5 Juli - Blåbärspaj


Nästa dag väntade blåbärsbakandet. Vi skulle göra finsk blåbärspaj. Nej, inget paj gjort på smulpaj. Det hör till äppelpaj. Nej, här gör vi RIKTIG paj. Först ska bulldegen jäsa 1 timme totalt, sen kavlas ut, och trycka ut i en en ugnsform. När alla jäsning är klar, ska blåbären i, sockras och skjuts in i ugnen. och 30 minuter senare max har man en mumsig blåbärdpaj att trycka i sig för en tid framåt.

För att fylla ut en bullsats, måste 2 liters blåbär plockas för att fylla ut pajen bra. Pröva gärna, att smaka. Det är riktigt gott, inte sådär sött som smulpaj lätt blir.


Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus