Sömnens betydelse

Hittade en artikel om sömnets betydelse för oss människor. Alla vet, eller har säkert märkt att uteblir sömnen, eller om man sovit för lite så funkar man inte riktigt som man ska. Man kan bli slö, tål inte motgångar riktigt lika lätt, viktuppgång är bara några av det som märks på en både kortsiktigt och långsiktigt.

Men vad inet många vet är att om man sover för lite kan minnen och fakta gå förlorad. Hjärnan är lite som en dator. man lär sig nya saker under dagarna i skolan. Man Sover, och då bearbetar hjärnan allt man varit med om, allt man lärt sig och delar in dem i fack. Men uteblir sömnen eller man sover för lite, kan denna info gå förlorad för alltid. Detta är specielt viktigt för barnen som ständigt lär sig nya saker. De lär sig läsa i skolan och när de sover så sorteras kunskaperna in och bränns fast i hjärnbalken. För lite sömn, för att inlärningen går sämre. Man kämpar med andra ord i motvind. Det är dumt och onödigt,  när det egentlgen skulle ha gått så mycket enklare.

Nu säger jag inte att sömn är lösningen på alla världens problem, för trotts det så finns det diagnoser som försvårar inlärandet och då behöver hjärnan andra hjälpmedel än just sömn.
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg


Marre

Håller med dig:)Vet ju själv hur man blir utan sömn,inget funkar eller det går mycket trögare att utföra något.

»»»»»»»» 2012-01-10 | 23:19:42

»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus