Minst 20 punkter de ändrade i filmen, från boken

Jag har in min bokblogg skrivit om boken "Beautiful creatures", en bokserie jag fullkomligt älskar. Så jag bestämde mig för att se filmen med samma titel. Om boken var så WOW, då måste filmen vara bra. Trodde jag ja! Jag har nog aldrig haft så höga förväntningar om en film, och samtidigt blivit så fullkomligt besviken någonsin heller. De totalslaktade filmen. De tog bort karaktärer som är viktiga för historiens gång, ändrade karaktärernas utseenden i filmen och slutet sen!!! GAH! Nej jag har fortfarande inte kunnat släppa det, och det var någon vecka sedan jag såg den.
 
Ethan Wate
Ska börja med anledning ett till varför jag störde mig. I boken beskrivs han som en kille som spelade basket, han hade för långt hår som alltid hängde över ögonen. Han var fortfarande lite populär, då han hängde med basketlaget. Finns en bild på internet ritad som föreställer precis den bild jag har av Ethan Wate.

 
En söderkille, inte för biffig som har små släng av Emo i sig. I filmen hade han skjortor, och jeans. Skjortor?? Seriöst, vilken kille på 16 som blir uppfostrad av sin nanny för att morsan dött, och farsan blivit galen har skjorta på sig nästan dagligen??? Nej det störde mig oerhört. I boken läste man hur Lena, nannyn ströck håret ur hans ögon. En sådan där liten betydelsefull scen som gjorde mycket för hur man såg på honom.
 
 
Kan någon berätta för mig hur man strycker det där håret ur någons ögon, från personen till vänster??
Precis, det är omöjligt. Alden Ehrenreich som spelar huvudrollen gör givetvis en bra insatts. Men jag kan inte sluta att tänka på att Jack O'Connell som var tilltänkt att spela Ethan i början skulle ha varit ett mycket bättre val. Mer pojkaktig, och framförallt RÄTT hår!  Men nu nog om Ethan.

Lena
I boken är hon vacker, med långt mörkt hår som är lockigt (korklockar ibland), hon har ett halsband hon bär runt halsen som är bra minnen från hennes liv. Det är en svart sten, och annat skräp. Det är totalt frånvarande i filmen. Hon har ett mer Gotiskt utseende i boken. VIlket jag gillade, hon var inte som alla andra modell utseenden många böcker har till kvinnliga karaktärer. Men i filmen sprang hon plötsligt runt med en blommig klänning och en ljusare stil. Jag gillade det inte alls. Lena ska vara en mörk figur, en som sticker ut från alla andra barbiedockor i staden.
 
Andra viktiga roller
Vem ska vi ta först??
Vi börjar med pappan. I boken får man veta att pappan blivit galen och gömmer sig på sitt kontor. Men han dyker faktiskt upp tids nog i boken och visar sig. Man blir hela tiden påmind i boken om hans existens då Ethan nämner han ofta. Han är saknad. Det vissar hur skadad Ethan är efter att på ett sett ha förlorat två föräldrar istället för en. I filmen lyser han med sin frånvaro, nämns hans ens??
 
Person två att störa mig på är Amma, Ethans nanny. I boken har hon tagit hand om Ethans pappa som liten och nu Ethan. Hon ser inte ut att vara så gammal i filmen, OCH hon tar helt över bibliotikarien Marians roll i filmen. Vilket jag inte heller gillade. Det var till Marian Ethan och Lena vände sig när det behövde hjälpt för de visste att Amma skulle vägra hjälpa dem. Helt plötsligt i filmen hjälper Amma till. Hon är inte den där kärleksfulla lite griniga och vidskepliga tanten som hon målas upp som i boken.
Marian ska vara den varma och omtänksamma väktaren. Men hon är inte ens med!
Sen till den sista personen, Ridley. I filmen är hon någon som ser ut att vara kläd för att gå på fest. I boken är hon som ett utdrag ut filmen Suckerpunch, blont hår i två flättor, för kort kjol och höga klackar. Hon lämnar inte mycket till fantasin. I den kristna staden Gatlin står hon verkligen ut. Hon är vad som utmålas till alla killars dröm. Men nej inte nu inte. Och var är den klubban som hon ständigt suger på????
 
Ser ni den blonda sexiga sirenen med en röd klubba i munnen och kort kjol a la sexigt kläd student??? Nej tänkte väl det. Det är meningen att hon ska se ut som Lenas motsatts. Nu har även hon mörkt hår!
 
Lena bil
Jag vet ännu en liten detalj. MEN små detaljer gör hela grejen trott eller ej.
I filmen är det en tuff gul gammal bil. I boken är det en gammal begravningsbil. Lena är freaket med begravningsbilen och de konstiga kläderna. I filmen ser man inget av det.
 
Genevieve Duchannes
Lenas släkt långt tillbaka försöker få tillbaka sin älskade Ethan som dog under kriget genom att läsa ur månarnas bok, och få han levande igen. I boken andas han för någon sekund och dör igen. I filmen blir hon galen och ond av bytet med boken och dödar han på en gång. Kärlek, eller hur var det nu igen?
 
Keltadet
Jag fullkomligt älskade det i boken. Det var det som var en stor del i boken. Var var det nu? Bortblåst, inte så mycket som ett enda keltande!
 
Sen har vi andra punkter
Lenas elaka mor knivhugger Ethan till döds i bok ett (Lena kallar tillbaka honom), medan i filmen skjuter Ethans bästa vän Link honom. I filmen Ser man tidigt att Lenas elak mor tar över Links mammas kropp. Men det får man inte veta förrän i slutet att det är så. Vad hände med att låta tittaren lista ut lite själv?? I filmen måste hon döda någon hon älskar för att bli fri från förbannelsen som är över deras släkt. Men så är det INTE i boken. Det är inget om sextonde månen i filmen heller, vilket är DET som boken till stor del snurrar runt. Hur kunde de ta bort en sådan stor detalj???? Sen madaljongen de hittade tillsammans, i filmen hittas den i början av filmen! Ethans verkliga drömmar får man inte heller ta del av filmen. I boken får man läsa om att han drömde eld exempel, och försökte låta bli att hosta sot hela dagen. Eller när han drömde att han var in vatten och vaknade av att hela sängen och han var blöt. Detaljer åter igen!
 
Slutet!!
Herre min gud, man ändrar inte slutet sådär.
Då boken handlar om Lenas sextonde mådde, eller var det den sjuttonde...nåja. Hon ska iaf välja den goda eller onda sidan. Och den handlar om Lenas och Ethans relation. När hon tagit sig själv, så får hon ett grönt öga och ett gult. En för den goda och en för den onda. Sen fortsätter de vara kära. Ethan som alltid drömt om att lämna Gatlin, väljer att stanna för han skulle inte kunna leva utan Lena.
MEN inte i filmen inte. Nejjjj, där raderar hon hans minne och han lämnar staden. Herre min gud! Det är som om de skulle ändra slutet i Twilight och låta Bella tappa minnet och glömma Edward. Det finns helt inte på kartan. Nej, man slaktar inte en bok så.
Så med allt gnäll ovan sagt, tycker jag manusförfattaren borde ha gjort ett eget manus och gett filmen ett annat namn, med andra karaktärer. ELLER så borde det ha gjorts fyra olika fillmer. Fyra tjocka böcker nedbantad till 1½ timmes film kan aldrig bli rätt! Gör om, gör rätt!

Se gärna filmen om ni vill. Men ha i åtanke att det knappt är samma historia som boken längre. just saying!
 
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus