USA resan

 bilden tagen i central parks ankdamm
 
Som jag skrev om tidigare åkte vi till Usa på semester, för andra gången. Även den här gången vart det samma lägenhet, New York och Wildwoods. Om jag har tröttnat på något av dem? Nej, tvärtom behöver jag minst 1 vecka till i New York för att se allt.

Resan började på Arlanda, sprang förbi jobbet för att vissa barnen var jag jobbar. De vart en aning stumma. Trodde jag jobbade i en stor affär. Tydligen väldigt förbluffande att en affär kan vara så liten. :-)
Sen fortsatte vi mot säkerhetskontroll 2. Kom in till världens tråkigaste del av arlanda. En mini mini tax free, något cafe och en kiosk. Så valde en bok att läsa till flyget. Tog extra lång tid på mig för att ta död på tiden. Sen sätta sig ner för att vänta. Genom sista kontrollen där biljetten visades upp. Den här gången valdes vi inte ut till extra säkerhetskontroll som sist. Sen mer väntan. Mer förseningar pga åskväder. Kom på ett kvavt plan, och blev stående ytterligare en timme.Jag som hatar att flyga satt som en fiol sträng. För många luftgropar när vi närmade oss New York. Och landningen var en mardröm. Bet mig i läppen varje gång vi dippade för att inte skrika. Dottern tyckte tydligen min bita mig i läppen och stirra panikslaget/gny till var roande för hon skrattade til varje gång vi hamnade i en luftgrop. Ingen annan höll med henne, för det var knäpptyst på flyget. Annars brukar man höra någon prata, men inte en människa pratade. Ett tag föll vi i flera sekunder och jag höll på att skrika rätt ut. Kändes som i bergodal banans första fall. Man försöker hålla nere skriket den fösta sekunden, men sen kan man inte låta bli och det kommer av sig själv. Turligt nog för alla andra på planet så slapp de det. Väl på fast mark mötes vi av värme, så efterlängtat.

Sen följde två intensiva veckor. Kom hem sent, upp och dusch och äta innan man skulle iväg någonstans. Hälsa på familj, barnens farmor och gammelfarmor,farbröder, kusiner hit och dit. Hos farmorn vart det många varma dagar inne hos. Två gånger vart vi till poolen i området med barnen och kusiner. De badade inte, men det gjorde jag och barnen. En dag åkte vi till Long Branch beach. Ett lite finare område där de har en strand med vakt och allt. Det är alltid fullpackat där, och återigen nu när vi var där så var vågorna stora och starka. Man behövde bara stå i sanden och vågorna nådde en till vaderna. Man sögs ut i vattnet. Så jag och barnen roade oss med att plaska i vattnet där vattnet blivit kvar, eller medan jag solade så byggde de sandslott. Man kokade upp, men vad kan man göra? Inte precis så att man vänder om bilen efter 1 timmes bilresa.

             
 
Åt gott efteråt istället. Jag är ingen salladsätare, men pizzorna såg inte alls goda ut, eller något annat heller. Dottern tog en kalkonmacka (ingen mat enligt mig), sonen hot vings som verkligen var starka. Han älskar stark mat, men nu gnällde t o m han. Själv tog jag en Victoria Secret sallad. Och det sköna var att ingen sallad innehöll pasta. Vill jag ha en sallad vill jag ha grönsaker med tillbehör. Inte pastarör med lite sallad och tillbehör.

Nästa äventyr vart Wildwoods, en amerikansk semesterort.
 
 
Ett ställe där hotellen är fler än villorna för de bosatta, en kilometerlång strand, boardwalks, tivolin, affärer och allt som man vill göra finns där. Mini golf old fastion style, eller varför inte mini golf i mörker med UV färg i hela banan?! Vill du åka på delefin eller valsafari har de det med! Sugen att surfa, bara släng dig ut! Sugen på att hyra en cykel, välj en av alla som finns där!  Själv spenderade vi våra dagar på stranden badandes, i hotellets pool, på boardwalken shoppandes eller ätandes på något och kvällen innan vi åkte, så åkte vi till tivolit. Jag och dottern åkte karuseller till late night pris(billigare) och sonen spelade spel med pappan. Just ja, man får inte glömma monster trucken vi åkte också. Ändå hann vi inte med allt vi ville göra. Vi ville hyra en cykel, spela mini golf, åka på valsafari, ta en heldag på tivolit, gå på boardwalken på dagen.
 
             
 
Vi hade det riktigt bra där. Bortsett från en enda dag då det vart storm. Åkte en snabbis till standen då det var molningt och blåsigt. Hann väl vara där en timme innan det började blåsa mer och mer och molnen vart mörka och fick konstig form. Som ett moln som såg ut som O och man såg blixten slå ner längre bort.Packade ihop så fort vi kunde. Hann halvvägs med all packning innan det började hagla och regna samtidigt. Som tur va hade vi hotellet precis vid stranden. Annars skulle det ha varit jobbigt.
 
Var där i fem dagar och njöt. Vi var där ett stort sällskap. Oftast drog jag och barnen iväg på kvällen, mot boardwalken. Klarade inte av att bara sitta och hänga. Ville göra något. Även om vi bara gick så såg vi till att äta något eller skoja till det. Packade bilen och stannade till vid Cape May county Park & Zoo. Blev kanske 2 timmar där, var inte så stort. En park som kostade noll, som gick runt på donationer. Gillade ideen. På väg till bilen skulle jag på toaletten. Sen slänga skräp trodde jag.Hann bara lägga handen ovanför papperskorgen så hoppade en jävla ekorre upp FRÅN papperskorgen. Om jag skett på mig? Ja,skrek gjorde jag iaf. Påminn mig om att ekorrar inte är gulliga djur, utan smutsiga söta djur.

Sen hängde vi i lägenheten igen. Tills sista dagen då jag fick panik över att vi aldrig kom iväg till New York. De sa snart hela tiden. Men vi kom ingentstans. Dagen innan avresa gick jag och barnen upp tidigt för att ta oss till New York som en av kusinerna sagt. Ingen var vaken. Så bad om skjuts från farbrorn. Tog tåget in till New Work med New Jerseys eget SL, som förkortades NJ. Där påbörjades en svettig lång promenad. Planen var att vi skulle se central park och high lane. Men hann bara Central Park. För promenaden från pennstation till central park tog 2 timmar. Eller hann se en tiondel av central park. Den var enorm. Blev en avstickare till central park zoo som vi alla tre älskade och sen promenerade vi tillbaka till tågstationen. På vägen tillbaka blev det några avstickare till ett antal affärer. En julaffär, Lego, Build-a-bear affären där jag köpte en nalle var till barnen bla. Sen andra affärer bara för att komma ifrån värmen. För värmen den dagen var extra hög, och självklart åkte vi då. 10 timmar senare från att vi kom in så satte vi oss på tåget igen tillbaka. Trötta men nöjda.
 
 

Nästa år ska vi planera så att vi hinner se allt vi vill i New York. Det har jag bestämt. :-) Hann inte med HELA central park, hight lane, time square, nya parken man tar en båt till, frihetsgudinnan, ground zero och en massa annat som jag vill se.
 
Tack fِör att du bidrar med din åsikt till detta inlägg»
»
»

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign påwww.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus