Skymningsbarn

LÄste för ett bra tag sen en vldigt bra bok.
Jag tillhör den skara som är väldigt intresserad av psykolgi och hur det formar en människa osv.
Så denna bok passade mig bra, inte bara det att den var lättläst till språket. Den var bindande, och man ville verkligen veta orsaken till varför ala handalde som de gjorde. En barnpyskologs reflektion i sitt arbete.

Men mer om det snart.
Införskaffade denna bok i våras på rean, och det var helt klart värt 39 kronor som det kostad, men jag skulle lätt köpa den för ordinarei pris, eller hans andra böcker när jag vet att han skrivit fler böcker i liknande ämnen.



I Skymningsbarn skildrar Torey Hayden sitt terapeutiska arbete med patienterna Cassandra, 9 år, Drake, 4 år, och Gerda, en äldre kvinna. Att nå fram till dem visar sig bli en av de största utmaningar Hayden har ställts inför och till slut tvingas hon att ifrågasätta sina egna arbetsmetoder.


Cassandra är en svåråtkomlig och ibland starkt utagerande flicka som lider av dissociativ störning eller multipel personlighet. Hon har blivit utsatt för sexuella övergrepp och Hayden skildrar de olika stegen i den mödosamma terapeutiska processen på ett nästan plågsamt levande sätt. Drake är en begåvad och änglalik pojke som inte säger ett ord och Hayden och de andra i teamet tar för givet att han lider av selektiv mutism. De försöker med alla medel få honom att tala, men till sist måste Hayden omvärdera sitt val av behandlingsväg. Samma utmaning blir mötet med Gerda som inte talar efter en stroke. Gerdas skador gör det svårt att nå någon form av kontakt. Den som öppnar vägen är - Drake.


Detta är som sagt inte hans enda bok i samma ämne, han har tidigare släppt böckerna:

Burpojken
Solrosskogen
Bara barnet
Rävungen
Andras ungar
Spökflickan
Tigerungen
Den mekaniska katten
VAckra  barn

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus