirates of the caribbean serien. Vad nu den delen kommer heta. Mer Johnny Deep och hans komiska figur Jack Sparrow.

Ser verkligen fram emot lite över två år av bra filmer. Vilka filmer vill ni se på bio?

20 Augusti - Dagen började inte bra

Den 20:e klockan 11:30 skulle vi vara på kalas, på lek och bus. Klockan 11:00 vaknade vi. De säger väl det hela. Att ta sig ditt med två barn för fot, tar bara det 45 minuter. Jag äger ingen bil. Så vart upp ur sängen. Borsta tänderna, hoppa i kläderna, kamma håret och ut. På gatan ringde jag efter en taxi. Vad annars kunde man göra????
Systerdottern hade ju kalas och vi var SENA!!!! Har aldrig försovit mig till något sådant. Men ibland måste det vara första gången. Men ditt kom vi, och det är väl det viktigaste?! Försöker intala mig det iaf, även om jag hade dåligt samvete. Men ungarna hade kul.

Jag skrattade åt ett muskelberg som inte fick ner armarna ordentligt. Vad hände sen?
Ja, när vi kom ut öste regnet ner. Så sprang in till videobutik intill. Gissa vad vi hittade där? Köpte fem filmer för 150 kr. Sånt gillar jag. Så fick new moon och eclipse, och barnen fick välja en film var. Sen lyckades vi välja en sista film tillsammans tro det eller ej. Köpte lite godis, och sen tog vi bussen hem. Även om barnen ville ta taxin igen. Haha. Men det var ingen kris längre, vi behövde inte stressa. Rövjärn och Bergqvist i källaren???

Efter att ha haft en fnitterattack, eller flera under hela kvällen egentligen så fastande jag i badkaret på kvällen med mobilen i handen. Satt och chattade med en kompis. Det spårade ur en anning, kanske jag ska säga. :-P

"Men min termos är nedpackad i källaren lol"
"Haha, har du inte bergqvist i källaren?
Oki, mobilens språkplis börjar  bli lite irriterande. haha"
"Bergqvisti källaren. LOl en kille i källaren.
"Haha har du ingen bergkvist i källaren. ;-)"
"I wish, om han är snygg så.
Då är de bäst o låsa in d. :-)"
"LMAO"

Herre gud, jag höll på att skratta ihjäl mig igår kväll.
Det slår fan rövjärnet.

För att göra en lång historia kort.
Jag och några kompisar hade hemkunskap i högstadiet. Läraren hade någon föreläsnig innan vi skulle börja med maten. Under tiden fick vi äta vindruvor. Jag och tre till satt och underhöll oss med att sitta och pila ner vindruvekärnorna i blomkrukan så fort läraren vände ryggen till. Självklart fnittrandes. Trotts att vi satt längst fram så märkte läraren ingenting alls. Vi höll på att dö av skratt bokstavligen.

Vi gjorde mat, och sen skulle vi fylla i ett formulär. Var bilder på osthyvlar, rivjärn och andra redskap vi skulle kunna. Sen skulle vi byta papper med vännen bredvid. Så att det blev rätt rättat. Nåja, trodde jag. Mitt i rättningen bryter kompisen med mitt papper ut i en hysterisk skratt attack. Hon håller på att ramla av stolen.
Anledningen? Jag hade skrivit rövjärn, istället för rivjärn. Ja, man undrar ju var mina tankar svävade någonstans när jag fyllde i det pappret. :-)

Nattningen gick INTE som planerat

Igår efter att de ätit kvällsmål, borstat tänder och sånt, så fick jag motvilligt barnen till sängen. Jag var dum enligt sonen, som tvingades avsluta sitt tvspel. Mary var inte trött, fastän hon satt och höll på att ramla ihop i soffan.
Men fick dem i sängen efter lite tjatt, Men väl där så la sig Mary ner på en gång och blundade. Jonathan däremot låg med väldens smile på läpparna. Vad låg han och tänkte på för bus nu, var allt jag tänkte på. För det där flinnet var inte nådigt. Han kollar på mig och brister ut i världens skratt attack. Tydligen var den smittsam, för jag kunde inte låta bli att hänga på jag med. Så där låg Jonathan och jag och skrattade så att vi grät i flera minuter. Mary vart argare och argare. "TYSTA!! jag försöker sova!!" skrek hon ilsket. Men inte gick det att sluta skratta när man inte fick skratta. Tvärtom började vi skratta mer. Fick göra mycket för att lyckas få tyst på mig själv. Blunda, bita sig i tungan och försöka tänka på annat. Men det gick, även om det tog sin tid.


Thriller jacka?

Den 9:e när vi köpte skor, köpte vi även lite kläder till barnen. Som skulle användas till skolstarten/dagisstarten. Det blev ett par byxor, en tröja och en jacka till Mary. Jonathan fick ett par byxor och två olika spidermantröjor.
Mamma som var med, pekade ut jackan till dottern. Det första som slog mig var "Thriller". Ja, jag är lite Michael skadad. Haha. Men jag erkänner det iaf. Jag är skadad på alla sätt och viss av Michael Jackson. Fick en otolkbar blick av mamma när jag sa, thriller. Galen? Besatt? Eller var jag helt fel ute och cyklade? Hahaha

 

Och sen en dyrare, och lite mer snarlik variant. Självklart från England. Vart annars?

 


Ja, kanske var färgen som gjorde det. Men tankarna for automatiskt ditt iaf. Hur många skinnjackor på hm, har det funnits genom åren som är röda??? Precis!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign pه www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus