Mangans manga Sailormoon


För oss 80 talare är Sailormoon nostalgi, men vad många inte vet är att det tillhör den japanska teknar tekniken Manga. Det var inte en tanke som slog en som liten/i tonåren, men som när man läser på lite förstår. De där typsiska ögonen är ett tecken om inte annat. Nu har denna 80 tals ikon kommit tillbaka i bokformatet Manga. Till glädje för oss fans. De finns bla att köpa på sf-bokhandeln som är specialiserade på denna genre bla. Den enda affärskedja som säljer detta bokformat i större form. Självklart finns dem i bokhandeln också, men där i mindre sortiment då dessa oftast har ett brett sortiment.

I dagsläget finns det två delar utgivna än så länge, men de släpps en efter en. Har själv inte kommit så långt att köpa dem än, men vi kommer ditt snart. Nu väntar vi bara på en dvd som är utgiven här i Sverige. Men det är väl bara en dröm. Tills vidare får man nöja sig med tradera där de importeras från Asien. Tackar vet jag Tradera. ♥

För mig betydde Sailormoon otroligt mycket i tonåren. Jag var trött på alla hjälplösa tjejer i alla filmer som skrek istället för att göra något åt problemet och väntade på hjälp från starka män. Herre gud, jag blir fortfarande lack bekämpa demonen/monstret. Antagligen av han, eller sina andra sailors. Men hon försöker. Jag gillade den kvinnliga hjälten som ändå var kvinnlig. För då var det så att antagligen var kvinnan hjälplös och eller så var kvinnan stark med vädigt manlig. Det fanns inget mellanting då på slutet av 80-talet och 90-talet.

Så gör en nostalgitripp och köp böckerna, eller kolla på klippen på youtube medan du ännu har chansen. Snart kan det vara ett minne blott, men mer om det i ett annat inlägg.

Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg



»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus