Mamma varulv

Jag och barnen satt och åt våfflor med glass och färska hallon till mellis. Jag satt i shorts och åt i godan ro trodde jag. Tittade ner på benen och konstaterade att jag behövde raka benen. Mary såg självlart att jag satt och studerade min ben. Tro inte att hon håller tyst, det gör hon aldrig. Haha
"Mamma, du ser ut som en varulv." brister hon ut mitt i sitt tuggande. 
OKej, jag fattar vinkeln. Jag behöver raka benen. :-)

Livet i 8 steg

Var på inspirations seminarium på arbetsförmedlingen förra veckan. Och de gled in på stegen. Mycket av det vi ska göra, går det åt tankekraft till. Först kommer:jag kan inte/jag har inte tid. Sen arbetar man sig upp till att man faktiskt kan och sen ska. Sen kommer den långa mödosamma vägen till: jag gjorde det!
Självklart kan det användas i andra sammanhang. Men nu utgår jag från arbetssökandet. Självförtoendet har fått sig en rejäl törn och man måste upp igen.

Har barn större försteålse för språket??

Minns själv som barn när man åkte till Finland. Man kunde på något sätt kommunicera med sin kusiner. Vi kunde ingen finska och de pratade på finska bara. Men på något sätt kunde man ändå leka med sina kusiner och göra sig förståd. Nu har jag svårare att prata med någon som inte kan prata samma språk. Det går, men det är svårare än när man var barn. Samma sak såg jag när jag och barnens pappa var i Egypten november 2007 med barnen. Till en början var barnen blyga, men det släppte snabbt och de pratade på på svenska och deras pappas kusiner pratade på på arabiska. Men de kunde leka. Ord som kom var så likt engelskan, så det förstod de. Men annars är det inte mycket som är likt. Under denna resa så åkte vi också till Hurgada och badade i några dagar. Vi var de enda svenskarna på det där hotellet, då vi bokat hotelllet själva på plats. Men barnen hade inte problem att få kompisar, tvärtom så lekte de med alla. De lekte med ryssarna, polackerna som bodde på hotellet och även med personalen som pratade på arabiska eller engelska. De satt sitta vid sida och byggde sandslott medan de pratade helt olika språk och skrattade. De gungade och åkte rutchkanna med andra barn och lekte kull. Språket var aldrig ett hinder.
Det kan man knappast säga om vuxna. Ett språk brukar bli ett problem. Vad är det då som gör så att barn så obehindrat kan kommunicera trotts olika språk?

Jag har inget liv

Eller jo det har jag. Busy busy. Jobbsökande och barnen är viktigast. Plus lösa situationen. Men ibland måste man få barnsla sig lite också. Som idag. Hade en diskussion med en kompis idag. Pratade om att vi borde ha en fest sen när vi fått jobb. 

"Ja fy fan....vi ska komma ut på andra sida.
Bli snygga, och framgångsrika.
Eller vänta...snygga är vi redan. hahaa
Men framgångrika då!"

Så nu vet ni det, när jag får ett jobb. Ska jag ut och festa, eller ha hemmafest. Whatever! Bara för att vissa hur jävla bra jag är. Jag har kommit ur arbetslösheten då. "Fy fan vad vi e bra!" Kommer passande nog in då. ;-)

Hjärtats stulna rum

Jag var en av dem som gillade Torsten Flincks låt i Melodifestivalen. Inte så att jag tyckte att han skulle vinna, men låten var riktigt riktigt bra. Det är en sån man slår på och bara softar till och njuter. 


Bajsa sten

Jag trodde inte det var möjligt. Men tydligen är allt möjligt. För imorse vaknade jag till att sonen skrek och grät i både panik och smärta. Flög upp och förväntade hitta han på badrumsgolvet blodig. Ja, jag  vet. Jag förväntar mig allti det värsta. Så stannade till tvärt när jag såg han sitta på toaletten med tårar nedför kinden, och helt förstörd.
Okej, om han inte slagit halv ihjäl sig som det faktiskt lätt som, så vad var det som hände???
Efter lite snyftande och torkade bort lite tårar, så fick jag ur han. Det gjorde ont att bajsa. Tittade ner i toaletten, där låg en fin liten hård boll(ja, man kan se konsistensen). Fick förklara att ibland blir man hård i magen, men det måste ut. Han var inte med på de planerna, snarare verkade det skapa mer panik. Så sökte febrilt i minnet. Xylocain, dök upp i minnet och en temp. När de var små spädbarn så fick jag en gång tipset av läkare att föra in en temp en liten bit bara.
Det skulle sätta igång tarmarna på 2 röda. Xylocain hade jag använt efter Jonathans förlossning för att ens kunna kissa utan att bryta ihop i gråtattacker. Efter en liten demostration på hans arm hur bedövningssalvan funkade så köpte han det. Det kändes trotts allt inte när jag skrapade lite lätt på hans arm, så då måste det ju inte kännas att få ut skiten, bokstavligen. Och 10 minuter senare så verkade han lättad. Magvärken hade släppt och bajset var ute. Men helt bra i magen kan jag inte säga att han är, fortfarande hård. Men inte lika illa som imorse.

Kojbygge

I lördags var det nöje till tusen som gällde, behövdes. Började med att traska till affären för att köpa lite mat inför dagen, samt godis. Efter lite strövande i affären så kom vi äntligen därifrån. Och började långsamt gå hemåt. Slängde in matkassarna, och sen hoppade vi in i den lilla skogsbiten som är precis utanför vårt fönster. Skulle återbygga kojan som en gång tidigare blivit förstörd. Så har barnen någonstans att leka under sommaren. Efter att ha fått grannbarr innanför skorna/innanför tröjan, i händerna. Ja de satte sig bokstavligen överallt. Vi släppade trädstockar som låg på marken, så vart verket klart.

Medan sonen väntade uppe i den halvfärdiga kojan, då han inte ville följa med så traskade jag och dottern några meter bort. Till skogen intill. Drog ditt fler grenar och stockar. Tittade under ett träd, och frågade dottern vad det såg ut som. "Ett litet hus" utbrask hon. Själv tänkte jag på de där små "va-va- varför?" figurerna i Ronja Rövardotter. Det var ungefär i den sizen.


Sen tröttnade vi alla på barren, och skogslivet och traskade hem. Jag började förberedda maten, som blev en uncle Bens röra med ananas i och  kyckling. Till det matvete och ris i en blandning. Riktigt gott.

Veckan som var

Förra veckan var allt annat än lugn, kände mig verkligen som en hamster i ett ekorrhjul. All rullade på i för hög fart. Bara veckan innan tittade jag i almenackan och fick panik över allt. Då är det illa.

Måndag
Det mest jobbiga för min del var på måndag. Jag skulle träffa kommunen för att reda ut vilka papper de mer behövde. de 10 papper som det redan känns att de fått, behövdes kompletteras. Mer bank papper, mer papper från försäkringskassan, mer papper från arbetsförmedlingen. Papper som gav dem rätt att ringa upp vissa ställen och ta reda på personskyddade uppgifter. Ja ni som påstår att man bara ligger på latsidan och är lätt att få socialbidrag, eller ekonimiskt som det heter mer fint. jag kan säga att jag skulle göra allt för att slippa det. Man måste blotta ut hela sig själv, och mer därtill. Maktlösheten dessutom över detta. Om det är bra för ens självkänska, nej inte alls. 

Strö lite salt i ett redan infektera sår är ungefär samma sak. Så ett tips till er där ute som är vannsigt förälskade.
Gå ALDRIG med på att ta hand om hushåll och barn heltid för att göra sin andra halva glad. För när du väl blir dumpad, så står du där utan någon som helst trygghet. Jag lärde mig den hårda vägen. Gör inte samma idiotiska misstag som jag. Men något gott förde det iaf med sig. Workcenter är som ams gamla grej. Man får under tre veckor gå fem dagar i veckan, mellan 8 till 16 ungefär och få vägledning i hur man söker jobb rätt, får en coach. Och har man itne fått ett jobb efter den tiden så sätts man i praktik. Som kan leda till ett arbete.

Tisdagen
Hade inget möte inbokat, en ledig dag som jag tillbringade med att söka arbeten.

Onsdagen
Två möten på arbetsförmedlingen var inbokad. Först klockan 10, för att min ansökan + cv skulle ses igenom. Brevet var tydligen bra. Cv:et var det inte. En himla massa fel som jag inte ens märkt. Men nu är det fixat.
Klockan två var det sen tid för inspirationsmötet, som tog 1½ timme. Så barnen som jag sa att jag skulle hämta klockan 16....ja det blev minst sagt stressigt. Gick så fort jag orkade och hämtade sonen först. Sen hämtade jag dottern. Ingen ville hem, de tyckte det var så kul att få vara länge på dagis och att få äta mellis var tydligen höjdpunkten. 

Passade på att slå ihjäl lite tid med att äta lunch i centrum, samt köpa ett spel för 29 kronor. Reor är bra, men det vissade sig vara mindre bra, då de mikrofoner vi har inte passar, utan vi måste köpa nya till.

Torsdagen
Hade ännu ett möte inbokat, men nu på morgonen vaknade Jonathan upp med feber. Så bara att ringa skola och säga att det inte blev något fritids för dottern, inga dagis för att säga att han blir hemma och mötet för att be dem omboka. Men det var inte allt som hände. Nej, eftersom Jonathan var sjuk så fick han åka vagn när vi skulle hämta dottern från skolan. Lämnade vagnen utanför skolan och vi gick upp och hämtade henne. 5 minuter senare kom vi ut och vagnen var borta. Inte ett spår av vagnen. Vagnen var knarrig, drog extremt åt höger, man fick slå på framhjulen då de låste sig hela tiden. Men det var akutvagnen för just såna här dagar då man behövde handla och hade en sjuk unge. Sen var den skön att ha till tvättstugan med. Men men.....hoppas tjuven svär lika mycket övr vagnen som jag gjorde. Enjoy it, så länge de håller. Snart faller den ihop utan förvarning.

Fredagen
Då hade granntjejen en mini bjudning. Så fika för dem. Men dottern var allt annat än munter. Hon var sur för att det inte blev fritids igen, och det humöret höll i sig tills hon la sig. Hon var arg, skrek och gjorde allt precis tvärtom. Hello tonårstjejen. Nej, men kändes nästan så. Att slita av sig sitt eget hår, var bra nära. :-)
Dagarna måste var slut, och två dagar att vila upp sig på. Behövdes kan jag säga efter den där veckan.

Vad är kärlek?

Lagom till alla hjärtans dag hade de fått uppgiften att skriva på ett hjärta, vad kärlek är.
De klistrades sen upp på en dörr, där barnen klär på sig. 
Lite seg som jag är så stannade jag inte upp förrän förra veckan och läste dem ordentligt.
Alla barn hade olika syn på vad kärlek var, någon ansåg att det var när man tyckte om någon, någon annan att det var familjen, vissa kom med helt korrekta svar. Det svar som fick mig att le mest var en pojke som hade skrivit att hans mamma, och syster och hans syskon var kärlek. :-)
Självklart var Jonathan minst lika duktig. Även om han kanske inte hade lika stor koll på vad det var. Men svar på tal hade han, det har han aldrig haft brist på. :-)Okej, killen vart liiite småsur på mig när han inte fick ta kort själv. Så efter den här bilden fick han ta ett kort själv. Så kom vi från dagis med en nöjd kille. Hellre det, än en sur en.

Vart har kommentarerna försvunnit??

Märkte idag när jag skulle svara på en kommentar, att den helt försvunnit. Samma sak är det på min andra blogg. 
Fler som haft samma problem?

Ny bloggdesign

Har äntligen fått fingret ur röven, och fixat till designen. Den här gången så var jag inte så ambitös att jag gjorde allt själv, som jag gjorde med den andra bloggen och blev sådär supernöjd. Gjorde ett försök här och blev inte nöjd. Kanske för att den här bloggen spretar åt alla möjliga håll, och många Jag ska in. Blev för mycket. Så körde latmask metoden, och googlade på gratis bloggdesign. Hittade en superfin, och kopierade in alla koder. Voila, och det var en helt ny sida. Tack Lady Dahmer, som för övrigt har en JÄVLIGT bra blogg. Inte en blogg som alla andra, som babblar på om ingenting. Oftast får man sig dessutom ett skratt. 

Vad tycks?? I like it alot! :-)

Gratis tamponger igen


Som jag skrivit om tidigare, så får jag varje månad ett utskick av tamponger för ingenting. Allt som krävs är att jag svara på max 10 frågor om produkten de gjort reklam för. Nu fick jag även ett utskick av en testprodukt. Fick testa Sebamed också, en produkt som inte torkar ut som vanliga produker lätt gör. Eftersom det är en duscholja,  så tänker jag automatiskt att de klibbar med tanke på vad barnens duscholja gjorde. Men inte heller något sådant ser vi skymten av. Vet dock inet om jag kommer köpa den, föredrar tvål som luktar så att att man kan sitta och sniffa i si rosendoften från tvålen, eller liknande. Men barnen kanske jag köper den till, de blir torra som fnösken under sommaren och vintern. Självklart finns det att köpa på apoteket, så är inte svår att få tag på.

BingoJag har aldrig varit någon storspelare, kanske för att jag varit för feg eller känt att jag aldrig direkt haft mycket att satsa. Spelar jag för högt, så sitter jag i skiten ekonomiskt. Mitt tidigaste minne av Bingo var som liten, då jag tillsammans med min lillasyster och föräldrar brukade spela Bingolotto hemma i soffan då och då. Vi satt alla där med den där lotten, och hoppades på den där extra vinsten som de hade speciellt den där dagen. Självklart vann man aldrig mer än 100 kr. Men det var spänningen och hoppet som var roligt. Att sitta där med en del av sin familj och äta gott och umgås i några timmar.

Nu finns självklart lite modernare och enklare sätt att spela på också. Via internet har en helt annan värld öppnat sig och man kan spela när man vill, och hur mycket man vill. Nu behöver man inte vänta in det det klockslaget längre. Vill du spela ikväll efter arbetet, eller när ungarna gått och lagt sig så har man nu möjligheten att göra det. Klicka på bingo länken, för att komma till en sida om bingo, där itne bara fakta finns, utan även alla samlade bingosidor.


Mer bilder....


Fler bilder finns ute, kom inte och gnäll på taskig kvalitet. Det är tre års arbete bakom det här spelet.


Flickor drömmer om bröllop

Och dottern är inget undantag. I söndags testade hon min bröllopskläning. Och kände sig så fin, så fin....♥


Varför känns det igen?

Läste en artikel på Dn idag med rubriken Drömmen är att få sova lugnt. Kändes såväl igen. Att vakna flera gånger varje natt panikslagen ur en mardröm. Hjärtat slår i 100, andas som om man sprungit maraton och det tar tid innan man lyckas lugna ner sig för att lyckas somna om igen. Då vaknar man igen av ännu en mardröm och samma panik, andning och hjärtslag. 10 minuter senare är man lugn igen.

Inatt var en sådan natt. Vaknade tre gånger inatt av att jag flög upp till sittandes och vaknade så med stirrande ögon. Visste först inte vart jag befann mig. Nu vaknade jag iaf inte gråtandes som jag gör då och då. Iaf minst en gång i månaden. Som om jag inte har nog med problem med att somna (varva ner), dessutom så vaknar man på natten. Alltid panikslagen. Skulle vara skönt med en natts ostörd sömn för en gångs skull. Var skönt att läsa att man inte är ensam om problemet iaf. Vilket alltid är en tröst.

Men är det så konstigt egentligen? När man springer på i 200, har tre veckor som är fullbokade av möten + kalas. Det praktiska runt skilsmässan ska fixas nu. Då har jag ändå inte kontaktat 4 enheter till. Men fruktar att göra det. Mer inbokade möten  som väntar då. SOM sagt hela mars är fullbokat nu. Längtar tills allt är över och man kan landa. Sen ska man ju hinna hjälpa dottern med läxor, städa, tvätta, handla, göra at, ta hans om barnen, söka jobb. Fixa mer papper till de där 4 enheter som inte kontaktats än. Nejda, jag är inte alls stressad. Har nog inte sovit såhär tidigt och såhär mycket som jag gör nu. ÄR helt slutkörd ändå. Sen kommer barnens pappa hem, begär kvällsmacka. Sen när det är gjort tar jag ett bad på 10 minuter, håller på att somna i badkaret. Det var min egentid då jag skulla skriva i 30 minuter äntligen för första gången på hela dagen. Däckar i sängen utan att blinka. Gnäller skolan på att jag ser trött och sliten ut, ja där har ni svaret. Nää nu måste jag duscha så att man inte ser ut som en loddis. Sen söka jobb. Just ja, äta kanske man borde göra, men det får jag göra till melis, hinner inte just nu.

Ibland flyter det på

Idag var en sån där dag. Eller igår nu när jag ser på klockan.
Vaknade, fick försej inte liv i ungen. Hon vägrade vakna, men kl 8 vaknade hon äntligen.  Åt snabbt, ett snabbbad då fotsvetten var dödlig och iväg. Endast en timme sen. Men sen så vart det bättre, kom hem, åt frukost jag och Jonathan. Badade och piffade till mig. Sen iväg till ams(arbetsförmedlingen för er som inte vet). Skrev in mig och döm till min förvåning när hon sa att jag kunde komma på planering redan nästa dag! Jag har varit arbetssökande i tre år heltid och ALDRIG blivit kallad på ett möte. Innan sökte jag arbete deltid, då jag studerade en kurs vid sidan om. Så imorgon ska jag på ett planeringsmöte.

Sökte mig vidare, mot centrum där jag lämnade in mobilen på lagning. Sen mot spelbutiken för skojs skull. Ville kolla om ett spel gått ner i pris än, men nej. Från 699 till 579. Inte mycket. Men fick en trevlig ptstund i butiken iaf, ang Assassins Creed serien.

Sen fort mot dotterns skola. Hämta henne i tid, till affären intill där jag slapp betala 18 kronor för att de inte orkade dra kort + ta kontant. Sen mot tvättstugan och det eviga springandet däremellan.  Ganska nöjd med dagen trotts allt. Hittade dessutom en rolig bok där som jag lånade från deras bibliotek. Halva utläst, och fick lite ideer till uttryck. Sånt uppskattas alltid.

ACTA är bara en ursäkt för pengakåta att få mer pengar

 


Usa har varit en av de drivande länderna, eller är någon förvånad. Inte jag iaf. Det började med SOPA som ingen för övrigt följer, följt av ipred och andra löjliga big brother lagar. Som gör att människor med makt, får mer att säga till om. Den lila människan försvinner mitt i allt detta. Så långt är väl ingen förvånad. Men att internetleverantörerna faktiskt vågade stå upp för sina kunder, gjorde det. OCh det ska de få en medalj för. Såna saker uppskattas. Men nu till den mest idiotiska lagen av dem alla, ACTA. Det faktum att det togs fram bakom låsta dörrar är väl varning nog? nej, dessutom bryter det mot lagarna om mänskliga rättigheter. En viktig lag som gör oss alla lika mycket värda. Personligen ser jag iget positivt med den här lagen. Att länder som Indien, Kina, Brasilien och Ryssland vägrar skriva under avtalet. Tummen upp för dem, bra att någon vågar stå emot stormakter som Usa, som uppenbarligen fått storhets vannsinne. Det slår dessutom mot de fattigaste, är någon förvånad?

I tredje världen, har de fattiga inte råd med de dyra medicin märkena som säljs till alltför höga priser. Istället tas billigare altenativ fram, och säljs. Detta kommer bli olagligt då det är kopiering enligt ACTA lagen. Tusentals kommer att dö för att de inte har råd med västvärldens dyra medicin. Ska de som redan ligger behöva lida mer??
Säger som Patrik Sjöberg: "om man ska sparka, ska man sparka uppåt, inte nedåt." Kanske något att ta lärdom av?

Läs mer om detta på länkarna nedanför:
GP
Aftonbladet

"Mammaär jag fin nu?"

Den frågan fick jag förra veckan. Killen skulle ut i en tröja han spillt frukost på, håret åt alla håll och byxor där även frukosten hamnat.
"Kom hit. Sådär kan du inte gå ut. Folk tror att det är ett troll som är ute och går."
Tyckte sonen var kul, och började skratta och berätta historier om hur han skrämde folk och stampade på dem. Men han bytte glatt om, och lätt sig borstas. Sen när han var färdig så frågade han med ett leende.

"Mamma är jag fin nu?"
Självklart mitt hjärta. ♥ Du är alltid fin.


Bilderna kom som lovat

Lovade förut bilder, och här kommer de. Bakade ju inbakad korv. Som barnen verkligen älskade. Hade kvar dem i två dagar, då jag gjord emånga. Och de ville ha dem till mellis varje dag. Så de gick åt. Rekommenderas verkligen!

Dottern hade sportlov och låg och njöt framför bolibompa. Nöjd efter en dag med lek med kompisar. Benvärmarna kom på, de som hon vägrade använda förra året används just nu väldigt ofta.

Bröden som barnen rullade ihop så fint. De stod med två stora leenden och knådade och kavlade tryckte. Tyvärr kunde jag inte få det på bild, då jag lekte assistent.

2012 års första glass slank ner. I torsdags var det varmt, så får man glass. Barnen gnällde inte iaf, och inte jag heller över min cola. Är ju ändå onsdag.

Dottern är lite av en pajas, det sticker jag inte under stolen med.  Så efter glassen vart det en glädjedans.

"skaka rumpa" stod hon och sjöng i samma veva.


Assassorgasm

Finns det inte ett sådant ord, så borde det iaf finns ett. Uppfunnet av mig. Haha
Här är den officiella trailern iaf. Klicka på bilden för att komma till Sony Playstations hemsida.

Vi har nu förflyttat oss från mellanöstern och Italien, och framåt i tiden. Rättare sagt under den amerikanska revolutionen, som Connor. Ett halvblod, en mix av indiansk och engelskt blod. Hans indianska namn är Ratohnaké:ton. Spelet släpps enligt Sony den 31:a oktober. So countdown ppl, eller AC fans.

Min åsikt i det hela?
AHHHHHHHHHHHHH!!!!!! Damn, grafiken är ännu bättre. Historien som vanligt något historiskt, och hoppas att den har som tvåan. Där alla delaktiga i spelet har funnits på riktigt, och gjort något skurkaktigt. Gillar just att den delen har något med historien att göra. Eller säger som nissen som var här i somras och skruvade på elementen. "Fan, vilken bra grafik!"

Jag längtar, jag vill ha! JAG SKA HA!!!!

Assassins creed 3 trailern släpps snart

Trodde först att det var rykten, men det är sant. Blev ledsen när den sista assassins creed släpptes. Inget mer att se fram emot. Hela spelet är ju som en historia, en film. Eller som en sa..."fan, de pratar för mycket. jag vill slåss." Ehh....själva pratet är en del av historien. Man får veta Varför man ska slåss mot fienderna. Man blir på ett sätt en del av spelet. Ja, jag älskar det där spelet lika mycket som Zelda. T o m ännu mer, illa nog.
Så idag fick jag veta att en trailer släpps. Mindre än en timme kvar tills den släpps officiellt. Jag sitter på en jävla spikmatta!!Vet faktiskt inte vilken som är den officiella, men vem bryr sig?! Det kommer en till del, Hoppas av hela mitt hjärta att det blir en ny seriem in det i amerika. Borta med italien och jearuslem. Hello nya världen. :-)

Mini chockladbollar

Mini chockladbollar har funnits i ett tag nu i tre pack i de där automaterna som står på perongerna bla. Nu har de börjat sälja även i butikerna. Klart värt sina 39 kronor. 2 dagar räckte den innan jag och ungarna ätit upp dem, och då drog vi ändå ut på det. Sockerråttor e vi allihopa....haha.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign pه www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus