Kopternas förtryck

Tror inte att det är ett känt faktum att kristna i Egypten diskrimineras.
I Egypten är 10 % av befolkningen kopter, det vill säga en inriktning på kristendomen. Dessa diskrimeras ständigt. Nyligen gick de ut, och bad om internationel hjälp och beskydd till landets kopter.

Artikeln finns att läsa HÄR.

Det faktum att migrationsverket ifrågesätter kopternas hot gör mig lika förbannad varje gång. För det faktum att det för ett år sen skedde en massak i 2 kyrkor i Alexandria, tycks de inte vilja se. I båda fallen kom muslimska män in i kyrkan och sköt/hotade med kniv. Den koptiska kyrkan i Stockholm demostrerade mot den behandling deras folk fick i sitt hemland. Men ändå tycks de inte förstå allvaret. VAd gjorde regeringen i hemlandet? Inte ett jotta av vad jag minns.

I Egypten ligger hatet och puttrar under ytan. Muslimer hatar kristna, kristna hatar muslimer. Ja ni fattar.Ett hat som riskerar att koka över och leda till mer våldsamheter.

I min mans familj så har alla ett litet kors intatuerat på sin handled för att vissa sin tro. De är stolta över den. De vill vissa att de inte tillhör den islamska sidan. Det är något dåligt. De kan ha sina i muslimska vänner, så länge de lämnar religion utanför. För religion är ett infekterat ämen.

Så döm till min förvåning när vi vart ner till Hurgaha i några dagar förra året. Min man som tatuerat in ytterligare 2 stora kristna tatueeringar fick flera blickar. Blickarna muslimerna gav var inte nådiga. Men de var iaf bättre än blckarna de andra kvinnorna på hotellet gav. Hade god lust att slå ner brudarna. Han e min!

För att räkna upp exempel på problem de stötter på i samhället.
* De har svårt att få arbeten. Oftast får de ta skitjobb ingen annan vill ha, i brist på annat.
* De dikrimineras i skolan.

Kommer fortfarande ihåg en kväll då jag satt vid datorn och min man låg och tittade på nån egyptisk kanal. Det gick ett helt tåg ilskan som bara den och demostrerade. Ingen såg glad ut. Frågade min man nyfiken som jag vart då, varför de demostrerade. Ja, vadf tror ni?

En flicka hade gift sig med en man som var muslim. Och hade tvingat henne till att konventera. De kristna spottade ut hat mot den islamska tron och påpekade att deras barn måste uppfostras kristet då detta står i bibeln. Muslimerna gick på samam linje. Vart ett helt lands problem! På forum pratades det om att det stod 1-0 till islam. Kristendomen hade förlorat en medlem och hennes framtida barn. Var inget öppet krig, men väl under ytan.

Jag fattar faktiskt inte varflr de inte kan leva fredligt sida vid sida!?

Jag har alltid sagt att religion ställer till med problem, och detta är väl ett bevis på detta?

Men samtidigt står jag på den koptiska sidan och hejar på dem. De har också samam rättigheter!


Denna tatuering var den första A gjorde...och tät efter följde......



Båda givetviss en symtol för hans tro. Antagligen viktigare att vissa då situationen är som den är i hemlandet.

Måste fråga, var det någon som visste om situationen i Egypten?
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


vaniljlatte

Jag visste det inte, men jag kan tänka mig att det är så.. tyvärr.. det är som de kristna araberna i israel. Muslimerna spottar på dem för att de är kristna, och judarna spottar på dem för att de är araber. (bokstavligt talat) det är en sjuk värld vi lever i.

»»»»»»»» 2008-12-13 | 16:52:24 | http://vaniljlatte.blogspot.com
kyrksyster

Detta finns ju i alla muslimska länder. När jag var i Malaysia påstods det att det inte fanns några kristna. Men det gör det. Men de ska inte synas.



Sen är väl frågan om hur mycket som är religion, och hur mycket som handlar om grupper, folkstammar, klass. Och enorma fördomar, vandringshistorier om grymhet och nedärvd rädsla...

»»»»»»»» 2008-12-13 | 23:17:18 | http://blogg.aftonbladet.se/13059
mikaela

Kan det inte vara så att det varierar från plats till plats där nere? Jag har aldrig märkt av det och då umgås vi ofta med kristna där nere. I El gouna (el gouna ägs ju tom av en kristen man) så jobbar många kristna väldigt framgångsrikt. Ibland när vi umgås med de kristna så spelar de bibeln på band precis som muslimer gör med koranen. Jag säger inte att du har fel, men jag tror att det beror på vart i landet man är.

»»»»»»»» 2008-12-14 | 01:39:56 | http://gwendolenthegood.blogspot.com/

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus