19:e Augusti - En dag i stan

Den 19:e var det planerat att jag skulle in till storstan, självklart fick barnen följa med då barnen inte börjat på dagis/skola än.  Vad skulle jag annars göra av dem? Så vi begav oss mot Stockholm och gamla stan i lugn och ro. Jag tänkte inte börja dra killen över hela stan gnällandes för att han får diverse smärtsamma åkommor i fötterna bara han går. Så 2 timmar från att vi stigit av tåget vid Stockholm C, till dess att vi var framme i den utnämd butiken i gamla stan. Vilken butik. Skulle ha kunnat gossa ner mig där i alla evighet. Barnen vart helt lyriska, Mary skulle ha alla block och pennor. Jonathan alla star Wars produkter. De skulle få köpa något i en annan butik där längst turistgatan. Vilket de köpte. Där hade de dessutom leksaker, bland alla dekorationsgrejer.

Så väl inne i Science Fiction bokhandeln fastnade vi bra länge. Skulle det varit möjligt skulle jag ha gott ner mig ordentligt, men barnen var uppvridna. Troligen smittad av min egen entusiasm. Men en halvtimme senare var vi ute från affären, med inte midre än två "Vampire Knight" produkter.

Först första säsongen av själva serien. Finns totalt 2 säsonger.


Blev även denna, de tio första delarna i serien. Finns totalt tretton stycken ute än så länge, självklart på engelska. Men språket är lätt, och handlingen intressant. Kärlek, vänskap, konflikter, vampyrer. Allt i ett!

Betalade den summa pengar det kostade, och det gjorde ont att se alla de där pengarna försvinna. För det var inte billigt. Men jag vet att jag inte kommer ångra det i framtiden. Jag har velat ha dem länge, och därför var det inte surt fördärvade pengar. Jag vet att det gjorde ont när jag betalde 1300 för Sailormoon med, men jag ångrar det INTE idag.

Sen traskade vi runt i affärerna där. När man väl är i gamla stan ska man strosa runt i alla mysiga affärer. Det hör liksom till, är så sällan där så man får passa på. Koom in i en krims kram affär som säljer prydnadssaker och även billiga leksaker och rökelser. barnen fick sitt. Dottern valde en barbie, en solfjäder och ett set med penna/linjal/sudd. Sonen valde även han detta set och en bil. Den var lite dyrare så det fick vara.

Sen tänkte vi börja gå hem, men när vi genade genom en gränd i småregnet, så gick vi förbi en mysig restaurang. Gåsgränd 4, hette den. 24 platser fanns det inomhus, levande ljus och valv. Sånt tycker jag om. Blir mer personligt och värmande på något sätt. Åt en varsin lax tallrik innan vi begav oss hemåt. Eller det var iaf vad jag trodde. Med en påse från sf bokhandel, en från krims krams butiken till deras advents kalender och deras påsar med deras leksaker i. Så hann vi bara komma utanför gamla stans murar när barnen höörde musik. Elller jag hörde den med, men tänkte inte så mycket på det. Jag kunde ha fortsatt hemåt även om det var bra musik, men barnen hade andra planer. Trotts att de var trötta och ville hem så skulle de bara se varifrån musiken kom. Så som flugor dras till ljus, drogs vi mot ljudet av latinamerikansk musik.

Efter att nervöst ha kommit förbi den där kanten längst vattnet, där jag alltid är nervös att de ska ramla genom så såg vi en stor scen framför operan, eller på gustav Adolf torg. Det var tydligen näst sista dagen av Sthlm kultur festival. Jag hade ingen anning, och hade jag vetat det, så hade jag åkt in. Men nästa år så, om det kommer tillbaka då!

Men tilllbaka till ämnet, eftersom det var festival så var gatan avspärrad runt torget. Och dottern var noga med att påpeka det när jag klev rätt ut på bilvägen: "mamma, man får inte gå på bilvägen." Ja, fick förklara att ibland finns det undantag och förklara varför. Ja, de stirrade stort runt. De kommer ju ihåg denna plats som tungt trafikerad. Nu vart det tvärtom. Och t o m toaletterna var spännande för dem. Hahha....tur man har lätt underhållna barn. :-D

Där stod vi och tittade på Afrocubism som spelade denna kväll, och njöt till tonerna, iaf i 20 minuter innan de ville vidare. De vart trötta och ville hem, sa de. Runt oss stod folk och dansade. Skulle gärna ah satt mig inne i tältet och tagit en cider, men  var barnen trötta, så var de.Riktigt sköna toner, tyckte jag. Så motvilligt tog jag smågatan mot kulturhuset, menar det är ändå den närmaste vägen till tågstation.  Men fastnade vid brunkebergstorg redan. Rebekka Karijord, en norsk artist uppträde där och barnen ville titta. Så in igen i 10 minuter. Sen vart de trötta igen när jag började uppskatta hennes musik. Så vidare till nästa. Kom till kulturhuset och vi fastsade däri över 30 minuter innan vi började gå mot tåget. Det avr riktigt bra. Cowboy dans av några brudar i brudklädning och en tjej i brudkläning från Mexico. Den sista var hysteriskt rolig. Tyvärr hittar jag inte hennes namn, men när jag gör det ska jag lägga upp det här.

Sen började vi sakta att gå mot station. Jonathan somnade i vagnen på tåget. Tog bussen hem och sen var vi hemma. Trötta, men nöjda med dagen. Mary somnade så fort vi la oss i sängen.

Varning för FEJK mejl!!!

Jag har flera mail konton hos flera olika leverantörer. Enklare så. Olika lösenord, av säkerhetsskäl. Man ska ALDRIG ha samma lösenord till allt. Det är som att tigga om att bli hackad, ask me. Been there, done that. Jag gör inte om det misstaget säger jag bara. På en av mailen, får jag en mail av tradera. Går in, läser.

MEN PLEASE!!!  Jag äger ett tradera konto! Jag har den registrerad till en mail, men fan inte den mailen de skickade den till! vad de vill ha? De vill ha ens personnr, ens lösenord och ens användarnamn. Man blir ständigt varnad för detta, finns det verklige någon som går på detta?

Så får ni mail från dessa, svara inte!!!
Föresten, kan man polisanmäla sånt här??? Även om det inte leder till något, så borde det väl iaf finnas i registret. 

From: Tradera ® Account [tradera.2011@mail.com]
Sent: 19/9/2011 10:56:30 AM
To: undisclosed-recipients:
Subject: Tradera Kontoverifiering alert!‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

 

Sorry, för den suddiga bilden. Men blev så när den förstorades. Hoppas ni överlever.

 

Vill ni veta deras största misstag? Jag annvänder inte ens den mail, som de skickade detta till. Man kan ju tycka att ska de beställa saker i folks namn, borde de iaf göra lite bättre efterforskning. Men finns idioter till allt, som jag alltid sagt.AntiLace

Fick för ett tag sen hem lussmedlet Antilace från buzzador. Nu har vi inte blivit angripna av dessa odjur än så länge. Vilket annars  brukar vara en tradition varje höst. Men ibland har man kanske turen på sin sida??

 

Vi har tidigare testat alla medel som finns på marknaden. Det där råttgifttet som stack i ögonen, laktritsoljan. Ja jag har mina smeknamn för alla de där. Men denna ska vara neutral i doften, vilket bara är till dess fördel. Alla i ens omgivning (inklusive främlingar), behöver inte veta att man precis genomgått en bahandling genom att bara känna doften som omger en. Det sist man behöver när man fått utstå dessa små odjur, är att få det stämplat i pannan.

Utöver att den är luktfri, så är det dessutom alkoholfri, parfymfri och fri från eteriska oljor. Det som också gör att denna sticker ut från mänden är att den dessutom endast kräver EN behandling. En åtta timmars behandling, men det e det värt. Sen gäller det bara att kamma på efteråt. Prislappen ligger på cirka 239 kronor, men då räcker den också till två - tre behandlingar.

 

Har ni testat varan än? Och vad tyckte ni om den?


Finns den perfekta mannen?

Smart, snäll, omtänksam, som KAN prata. Inte alltför allvarlig, men inte för barnslig. Inte röka, inte dricka mycket. Barnkär, som inte är fördomsfull, lite humor åtminstone, vissa respekt, kunna kompromissa, vara ödmjuk (stora egon går STORT bort) OCH som hjälper till i hushållet. Men som samtidigt inte är en knähund. Någon man kan sitta och kramas med bara utan att det automatiskt leder till något annat så fort man rör han. Någon att prata med, diskutera. Göra något med när barnen sover. Någon som man kan klicka med och tillsammans arbete som ett lag (okej, det där lätt opersonligt)Har jag för stora krav?? Finns du ens där ute???

Som jag kan sitta och lägga pussel med när hösten smyger sig på, sitta och krama framför en mysig film. Eller när man tältar sitta och kramas framför tältet en sommardag. Äta långa mysiga middag med (inte springa från bordet på fem minuter).


12:e Augusti - Aldrig mer...

Ja, jag menar det. ALDRIG mer ska jag någonsin smaka/äta surströming. Smaken var avskyvärd. Stanken ännu värre. Ja, stanken var 20 gånger värre än smaken. Försök att översalta en fisk med någon konstig eftersmak, så har ni det perfekt beskrivet. Men nu har man iaf testat, men jag gör inte om det. Kan gärna vara med, men då sitter jag i ett annat rum när fisken äts.  :-)

Har ni smakar Surströming, och vad tycker ni om det isf??9:e Augusti - köpt skor till barnen

Skolstarten och dagisstarten närmade sig och det var dax att köpa skor till ungarna innan alla andra kom ut i jakten när barnbidraget kom. Då skulle det inte finnas nåt kvar.

Mary fick tre skor då hon växt ur gummistövlar, gympaskor och dessutom velat ha stövlar en tid nu. Då skopunkten ändå har, 3 till priset av 2 så passar man på. Dessutom hade Joanthan pekat ut ett par gympaskor som han behövde, som det var rea på. Nu borta ur sortimentet. Men riktigt snygga.

 

Dessa par fick Mary. Personligen vart jag inte vidare nöjd med hennes gympadjor, men det är hon som ska ha dem, så ska väl inte klaga. Bara hon hoppar i skorna, utan bråk så får hon köpa vilka hon vill.

....och Jonathans. Hans skor finns inte kvar i sortimentet. Men de är av likadan modell som på bilden ovan, MEN vita, med beiga valv(ellar vad man nu ska kalla dem) på sidan).


500 kronor fattigare, men nöjda gick vi från affären. Hur ofta får man 4 par skor för den prislappen?

JJAAAA Sailor moon på bio!!!

 


Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill skrika ut i ett glädjetjutt, men tror knappast att grannarna skulle uppskatta det. Eller barnen heller. Men SAILORMOON KOMMER PÅ BIO!!!!!!!!! Jag vet, jag har alla delar, + filmerna på dvd. Men bio är något speciellt. OCH jag får sällskap, som bonus på det!!!

Jag bubblar över av glädje snart.....HAHHAHA AAAAAAAHHHHHHHHHHHHHH!!!
5 Augusti - Bokinköp

Ibland hittar man böcker billigt, och då brukar jag inte tveka att slå till. 2 böcker för 69 kronor, är väldigt bra.

 

Kommer skriva recension av böckerna, på min andra blogg när jag läst ut dem.


4 Augusti - kairobadet

Det visste vi inte då, men den här dagen skulle bli den sista dagen vi badade på stranden den här sommaren. Klockan tio ringde iaf syrran, och frågade om vi skulle följa med till Kairobadet. Sagt och gjort, så hoppade vi i kläderna, och packade det nödvändigaste. Nästa buss till stranden gick vid tolv något, och vi tänkte inte ta taxin som syrran gjort. Ja, ni läste rätt. Taxi till stranden. Haha
Man har inte hört allt än trotts allt.Väl där, så kunde det inte bli bättre. Utsikten var underbar. ;-D
Och det var varmt. Stannade till fem cirka, då vi började röra oss hemåt. Då bussarna endast går varannan timme, så fick vi ta oss hem till fots. Iaf till station, därfifårn tog vi däremot bussen.

Det roliga den dagen var att syrran och dottern hade liknande kläder. Jeanskjol, en tröja av modellen som ni ser på bilden, ballerina skor som blingar. Haha

Men var en bra dag. Tyvärr den sista riktiga sommardagen.

Generell språkstörning

För nästan tre månader sen fick dottern diagnosen generell språkstörning, vilket inte kom helt oväntat. Vi har länge vetat att hennes språkkunskapet inte är vad de borde vara. Att inte förstå ordets betydelse, att inte kunna böja orden var det främsta som vi la märke till. Dessutom hade hon svårt att hålla en röd tråd i samtalet. När man höll på att prata om dagen, kunde hon helt plötsligt nämna ett djur som hon sett, för att sen börja prata om dagens händelse igen. Många gånger har man fått fråga henne vad hon helt plötsligt börjat prata om, då man ibland inte hänger med. Ibland förstår man övergångarna om man själv varit med, men för de andra i omgivningen så kan det vara svårt att hänga med i svängarna. Humöret, ja det är HET om man säger så. Utbrotten kommer vid motgång, trötthet och om det inte går som hon vill. Att lära sig något tar längre tid med vissa saker och korttidsminnet är verkligen sjukt kort ibland. Man kan behöva säga minst 10 ggr på 1 timme vart man ska, för att hon hela tiden glömmer bort. Innan blev jag irriterad, måste jag erkänna. Herre hud, hur svårt kunde det vara att komma ihåg att vi skulle till affären?? Eller medan vi badade och fixade iordning oss, att vi skulle på en fest. Ja, nu ser jag självklart annorlunda på det hela. Svårt att bli arg, när det finns en orsak till det. Det är inte henner fel. Dessutom kan hon ha svårt för att förstå reglerna i en lek. Vilket vissade sig på idrotten nu i veckan. Hon blev arg på en kompis i klassen och skällde ut henne för att hon tvingade henne att springa. Men de skulle springa, det var någon lek. Dessutom kan det blir problem med instruktioner då hon inte kan ta emot för många instruktioner på en gång. Utan man får beta igenom dem en och en. Tidsuppfattningen är inte heller vad den borde, vad igår, idag, imorse, ikväll och imorgon är svårt. Dessutom veckodagarna, och allt som har med ordning att göra. Att a kommer förre b och sånt.

Men som med andra diagnoser, så är alla barn självklart inviduella. Andra har problem med motoriken, balans, koncentration och uthållighet utöver det. Dessutom är det inte så ovanligt att man oftast har en annan diagnos vid sidan om. Som ADHD eller dyselexi/dysalki.

Jag la redan märke till detta, när dottern var 4. Hon började ändå prata väldigt sent, hon var nästan 2 år. Och vi trodde det berodde på att hon varit sjuk så pass länge som hon var. Ville ge henne en ärlig chans, men när t o m dagisets inkallade talpedagog påstod att dotterns tal var bra. Så vart man lite fundersam. Man kanske bara var en hönsmamma? Men nej, det var jag inte. Hon hann bara börja i förskoleklassen och utredning påbörjades genast.

Utredningen vissade följande:
Att hon var väldigt duktit på pussel, konstaterade de då, men det visste vi ju redan. Det har hon alltid varit. La 150 bitars pussel som 4 åring redan. Som 5 åring 250 bitars. Letar just nu efter ett pussel med 500 bitar. Så att hon får lite att bita i. Med ett mer barnsligt motiv som passar henne. Det är svårare.

Men hon kunde inte se mönster eller varför vissa saker passade ihop. Hade svårt att ta instruktioner som var längre. "hitta de två bilder som passar ihop. Men på två olika rader." Gång på gång, pekade hon på bilder på samma rad, vilket man självklart inte skulle göra. Talet märktes och hon var inte blyg efter att ha fått lite frukt och pratade på.

Jag vet inte hur detta uppfattas av andra, men eftersom det är ett dolt "handikapp" som är lite av ett okänt begrepp i världen. Har du precis hört talas om dyskalkyli, eller inte ens vet vad det är? Ja, språkstörnig är ett ännu okändare begrepp. Och jag har precis upptäckt att det är svårt att hitta info. Många jag googlat på har fått kämpa i år med att få rätt stöd till sina barn, och det i sig är lite skrämmande. Ska jag behöva bråa och slåss med näbbar och klor för att hon ska få rätt hjälp??

Fastän jag redan fått så otroligt mycket från skolan, så kan de faktiskt bättre. De betalade en utredning som i sin tur ledde till en logoped, de föreslog fritids till dottern på särskilda anledning, de har skickat mig till SSE för att få råd där. MEN dottern kommer varje dag försent. Vi går 20 minuter innan lektionen börjar, och det tar 10 minuter att komma ditt. Men hon ska leka, det kliar, hon fick helt plötsligt ont i magen och vill hem...ja hon försöker verkligen dra ut på tiden. Hemma är det samma sak. Ska inte upp, ska inte äta, glömmer bort att klä på sig. Ska leka mitt i allt. Idag lackade jag ut totalt på hennes lärare. Hon påstod att jag lätt dottern köra över mig, och det var därför vi kom försent. Då har vi sagt hej och jag har frågat hur det gått (fått bra till svar bara), hur kan man veta något sådant när vi inte ens samtalat? Jag slängde ur mig att jag fått tips på hur jag ska gå tillväga för att få henne att gå till skolan och få henne att bli mer positiv till skolan. Vi var inne på dag 2 nu. Hennes svårigheter har gjort att hon lider av dålig självkänsla och hennes svårigheter att följa med gör det inte precis lätt att tycka det är kul att vara med. Hennes lösning för att få dottern att komma till skolan i tid? "Du får tvinga henne, dra henne till skolan". WHAT?? ja, det gör ju verkligen att hon blir mer positiv till skolan, NOT.  Vi försöker lösa ett problem så att det inte blir ett större problem i framtiden, att dra ett skrikande barn till skolan är inte lätt lösning på det problemet då. Det kommer snarare göra att hon sätter sig med på tvären. Jag gick därifrån efter det, annars skulel jag väl ha lackat ur totalt och sagt nåt jag skulle ha fått be om ursäkt för sen. Hon är säkert en toppenlärare, men när det kommer till komplikationer och barn med speciella behov så är hon inte mycket att hänga i grannen tydligen. Men ska på ett samtal med henne den 20:e, så återstår att se vad hon säger.

Facebook är farligt

Det talas alltmer om att facebook tar upp alltför mycket av vår tid, och det kan nog stämma. :-P29:e Juli - Spikar är farliga!!!

Denna dag hade jag tröttnat på det stora tomma hörnet i sovrummet och bestämt mig mot alla odds för att dra ut klädskåpet från förrådet där den står packiterad och tar plats. Så började plocka upp allt och plankorna blev bara fler och fler. Det här kommer gå bra tänkte jag, då jag ändå skruvat ihop flera ikea möbler själv, varav kura sängen var den värsta av dem. Men så tittade jag på ritningen och tänkte "hjälp". Men tänkte att jag ska klara det här. Men jag insåg efter 5 timmar, att det gö jag inte. :-/ Tvingades skuldmedveten ringa grannen och vännen. Hon kom snällt nog över. En guldstjärna ska du ha! ♥

Men så hade jag baksidan kvar, och skulle spika fast den. Trodde jag var klar och tryckte mig mellan så att jag kunde få den på plats. Men hoppade rätt in i en spik som jag spikat snett. På mindre än en sekund hade jag ett 1 cm långt sår som var DJUPT och som gjorde tokont. Fortfarande idag är det inte helt läkt. tänkte först åka in för att sy eländet. MEn att sitta där på KS en helg mitt i natten lätt inte lokcnade när jag för en gångs skull var barnfri.

 

Okej, jag vart liitteee uttråkad dagen därpå. HAHA


20 Juli - Pokemon kort

Under sommaren som var så fick barnen något av grannen, helt oväntat.
De fick nämligen en HEL låda pokemon kort. Till deras glädje.
Tack ännu en gång, barnen älskar den!


28:e Juli - Naturhistoriska Museet

Den 28:e var det dags för nästa utflykt. Nu endast med två kusiner, istället för de vanliga fyra. Eftersom det stod regn på väderprognosen överallt, så drivade vi in till stan. Men tror ni regnet kom? Nej precis, det kom aldrig. Istället var det svettigt, klibbigt, soligt och FÖÖÖÖRRR varmt för en inomhus vistelse. Men som jag sagt, lönar sig inte att kolla på vädret, de har ändå bara fel. Det sjuka är att föräldrarnas väderstation för 300 kronor har mer rätt än alla väderprognoser tillsammans. Borde nog införskaffa en sådan. Men iaf, efter buss, tåg och tunnelbana kom vi äntligen fram. Barnen ville självklart se cosmonova, men då vi åkte med mindre barn så blev det helt enkelt inte av.

 

De fick istället nöja sig med att  posera framför denna. Men lovade att någongång i höst, skulle vi återvända och de skulle få sen filmen om dinosaurier. Sen blev det ett himla vandrande genom hela huset. Skulle ha behövt några timmar till, eller en till för att hinna med allt.

 

Men som sagt, vi kommer återvända i höst någongång. Barnen tyckte om det, vi vuxna tyckte om det. Och det var en bra mix mellan se och känna och testa på.


Michael Jackson experience

Nu var det ett tag sen jag köpte det spelet. MEN hade velat ha det LÄNGE. Kanske tur i oturen så var ps3 sist med att släppa spelet. Både xbox och Wii var ju ute bra mycket tidigare. Jag säger inte bara det här för att jag är fan, men spelet E HELT JÄVLA FANTISKT. Nåt jag kommit på är att det vore den ultimata upplevelsen att ha mikrofon att ha vid örat. Att dansa och sjunga samtidigt. Det gör det där lilla speciella. Känslan av att se OM man klarar av det Michael gjorde under alla år, utan att falla ihop i en flåsand hög på golvet.


 

Här dansar jag till "ghost" som är min favorit av alla låtar. Den låten är för skön både dansmässigt och sångmässigt.


27:e Juli - mera bad

Så följdes det av några hektiska dagar igen. Kan inte påstå att det var direkt badväder. Men trotts det drog vi oss till vårt Ekebo. Badade i ett sjukt kallt vatten och hade lite skoj. Iaf barnen, jag satt mest på bänken och glodde och tog små bad för att finslippa dotterns simkunskaper. Men kom upp stelfrusen av kyla varje gång. Barnen kan INTE må bra, det var ju inte ens mänskligt att bad i det där vattnet. De kan inte ha några nerver i behåll i sin kropp. Eller så tappade de den av kylan. Hahaha

 

För att ta upp något helt annat angåede ekebobadet. Förut hade de öppet till 19 varje kväll, idag är det kl 17 som gäller, men redan klockan 16 stänger de grindarna. Så i dagsläget kan man inte gå och ta sig ett bad efter jobbet om man vill, som man kunde göra förut. Vilket är RIKTIGT dåligt. För många i området är det enda chansen till bad, då majoriteten är ensamstående och inte tillhör de mest högavlönade.

Jag vet inte anledningen till detta beslut, men vad jag däremot ser mer av varje år är detta smygbadande. Varje dag mellan sex och sju kommer gäng med handdukar, eller bärande på påsar. Ja, man ser helt enkelt att de är på väg till badet efter stängning. Och för att komma in bryter de upp plankor och klättrar in. Detta måste sen badet laga VARJE dag. Pengar de tar från sin kassa, pengar som kan användas till annat. Exempelvis behöver bebispoolen nya stängsel, men de har väl inte pengar till det då pengar går till denna onödiag utgift. Klättra över latmaskar om ni nu måste smygbada. Förstör inte för oss andra! Slå inte sönder fönstret till kiosken för att sno godis. Ännu igen måste de köpa in nytt, pengar som kan användas till underhåll av badet! Men det finns idioter till allt tyvärr. Dessa idioter verkar inte fatta att hela badet kan tvingas stänga för all framtid, för deras barnsliga påhitt.

Zummbbbaa

Den 26:e fick jag tv-spelet som jag beställt. Nämligen zumba till playstation 3. Och vilket spel sen! Jag håller på att krevera av utmattning, svettas som en gris och musklerna värker. Det är väl ändå bra betyg för ett spel?! Kanske ska lägga till att jag inte tränat på gymmet på 3 år. Så formen är inte den bästa. Men tänkt er 20 minuter tilll salsamusik, höfterna i ständig rörelse, fötterna likaså. Då har ni en bra bild av spelet. Finns även en timmes program. Men jag är på nybörjar delen än så länge.


26:e Juli - Vad är väl en dag på stan....

Vi hann inte vara hemma vidare länge, endast 9 dagar höll vi oss borta från storstan. Nu satte vi oss hela bunten på tåget, på väg in till stan. Och där fick jag ett tv-spel som jag velat ha ett tag. Fick ett billigare pris, så då pasar man på. Men nog om det, skriver om det i nästa inlägg. Då det lutade mot nästa äventyr. Nämligen aquaria. Sist vi var där var barnen två och tre år gamla och dottern vägrade gå in då det precis började blixtra när vi skulle in. Hon sprang till bänken som stod framför dörren och sa bestämt: "Ni får gå in utan mig. Jag väntar här". Under tiden stod Jonathan och försökte dra in mig. Svårt det där när barnen drar åt olika håll, och man bara är en vuxen. Då mitt i vardagen, och innan turistsäsongen sätter igång i Stockholm.

 

Nu kan man knappast påstå att det avr så här lite folk där inne, Kön var redan lång när vi kom ditt. 5 till 7 meter skulle jag gissa på? Ögonmåtet är inte det bästa, och tänker inte börja lräkna meter genom det ungefärliga systemet med långa steg. Någon gräns på exakthet får det finnas. :-) Ja, vädret var sådär perfekt. Varmt, molnigt och svalkande vindar. Då slitter sig alla soldyrkare från stranden och beger sig på upptäcksfärd i storstan. Inklusive oss då. Vi vart ett stort gäng på 11 personer. 5 vuxna och 6 barn. Men in kom vi. Nu såg bägge barnen faktiskt fram emot att gå igenom regnskogen. Och mååånnnggaaaa varv blev det. Hahaha

 

 

Nu kommer jag inet ihåg vad dessa krabbater hetter, men kom ihåg att jag för 2 år sen såg nåt barnprogram på barnkanalen med ungarna. Eller var en serie, som handlade om framtiden där man kunde resa mellan olika tidsperioder. Där kom de till en period där dessa varelser existerade och var farliga. Barnen frågade då om dessa fanns, och jag svarade nej. Men tydligen så hade jag fel då. Ganska fascinerande. Eller så är jag lättroad när det kommer till att få in lite fornhistoriska inslag i dagens tv.

Men vi tog oss igenom allt tillslut och hamnade på cafet, där vi tog oss en välförtjänt fika. Ja, vad gjorde vi sen? Just ja, sen skulle vi hem och ni som varit i Stockholm under sommaren vet vad jag pratar om när jag nämner studsmattorna på kungsan. Där fastnade vi sen.

Där hoppade Mary och hennes lillkusin. De var bara för söta. Men enligt Mary så skar selen in ganska så rejält. Och det brukar de ju göra, kommer jag ihåg från skolan då man klättrade klätervägg som faktiskt är sjukt roligt. Det enda jag saknar från gympan i skolan. Sen vart det MAX igen. HAHAHA

Sen begav vi oss faktiskt hem. Trötta, och tillfredsställda med dagen som varit.

24 Juli - Skrivbord inköpt

Så kom nästa dag, har letat efter ett speciellt skrivbord LÄNGE nu. Ikeas Mikael. Sa alltid till dess att Mary börjar skolan, SKA hon ha ett skrivbord. Samma sak med Jonathan. Han ska ha ett han med.

Men nu hittade jag iaf två stycken på blocket, för 200 kronor. Ena närmare, men han lovade först mig skrivbordet, ringde sen 7 på morgonen och skulle fråga om jag ville ha den. Menar vem ringder vid den tiden??? Det gör man endast om det är något akut. Men svarade inte, och han sålde den till någon annan. TÄnk omjag bokat släpp, betalat barnvakt mm??? Nåja, efter att ha spytt galla på han en stund så ringde jag nästa. De var iaf snälla och höll det som lovat tills kl 14 då vi kunde hämta det. Men mina föräldrar hämtade den istället. Menade att det var enklare för dem att driva iväg ensamma än att jag följde med. Ordnade barnvakt och hela paketet.  Så de körde iväg och hämtade skrivbordet. Och precis som på bild, så såg den helt ny ut. Istället för 1000 kronor för en ny, så fick man den begagnad för 200 kronor till samma skick. Vem har sagt att begagnat behöver vara sunkigt? Dessutom miljövänligt!
23 Juli - Whiteboardtavlan

Jag har i flera år letat efter en Whiteboardtavla, ja ni läste rätt. Men har inte köpt någon då jag tyckt det varit för dyrt eller att det inte varit min still. Ville ha en lagom size, med stilren svart ram. Inte för stel, inte för gulli gull.
Men hittade iaf en denna sommar, på Cleas Ohlsson. 119 kronor kostade detta fynd. Det var självklart lite omständigt att försöka få hem den med matkassar och en tjej som inte kunde starta cykeln själv. Men det gick. Är man envis så går allt. Det ni!

Är inte klar än i hallen, målade hallen förra sommaren. I år och nästa ska det inredas mer där inne. Nya taklampor (max 500 kr) och ett sminkbord ska det letas efter på blocket. Litet, smallt, varmt OCH svart. Sen ska spegeln jagas till våren, lyktor (antikt) att ha vid sidan om spegeln. Spegeln får gärna vara med guldram. Ja, jag har min bild av hur det ska vara, som ni hör. Det får ta den tid det tar, har ändå inte mycyket pengar att röra mig med.

19:e Juli - Minigolf, eller hetter det bangolf?

Någon gång ska det vara premiär för allt. Denna dag vart det premiär för barnen att spela minigolf. Eller hetter det bangolf? Skitsamma, men vi spelade iaf detta roliga med nästintill omöjliga spel. Ja, ni läser mästaren av 7:ors blogg. Nästan alla hål brukar jag få in bollen på skott 7, eller aldrig. Så av naturliga skäll kommer jag ALLTID sist. Men jag hänger inte läpp för det, har kul iaf och skrattar åt mitt taskiga bollsinne.

Hos vår nisse, kostar det 50 kronor/vuxen och 25 kronor/barn. Men han var snäll nog att bjuda på ett barn. Med motivationen att de troligen inte skulle orka hela banan. Och han kunde inte ha haft mer rätt. tack snälla du. Jag vet, det är bara 25 kronor, men handlingen var guld värd.  ♥

Det lustiga denna dag, var att jag och barnen var där först. Sen skulle syrran komma strax efter. Det första man såg var henne cerisa byxor komma gåendes 50 meter bort. haha. Men de var jävligt snygga för övrigt. Och hon vann som alltid. Men det var väl tur det, takig förlorare som hon är. Då vi kom precis innan stängning så vart det stres genom golfbanan på 1 timme.


Här står lill-killen och ska slå, och han fick FAKTISKT in rätt teknik. Även om han bara orkade slå 8 håll av totalt 18. Men man måste starta någonstans. Sen var det dax för dottern, hon körde lite med metoden, slå-utav-helvete-och-hoppas-på-det-bästa. Men det kommer. Eller inte. Haha. Menar, se på mig. Inte har jag blivit nå bättre på detta efter år av spelande. Men bollar är helt enkelt inte min grej. Kan ju inte ens träffa papperskorgen med en pappersbit, från en meters avstånd!

 

Mellan alla slag, turades alla om att hoppa mellan alla bänkar. Var ju jobbigt att slå. ;-) Krävdes att man satt ner och vilade ut sig tills det var ens tur.

Men vad säger ni, jag kommer själv ihåg innan jag fick barn, och även när jag väntade Mary då jag sist spelade. Småbarn i mina barns ålder fick slå 20 slag för sina färäldrar bara för att de skulle hållas lugna. Då spelade jag på andra ställen, än denna. Då ansåg jag inte att det var rätt, och fortfarande idag anser jag att det är fel med. En 5 åring kan väl slå för skojs skull, om det inte är väldigt mycket folk. Men vill ungen vara med och tävla får han/hon snällt följa spelets regler. Låter dessa föräldrar sina barn få en klubba om de håller tyst i affären också? Eller blir de burna om de skriker tillräckligt högt? Jag säger inte alla alla gör så, men tanken slår mig att om det kan vara så hemskt. Man skapar ett monster som lär sig att man får sin vilja fram genom att bråka.

 

Sen tror jag inte vi gjorde så mycket mer den dagen.


Betyder det att jag har Klamydia??

Ingen kan knappast ha undgått att se den stora reklamen på blogg.se:s startsida. Den antyder så fint att har man taskigt korttidsminne, så kan man lida av klamydia. Innebär det att jag borde vara orolig? ;-)

Nej, det borde jag faktiskt inte. Testar mig varje år hos MVC, trotts att jag de senaste 8 åren endast haft sex med en och samma person. Och än så länge har jag inte åkt på åkomman. Men som barnmorskan där sa: "Du gör rätt. Man vet aldrig om de är otrogna eller inte." ;-)

 

Testar ni er varje år? Det är faktskt gratis. Så det finns ingen orsak att INTE göra det.RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign pه www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus