Är bibeln orsaken till förintelsen? Om Judasevangeliet

Ja, det sa de iaf  på en dokumentär att det var en bidragande orsak till förintelsen. En helig skrift kan ju inte orsaken till  en hel förintelse av folk. Varför de sa det?
Det menade att det nya testamentet vissade att Judas var ond. Vilket förvisso är sant. Han vissas som den onda av alla de 12 lärjungarna. Den som gör att Jesus korsfästes och dör.

Då Jesus alla anhängare var hedningar, och därmed otrogna(trodde inte på judendomen), och valt att följa en annan tro än resten av folket. Jesus sades dessutom vara messias, judarnas konung(men som judendomen i sin tur förnekar). Då skulle de vara lärjungar till judarnas konung dessutom, och då Judas enligt bibeln förråde Jesus är han en dålig Jude. Hoppas ni hänger med i allt?!


Bilden är tagen i en av många gamla kyrkor i Kairo. Detta var 2004. Men ser ni pelarna bakom mig?
Varje pelare symboliserar de 12 lärjungarna. Men en är Grå/svart, och den ska symbolisera Judas. Ja, det är den pelare som är längst till höger.


Orsaken som räknades upp ovanför skulle alltså vara orsaken till att männisor i Hitlers rike, fick för sig att Judarna var dåliga. Genom alla tider har man skylt på judarna, för allt dåligt som hänt. Då menar jag från de kristnas sida. Och detta var innan det nya testamentet fanns. Så från min sida är det skitsnack.

MEN så handlade faktiskt inte dokumentären om detta ämne.
Nej, det handlade om Judas Evangeliet..
Alla experter visste att det existerade, men ingen visste var den var någonstans. Det var som om det gått upp i rök.Så en dag hittade de det i ett bankfack, söndersmulat mer eller mindre. Men i väldigt dåligt skick iaf.
Den fixades till och helt plötsligt kunde man läsa vad det stod.

Den vissade en helt annan bild av Judas än vad bibeln gör.
Väldigt intressant faktiskt.

Den handlade kort och gott om Judas relation till Jesus.
Under den sista måltiden så bad Jesus den lärjunge att vissa sin sana ande. Den som kunde vissa det skulle resa sig upp. Judas reste sig upp som den enda bland de 12 lärjungarna. Då de andra inte kände sig fulländaade andliga satt de ner. Han skrattade också åt det faktum att de 11 andra lärjungarna dyrkade honom som en gud, när han egentlgen var ett verkyg för Gud. Men de andra förstod inte det.

Jesus gick undan och pratade med Judas i enrum.
Judas berättade för Jesus om sin syn han fått på natten, men som han inte förstod. OCh Jesus sade att Judas skulle "förråda"  Jesus.
Ange honom och han skulle dö.
Men han skulle inte förråda honom på riktigt. Judas skulle tvärtom ha hjälpt Jesus att befrias från sin kropp.
Då Jesus ville befrias från sin kropp och bli ett med gud, bad han Judas att göra det hans dröm vissat honom.
Detta ville självklart inte Judas. inte heller ville ha stens till döds av sina lärjungar som han sett i sin syn.

Men Jesus berättade för honom att han skulle komma att bli den dåliga bland lärjungarna. Den som skulle få skulden för allt.
Men trotts detta lydde Judas och angav sin herre. Judas skulle också enligt Jesus bli den mest hatade av alla, att han skulle få lida mycket. Men han skulle komma till himlen då han var god och han skulle få den bästa av alla stjärnor som belöning.
Att Judas skulle möta stort lidande, berättade även Jesus. Så egentligen har Judas fått lida mer än Jesus.
För JEsus fick lida på korset, och sen bli befriad och genom sin död befria alla människors synder. Medan Judas hamnar i helvete och plågas för evigt.
Så då väcker det funderar inom mig iaf. Om Judas hade mer krafter än vad man vet om. Imed Judas eviga lidande, renas människor fri från synder? Och Jesus hade bara halva rollen. Hoppas ni hänger med? :-)

Då är frågan, var Judas en dålig människa som biblen säger, eller var Judas egenliten en god lärjunge som bara lydde order. Och var de andra lärjungarna avundsjuka och hatade honom då Judas (som Judasevageliet säger) var en favorit hos Jesus. De lätt i sin tur bitterheten segra, och skrev dåligt om han i bibeln, från sin syn på saken?? För läser man bibeln nu tycks(eller det lila jag läst) det som om de verkar för perfekta i sin godhet.

Nog skulle det kanske vara bättre att ha med Judasevangeliet i bibeln, och på sätt få en syn på dem och Jesus som mänskliga. Att de inte var perfekta i sig. Skull nog vara ganska gott att läsa.
 Eller vad säger ni?



En tanke som också slog mig var. Om Judas hade en syn att han skulle stenas av sina lärjungarna, valde han då att hänga sig själv för att slippa detta öde, eller gjorde han det för att han inte klarade av sitt dåliga samvete?

Eller var han helt enkelt galen och ansåg sig själv vara bättre än de andra, och inbildade sig saker? Vände saker till sin fördel? I sin galenskap ansåg ahan att han var bättre än de andr, och därför hade kontakt med sin ande?

Man kan spinna det i huvudet en evighet.
För svar komer manaldrig få. Man kan bara anta.

Mer finns att läsa på följande 2 länkarnedanför:
Wikipedias informationssida.
Och en artikel på Aftonbladet.
Och en artikel på Dn
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


Anonym

Fin design! Beställde du av memie.blogg.se eller ha du fixat själv? =)



LW är bäst!! Först trodde jag detsamma men.. han är världens goaste :-D

»»»»»»»» 2008-12-17 | 21:57:32 | http://thiindra.blogg.se/
marina

intressant att läsa om Judasevangeliet.

»»»»»»»» 2008-12-18 | 12:56:43 | http://zigenerska.blogg.se/

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus