Alla måsten är inte måsten

 
Något jag lärt mig genom att helt krascha är att alla måsten inte är måsten. Ibland måste man få sig en ordentlig smäll för att inse det. Man hör det överallt, flera sa till mig att jag inte måste dammsuga 1 gång om dagen. Men lyssnade jag? Nej, för det var viktigt då jag blir stressad av sand/grus under fötterna när jag är inomhus.
 
PRIORITERA
Innan såg jag ALLA hushållsarbeten som måsten, barnen skulle badas varje kväll med hårinpackning/balsam och oljebehandling, läxorna (självklart fortfarande). Allt skulle vara på topprestige. Ansökningarna kanske inte vart toppen då jag satt vid midnatt och sökte jobb efter att ha nattat barnen. Idag söker jag färre jobb, kvalitet framför kvantitet! Innnan var det antal ansökningar som avgjorde, kände den hetsen från arbetsförmedlingen. 
Saken är den att det bara finns några måsten: jobb/studier/jobbsökande/praktik, mat på bordet, handla, hygienen och har man barn så är det att de kommer till skolan/gör läxorna/sköter hygienen/umgänge. 
Resten är bonusar som är BRA om man gör, inga måsten!
 
LISTOR
Idag vet jag bättre. Okej jag får göra listor för hela veckan. Sen skriva i så att det blir rätt mängd som inte leder till stess. Sen får man kryssa av allteftersom. När man sen ligger där på kvälllen och ser vad man gjort, så måste man lära sig att klappa sig på axeln och berömma sig själv. Fan vad jag är bra!
Annars kommer man jaga uppgifterna för att framstå som en superkvinna.
Sen räcker det att dammsuga på fredagar, och borsta bort maten med en soppkvast efter maten efter middagarna. Avse en dag för tvätt när man tvättar och göra lättare sysslor dom dagarna. Inga större projekt alltså. En sak i taget! Om man nu ska träna varje dag, kör korta pass , eller välj en dag att träna, men då ska man inte stressa med annat hemma. För inse fakta, kör man 200% hela dagen så kan man inte somna så fort man är klar med alla saker. Kroppen behöver varva ner också.
 
Ibland är verkligheten sådan att ALLT verkligen kommer på en gång, då är det bara att bita ihop de perioderna. Skriv ner allt sin ska göras, och bocka av igen. Då ser man allt som görs. Underskatta inte det visuella. Dessa perioder brukar inte vara för evigt!
 
POSITIVT TÄNKANDE
Något jag också fick veta, eftersom man ser sig som ganska misslyckad när man inte lyckas göra alla 40 saker på en dag (omöjligt) är vikten av att på morgonen mer eller mindre hjärntvätta sig själv. 
När man står där framför spegegeln med håret åt alla håll, sömndrucken och inte vill annat än krypa tillbaka till sängen så ska man börja hjärntvätten: "Godmorgon, vilken underbar morgon! Idag kommer bli en fantastisk morgon!" 
 
Okej erkänner jag jobbar fortfarande på hjärntvätten, men jag har lärt mig att prioritera och bocka av.Kanske får skriva en lapp på spegeln för attt påminna mig själv om alla underbara morgnar. 
För logiken är enkel. Står du framför spegeln och stirrar livlöst på din egen spegelbild med en uppgiven syn och tänker: "öhhhh gud vad jag ser ut! Jag vill INTEEEEE!!!" Klart som fan att stegen kommer vara tunga på morgonen! 

 
Den sista regeln av alla är VILA OCH ÅTERHÄMTNING.
När kroppen kört på med de självklara måstena jobb/jobbsökande/praktik/skola, läxläsning, mat på bordet, tagit hand om hygienen och umgåtts en stund. OCh även de där bonusarna med hushållet, tvättat, tränat eller vad det nu är, så måste kroppen få vila/belöning.

Efter allt slitt vill man faktiskt göra något roligt/något man mår bra av. Det behöver inte vara bio, restaurang, eller en utekväll eler något som kostar. Det kan vara en film vid kvällens slut, eller läsa en bok, spela spel, ta ett bad för att njuta av att en lång  är slut. Små lyx i vardagen som man kan unna sig hemifrån. För att ibland ta sig friheten att göra något utanför huset. Vid månaderns slut brukar vi gå på bio/äta ute/gå till badhuset. Bara ha kul en dag i månaden, som belöning för att vi klarat oss genom ytterligare en månad. Dessa små saker ger kroppen och knoppen en chans att återhämta sig.

Belöning, vila  och återhämtning är A och O för att orka ta tag i vardagen.
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus