Åland is the place to be

På självaste midsommarafton, den 24:e Juni åkte vi iväg till Åland. Jag och barnen och resten av den stora familjen. Vi tryckte alla ihop oss i en stuga. Då jag inte kunde sova, för att jag var rädd för att försova mig så var jag uppe hela natten superpigg. Så mitt i detta när jag packat färdigt, så började jag tänka. Vafa, jag måste ändå fixa mig fin i stugan sen. Då kan  jag likagärna fixa det inatt när jag ändå inte kan sova. Så sagt och gjort. Jag tog ett bad, filade fötterna, och hade ett riktigt spa, lockade håret i vågigt, sminkade mig, gjorde flättor i håret och vissa förblev raka. Så när barnen vaknade var jag färdigfixad och fin för att fira. Körde hårt på bohemstilen.



"Hallå sådär fin får man inte vara såhär tidigt på morgononen" får man höra när man kommer ut. Haha...jag spar bara tid. No more. :-) Så slapp jag ta tag i eländet sen. Men bilen packades och sen for vi iväg. Frukost serverades självklart på båten, vore omäsnkligt att kunna äta sådär tidigt på morgonen annars. Illamående jag bara tänker på det. Mätta i magen stressade vi till tax free och sen var vi framme. Sen det gamla vanliga. Bilresan genom Mariehamn och mot kantarellen och sparhallen för att köpa 3 dagars mat. Mer än fullpackade (som alltid), mot stugan och sen börja packa upp. Sen börjar förberedelserna för dagen. Maten dukas upp. Festar till långt in på småtimmarna. Det är ju ändå midsommarafton. Eller jag var nog den som däckade först av alla vuxna varje kväll. Haha

 

 

 

Varje dag bestod av solande, badade, ätande och mer ätande. Massa godis. Sen självklart den vedeldade bastun, lite motion och lite joggande. var i princip så dagarna såg ut. Men ätandet tog över ganska så mycket. Haha.
Åland är lite förknippat med hetsätande för att hinna få i sig all god mat, så mycket som möjligt på en vecka.

Dottern skulle kunna bo i vattnet om hon fick, men sonen däremot vägrade. han doppade tårna och det var det. Mer än så gick inte. Men bastun trivdes de båda i iaf. Han är väl som jag, tycker INTE om kyla. Knappt jag badade. Max tre gånger doppade jag mig. Jag t o m fiskade! har jag ine gjort på flera år, pga lidandet som fisken får utstå. Men nu tänkt jag testa och se om jag mådde lika dåligt av det. Och det funkade tills vi fick en lite stackare, där krocken fastnade. Förlåt fisken!

Vad gjorde vi mer??
Ja, blev en tur in till stan. Mariehamn för att gå i en av parkena där, och även en fika på äventyrsgolfens cafe.
Blev tyvärr inget golfande iår hellr. Siktar in oss på nästa! :-)

 

 

 

Sen väntade en resa hemåt. Den här gången blev det inget ätande, så de ca två timmar hem som det tog spenderades på tax free, och i lekrummet.

 

 

Väl på hemvägen, så köptes det rejält med godis på taxfree. Var skulle maten få plats?

 

 

Tills nästa år, då kommer vi tillbaka igen och svullar och njute av att bara vara.

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


Madde / Mamma och blivande fröken

Åh så mysigt. :)



sv: riktigt trist med fb, får väl hoppas det börjar funka som det ska snart igen.

»»»»»»»» 2011-08-13 | 18:08:23 | http://www.saramadeleine.se

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus