Höll på att ramla av stolen idag

Som jag gjort till en återkommande rutin, så har jag surfat in på Market som är androidernas app marknad. Höll på att ramla av stolen när jag såg att blogg.se, ÄNTLIGEN fixat en app till oss som inte har ipad eller iphone. Så nu ligger den i mobilen. Nu kan vi blogga även utanför hemmet dörrar.

Från man till kvinna

Snubblade över detta klippa i veckan. "if i were straight, i do me." Hahaha.....man kan knappast klaga på killens självförtroende.
 

Så var 4 arbeten til sökta

Ibland ligger man på. Vilket jag gjort idag. Jag såg till att göra andra saker som krävde min tid dagtid, och när barnen var nattade så kunde jag lägga ner tid på att faktiskt söka arbete. Mitt i natten, jag vet. Men vill man ha ett arbete så måste även det göras. 4 arbeten sökta och en tar jag imorgon efter frukosten. Är den där extrna länken jag nämde i torsdags, som måste fixas där. Men där är det värt det. Något i annonsen fångade mig.

Annars har väl inte så mycket hänt idag, eller igår som det blir nu. Jag har dammsugit, skurat golven, småplockat, sprungit till duschsalen och tvättat av oss. Tvätthögen ligger fortfarande och ropar efter min uppmärksamhet. Men den försvinner ingenstans, så får snällt ligga där tills jag hat tid att strycka och vika.

Jonathan har idag hjälpt till att lägga kakel i badrummet igen. Och senare när jag bad han äta upp maten medan jag sprang iväg och hämtade en sak, så fick jag följande svar:
"Ja din stinkande loddis som bor bakom sopphögen" ...eller något i den stilen.
Någon har sett trailern till den animerade zombie barnfilmen för många gånger. Hahaha

Nuska jag joina barnen i sängen, ska upp imorgon tidigt och kan baka bröd till frukost. Ha det gott alla nattugglor.

katten du behöver äta

 
 
 
 

Thriller var först ut

Tittade som jag skrev i ett tidigare inlägg på seriendokumentären om Ingmar Bergmans påverkan på andra betydelsefulla inom film. Mitt i allt dök ett välbekant ansikte upp. Mannen bakom "Thriller", sitter där och pratar om hans intryck av Ingemar Bergman. Sen säger han väl det som fick mig att haja till lite, lite MJ skadad som jag är.
"thriller var det första klippet som släpptes till ipod. Där satt människor och tittade på den minmala skärmen. Det var inte det som var tanken. Thriller var gjord för bioduken" Oki nu sa han inte så ordagrant, men kommer inte ihåg de exakta orden. Men Thriller på bioduken tackar inte jag nej till. ♥
 

Hur ska man hinna söka arbete 8 timmar om man inte får avlastning till det??

Ska börja med att tillägga en sak, som varken jag eller någon annan jag pratat med bilr klok på. Reglerna kring barnomsorg för oss arbetssökande personer. Har man ett barn på förskolan/dagis så har man rätt till 15 timmar/ vecka. Visst det kanske låter ganska mycket. Men dela upp det på fem dagar och vips har du 3 timmar per dag eller 3 dagar då du får ha 5 timmar. Det sista är ett bättre altenativ för alla. Barnet får en större sammanhörighet i gruppen och en själv som förälder slipper halvspringa hem för att hinna med så mycket som möjligt under den korta tid det blir om man har 3 timmar (och tar man bort restoden mellan dagis och hem som ser olika ut för alla så har du helt plötsligt mindre tid än så). Men för mig så såg det ut följande.

Måndag: Hann inet söka jobb. Sonen var hemma.
Tisdag: Hann söka jobb mellan 9:30 till 13:30 (transportan sträckan inräknad). Innan åt jag luch och frukost då också, MEN för att spara tid så slutade jag äta båda. Det tog för mycket av min tid = en tröttare jag.
Onsdag: Samma veva.
Torsdag: Mer jobbsökande.
Fredag: Inget jobbsökande, då sonen är hemma.
Helgen samma sak.

Så till min nutid. Just det jag nämde innan, stressen gör sig påmind. Man lämnar 8:15. Kommmer hem och äter frukost. Eller vänta jag har slutat äta frukost/lunch för att det tar tid som jag behöver till sökandet. Sen letar man upp jobb. Spar 5 jobb som ska sökas. Klockan har nu blivit 10:30. (jag måste sortera bort jobb som innebär helger/kvällar och börjar innan 8 och slutar efter 16. Så många ryker efter att ha läst dem efter dessa måt). Börjar skriva ansökan. Har 10 minuter /personligt brev att skriva. Annars hinner jag inte dessa 5. Breven kanske inte når värlsklass, men jag får iväg ansökningar. Pga tiden måste jag tänka kvantitet, framför kvalitet tyvärr. Kanske 11:30 hoppar jag i skorna, drar på mg jackan. Hinner inte kissa....och springer ner till skolan och hämtar sonen. Sen hem igen. 12 ca är vi hemma. Vi umgås lite, kl 12:30/13/13:30 är det dags att gå och hämta barn två från skolan. Hem, äter melis, gör läxan och fixar med annat. Middag, barnen har ibland kompisar däremellan hemma. Sen vid 6 slängs kompisar ut/barnen kommer hem. Deska bada/äta kvällsmål, plocka fram kläder till nästa dag, är det läxförhör dagen efter är det ett sista förhör att det sitter, borsta tänder och hår. Sen natta barnen. Upp.....slänga sopporna, äta något själv, blogga och sen somnar jag med musik ö öronen. För uppvriden och stressad ka jag inte somna av total tystnad.

Som sagt ingen förstår HUR man ska hinna lägga ner 8 timmar om dagen på att söka jobb, om man endast får 3½ av skolan.. Kan någon förklara hur det går ihop???Har försökt skicka ansökningar när barnen är runt en, men det tar 2 timmar att skicka ETT brev. Så har nu ansökt om fritids till sonen med för särskilda skäl. Dottern får det redan för sin språkstörnings skull. Så nu lägger jag mitt hopp till det. Hinner inte söka. Ibland får jag låta bli att söka för att jag kanske har en läxa från coachen som kräver min tid, eller ett möte hos ams. Så kanske inte är så konstigt att ensamstående är överrepresenterade bland arbetssökande???


Sen till nästa punkt av arbetssökandet. Dessa externa länkar som visa företag har i sina ansökningar. OKej, det finns de som tar 10 till 15 minuter bara att fylla i sidan, vilket är okej. MEN sen finns de de sidorna som i genomsnitt minst tar 40 minuter att fylla i för ETT jobb. Man ska fylla i CV från scratch, skriva ett brev för just dte jobbet, skriva meriter från scratch. Allt det tar tid som man kan lägga på annat. Varför kan man inte bifoga in det färdiga cv:et på deras sida. Det spar tid för alla. Jag slipper sitta totalt 1½ timme maximalt med det där enda jobbet för att de kräver att man skriver i alla jobb man haft från dag ett med exakt årtal, och beskrva det. Har man fler ansökningar med externa länkar, så hinner man bara med en! Vad tror ni jag gör som endast har dessa 3 timmar totalt?? Just det, jag skiter i att söka dessa jobb. Jag hinner inte skriva till dem. Jag kan inte vara ensam om dessa dilemman?? Så nu har jag ventilerat om två naktdelar om att vara mamma och arbetssökande.

Det börjar ta form

Idag fick stackars handverkaren inte en lugn stund, Jonathan satt och pratade och pratade och frågade ännu mer.
Tillslut hör jag: "får jag testa?"
Är beredd att gå in och avbryta.
Men tydligen gick det på något sätt för Jonathan pekade senare glatt ut vilka plattor han hjälpt till med.


Det var på tiden

Glömde bort en sak igår, kändes som om jag gjorde allt på en gång. Men efter att ha jagat Jonathans gamla sjukgymnast i lite över 2 år, så hittade jag dem äntligen. De har tydligen startat upp en hemsida, och där hittade jag äntligen deras nummer igen. När inte ens vårdguiden eller vårdcentralen själv i samma byggnad vet vad jag pratar om för verksamhet tycker jag det är illa. Men igår fick jag som sagt tag i dem och fick en tid om en månad till sonen. Passade även på att ringa dotterns logoped som borde ha startat redan efter sommaren.Måndag ska vi ditt igen. Så lite nytta har vi gjort iaf igår.

Framsteg

Kommer inte ihåg om jag skrivit om det eller inte, men badrummet renoveras nu iaf. Då mättaren gav utslag på fuktskador, så revs hela badrummet ner. Tog bara sådär 2 år för dem att få tummen ur röven till det. Men bättre sent än aldrig. Idag senast så vart badrummet helt ljusgrått från topp till tå. Rören till avloppet bytt då det var håll i dem som i sin tur läckte ut. Det förklara doften som omgav badrummet varje gång grannen spolade. Men nu är det historia. Vi har dessutom ett ljudisolerat badrum nu, hade vi inte innan.

Vad det innebär, förutom en massa springande i lägenheten av hantverkare? En överentusistisk son som stör stackaren som fixar badrummet med ett ändlöst prat och följer han som en skugga överallt, bankande och damm överallt. Jo just ja, ibland vissa dagar har man varit utan toalett hela dagar. Som idag, och inatt får vi klara oss utan toalett. Lär vi får göra imorgon med då kakel ska läggas. Tur man har snälla grannar som låter en springa där och låna toaletten, annars skulle det ha varit jobbigt.

Ja bortsett från detta springande, som jag för övrigt inte störd så mycket av så rullar skolan på för barnen. Sonen har nu börjat förskoleklass där allt rullar på, dottern har börjat andra klass. Hon har även fått börja på hemspråk och ordlära för att öva upp sina språkkunskaper ännu mer. Två logopeder är bättre än en. Och hon behöver verkligen all hjälp hon kan få.

Idag vaknade tösen med en näsa sominte ville funka. Snoret varken kom ut eller in. Det sitter där och gjorde att nattningen blev till en två timmar lång proces. La mer kuddar under henne för att det kanske skulle underlätta, men nej. Tillslut somnade hon av ren utmattning. Och jag sitter här och nattbloggar.
 
Hann medan de försökte somna, kolla på två program iaf. Skammen som är en kritisk gransknign av förlossningen. De som spruckit ända till skithållet och inte fått hjälp. Trotts att programledaren varnade innan och sa att man skulle se bort om man var känslig (vilket jag inte är), så vart bilden en chock. Heller gud, att en läkaren ens kunnat miss en sån sak. Det är inte möjligt! Fitthållet/musen/slidan, kalla det vad ni vill. Men den ska INTE sitta ihop tillsammans med skithållet efter en förlossning. Och jag som alltid sagt att KS förlossningspersonal var underbara. Tydligen finns det idioter till barnmorskor ute i landet som inte ska arbeta med det yrke de har.

Nästa program vart den om Ingemar Bergman, och vilken påverkan han haft på andra människor inom gilmbranchen. Har snubblat över den två gånger nu, och tycker den är lika bra varje gång. Men skriver mer om det på fredag.

Tone Damil + Eric Saade = sant

Jag är den som gillar den mesta i musikväg. Eric Saade är inget undantag.
 

har redan jullängtan

Och när den sätter in så finns det bara ett botemedel för det. Eller ett sätt att överleva tills julen sättter igång.
Nämligen att sätta på magnus carlssons julskiva. Stod i duschen, med högsta ljudet på i skolduschsalen som vi lånar för stunden och sjöng med och njut. I december får vi se han live igen.


Total annnihilation

Ungarna sov och vad gjord ejag inte då?
Jag tittade på direktsändningen av dreamhacker live och fick världens sug efter att spela ett spel jag spelade för MÅNGA år sedan. Nämligen Total Annihilation. Ett strategispel som jag alltid tyckt om. Kunde sitta timma och spela detta spel i tonåren. Så det slutade med att jag tittade på dreamhack samtidigt som jag spelade detta spel. En lyckad avslutning på en kväll.
 
 

5 gånger 10

5 STÄLLEN DU VILL BESÖKA INNAN DU DÖR:
Frankrike
Indien
Japan
Scottland
USA

5 TILLFÄLLEN DU ALDRIG KOMMER GLÖMMA:
Egypten resan 2004
25 juni 2009
16 Augusti 1997
När syrran såg suneborn i kista. Den synen kommer vara svår att sudda ur. Haha
När barnen föddes

5 DJUR DU HADE KUNNAT TÄNKA DIG ATT DELA DITT LIV MED:
Nakenkatt
Bergsgorilla
pandor
Koalor
Blåval (bo på en flotte vid havet?)

5 ARTISTER DU BEUNDRAR:

Michael Jackson
The ark sångaren
Jared Leto
P!nk
-

5 ANNORLUNDA EGENHETER DU HAR FÖR DIG:

Går min egen väg i livet.
Beroende av musik
Beroende av en god bok
Beroende av att skriva
-

5 SAKER DU GLÄDJER DIG ÖVER VARJE DAG:

Familjen
Livet i allmänt
Att sommarn snart är här
Vännerna
Alla småsaker i livet som första blomman, fösta snön mm.

5 SAKER DU MÅSTE HA DÄR DU BOR:

Badkar
Kök
Papper och penna
Musik
Dator

5 SAKER DU OFTA DRÖMMER OM NÄTTERNA:
Att barnen råkar illa ut
Att folk dör
Mina tänder ramlar ut
spindlar
ormar

5 SAKER DU HAR PÅ DIG VARJE DAG:
- Bok
- Mobil
- Kläder
- Nycklar
- papper och penna

5 YRKEN DU KAN TÄNKA DIG ATT JOBBA MED I FRAMTIDEN:

Arkeolog
Barnmorska
Arkiverare
Journalist
Behandlings assistent

En annorlunda sätt att natta på

Skulle natta ungarna i tisdags. De började bråka som vanligt om vem som låg närmast mamma osv. Så satt mig upp och började sjunga batman låten med överdriven entusiasm. Jonathan vart glad, och Mary vart tyst. Kanske chocken som kom?

Men sjöng tydligen fel så fick en lektion i hur den skulle gå. Sen fortsatte jag glatt.
"Deeeeeet var en gång en gubbe, som bodde i ett hus"*sjunger med samma entusiams *
Tar ett djupt andetag, och ändrar rösten till mörk skrovlig. Och såg lite elak ut.
"Han kallades för batman. Han var en fladdermus."

Den sista meningen slutade med att barnen låg dubbelvikta av skratt och skrek: IGEN.
Kanske inte den mest effektiva nattningen, men barnen somnade glada iaf. :-)

Vi har en toalett igen!!!

I tisdags började de riva ut badrummet, då det är fuktskadat. De slet upp hela golvet, rev ner allt upptill. Allt upptill är inte klart än. Hörde dem stanna upp när de borrade bort all betong. Undrade varför de la ner.
Fick svar när jag gick ut. "Ni får tyvärr klara er utan toalett, det är håll i avloppet." löd svaret.
De fick byta rören idag.
Så nu har vi en toalett igen! Vilken lyx. Var lite jobbigt att ringa på grannarna och få låna toaletten igår.
De sa at det inte gjorde något, men man känner sig ändå till besvär.

Imed att de slitit ut hela badrummet/toaletten, så har vi inte heller någon dusch eller badkar. Under tiden de fixar fint i badrummet får vi använda skolans duschar, som ligger precis intill oss. Jag ser det som ett moment som tar onödig tid från mig. Barnen ser det som en chans att leka och tycker det är toppen. Men för att se det positiva ur det hela. Jag kommer få ett fint badrum när de är färdiga OCH jag hoppas att vi blir mindre sjuka.

Vad har mer hänt idag?
Egentligen inte så mycket.
Ska fortsätta fixa imorgon.
Medan de fixar badrummet, ska jag rensa i förrådet. Sen tar jag rum efter rum och gör till mitt.

The teddybear is watching over you

 

Eller som i barnens fall, hunden Lady och lammet bäbä.

 

 


Jag har sagt att jag är skadad....

Jag har alltid sagt att jag är smått skadad på några plan.
Självklart på ett positivt sätt. Haha
Jag kan höra tre toner och höra att det är Michael Jackson eller en annan låt jag tycker om.
Jag kan se hus och känna igen de från spel/filmer.
Nu rör det sig om mitt andra beroende - Assassins Creed.

Jag såg A-ha's musikvideo "The sun always shines on tv", på Youtube.
Fick ett sug efter Aha helt utan förvarning.
Tro ni inte jag stannade till mitt i det jag höll på och satt och tittade väldigt noga?!
Kyrkan väckte först ÅHHH känslan, sen kom den där jobbiga scenen som aldrig tog slut och som jag kämpade på med i flera dagar(är på en ny sådan scen nu,som driver mig till vansinne.). Låt oss säga att mååånga timmar spenderades med att hålla tungan rätt i munnen. För att sen ge upp och fortsätta nästa dag...och nästa dag. Har max 1 timme om dagen, i bästa fall att spela.


 
Ni som inte förstår vad jag pratar om, så menar jag detta klipp:
  

Säkert??

Såhär ser det ut på vägen till Mary/Jonathans skola. Inga bilvägar, men gott ett stort håll rätt ner i avloppssystmet. Känns inte sådär jätte säkert. Så upplands Väsby kommun, fixa till. Inte minst för barn som kan ramla i, utan även hundarna som springer mycket där. I know....bilden är tagen från i våras när snön var kvar än. Saknar ni snön och kylan? ;-)


Jag har ett brev.

Förstår ni hur mycket det betyder att få hjälp med att skriva ett personligt brev.
Visst jag kan skapa, och kan uttrycka mig i skrift. Men när det kommer till personliga brev så låser det sig totalt.
Jag fastnar. Jag vet att man SKA skriva på ett sätt. Först säga varför man vill ha jobbet, sen berätta om varför de ska anställa en. Sen berätta om sig själv, sen sina framtidsplaner. Men HUR gör man det????
Där har jag fastnat varje gång. Det blev aldrig bra helt enkelt.

Tror ni kritiken var snäll?
Nej, men hon sa det snällt.
Men saken var den att jag skrev ord som har negativ klang i en ansökan. Jag skrev vad jag ville ha, vem jag var. Inte vad som var viktigt för en arbetsgivare. De vill veta vad jag har att erbjuda dem. Det är en hårfin skillnad.
 
Så nu har jag ett bra brev att utgå från. Sen får man självklart ändra efter vilka arbeten man söker. Men där har vi grunden. Den hjälpen fick jag aldrig när jag gick på Workcenter. De sa bara vad man inte skulle göra. Så tillslut så var allt man tänkte när man skulle skriva en ansökan: inte skriva INTE, inte skriva lite/ganska mm. Så man koncentrerade sig inte på vad brevet faktiskt ska innehålla. Vilket aldrig är bra.

Sverige får nya mynt

Sverige ska få nya mynt 2015 som ni kanske hört? Möjligtviss de som bosatt sig på månen eller undvikit all sorts social media/nyheter har undgått det. Men nåja....det ska iaf ske och mynten har vissats upp för allmänheten.
Det som är nytt är att en 2 krona kommer införas bland mynten. 10 kronan blir kvar som planerat.

 
Vad tycker ni om de nya mynten? Min första tanke när jag ser färgen är:
"hoppas de inte orsakar klåda som 50 öringarna gjorde."
Men annars är de fina. Men smaken är som........

Gyckarspel i Söderköping

Den 8:e till den 9:e åkte jag och barnen ner till Söderköping. Självklart i all lyx med SJs dubbeldeckare. Barnen som tidigare tagit 3 olika tåg till söderköping under sommaren, vart lika lyriska som jag över att få åka på detta tåg. Höll verkligen alla tumar och tår på att få åka den, och ibland slår ens önskningar in. Hade bokat plats på övre plan där jag spenaderade 1½ timme på att lyssna på en annan passagerares problem. Eller hon pratade i sin mobil med en kompis, men tycktes inte ta någon notis om alla andra på tåget hörde henne med.
Väl framme så var barnen trötta för en gångs skull. Alla tre ville bara gå och sova, men den fick det bli ändring p när vi väl kom fram. Hoppade bara ur bilen, och tog en snabbtitt i stan då faklor var utplacerade över hela staden. var riktigt mysigt med alla matstånd, utklädda medeltidsmänniskor och lukten av fotogen och gyklare som showade. Jag gillar sånt, och barnen med. Veckan innan var vi på gunnes gård på en marknad a la vikingatid, nu dennna. Efter den promenaden, traskade vi till sängen och sov. Sen nästa dag ut igen. Ute en stund, in och äta middag. Sen ut igen tills barnen ville hem. Söndagen samma sak. Mellan varven inomhus passade vi på att klamas lite. Eller bara vara, kanske är mer det rätta ordet. Hahaha Dottern var fotografen då hon tyckts ha växt samman med sin ipad sen hon fick den. Knappt så man får se på den, så illa är det.
 
 
Men vi kom inte ditt för att traska runt bland alla stånd, och mysa. Nej, målet var tornerspelen. Eftersom vi missade alla andra i närheten under sommaren, såg jag min chans. Och jag tror nog att sonen och jag njöt lika mycket av det. Vi kommer garanterat återkomma nästa år. Dottern låg mest i mitt knä och led av solen som höll på att steka oss levande.

 
Det som gjorde detta spel lite speciellt, var att det var mer barnanpassat. Medan det i vanliga fall brukar vara riddare som slåss till ära för kungen eller nåt bröllop eller liknande så hade de gjort det till en saga. Robin hood mot prins Richard och hans soldater. Vi avslutade söndgen med att klippa masker, gå till lekparken intill göra kanal och bestiga ett berg. Se på bilden så förstår ni varför höjdrädda jag fick för mig att gå upp för en smal stig i en mörk oupplyst stig. Men jag var inte ensam om det. Det roliga när vi väl var på väg tillbaka till sängen så hör jag Mary ropa: "där e Anders från Gunnes gård!" Trodde henne inte först. Menar hur STOR är chansen att någon från vår gata följer med till samma stad? Men tydligen var det han trotts allt.Avslutar med ett bildspel från helgen som var. Ser ganska dött ut. Men fredagen och lördagen var det folk överallt. På söndagen var det mindre folk då själva eventet tog slut mitt på dagen. Då passade jag på att ta kort.


Har fått en coach

Eller egentligen fick jag det förra måndagen, men orkade inte skriva då. Så nu försöker vi IGEN med friska tag. Får se om det går den här gången. Brukar tycka om att skriva två gånger om dagen iaf på bloggen. Flödet kommer igång i mitt övriga skrivande och jag får släppa allt och få ordning på tankarna. Finns få saker som lyckas få mig så lugn, och det är skrivandet och att springa. Springandet har jag tyvärr lagt åt sidan. Ska tigga tillbaka min Zumba skiva lite, behöver den. Är ganska låst i hemmet och behöver komma i form.

Men nog om det, nu var det dagens vi skulle nämna. Idag har jag egentligen inte gjort så mycket. Mest äranden.
Såhär såg min dag ut i punktform:

  1. Lämnade ungarna i skolan
  2. sprang till en arbetsgivare som inte hade tid. Så mer väntan på papper.
  3. Sprang till en handläggare, och pratade lite.
  4. Hem och fixade lite.
  5. Sen till coachen.


 
Passa även på att boka in en tid till imorgon. Då ska det skrivas ett personligt brev. Wish me luck!

Assassins creed 3 på G

När den sista AC släpptes nu för ett tag sen med orden om att det var den sista, så var det fler än jag som tänkte: "Vad ska man nu se fram emot nu inom tv-spels världen?" Efter 4 spel där vi följt Altair och Enzio så var det bara slut sådär. Nej det köpte jag inte. Det började spridas ett rykte om att de bara hittade på och att ett nytt spel var på G. Det dröjde inte länge och det var sant. OCh mycket snart damp en trailer ner. Vem skulle bara ha den??

Just precis, MOI!
När spelet var bokningsbart så sprang jag ner och förbokade den. Så nu kommer jag få ett samtal när sista Oktober närmar sig.Och jag kommer för första gången i mitt liv hålla en nytt spel i min hand. Någon gång ska vara första gången.

Här kommer iaf ett smakprov på vad som väntar, i klippet nedanför.


Börjar tröttna mer och mer på mobilen

Eftersom jag inte direkt simmar i pengar så beslutade jag mig i somras för att köpa en smartphone. Köpte en ny för 995 kronor som det var kampanj på. Köpte ett större minneskort till och jag trodde det skulle räcka. Men nej! Det vissade sig att man bara kunde spara apparna på mobilens minne och inte på minneskortet. Mobilens minne är inte stort. Laddar jag ner 5 appar på 25 som ett bra spel tar, så är det allt jag kan ladda ner.

OCH igår upptäckte jag en till irriterande upptäckt. Jag kan inte ladda ner alla spel, för jag har bara 2.1 i systemet och många av de jag vill ladda ner kräver 2.2 minst. Bara att hitta en ny billig telefon med bättre minne och bättre system.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign pه www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus