Kyrka, glass och afrikansk dans.

UNgefär så såg min dag ut igår efter att jag äntligen kom in till stockholm.


Ska man till Stockholm ska man vara fin!
KAnske inte så kyrkmässigt kläd, men i den här värmen är det svårt att vara det.


Jag brukar inte klaga på sl, dells för att jag undviker att ta buss eller tåg om jag ska någonstans. Kan jag gå, så går jag. Skitsamma om det är 1 timme enkelväg, bättre så!

Nåväl, tog 14:16 bussen från oss till station, klarade mig utan vipeflash skador denna gång, annars brukar chafförerna gasa som biltjuvar, ta ut kurvorna på två hjul och sen tvärnita om de måste stanna. Skitsamma om de måste göra detta, ibland, men när de tvärnitar var 10 meter, så är det inte kul att åka buss längre. Dessvärre har jag otur att jämt hamna hos en sådan busschafför.

Nåväl denna chafför körde lungt, även om air condition inte existerade på denna buss så kom man fram okej. Om än svettig. Duschen på morgonen var till noll nytta om man säger så.
Nog att jag blivit förvarnad om kaoset av lillsyrran, men det här var ju sjukt!
Skulle ta 14:28, men den var inställd likaså 14:44. Så väntade snällt på tåget som gick 14:58, men vi kom inte iväg förrän någon minut senare. Måste ha varit några minuter över 15.

Sen kom vi äntligen fram, även om folk vart trötta på tåget och dåligt humör av värmen.
En man såg min barn och suckade bara av åsynen av dem, sen sa han ilsket att de ska sitta stilla, inna han bytte plats.
Visst min barn var helt till sig över att få åka tåg, helt excentriska, och hade svårt att sitta stilla på ett sätte en längre tid, men herre gud! Men Jaja, bittra människor dör i förtid av hjärtfel kan man alltid trösta sig med.

Kommer av och ändrar plan, går inte till kyrkan jag tänkte gå till först, då jag inte orkade gå ditt.
Även om jag garanterat skulle få vara ifred då barnen lekte i lekhörnan, och kyrkan oftast är tom så man kunde verkligen hulka ut om man hade lust, så valde jag ändå att styra stegen mot Clarakyrkan. där det ALLTID är många turister.
Har alltid tyckt det varit en väldigt vacker kyrka, med sin inredning, ljuskronorna, ljusbollen och alla gravar på golvet. St george får man inte glömma.


Försökte fånga den otroigt  vackra fönstret vid altaret, men eftersom man inte fick ha blixt i kyrkan så vart det inte så bra.


Är det inte fint där? Så rustigt, men ändå så elegant samtidigt.
Skulle kunna sitta i dessa bännkar i timmar om jag bara hade tid.



Sen den otroligt vackra statyn av St George inne i kyrkan.

Okej att det kostar 30 kronor att komma in, men det var det värt.
Fick dessutom utomordentlig hjälp av en anställd där att ta mig uppför trappan. Småpratade och var allmänt artig.
Jonathan hade då somnat. Han sov genom hela kyrkobesöket och hela kullerstenvägen till kungsträdgården. Hur han lyckades med det har jag ingen anning om, men är man trött så kan man tydligen sova överallt. MEn samtidigt så är han väldigt tagen av värmen, orkar inte göra så mycket stackaren.

Kom in och tände först ett ljus för farmor, sedan ett för Michael, och fällde några tårar.
Mary verkade mest uttråkad, hon ville till Pappas kyrka. Men jag tar mig inte till hägersten i den här värmen!
Men hon fik tända ett ljus för sin farfar iaf. Någon död hon kunde relatera till även om hon aldrig träffat honom.

Var kvar i kyrkan en stund, satt i bänken och grätt en skvätt till medan Mary klättrade runt i bänkraden. 10 minute senare var vi på väg ut. KÄndes som om hjärtat vart lite lättare. Innan hade det känts som om jag inte kunde andas. Nu gick jag därifrån fortfarande tung av sorg, men jag kunde andas iaf som sagt. Kräver nog flera besök till kyrkan för att det sak kännas bättre. Eller helt bra.

Vi skumpade ner för kyrkans trappor, och sen den korta biten till slottet. Där ville MAry titta på slottet och hon frågade om kungar och drottningar, prinsar och prinsessor. Ville in och titta, men det får bli nästa månad isf. Då kan vi ta en stockholms tur. Gå på slott, tända ett ljus i kyrkan och hitta något roligt museeum med historia som passar barnen också. Typ medeltids elelr något sådant. Tror jag de skulel tycka om. NÅgon som anmäler sig att följa med och titta? Kan vara skönt med lite hjälp med barnen. Och framförallt lite vuxensällskap.

Nåja, sen började vandringen mot kungsträdgården där glass väntade. Mary fick en lite strutt med jordgubb och hallon smak som hon själv valde.  OCh jag tog en stor med 2 picannötkola och 1 apelsinchocklad. Tog det då jag kunde äta först och och Jonathan kunde få halva sen när han vaknade. Vilket han gjorde i tid också, när halva var uppäten. Men nog njöt han även om han såg trött ut. :-)



Men det gick inte så bra först. Han bara komma någon meter och Mary skulle ta den till munnen och alla kulor ramlade till marken. DÅ vinklade hon knappt den något. Så tillbaka till kiosken, tränga sig förre i kön och vissa struten. Fick två nya kullor som de bjöd på, men nu tryckte hon ditt dem ordentligt. OCh den gången satt de där de skulle. Mary satt så nöjt och åt sin glass som hon själv fått välja. Samt matade lite fåglar med kexet. Tycker det var väldigt snällt att bjuda på en ny, men samtidigt så hade hon lagt ditt dem väldigt löst.



Sen började vi styra stegen hemåt.
Mot tåget och höll tummarna på att problemet var löst.
Sms biljeten funkade igen, och tågen var bara 5 minuter sena.
Om hemsidan börjat funka vet jag inte. Kollade aldrig.

HEm och barnen  var lite tröttaa, men de satt stila iaf och var tysta.
 Men innan vi skulle hem så ville vi ha mat.
MEnar mjölken och brödet var slut.  Samt osten och lite sånt.
Så gick till centrum där vi handalde och sen gick vi hemmåt.
Mary satt under tidne och kramade chipspåsen.

En ny smak på chips. Sourcream och dill. Riktigt gott!
Mary somnade på hemvägen, medan Jonathan höll lådan.
Men det dröjde inte länge förrän han somnade han med.

På hemvägen delade de även ut dessa.


Med ett presentkort på 100 kronor, eller rabatt snarare. Tidning och en plaskväska, eller vad man nu ska kalla den.
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


mikaela

jättevacker kyrka! hoppas du mår lite bättre nu efter att du gråtit. skönt att gråta ibland.



styrkekram

»»»»»»»» 2009-07-05 | 15:33:08 | http://gwendolenthegood.blogspot.com/

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus